X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś ja też miałam USG genetyczne i tak i tak robione :)

Agatia nie martw się na zapas, przecież rodzą się różne dzieci i po 2,5 kg i po 4,5kg i zarówno pierwsze jak i drugie zdrowe. Ważne żeby teraz przybierała prawidłowo a tym że parametry ma o 5 dni do tyłu to się nie martw, każde dziecko rośnie swoim tępem a do 2 tygodni to jest norma :)

Mama Tuśka a Ty płeć już znasz? Bo coś mi to umknęło :)

Bratek lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 05:33

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Gadalam z ginką u powiedziała, że moje dziecko jest o krok od hipotrofii, a w tych tyg to nie tylko niska masa, ale i ryzyko źle wykształconych narządów, bo.dziecko jest za małe :/ ech oby to 13 i iby ten piątek nie był pechowy.

A ile ważyła na ostatniej wizycie?

atdc15nmjt4tk663.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Kaś ja też miałam USG genetyczne i tak i tak robione :)

Agatia nie martw się na zapas, przecież rodzą się różne dzieci i po 2,5 kg i po 4,5kg i zarówno pierwsze jak i drugie zdrowe. Ważne żeby teraz przybierała prawidłowo a tym że parametry ma o 5 dni do tyłu to się nie martw, każde dziecko rośnie swoim tępem a do 2 tygodni to jest norma :)

Mama Tuśka a Ty płeć już znasz? Bo coś mi to umknęło :)

Od 12tc :). Dziewczyna :)

Bratek lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kas50 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a Tobie zawsze wychodzila ciąża mlodsza? Czy teraz dopiero?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzę że nadrobi :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 05:34

kas50, MamaTuśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Bania wita się z Bani :D bo tak teraz wyglądam, po tym jedzeniu które tutaj serwują nie da się inaczej, śniadanie rewelka ;)

Moich wysłałam jeszcze teraz na termy to mam chwilę spokoju, szkoda że nie mogę szaleć z nimi w wodzie a tak trochę duszno tam siedzieć więc leżałam na zewnątrz i czytałam ksiażkę, nawet mnie trochę opaliło :)
    Dzieciaki mają tu co robić nie powiem, atrakcji mnóstwo :)

Agatia myślę , że wszystko będzie dobrze, musi! nie zamartwiaj się na zapas bo ci to nie służy, mała jest dzielna od samego początku i tak ma zostać :)

Kas gratki chłopaczka i niech rośnie w siłę! :D

Jutro ruszamy jeszcze na Zakopane , a potem do domku i po weekendzie, a człowiek się tyle naczeka...a czas leci jak szalony :/

Śniło mis ię dzisiaj , ze poroniłam, we wtorek mam wizytę więc chyba to stres przed wizytowy się zaczyna pojawiać, mimo że o tym staram sie nie myślę to gdzieś taki lęk jest w głębi i chyba przejawia się w snach! mam nadzieję, że od wtorku będę już spokojna i wyluzowana :)

Miłej sobotki kobietki :)

kas50 lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wypoczywaj ile się da :-) a sny zawsze sprawdzają się na odwrót :-)

My byliśmy wczoraj w tym Inwaldzie. Polecam. Park bardzo duży,sporo atrakcji dla dzieci,Warownia,park dinozaurow,park miniatur,nie do przejscia w 1dzień,dlatego bilet jest ważny 2dni :-)
    Mloda wyszalala się :-)
    Dzisiaj pogoda trochę się zepsula,ale mamy w planach lody :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• midnight Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    wracajcie już z tych wyjazdów ;) bo tu cicho

Bratku mnie nie swędzi tylko jakby kłuje, czasem mam takie uczucie jakby w kilka miejsc szpilki wbijano-może to już na tlke nerwowym bardziej? ost. jak mi krew z przedramienia-brrrrr pobierała, to też przez jakiś czas miałam takie uczucie kłucia w tym miejscu, myślę że chyba już za dużo i jestem trochę przewrażliwiona mimo że nigdy mi to nie przeszkadzało, ale jeszcze tylko ponad 160 dni kłucia :)
    Mnie na szczęście wcale piersi nie bolą, a sutki za to mnie okropnie swędzą,.... :/

Kas gratuluje synka!

Agatia nie martw się, poczekaj do piątku, będę trzymać kciuki by 13 okazała sie szczęsliwa :) ja zawsze wierzyłam że jak czarny kot przebiegnie mi drogę to będe miała szczescie ;) gorzej z kotem-bo z reguły kończą pod kołami samochodu.

Ruby skąd takie głupie sny ? ciepłe mleko przed snem kilka głebokich wdechów i ładnie śnić, na szczęscie nigdy się nie sprawdzają :) tylko ten stres niepotrzebny w trakcie snu.

Ja mam 12 wizytę i innego doktorka, a 16 mam diabetologa...boje się że przy moich wynikach ponad 140 po kolacji to mi dopierdzieli insuliny..
    Ja za to nie śnie źle, ale mam chwilowa załamkę...nie możemy się z m dogadać, a ja bardzo wsparcia potrzebuję...te dwa tygodnie czeka mnie naprawdę stres...zbliż się mój pułap 18 tc...do tego wydawało mi się już naprawdę ładnie kopało maleństwo, a teraz od tych kłotni znów nic.... :( i zaczynam panikować, moja mantra chwilowo nie działa.a usg dopiero 24.

