Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaś ja też miałam USG genetyczne i tak i tak robione
Agatia nie martw się na zapas, przecież rodzą się różne dzieci i po 2,5 kg i po 4,5kg i zarówno pierwsze jak i drugie zdrowe. Ważne żeby teraz przybierała prawidłowo a tym że parametry ma o 5 dni do tyłu to się nie martw, każde dziecko rośnie swoim tępem a do 2 tygodni to jest norma
Mama Tuśka a Ty płeć już znasz? Bo coś mi to umknęłoBratek lubi tę wiadomość
-
agatia wrote:Gadalam z ginką u powiedziała, że moje dziecko jest o krok od hipotrofii, a w tych tyg to nie tylko niska masa, ale i ryzyko źle wykształconych narządów, bo.dziecko jest za małe ech oby to 13 i iby ten piątek nie był pechowy.
A ile ważyła na ostatniej wizycie? -
Ejrene wrote:Kaś ja też miałam USG genetyczne i tak i tak robione
Agatia nie martw się na zapas, przecież rodzą się różne dzieci i po 2,5 kg i po 4,5kg i zarówno pierwsze jak i drugie zdrowe. Ważne żeby teraz przybierała prawidłowo a tym że parametry ma o 5 dni do tyłu to się nie martw, każde dziecko rośnie swoim tępem a do 2 tygodni to jest norma
Mama Tuśka a Ty płeć już znasz? Bo coś mi to umknęło
Od 12tc . Dziewczyna
Bratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej,
Bania wita się z Bani bo tak teraz wyglądam, po tym jedzeniu które tutaj serwują nie da się inaczej, śniadanie rewelka
Moich wysłałam jeszcze teraz na termy to mam chwilę spokoju, szkoda że nie mogę szaleć z nimi w wodzie a tak trochę duszno tam siedzieć więc leżałam na zewnątrz i czytałam ksiażkę, nawet mnie trochę opaliło
Dzieciaki mają tu co robić nie powiem, atrakcji mnóstwo
Agatia myślę , że wszystko będzie dobrze, musi! nie zamartwiaj się na zapas bo ci to nie służy, mała jest dzielna od samego początku i tak ma zostać
Kas gratki chłopaczka i niech rośnie w siłę!
Jutro ruszamy jeszcze na Zakopane , a potem do domku i po weekendzie, a człowiek się tyle naczeka...a czas leci jak szalony
Śniło mis ię dzisiaj , ze poroniłam, we wtorek mam wizytę więc chyba to stres przed wizytowy się zaczyna pojawiać, mimo że o tym staram sie nie myślę to gdzieś taki lęk jest w głębi i chyba przejawia się w snach! mam nadzieję, że od wtorku będę już spokojna i wyluzowana
Miłej sobotki kobietkikas50 lubi tę wiadomość
-
Ruby wypoczywaj ile się da a sny zawsze sprawdzają się na odwrót
My byliśmy wczoraj w tym Inwaldzie. Polecam. Park bardzo duży,sporo atrakcji dla dzieci,Warownia,park dinozaurow,park miniatur,nie do przejscia w 1dzień,dlatego bilet jest ważny 2dni
Mloda wyszalala się
Dzisiaj pogoda trochę się zepsula,ale mamy w planach lody -
Hej
wracajcie już z tych wyjazdów bo tu cicho
Bratku mnie nie swędzi tylko jakby kłuje, czasem mam takie uczucie jakby w kilka miejsc szpilki wbijano-może to już na tlke nerwowym bardziej? ost. jak mi krew z przedramienia-brrrrr pobierała, to też przez jakiś czas miałam takie uczucie kłucia w tym miejscu, myślę że chyba już za dużo i jestem trochę przewrażliwiona mimo że nigdy mi to nie przeszkadzało, ale jeszcze tylko ponad 160 dni kłucia
Mnie na szczęście wcale piersi nie bolą, a sutki za to mnie okropnie swędzą,....
Kas gratuluje synka!
Agatia nie martw się, poczekaj do piątku, będę trzymać kciuki by 13 okazała sie szczęsliwa ja zawsze wierzyłam że jak czarny kot przebiegnie mi drogę to będe miała szczescie gorzej z kotem-bo z reguły kończą pod kołami samochodu.
Ruby skąd takie głupie sny ? ciepłe mleko przed snem kilka głebokich wdechów i ładnie śnić, na szczęscie nigdy się nie sprawdzają tylko ten stres niepotrzebny w trakcie snu.
Ja mam 12 wizytę i innego doktorka, a 16 mam diabetologa...boje się że przy moich wynikach ponad 140 po kolacji to mi dopierdzieli insuliny..
Ja za to nie śnie źle, ale mam chwilowa załamkę...nie możemy się z m dogadać, a ja bardzo wsparcia potrzebuję...te dwa tygodnie czeka mnie naprawdę stres...zbliż się mój pułap 18 tc...do tego wydawało mi się już naprawdę ładnie kopało maleństwo, a teraz od tych kłotni znów nic.... i zaczynam panikować, moja mantra chwilowo nie działa.a usg dopiero 24.
