X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ruby, ale ten przeciwzapalny raz dziennie to ni w pięć ni w dziesięć będzie, :) jak ma działać :). To już chyba lepiej 3x przez 3 dni. Ale może dopytaj pediatry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 15:41

Bratek lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciwzapalny to chyba musisz obliczyć ile ml/kg i 3x dziennie właśnie. My zawsze tak mamy zalecone.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Hej. Ruby, ale ten przeciwzapalny raz dziennie to ni w pięć ni w dziesięć będzie, :) jak ma działać :). To już chyba lepiej 3x przez 3 dni. Ale może dopytaj pediatry.

Pytałam to powiedział, że jak nie ma temp to nie trzeba, ale robiła się taka słabawa i ciepława to dałam , w takim razie dam 3 x dziennie bo dałam już rano i po południu. Raczej nie zaszkodzi a może i pomoże szybciej wygonić dziadostwo ;)

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, bo w tym przypadku chodzi jedynie o działanie przeciwzapalne. Poza tym to może być np. na tle alergicznym, podrażniło ją coś i trzeba wyciszyć. Ja Nurofen podaję 3 dni jak coś się zaczyna niewiadomego pochodzenia, a 3-5 dni jak infekcja. U nas działa. Zdrówka życzę: )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 18:57

• kas50 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze na wstępie ratuje Sambucolem :-)

Dziś dostalam jakby kolke w prawym boku,co chwilę czuję dziwny ucisk. Albo przez to żelazo lekkie zaparcia mam,może to jelita gdzieś uciskaja.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ja zawsze na wstępie ratuje Sambucolem :-)

Dziś dostalam jakby kolke w prawym boku,co chwilę czuję dziwny ucisk. Albo przez to żelazo lekkie zaparcia mam,może to jelita gdzieś uciskaja.
    Ja tak mam jak się właśnie nie załatwię, po toalecie już przestaje...także może to temu.

Nie znam Sambucolu ale poczytam :)

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Wczoraj od rana miałam dziwne uczucie napiętego brzucha. Nie było to chyba nic specjalnego, ale wieczorem wzięłam nospę i położyłam się wcześniej. Czasem mam uczucie, że wszystko na dole jest takie ciężkie i nabrzmiałe. W sumie nie wiem, czy od stania/łażenia czy od czego ... Do tego zaparcia mnie wykończą. Przynajmniej połowa tych dolegliwości może mieć związek z jelitami. Macie podobnie?

Dziś odpoczywam. Ale od rana brzuch ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 06:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

MamaTuśka mnie często zagazuje tam w środku wtedy brzuch jak balon i też boli, chyba jeslita...właśnie może by espumisan brać?

Ja dzsiiaj w domu jeszcze, a jutro wolne przed wyjazdem. Dziewczyny temn mokry kaszel taki bardzo produktywny to się sam kończy kiedyś? w którym momencie odstawić syropy wykrztuśne bo już sama nie wiem czy jej dalej dawać?

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTusks mam to damo,tylko jakby kolka w prawym boku i dziś taki jakby ból jajnika. Nie wiem czy mi się coś rozciąga? Wczoraj też wzielam nospe na noc i też mialam zaparcia,dziś rano po wyproznieniu ból jakby ciut mniejszy ale jest:/ promieniuje mi cały prawy bok od żebra w dół:/

Ruby a co masz na mokry kaszel? Nam zawsze pomaga Hederasal przez ok.5dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 08:01

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    MamaTusks mam to damo,tylko jakby kolka w prawym boku i dziś taki jakby ból jajnika. Nie wiem czy mi się coś rozciąga? Wczoraj też wzielam nospe na noc i też mialam zaparcia,dziś rano po wyproznieniu ból jakby ciut mniejszy ale jest:/ promieniuje mi cały prawy bok od żebra w dół:/

Ruby a co masz na mokry kaszel? Nam zawsze pomaga Hederasal przez ok.5dni.
    Robię inhalacje z mucosolvanu , mam też flegaminę to nie wiem czy nie zamienić inhalacji na flegaminę? a inhalacje z samej soli robić..

