Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ruby wrote:Ejerene ale wiesz za 2 tyg już mozna się rozpakowywać 38 tydzień to już donoszony
na mórwki to chyba jakieś proszki są do sypania, zawczasu trzeba wytępic cholerstwo
No tak wiem muszę torbę do szpitala spakować niech sobie leży, na następnej wizycie ma mi pobrać GBS jak będzie wynik to mogę rodzić :p
Kupiliśmy taką płytkę na te mrówki może się wyprowadzą.
Śniło mi się dziś że mój syn jak się urodził to ważył 9kg i nie chciałam nikomu wierzyć a jak moja mama z nim została by popilnować to go karmiła chlebem z masłem odrazu :p -
nick nieaktualnyEjrene wrote:No tak wiem muszę torbę do szpitala spakować niech sobie leży, na następnej wizycie ma mi pobrać GBS jak będzie wynik to mogę rodzić :p
Kupiliśmy taką płytkę na te mrówki może się wyprowadzą.
Śniło mi się dziś że mój syn jak się urodził to ważył 9kg i nie chciałam nikomu wierzyć a jak moja mama z nim została by popilnować to go karmiła chlebem z masłem odrazu :p -
nick nieaktualny
-
Hej laski
Mam zalatane dni ostatnio wczoraj pół dnia poza domem, dzisiaj lecę do kumpeli do szpitala. Jest w 30tc dzidziuś ma makrosomię i pojawił się nadmiar wód plodowych zrobię jej śniadaniowe zakupy i postaram się jej poprawić humorek
Życzę Wam udanego week -
Agatia a jak Twoja mała? Przybiera?
U nas w mieście trwają jakieś imprezy,dziś też idziemy,koncerty,lody,wata cukrowa i te sprawy. Obkupilam się w sukienki z butiku i jestem z nich mega zadowolona. Tylko żeby słońce było,bo od rana coś się chmurzy.
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 08:39
-
nick nieaktualnyHej
My z m dopiero po śniadaniu pijemy kawę za chwilę zabieramy się za porządki , potem do moich rodziców na grilla ale dzieć zapowiedział, że dzisiaj też tam śpi , a jutro ją dziadki do domu mają odwieźć i mecz u nas oglądnąć
Kobiety mam jeszcze ten kwas co dostałam na receptę 15mg nie wiecie do kiedy to łykać? jak długo kwas foliowy w większej dawce brałyście?
Cytologia wyszła w normie tzn. bez zmian nowotworowych oprócz grzybka, który w cyto się ukazał także dobrze, że mam te globulki bo jednak tam coś jest. -
Kas mała przybiera rownomiernie, choć o 5-7 dni mniejsza, ale w normie W 27+0 ważyła 910g więc 47 centyl. Ważne, że przy mojej cukrzycy nie jest duża, bo w poradni w Wawie powyżej 50 centyla każą profilaktycznie obserwować, czy nie przyspiesza, powyżej 70-80 ścisła kontrola z podejrzeniem makrosomii.
Moja koleżanka, u której byłam ma za dużego synka Jasia i jak będzie dalej tak rósł to cc 35/36 oby nie wcześniej
Ruby ja brałam normalny kwas foliowy, przez I i II trym lykalam sam kwas+ wit z kwasen, a teraz tylo wit z kwasem.
Kupiłam część wyprawki prześcieradła, ochraniacze, przewijak.
Zrobiłam też tiulowe pompony, ale za mało i muszę tiul dokupić -
Ruby ja lykalam ten kwas 15mg do ok.14tc. Teraz tylko ten z witaminami.
Agatia dobrze,że rosniecie to mała różnica,czasem usg też blednie te wymiary okresla u nas miesiąc temu najwiekszy wwyszedl obwód brzucha o 6dni do przodu w porownaniu do obwodu główki i wieku ciąży,kość udowa też 4dni do przodu. Zobaczymy co wyjdzie w środę,zdazylam już oczywiście poczytać że duży brzuszek płodu=cukrzyca,ale nie wiem o ile musi bycr większy. -
Agatia właśnie ginka mówiła,że krzywą mam zrobić ok.24tc. Teraz staram się jeść o stałych porach,zdrowo,no czasem mam zachcianke na jakieś lody,na wadze mam +2kg,zobaczymy co wyjdzie.hm
Póki co przede mną polowkowe i trzepie portkami;-)
A Ty dalej na diecie i póki co bez insuliny? Czy dostalas?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 19:19
-
Cinamonku ani się obejrzysz i będziesz kupowała wyprawkę ja czekałam z synkiem i tetaz do 28tc, jakoś jest to dla mnie wewnętrzna bezpieczna granica. Może dla tego, że ja się w tym terminie urodziłam
Kas jestem na diecie, bez insuliny. Skoki się zdarzają, ale w granicach rozsądku, na wadze mam + 4-5kg w zależności gdzie się ważekas50, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
I moje pierwsze w życiu pompony tiulowe trochę krzywe, ale pierwsze koty za płoty. W pn muszę dokupić tiul i tasiemki, bo za mało ich wyszło na karuzele nad łóżeczko. No i Młody też chce pompony niebiesko zielone nad duże łóżko
naforum.zapodaj.net/2c286b8ff6a6.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c286b8ff6a6.jpg[/url]Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 20:54
Ejrene, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKas ja też w 24 mam robić krzywą...
Agatia no całkiem duża już córeczka zdobycze super! a te pompony trudno się robi?
dziewczyny często po staniu albo zrobieniu czegoś napina mi się brzuch, robi się twardy jak skała i tak ciągnie, czy to całkiem normalnie czy powinnam więcej odpoczywać?
chociaż nie przemęczam się jakoś ...