X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Sorki, że talk długo nie pisałam, ale straaaasznie zabiegani byliśmy, a potem majówka na wypadzie i dopiero powrót. Ponadrabiam co się da, a póki co pozdrawiam i trzymam kciukasy za Ciebie, Marietta. Ależ cudnie będziesz mieć za chwilę - wózek i spacerki, bo najpiękniejsze miesiące przed nami.

Bratek, odpoczywaj, Kobieto! ;) A co do usg to ja na razie tak plus minus raz w miesiącu mam i to mi wystarcza.

Agatia, dobrze, że zrobiliście dodatkowe badania. Nie wiem, jakie są Twoje odczucia po, ale ja co do Nifty, mam wrażenie, że zdarza się chyba, iż są zalecane na wyrost. Wyobraźcie sobie, że w moim mieście trafiłam na lekarza, który mi je sugerował nie po usg, tu wszyściutko ok, nie po pappa, bo te jeszcze zaniżyły ryzyko, ale... o tak...z racji wieku... Odpuścił te swoje sugestie jak powiedziałam, że żadnych wskazań nie widzi spotkany ostatnio (pisałam w innym wątku) kolega ginekolog, który jest ordynatorem w jednym z dużych szpitali w moim mieście i który mnie oglądał przy okazji prenatalnych robionych na NFZ, bo jest ich koordynatorem i tak właśnie na niego przypadkowo wpadłam. Ten "sugerujący" wycofał się, bo mój kolega był właśnie jego ordynatorem... i nie bardzo miał pole manewru. W związku z tym, że nie skierował mnie na sugerowane z racji wieku ;) Nifty za jedyne 2500zł, to na wizycie za 150zł tylko obejrzał Małą na usg (potwierdził, że wszystko ok), nie zajrzał nawet do gardła i wypuścił mnie migiem z gabinetu, bo - jak mniemam - stałam się pacjentem zabierającym czas ;)...

Jestem za diagnostyką i badaniami prenatalnymi, ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że na naszych niepewnościach część lekarzy, nawet tych dobrych, ale - powiedzmy - z bardziej biznesowym zacięciem :), robi całkiem niezłą kasę ;)

Ruby, mdłości to jest absolutnie niepotrzebny objaw ciąży!

Ejrene, kiecka rewelacyjna!

Kas, już 12 tc ;). Wow!

Buziaki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 18:22

kas50, Ruby, Ejrene lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 05:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebny mi jest klaps w pupę bo znowu jakieś czarne scenariusze piszę...miałam mieć wizytę w pt, przesunęłam na wtorek, znowu się naczytałam, że tej przestało serduszko bić, tej też i tamtej również :/ i oczywiście zasiało się ziarenko niepokoju...bić na raz dwa trzy :D

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - plask, plask, plask, plask, plask.
    Wystarczy?

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Ruby - plask, plask, plask, plask, plask.
    Wystarczy?
    troszkę lepiej dziękuję :*

My w pt na termy a młoda kaszle jak pies, chyba ją choroba łapie :/ muszę ją do pt jakoś na nogi postawić kurnik...

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakby tak Nurofen 3x dziennie, wapno i Alertec? U nas działa.

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby kochana sprowadzam Cię na ziemię :) za tydzień zobaczysz jak Twój bąbel macha do Ciebie łapkami.
    My byliśmy w zeszłym roku na termach ale w Bukowinie :) A Ty uważaj tam i z jacuzzi raczej zrezygnuj.

Bratku a może też masz łożysko na przedniej ścianie? Wtedy później się ruchy czuje. Mój synek mimo zaawansowania ciąży nie należy do tych mocno ruchliwych i też zastanawiałam się czy oby na pewno wszystko ok.

