X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Sorki, że talk długo nie pisałam, ale straaaasznie zabiegani byliśmy, a potem majówka na wypadzie i dopiero powrót. Ponadrabiam co się da, a póki co pozdrawiam i trzymam kciukasy za Ciebie, Marietta. Ależ cudnie będziesz mieć za chwilę - wózek i spacerki, bo najpiękniejsze miesiące przed nami.

Bratek, odpoczywaj, Kobieto! ;) A co do usg to ja na razie tak plus minus raz w miesiącu mam i to mi wystarcza.

Agatia, dobrze, że zrobiliście dodatkowe badania. Nie wiem, jakie są Twoje odczucia po, ale ja co do Nifty, mam wrażenie, że zdarza się chyba, iż są zalecane na wyrost. Wyobraźcie sobie, że w moim mieście trafiłam na lekarza, który mi je sugerował nie po usg, tu wszyściutko ok, nie po pappa, bo te jeszcze zaniżyły ryzyko, ale... o tak...z racji wieku... Odpuścił te swoje sugestie jak powiedziałam, że żadnych wskazań nie widzi spotkany ostatnio (pisałam w innym wątku) kolega ginekolog, który jest ordynatorem w jednym z dużych szpitali w moim mieście i który mnie oglądał przy okazji prenatalnych robionych na NFZ, bo jest ich koordynatorem i tak właśnie na niego przypadkowo wpadłam. Ten "sugerujący" wycofał się, bo mój kolega był właśnie jego ordynatorem... i nie bardzo miał pole manewru. W związku z tym, że nie skierował mnie na sugerowane z racji wieku ;) Nifty za jedyne 2500zł, to na wizycie za 150zł tylko obejrzał Małą na usg (potwierdził, że wszystko ok), nie zajrzał nawet do gardła i wypuścił mnie migiem z gabinetu, bo - jak mniemam - stałam się pacjentem zabierającym czas ;)...

Jestem za diagnostyką i badaniami prenatalnymi, ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że na naszych niepewnościach część lekarzy, nawet tych dobrych, ale - powiedzmy - z bardziej biznesowym zacięciem :), robi całkiem niezłą kasę ;)

Ruby, mdłości to jest absolutnie niepotrzebny objaw ciąży!

Ejrene, kiecka rewelacyjna!

Kas, już 12 tc ;). Wow!

Buziaki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 18:22

kas50, Ruby, Ejrene lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 05:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebny mi jest klaps w pupę bo znowu jakieś czarne scenariusze piszę...miałam mieć wizytę w pt, przesunęłam na wtorek, znowu się naczytałam, że tej przestało serduszko bić, tej też i tamtej również :/ i oczywiście zasiało się ziarenko niepokoju...bić na raz dwa trzy :D

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - plask, plask, plask, plask, plask.
    Wystarczy?

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Ruby - plask, plask, plask, plask, plask.
    Wystarczy?
    troszkę lepiej dziękuję :*

My w pt na termy a młoda kaszle jak pies, chyba ją choroba łapie :/ muszę ją do pt jakoś na nogi postawić kurnik...

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakby tak Nurofen 3x dziennie, wapno i Alertec? U nas działa.

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby kochana sprowadzam Cię na ziemię :) za tydzień zobaczysz jak Twój bąbel macha do Ciebie łapkami.
    My byliśmy w zeszłym roku na termach ale w Bukowinie :) A Ty uważaj tam i z jacuzzi raczej zrezygnuj.

Bratku a może też masz łożysko na przedniej ścianie? Wtedy później się ruchy czuje. Mój synek mimo zaawansowania ciąży nie należy do tych mocno ruchliwych i też zastanawiałam się czy oby na pewno wszystko ok.

