Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKas ja mam z samej ciąży jakieś 3 kg, ale miałam po zabiegu dodatkowe kg na plusie to razem będzie z +6 ...No nic trudno jakoś to przeżyję
MamaTuśka waga spoko, ale zależy też od wzrostu więc same kg nic mi nie mówią
Ale właśnie się zastanawiam czy nie jestem taka opuchnięta przez ten prog który biorę bo 400 na dobę to jednak sporo dawka...a wiem, że po tym czułam się zawsze taka ociężała...
W pierwszej ciąży ważyłam tyle co teraz w 17 tyg jakoś , skończyło się na + 18 ale wyglądałam jak słoń więc z tym progiem obawaim się że skończy się jeszcze gorzej poza tym nie żałuję sobie jak mam na coś ochotę i tu też może być problem. -
nick nieaktualnyEjrene wrote:Ruby a długo masz ten progesteron jeszcze brać? Już niedługo pewnie Ci odstawić bo cysta wchłonięta a łożysko samo sobie będzie produkować.
Co do kg i wzrostu to racja bo ja startowałam z 70kg :p a mam z180cm
no mam taką nadzieję, już się go teraz pytałam czy dalej brać to mówił, że jeszcze tak....
Ejrene wzrost imponujący
Mid kurcze może coś być w takim razie na rzeczy...jesteś w szpitalu do kiedy? zjedz coś w takim razie :* -
Ejrene wrote:Ruby a długo masz ten progesteron jeszcze brać? Już niedługo pewnie Ci odstawić bo cysta wchłonięta a łożysko samo sobie będzie produkować.
Co do kg i wzrostu to racja bo ja startowałam z 70kg :p a mam z180cm
Mid może faktycznie coś w tym jest:/ jedz kochana:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 21:16
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMamaTuśka wrote:Mid, jedz i dbaj o siebie, Kochana.
Co do Chłopczyka... mojego męża ciocia tak miała, że lekarze powiedzieli, że ma problem z urodzenie chłopca. Ma 3 córki. -
mid, ło matulu jedz, jedz, bo nam znikniesz!!!!!
Co do wagi - u mnie ostatnio jakiś taki skok - w oczach widać, że brzuch wywaliło... Zresztą swęęęęęęędzi. Zwłaszcza, że 4 dni z rzędu nie smarowałam brzucha z racji badań, więc tym bardziej.
A my kupiliśmy dziś wózek i fotelik. Kurczę, kamień z serca, że coś "dużego" już poszło.
A tak w ogóle, to poszliśmy dziś do 3-piętrowego H&M, poszukać jakiś ubrań ciążowych. Eeeee...... Sprawdziło się moje wrażenie z buszowania po internetowej wersji sklepu - szału nie było ((((
Teraz muszę namierzyć jakiś stacjonarny C&A, bo w jego wersji sieciowej było o wiele więcej sensownych ciuchów. Oby się to potwierdziło na żywo. -
nick nieaktualnyBratku no to gratuluję zakupu, oby wam dobrze służył
Ja właśnie się miałam do HM wybrać po jakieś legginsy , koszulki ale to tak po weselu w czerwcu, na bank wtedy będzie już widać, chociaż koleżanka w pracy twierdzi że już widać brzuch ...kupiłam 3 bluzki luźniejsze ostatnio co by trochę zamaskować nie wszyscy już muszą wiedzieć chociaż i tak dużo osób wieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 22:23
-
nick nieaktualnyMuszę się pochwalić bo właśnie na stronie zobaczyłam wyniki i grupa młodej zajęła III miejsce w tym festiwalu kultury przedszkolnej co dzisiaj był
uciekam powoli spać. dobranoc :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 22:59
Kjopa3, Bratek, Ejrene lubią tę wiadomość
-
U nas już się nie ukryje Wywaliło mi klasyczną "piłeczkę". Po bokach mało, ale za to do przodu poleciał I już nie mogę patrzeć na te same w kółko bluzeczki, które poświęciłam na rozciągnięcie plus zaczynam mieć problem z jeansami, bo mnie uwierają, gdy siedzę - mimo niskiego stanu No ale w sumie co się dziwić - za kilka dni zaczynamy.... SZÓSTY miesiąc, AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.......... nie wiem, jakim cudem tak zleciało
Zresztą dziewczyny w pracy dziś ze mnie rechotały bo zaczynam zakładać buty na siedząco - na podłodze.... Już nie daję rady dociągać kolan po brodę, jak dawniej
Ale serio, H&M mnie wkurzył -
Ja zamowilam spodnie ciazowe z h&m dziś jest darmowa dostawa i 13% rabatu zamierzam skorzystac,uwielbiam te sukienki dla córki
Ruby gabaryty mamy podobneRuby lubi tę wiadomość
-
No niestety w CA w bluzki XS mogą wejść dwie osoby, przynajmniej moich gabarytów. HM ma przyzwoite spodnie i zwykłe koszulki z lekkim marszczeniem po bokach kolorowe, białe i czarne (on-line kupowałam zgodnie z rozmiarem sprzed ciąży). Na OLX kupiłam kilka rzeczy, w tym sukienkę z Happymum, a w stacjonarnym Happy szorty i białą koszulę. Kurtkę typu parka wiosenną, narzutkę i luźną białą koszulę mam z przecen chyba z Reserved i jakieś rybaczki za grosze z internetowego sklepu, nie pamiętam jakiego. Mam na lato chyba wszystko. Leginsy ciążowe lecą mi z każdej strony, polecam zwykłe, polskie (są 3x tańsze od "ciążowych"). Kupiłam w pasmanterii i świetnie się noszą.
W Happymum możecie zobaczyć na wieszaki z wyprzedażą. Widziałam sukienki z 300zł na 30 zł poprzeceniane. Cudne, tylko na mnie akutat za duże. -
nick nieaktualnyHeja,
Z HM mam jeszcze z pierwszej ciąży gdzię dżiny, nie powiem dobre były , może znajdę ...
Ja kupiłam legginsy w Lidlu ostatnio ciążowe były, na razie jeszcze duże w pasie ale składam to co ma być na brzuch i jest ok, przydadzą się na przyszłość z pewnością...
Musze pomysleć bardziej o jakichś spodenkach, sukienkach na lato bo tego mi brak
Kas no idziemy łeb w łeb, z wagą i ciążą to prawie bo 2 tyg różnicy ale byczek będzie gonił!
Laski to już 12 tydzień!!! wow
I nie mam mdości od wczoraj/ przedwczoraj jakoś!!!!Bratek lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj zaczelam II trymest również bez mdłości mam nadzieję że to dobry znak
Wczoraj jak lezalam wydawalo mi się,że coś dziwnie mnie kopie niziutko pod pepkiem z lewej strony,ale na delikatne kopniaczki chyba jeszcze za wczesnie
Ja legginsy ciazowe zamowilam na allegro,też jeszcze za duże ale całkowicie bawelniane i fajne kiecki widzialam w butiku.
Ruby niech Twój byczek goni bo mój jest już tydzień do przodu tak zasuwaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 09:50
MamaTuśka, Bratek lubią tę wiadomość