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    A jakby tak Nurofen 3x dziennie, wapno i Alertec? U nas działa.
    Ibum dałam i właśnie tak myślałam żeby coś na alergię jeszcze dać. Jutro tak zrobię 3 x przeciwzapalny i coś na alergię, wapn niestety nie wypije :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene ja jadę tylko jako widz, lekarz zabronił wchodzić na termy i jacuzzi bo mówi że woda za ciepła i za dużo syfu więc nie będę kusić losu, biorę książkę i poczytam na leżaczku :)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mój młody też miał ostatnio brzydki kaszel i w czwartek i piątek siedziałam z nim w domu. U nas zestaw od lekarki taki: syrop prawoślazowy trzy razy dziennie, na noc i rano clemastin i dwa razy inchalecje z nebbudu i dwie z samej soli. Szybko w miarę przeszło.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, to być może zmieścilibyście transporter? Nie musi być duży, tylko trzeba psa przyzwyczaić, a przy dłuższych trasach robić przerwy na rozprostowanie kości.

Ejrene, a wiesz, że jedna lekarka to sugerowała, ale potem inna stwierdziła, że jednak jest z tyłu. No nic, zobaczymy za tydzień, sama jestem ciekawa, zwłaszcza, że czasem się śmieję, jak przykładam sondę, że wszędzie widzę łożysko ;)))

Ruby, a olejek z oregano? Już mnie w ciąży wyratował ze dwa razy ;)
    No i, rzecz jasna, KOPA W D*** za takie czarnowidztwo!!!! :P

MamaTuśka, tak jest! Staram się.... wbrew pozorom ;)))))

Marietta, kurczaki... jajko niedługo zniosę......... B-)

MamaTuśka lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, jest takie wapno nie musujące, tylko w syropie jak Nurofen - Sanosvit Calcium.
    Przeciwalergiczne dałabym koniecznie, teraz każdy kaszle, bo wszystko wokół pyli i to się potem na zmianę z ewentualną infekcją nakręca.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja zawsze na poczatki przeziebienia daję córce Sambucol.

Kopa też ode mnie :-)

Ja zbieram się zaraz do rodzinnego po receptę.

Marietta co u Ciebie? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 08:53

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• midnight Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ruby Klapy,no co Ty, przecież jest wszystko dobrze!!
    Mała może inhaluj? u nas to pomaga i syrop z cebuli oraz nawilżanie nosa wodą morska i częste czyszczenie. A i maść rozgrzewającana noc-taka aroma cos tam, a jak mokry to jeszcze plecy opukiwać można i tez miód ponoć na kaszel dobry-łyżeczka przed snem, tylko moja nie lubi :)
    A co do ubrań, widziałam taką stronkę -reklamowali kiedyś w tv, lalalla.pl tylko nie wiem czy na wesele,ale można kupić dziecku i sobie takie same i lalkę jeszcze taką samą :)

Bratku ja z ruchami w 1 ciąży miałam tak, że też z jelitami zawsze problem-ale dzięki temu że znałam swoje bebechy na wylot,łatwiej było mi odróżnić ruchy dziecka od ruchów jelit. wsłuchaj się, ja myślę że to już powinno być to ;) ja sama chyba już czuję :P,to są włąśnie takie plumkania, często określa się jako ruchy rybki albo skrzydła motyla, w miejscu właśnie tak po środku, bardziej gdzie macica. Najśmieszniejsze będzie jak już zacznie tak sie ruszać i kopać ze brzuch Ci będzie latał :)

Ejrene śliczna sukienka

Agatia nie forsuj sie

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra.... Zebrałam się.... Zaczęłam....
    BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.....