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
midnight wrote:hej
A co do wózków to widziałam ostatnio u p.gadzet ten co reklamują chicco urban plus i gdyby nie to że mam wózek i nie mam kasy to bym go kupiła, najlepiej ten 4w1 ale nawet ten 2w1 jest moim zdaniem super na małe mieszkanie, wydaje się lekki i nie ma problemu potem z chowaniem gondoli, bo ta gondola zmienia się w spacerówkę i jest moim zdaniem niedrogi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 11:09
-
Hej
Cieszę się że wasze weekendy udane i aż zazdroszcze. Też przed porodem myśleliśmy z mężem żeby gdzieś jeszcze na weekend pojechać ale ja to już mały hipopotam i nie mam zbytnio pomysłu gdzie.
U mnie ładna pogoda ale wieje.
Mid na pewno wszystko ok. Bobas ma jeszcze dużo miejsca dla tego pewnie nie reguralnie czujesz. Mój najczęściej się uaktywniał jak zjadłam loda i się położyłam -
Ejrene dzięki mam taką nadzieję...loda za bardzo nie mogę cukrzyca , chpociaz mam momenty że chcę to piżgnąć i najeść się słodkiego żeby ruchy czuć ale w ryzach trzyma mnie i tak wysoki cukier bez słodyczy, no i strach przed tym co najgorsze.
co do wyjazdu...może być Ci teraz rzeczywiście ciężko, ale jak już to najlepiej gdzieś nie za daleko, zależy czy masz jakieś atrakcyjne miejscowości w swojej okolicy.i sprawdzic czy jakiś szpital niedaleko w razie tfutfu czegos.Ejrene lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Mid nie panikuj będzie dobrze
Ja po tych prenatalnych ciut odetchnelam,ale stres choć w mniejszym wydaniu to mój stały towarzysz:/
Zrobilam zupę z botwinki,tylko ciut przegotowalam,ale w miarę jak sie chłodzi to nabiera kolorku mniammidnight lubi tę wiadomość
-
Kas panika paniką, ale ja zaczynam mieć wątpliwości czy dam radę...ciśnienie cukrzyca, do tego m mnie wku...zamiast się nie stresować to i tak sie stresuję...mam tylko nadzieję że to małe jest silne i się nie podda
MamaTuśka lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
kas, sprawdziłam - mieliśmy NT 2,3 mm i zostało ocenione przez kilku lekarzy, jako bez zarzutu
Mid, no może faktycznie to trochę podświadome to kłucie u Ciebie? Btw-ostatnio się przekonałam, że lepiej działa lekkie "dziabnięcie" do przebicia skóry, niż takie powolne przymierzanie się do wkłucia
I nie panikuj, nie panikuj!!!! Wiesz, że to niedobrze Dasz radę, tylko dbaj o siebie na maxa Żadnych odstępstw - pięknie to potem się mści. A insulina nie jest tragedią - lepiej tak, niż za wysokie cukry. Większość babek jeśli naaaawet dostaje insulinę, to po porodzie ją odstawia
Ruby - goopie sny, choć też raz taki miałam, więc rozumiem ;/ Odpoczywaj, a przed snem myśl tylko o dobrych rzeczach
Agatia - życzę szybkiego nadrobienia!!!! )))
Ja po baaardzo intensywnym weekendzie 2 dni szkolenia, w sobotę - 13 godzin zajęć (wykłady plus praktyka). UFFFFF.
A co najlepsze - na 12 kobiet namierzyłam łącznie ze mną trzy brzuchate na 100%, chociaż mam jeszcze podejrzenia co do czwartej )))
A dziś mieliśmy "połówkowe". Pani doktor faktycznie fachura - przebadała baaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dokładnie, naprawdę się przełożyła. Samo serce tak przebadane, że fiu fiu Mojego nikt tak nigdy nie oglądał
Jesteśmy zdrowym, teraz już na 100% CHŁOPCEM ))))
Razem z nóżkami jakieś 25cm. 411gram Nisko jest bardzo, ale łożysko wysoko, szyjka długa i zamknięta, więc widocznie tak lubi i na razie nie muszę się z tego powodu ograniczać
Potwierdziła się drobna rzecz w sercu (która wyszła na "genetycznym u innej babki) - taki hiperechogenny obszar - ale to struna ścięgnista, która niczego złego nie robi, natomiast może się zdarzyć, że po urodzeniu będą słyszalne szmery i będą chcieli go dokładniej zbadać na wszeeeelki wypadek, dlatego o tym uprzedza i mamy się nie stresować
Termin porodu znów siupnął o jeden dzień wcześniej - aktualnie to 15.09. Więc słowo daję, nie wierzę, że dotrwamy do tej połowy września, jak tak dalej pójdzie (wg OM był 20.09.).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 14:09
midnight, kas50, MamaTuśka lubią tę wiadomość
-
Bratku super że Syn witaj w klubie i ważne że zdrowy a wagę nadrobi
Dzięki za pocieszenie w sprawie Nt:*
Mid czasem tak już jest,że kumuluje się wszystko naraz:/ musisz to przetrwać:*
Mnie też wykanczaja najbardziej te moje infekcje intymne,boję się żeby nie poszło gdzieś głębiej i aplikuje te globulki:/ wiem,że to nie to samo co zastrzyki,ale krzywa dopiero przede mną i też nie wiem co wyjdzie:/Bratek lubi tę wiadomość