• kas50 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja inhalacje z mucosolvsnu też robilam,ale akurat slabo pomagalo. Zobaczysz sama. Flegamina osobno. Taki kaszel to potrafi niestety długo trzymać:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Bratek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka, taaaaak, brzuszek czasem dokucza, a im dalej w las, tym mocniej i częściej ;) Zwykle przejdzie, jak się odpocznie :) chociaż od kilku dni zdarza się, że mam wrażenie, iż zaraz eksploduje ;)))))
    Wszystko się rozrasta, od kilku/kilkunastu dni ewidentnie wywaliło mi już brzuszek (nawet, jak wciągnę na maxa, w stylu "przyklejam pępek do kręgosłupa" - to i tak już nie ukryję ;) ).
    Dla mnie najważniejsze, że po odpoczynku przechodzi :) Chociaż kilka dni temu, na zakupach, nie czułam się komfortowo, bo nie mogłam normalnie po sklepie łazić, a byłam sama ;/

No i byłam mniej więcej na Twoim etapie ciąży, jak zaczęłam pilnować postawy ciała - bo uciekający do przodu brzuch zaczął wyginać sylwetkę "w kaczkę" ;/ A mnie tam nie kręcił sam fakt wystawania brzuszka na tyle, bym ryzykowała kręgosłup ;) I powiem Wam, że odkąd zaczęłam tego pilnować, z kręgosłupem który do wiwatu dawał mi już w I trymestrze), jest o wieeeele lepiej :)

Zaparcia były najgorsze w I trymestrze. Teraz też się zdarzają, ale prawda taka, że NAPRAWDĘ ma się na nie wpływ: warzywa, owoce, pełne ziarna i duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuo płynów przez cały dzień + dobre bakterie (stąd moje jelitka ewidentnie uwielbiają koktajle owocowo-jogurtowe/kefirowe etc.) :) Te płyny, to chyba jest dla mnie największe wyzwanie, kiedy tak człek biega i załatwia milion rzeczy ;) ).

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HURRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, zaklepaliśmy domek na campingu na urlop, jupiiiiiiiiiiiiii :))))) jupi.gif
    Już nie mogę się doczekać :-D
    Rany, jak ja już potrzebuję urlopu, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

P.S. Jedziemy na początku czerwca, więc jeszcze się zmieścimy w końcówkę II trymestru ;) No i plus jechania w tym terminie taki, że i tak bywa już bardzo ciepło, a za to ceny zdecydowanie niższe :P Mamy domeczek 4-osobowy, który będzie policzony za 2 osoby, 45zł/os. :) I jeszcze zaproponowali pakiet śniadanie+obiadko-kolację za 25zł/os., co jest naprawdę bardzo dobrą ceną, biorąc pod uwagę cenniki ośrodków - a opcja do rozważenia, bo w ciąży się nie pojedzie przez ponad 1,5 tygodnia na samych kanapkach, pizzy i zapiekankach ;))))
    Oczywiście, wszystko w okolicy sprawdzone - do najbliższego szpitala z oddziałem gin.-położniczym - 8 minut samochodem ;)

Marietta, Ejrene lubią tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku super :-) gdzie się wybieracie? :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Bratek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazury <3 Ruciane-Nida :)
    Nawet sobie nie wyobrażacie, jak się cieszę :))))))
    Czuję ostatnio, jakby mnie pociąg przejechał. Teraz jeszcze w weekend kolejny kurs zawodowy. Wiem, że będzie super, ale jak wrócę, to chyba nie będę wiedziała, jak się nazywam ;))))

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku należy Ci się odpoczynek :-) pracujesz przecież na wysokich obrotach :-) super :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku to fajnie, że jedziecie. Ja to cię w ogóle podziwiam, jak ty dajesz radę w takim biegu funkcjonować? ja to bym tylko leżała, ewentualnie coś posprzątam od czasu do czasu, do pracy podjadę ale praca siedząca więc też się jakoś nie męczę, a ty ciągle coś, gdzieś...zwolnij kobieto ;)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik glukozy 88,00 :-)!!! Jestem w szoku. Nigdy nie mialam tak niskiego wyniku,zawsze 93-97.

Ejrene lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Bratek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny :) Tak, bardzo już potrzebuję odpoczynku, oj tak :)
    Klepnięte już wszystko, zaliczka poszła... Zaczynamy odliczanie :-D

kas, gratulacje!!!!! :)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku aż Ci zazdroszczę :-)

Wyniki tarczycy też mam ladne tsh 1,060 ft4 66,67%, jeszcze tylko żeby usg jutro wyszło ok i do pełni szczęścia nic więcej mi nie potrzeba :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