To powyżej, to moja niewiarygodna radość z powodu rozpoczęcia monitoringu cukrów i porządnej diety :P
    Ale stwierdziłam, że to już przeginka. Tzn. poza różnymi grzeszkami ;) zasadniczo starałam się ostatnio jaaaaako tako pilnować, jeść posiłków kilka (co i tak jest dla mnie rewolucją :P), w miarę zdrowo - ale doszłam do wniosku, że czas spojrzeć prawdzie w oczy ;) Od skierowania (w 14.tygodniu) do zrobienia krzywej zeszły mi 3 tygodnie... glupek2.gif Od pobytu na oddziale - 1,5 tygodnia, a ja jeszcze nie zaczęłam mierzyć... No to zaczęęęęęęłam :P Zresztą stwierdziłam, że nigdy nie doczekam do momentu takiego, żeby zrobić taki wzorcowy model. Ot, poniedziałek - koszmarny dyżur i skończyło się na niejedzeniu przez 8 czy 9 godzin... Potem odsypiam... W weekend jadę na szkolenie zawodowe. Ciężko jest to prowadzić tak, jakby chcieli, więc doszłam do wniosku - lepiej jakoś, niż w ogóle :P Trudno, życie.
    Of course nieludzkie jest dla mnie wstawanie rano z budzikiem, żeby zjeść śniadanie (fuuuuuj), no ale niech im będzie ;) Dobrze, że mam wagę elektroniczną, to przynajmniej dało się zacząć dzień od płatków na mleku ;)
    Rzecz jasna, z moim beznadziejnym krążeniem nie mogłam sobie z tego doornego palucha nic wycisnąć i już się cieszę na myśl, że potem z tymi pokłutymi paluchami będę łazić do roboty, gdzie ciągle - albo kiśnięcie w rękawiczkach, albo środki dezynfekujące.... ;]
    No ale może chociaż zacznę się kłaść i wstawać o bardziej ludzkich porach :P
    Jak ja nie znoooooosze, gdy coś "muszę"..... B-)

No. To tyle. Nagadałam się. Pożaliłam. Pochwaliłam. Przepraszam. Musiałam. Dziękuję za wysłuchanie... :P
    Dobrego dnia :-D

P.S.
    Marietta, gdzieżeś Tyyyyyyy...... Bo coś czuję, że już "rozpakowana" ;) Mam nadzieję, że szczęśliwie i bez większych przebojów :)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku brawo za mobilizację :-)

Ja muszę jeszcze poczytać o tych dietach cukrzycowych i też postaram się tak jeść,bo mój cukier na czczo to rewelacja nie jest i też nie wiem co mnie później może jeszcze czekać:/

Bratek lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Bratek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękować ;)

Kiedyś już wrzucałam, więc się powtórzę, ale na początek to całkiem niegłupi przewodnik, bo krótki, a przy tym - treściwy.

http://www.szpitalkarowa.pl/dieta-dla-ciezarnej-chorej-na-cukrzyce

W linku masz plik w Wordzie do ściągnięcia.

kas50 lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku jesteśmy dumne ;)

Ja skoczyłam do lekarza młodą osłuchać i oczywiście osłuchowo wszystko ok, inhalacje z soli i mucosolvanu , alertec i kupiłam jeszcze neosine tak sama z siebie, ale za radą MamyTuśki dam też przeciwzapalny chociaż raz na dzień. Mam nadzieję, że do pt będzie git :)

Dzisiaj z młodą to pracuję z domu, jutro zobaczę a pt wolny :D

Ciekawe jak Mariettka:)

Mid dzięki za linka, nie ogarniam go ale wygląda na to że odsyła do innych sklepów?

Dziękuję za klapsy już wracam na prostą :D

Bratek, MamaTuśka lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby sorki źleCi gowysłałąm. https://la-lalla.pl/ wybacz :) wejdz w zakładkę kup ubranko
    a tylko one nie sązbyt weselne...alefajna sprawa :)

Bratku powodzenia na diecie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 11:24

Bratek lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Ruby sorki źleCi gowysłałąm. https://la-lalla.pl/ wybacz :) wejdz w zakładkę kup ubranko
    a tylko one nie sązbyt weselne...alefajna sprawa :)

Bratku powodzenia na diecie :)
    wybaczam ;) dzięki :*

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