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    A jakby tak Nurofen 3x dziennie, wapno i Alertec? U nas działa.
    Ibum dałam i właśnie tak myślałam żeby coś na alergię jeszcze dać. Jutro tak zrobię 3 x przeciwzapalny i coś na alergię, wapn niestety nie wypije :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene ja jadę tylko jako widz, lekarz zabronił wchodzić na termy i jacuzzi bo mówi że woda za ciepła i za dużo syfu więc nie będę kusić losu, biorę książkę i poczytam na leżaczku :)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mój młody też miał ostatnio brzydki kaszel i w czwartek i piątek siedziałam z nim w domu. U nas zestaw od lekarki taki: syrop prawoślazowy trzy razy dziennie, na noc i rano clemastin i dwa razy inchalecje z nebbudu i dwie z samej soli. Szybko w miarę przeszło.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, to być może zmieścilibyście transporter? Nie musi być duży, tylko trzeba psa przyzwyczaić, a przy dłuższych trasach robić przerwy na rozprostowanie kości.

Ejrene, a wiesz, że jedna lekarka to sugerowała, ale potem inna stwierdziła, że jednak jest z tyłu. No nic, zobaczymy za tydzień, sama jestem ciekawa, zwłaszcza, że czasem się śmieję, jak przykładam sondę, że wszędzie widzę łożysko ;)))

Ruby, a olejek z oregano? Już mnie w ciąży wyratował ze dwa razy ;)
    No i, rzecz jasna, KOPA W D*** za takie czarnowidztwo!!!! :P

MamaTuśka, tak jest! Staram się.... wbrew pozorom ;)))))

Marietta, kurczaki... jajko niedługo zniosę......... B-)

MamaTuśka lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, jest takie wapno nie musujące, tylko w syropie jak Nurofen - Sanosvit Calcium.
    Przeciwalergiczne dałabym koniecznie, teraz każdy kaszle, bo wszystko wokół pyli i to się potem na zmianę z ewentualną infekcją nakręca.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja zawsze na poczatki przeziebienia daję córce Sambucol.

Kopa też ode mnie :-)

Ja zbieram się zaraz do rodzinnego po receptę.

Marietta co u Ciebie? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 08:53

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• midnight Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ruby Klapy,no co Ty, przecież jest wszystko dobrze!!
    Mała może inhaluj? u nas to pomaga i syrop z cebuli oraz nawilżanie nosa wodą morska i częste czyszczenie. A i maść rozgrzewającana noc-taka aroma cos tam, a jak mokry to jeszcze plecy opukiwać można i tez miód ponoć na kaszel dobry-łyżeczka przed snem, tylko moja nie lubi :)
    A co do ubrań, widziałam taką stronkę -reklamowali kiedyś w tv, lalalla.pl tylko nie wiem czy na wesele,ale można kupić dziecku i sobie takie same i lalkę jeszcze taką samą :)

Bratku ja z ruchami w 1 ciąży miałam tak, że też z jelitami zawsze problem-ale dzięki temu że znałam swoje bebechy na wylot,łatwiej było mi odróżnić ruchy dziecka od ruchów jelit. wsłuchaj się, ja myślę że to już powinno być to ;) ja sama chyba już czuję :P,to są włąśnie takie plumkania, często określa się jako ruchy rybki albo skrzydła motyla, w miejscu właśnie tak po środku, bardziej gdzie macica. Najśmieszniejsze będzie jak już zacznie tak sie ruszać i kopać ze brzuch Ci będzie latał :)

Ejrene śliczna sukienka

Agatia nie forsuj sie

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra.... Zebrałam się.... Zaczęłam....
    BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.....

