Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMamaTuśka wrote:Hej. Ruby, ale ten przeciwzapalny raz dziennie to ni w pięć ni w dziesięć będzie, jak ma działać . To już chyba lepiej 3x przez 3 dni. Ale może dopytaj pediatry.
Pytałam to powiedział, że jak nie ma temp to nie trzeba, ale robiła się taka słabawa i ciepława to dałam , w takim razie dam 3 x dziennie bo dałam już rano i po południu. Raczej nie zaszkodzi a może i pomoże szybciej wygonić dziadostwo -
No tak, bo w tym przypadku chodzi jedynie o działanie przeciwzapalne. Poza tym to może być np. na tle alergicznym, podrażniło ją coś i trzeba wyciszyć. Ja Nurofen podaję 3 dni jak coś się zaczyna niewiadomego pochodzenia, a 3-5 dni jak infekcja. U nas działa. Zdrówka życzę: )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 18:57
-
Ja zawsze na wstępie ratuje Sambucolem
Dziś dostalam jakby kolke w prawym boku,co chwilę czuję dziwny ucisk. Albo przez to żelazo lekkie zaparcia mam,może to jelita gdzieś uciskaja. -
nick nieaktualnykas50 wrote:Ja zawsze na wstępie ratuje Sambucolem
Dziś dostalam jakby kolke w prawym boku,co chwilę czuję dziwny ucisk. Albo przez to żelazo lekkie zaparcia mam,może to jelita gdzieś uciskaja.
Nie znam Sambucolu ale poczytam -
Hej.
Wczoraj od rana miałam dziwne uczucie napiętego brzucha. Nie było to chyba nic specjalnego, ale wieczorem wzięłam nospę i położyłam się wcześniej. Czasem mam uczucie, że wszystko na dole jest takie ciężkie i nabrzmiałe. W sumie nie wiem, czy od stania/łażenia czy od czego ... Do tego zaparcia mnie wykończą. Przynajmniej połowa tych dolegliwości może mieć związek z jelitami. Macie podobnie?
Dziś odpoczywam. Ale od rana brzuch ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 06:43
-
nick nieaktualnyHej,
MamaTuśka mnie często zagazuje tam w środku wtedy brzuch jak balon i też boli, chyba jeslita...właśnie może by espumisan brać?
Ja dzsiiaj w domu jeszcze, a jutro wolne przed wyjazdem. Dziewczyny temn mokry kaszel taki bardzo produktywny to się sam kończy kiedyś? w którym momencie odstawić syropy wykrztuśne bo już sama nie wiem czy jej dalej dawać?MamaTuśka lubi tę wiadomość
-
MamaTusks mam to damo,tylko jakby kolka w prawym boku i dziś taki jakby ból jajnika. Nie wiem czy mi się coś rozciąga? Wczoraj też wzielam nospe na noc i też mialam zaparcia,dziś rano po wyproznieniu ból jakby ciut mniejszy ale jest:/ promieniuje mi cały prawy bok od żebra w dół
Ruby a co masz na mokry kaszel? Nam zawsze pomaga Hederasal przez ok.5dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 08:01
MamaTuśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykas50 wrote:MamaTusks mam to damo,tylko jakby kolka w prawym boku i dziś taki jakby ból jajnika. Nie wiem czy mi się coś rozciąga? Wczoraj też wzielam nospe na noc i też mialam zaparcia,dziś rano po wyproznieniu ból jakby ciut mniejszy ale jest:/ promieniuje mi cały prawy bok od żebra w dół
Ruby a co masz na mokry kaszel? Nam zawsze pomaga Hederasal przez ok.5dni. -
MamaTuśka, taaaaak, brzuszek czasem dokucza, a im dalej w las, tym mocniej i częściej Zwykle przejdzie, jak się odpocznie chociaż od kilku dni zdarza się, że mam wrażenie, iż zaraz eksploduje ))))
Wszystko się rozrasta, od kilku/kilkunastu dni ewidentnie wywaliło mi już brzuszek (nawet, jak wciągnę na maxa, w stylu "przyklejam pępek do kręgosłupa" - to i tak już nie ukryję ).
Dla mnie najważniejsze, że po odpoczynku przechodzi Chociaż kilka dni temu, na zakupach, nie czułam się komfortowo, bo nie mogłam normalnie po sklepie łazić, a byłam sama ;/
No i byłam mniej więcej na Twoim etapie ciąży, jak zaczęłam pilnować postawy ciała - bo uciekający do przodu brzuch zaczął wyginać sylwetkę "w kaczkę" ;/ A mnie tam nie kręcił sam fakt wystawania brzuszka na tyle, bym ryzykowała kręgosłup I powiem Wam, że odkąd zaczęłam tego pilnować, z kręgosłupem który do wiwatu dawał mi już w I trymestrze), jest o wieeeele lepiej
Zaparcia były najgorsze w I trymestrze. Teraz też się zdarzają, ale prawda taka, że NAPRAWDĘ ma się na nie wpływ: warzywa, owoce, pełne ziarna i duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuo płynów przez cały dzień + dobre bakterie (stąd moje jelitka ewidentnie uwielbiają koktajle owocowo-jogurtowe/kefirowe etc.) Te płyny, to chyba jest dla mnie największe wyzwanie, kiedy tak człek biega i załatwia milion rzeczy ).MamaTuśka lubi tę wiadomość
-
HURRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, zaklepaliśmy domek na campingu na urlop, jupiiiiiiiiiiiiii ))))
Już nie mogę się doczekać
Rany, jak ja już potrzebuję urlopu, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
P.S. Jedziemy na początku czerwca, więc jeszcze się zmieścimy w końcówkę II trymestru No i plus jechania w tym terminie taki, że i tak bywa już bardzo ciepło, a za to ceny zdecydowanie niższe Mamy domeczek 4-osobowy, który będzie policzony za 2 osoby, 45zł/os. I jeszcze zaproponowali pakiet śniadanie+obiadko-kolację za 25zł/os., co jest naprawdę bardzo dobrą ceną, biorąc pod uwagę cenniki ośrodków - a opcja do rozważenia, bo w ciąży się nie pojedzie przez ponad 1,5 tygodnia na samych kanapkach, pizzy i zapiekankach )))
Oczywiście, wszystko w okolicy sprawdzone - do najbliższego szpitala z oddziałem gin.-położniczym - 8 minut samochodemMarietta, Ejrene lubią tę wiadomość
-
Mazury Ruciane-Nida
Nawet sobie nie wyobrażacie, jak się cieszę )))))
Czuję ostatnio, jakby mnie pociąg przejechał. Teraz jeszcze w weekend kolejny kurs zawodowy. Wiem, że będzie super, ale jak wrócę, to chyba nie będę wiedziała, jak się nazywam ))) -
nick nieaktualnyBratku to fajnie, że jedziecie. Ja to cię w ogóle podziwiam, jak ty dajesz radę w takim biegu funkcjonować? ja to bym tylko leżała, ewentualnie coś posprzątam od czasu do czasu, do pracy podjadę ale praca siedząca więc też się jakoś nie męczę, a ty ciągle coś, gdzieś...zwolnij kobieto
-
Bratku aż Ci zazdroszczę
Wyniki tarczycy też mam ladne tsh 1,060 ft4 66,67%, jeszcze tylko żeby usg jutro wyszło ok i do pełni szczęścia nic więcej mi nie potrzeba