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • mamusiaaa1 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    hej
    A co do wózków to widziałam ostatnio u p.gadzet ten co reklamują chicco urban plus i gdyby nie to że mam wózek i nie mam kasy to bym go kupiła, najlepiej ten 4w1 ale nawet ten 2w1 jest moim zdaniem super na małe mieszkanie, wydaje się lekki i nie ma problemu potem z chowaniem gondoli, bo ta gondola zmienia się w spacerówkę i jest moim zdaniem niedrogi.
    Też oglądałam Panią Gadżet, bo byłam ciekawa jak oceni ten wózek Chicco Urban Plus :D My go mamy i jetem zadowolona :) Jak dla mnie super lekki i bardzo praktyczne jest to -przechodzenie z gondoli w spacerówkę - bo jak wiem, że zbliża się spanie, to rozkładam go do gondoli, żeby córka spała w dobrej pozycji, a jak nie śpi, to ogląda już świat ze spacerówki :) I jego cena też jest fajna - my kupiliśmy akurat 2w1 (bez fotelika), więc już w ogóle tanio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 11:09

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Cieszę się że wasze weekendy udane i aż zazdroszcze. Też przed porodem myśleliśmy z mężem żeby gdzieś jeszcze na weekend pojechać ale ja to już mały hipopotam i nie mam zbytnio pomysłu gdzie.

U mnie ładna pogoda ale wieje.

Mid na pewno wszystko ok. Bobas ma jeszcze dużo miejsca dla tego pewnie nie reguralnie czujesz. Mój najczęściej się uaktywniał jak zjadłam loda i się położyłam :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene dzięki mam taką nadzieję...loda za bardzo nie mogę :) cukrzyca , chpociaz mam momenty że chcę to piżgnąć i najeść się słodkiego żeby ruchy czuć :) ale w ryzach trzyma mnie i tak wysoki cukier bez słodyczy, no i strach przed tym co najgorsze.

co do wyjazdu...może być Ci teraz rzeczywiście ciężko, ale jak już to najlepiej gdzieś nie za daleko, zależy czy masz jakieś atrakcyjne miejscowości w swojej okolicy.i sprawdzic czy jakiś szpital niedaleko w razie tfutfu czegos.

Ejrene lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid nie panikuj :-) będzie dobrze :-)
    Ja po tych prenatalnych ciut odetchnelam,ale stres choć w mniejszym wydaniu to mój stały towarzysz:/

Zrobilam zupę z botwinki,tylko ciut przegotowalam,ale w miarę jak sie chłodzi to nabiera kolorku :-) mniam :-)

midnight lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• midnight Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas panika paniką, ale ja zaczynam mieć wątpliwości czy dam radę...ciśnienie cukrzyca, do tego m mnie wku...zamiast się nie stresować to i tak sie stresuję...mam tylko nadzieję że to małe jest silne i się nie podda

MamaTuśka lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas, sprawdziłam - mieliśmy NT 2,3 mm :) i zostało ocenione przez kilku lekarzy, jako bez zarzutu :)

Mid, no może faktycznie to trochę podświadome to kłucie u Ciebie? Btw-ostatnio się przekonałam, że lepiej działa lekkie "dziabnięcie" do przebicia skóry, niż takie powolne przymierzanie się do wkłucia :)
    I nie panikuj, nie panikuj!!!! Wiesz, że to niedobrze :( Dasz radę, tylko dbaj o siebie na maxa :) Żadnych odstępstw - pięknie to potem się mści. A insulina nie jest tragedią - lepiej tak, niż za wysokie cukry. Większość babek jeśli naaaawet dostaje insulinę, to po porodzie ją odstawia :)

Ruby - goopie sny, choć też raz taki miałam, więc rozumiem ;/ Odpoczywaj, a przed snem myśl tylko o dobrych rzeczach :)

Agatia - życzę szybkiego nadrobienia!!!! :))))

Ja po baaardzo intensywnym weekendzie :) 2 dni szkolenia, w sobotę - 13 godzin zajęć (wykłady plus praktyka). UFFFFF.
    A co najlepsze - na 12 kobiet namierzyłam łącznie ze mną trzy brzuchate na 100%, chociaż mam jeszcze podejrzenia co do czwartej ;))))

A dziś mieliśmy "połówkowe". Pani doktor faktycznie fachura - przebadała baaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dokładnie, naprawdę się przełożyła. Samo serce tak przebadane, że fiu fiu :) Mojego nikt tak nigdy nie oglądał :-D

Jesteśmy zdrowym, teraz już na 100% CHŁOPCEM :)))))
    Razem z nóżkami jakieś 25cm. 411gram :) Nisko jest bardzo, ale łożysko wysoko, szyjka długa i zamknięta, więc widocznie tak lubi i na razie nie muszę się z tego powodu ograniczać :)
    Potwierdziła się drobna rzecz w sercu (która wyszła na "genetycznym u innej babki) - taki hiperechogenny obszar - ale to struna ścięgnista, która niczego złego nie robi, natomiast może się zdarzyć, że po urodzeniu będą słyszalne szmery i będą chcieli go dokładniej zbadać na wszeeeelki wypadek, dlatego o tym uprzedza i mamy się nie stresować :)

Termin porodu znów siupnął o jeden dzień wcześniej - aktualnie to 15.09. :) Więc słowo daję, nie wierzę, że dotrwamy do tej połowy września, jak tak dalej pójdzie :) (wg OM był 20.09.).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 14:09

midnight, kas50, MamaTuśka lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku super że Syn :-) witaj w klubie :-) i ważne że zdrowy a wagę nadrobi :-)
    Dzięki za pocieszenie w sprawie Nt:*

Mid czasem tak już jest,że kumuluje się wszystko naraz:/ musisz to przetrwać:*

Mnie też wykanczaja najbardziej te moje infekcje intymne,boję się żeby nie poszło gdzieś głębiej i aplikuje te globulki:/ wiem,że to nie to samo co zastrzyki,ale krzywa dopiero przede mną i też nie wiem co wyjdzie:/

Bratek lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