To powyżej, to moja niewiarygodna radość z powodu rozpoczęcia monitoringu cukrów i porządnej diety :P
    Ale stwierdziłam, że to już przeginka. Tzn. poza różnymi grzeszkami ;) zasadniczo starałam się ostatnio jaaaaako tako pilnować, jeść posiłków kilka (co i tak jest dla mnie rewolucją :P), w miarę zdrowo - ale doszłam do wniosku, że czas spojrzeć prawdzie w oczy ;) Od skierowania (w 14.tygodniu) do zrobienia krzywej zeszły mi 3 tygodnie... glupek2.gif Od pobytu na oddziale - 1,5 tygodnia, a ja jeszcze nie zaczęłam mierzyć... No to zaczęęęęęęłam :P Zresztą stwierdziłam, że nigdy nie doczekam do momentu takiego, żeby zrobić taki wzorcowy model. Ot, poniedziałek - koszmarny dyżur i skończyło się na niejedzeniu przez 8 czy 9 godzin... Potem odsypiam... W weekend jadę na szkolenie zawodowe. Ciężko jest to prowadzić tak, jakby chcieli, więc doszłam do wniosku - lepiej jakoś, niż w ogóle :P Trudno, życie.
    Of course nieludzkie jest dla mnie wstawanie rano z budzikiem, żeby zjeść śniadanie (fuuuuuj), no ale niech im będzie ;) Dobrze, że mam wagę elektroniczną, to przynajmniej dało się zacząć dzień od płatków na mleku ;)
    Rzecz jasna, z moim beznadziejnym krążeniem nie mogłam sobie z tego doornego palucha nic wycisnąć i już się cieszę na myśl, że potem z tymi pokłutymi paluchami będę łazić do roboty, gdzie ciągle - albo kiśnięcie w rękawiczkach, albo środki dezynfekujące.... ;]
    No ale może chociaż zacznę się kłaść i wstawać o bardziej ludzkich porach :P
    Jak ja nie znoooooosze, gdy coś "muszę"..... B-)

No. To tyle. Nagadałam się. Pożaliłam. Pochwaliłam. Przepraszam. Musiałam. Dziękuję za wysłuchanie... :P
    Dobrego dnia :-D

P.S.
    Marietta, gdzieżeś Tyyyyyyy...... Bo coś czuję, że już "rozpakowana" ;) Mam nadzieję, że szczęśliwie i bez większych przebojów :)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku brawo za mobilizację :-)

Ja muszę jeszcze poczytać o tych dietach cukrzycowych i też postaram się tak jeść,bo mój cukier na czczo to rewelacja nie jest i też nie wiem co mnie później może jeszcze czekać:/

Bratek lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Bratek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękować ;)

Kiedyś już wrzucałam, więc się powtórzę, ale na początek to całkiem niegłupi przewodnik, bo krótki, a przy tym - treściwy.

http://www.szpitalkarowa.pl/dieta-dla-ciezarnej-chorej-na-cukrzyce

W linku masz plik w Wordzie do ściągnięcia.

kas50 lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku jesteśmy dumne ;)

Ja skoczyłam do lekarza młodą osłuchać i oczywiście osłuchowo wszystko ok, inhalacje z soli i mucosolvanu , alertec i kupiłam jeszcze neosine tak sama z siebie, ale za radą MamyTuśki dam też przeciwzapalny chociaż raz na dzień. Mam nadzieję, że do pt będzie git :)

Dzisiaj z młodą to pracuję z domu, jutro zobaczę a pt wolny :D

Ciekawe jak Mariettka:)

Mid dzięki za linka, nie ogarniam go ale wygląda na to że odsyła do innych sklepów?

Dziękuję za klapsy już wracam na prostą :D

Bratek, MamaTuśka lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby sorki źleCi gowysłałąm. https://la-lalla.pl/ wybacz :) wejdz w zakładkę kup ubranko
    a tylko one nie sązbyt weselne...alefajna sprawa :)

Bratku powodzenia na diecie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 11:24

Bratek lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Ruby sorki źleCi gowysłałąm. https://la-lalla.pl/ wybacz :) wejdz w zakładkę kup ubranko
    a tylko one nie sązbyt weselne...alefajna sprawa :)

Bratku powodzenia na diecie :)
    wybaczam ;) dzięki :*

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