X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejerene ale wiesz za 2 tyg już mozna się rozpakowywać 38 tydzień to już donoszony ;)
    na mórwki to chyba jakieś proszki są do sypania, zawczasu trzeba wytępic cholerstwo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 09:02

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene jak piszesz o tym to aż mnie brzuch boli :P a mrówki tępić póki dużo nie ma, mi też w korytarzu się pojawiają, muszę sprawdzić skąd :/

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ejerene ale wiesz za 2 tyg już mozna się rozpakowywać 38 tydzień to już donoszony ;)
    na mórwki to chyba jakieś proszki są do sypania, zawczasu trzeba wytępic cholerstwo :/

No tak wiem :) muszę torbę do szpitala spakować niech sobie leży, na następnej wizycie ma mi pobrać GBS jak będzie wynik to mogę rodzić :p
    Kupiliśmy taką płytkę na te mrówki może się wyprowadzą.
    Śniło mi się dziś że mój syn jak się urodził to ważył 9kg i nie chciałam nikomu wierzyć a jak moja mama z nim została by popilnować to go karmiła chlebem z masłem odrazu :p

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    No tak wiem :) muszę torbę do szpitala spakować niech sobie leży, na następnej wizycie ma mi pobrać GBS jak będzie wynik to mogę rodzić :p
    Kupiliśmy taką płytkę na te mrówki może się wyprowadzą.
    Śniło mi się dziś że mój syn jak się urodził to ważył 9kg i nie chciałam nikomu wierzyć a jak moja mama z nim została by popilnować to go karmiła chlebem z masłem odrazu :p
    to ty jeszcze nie spakowana? :D ja rodziłam w sierpniu, a w czercu już byłam spakowana na gotowo :P

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene hahaha boski sen :D

Ruby czemu mnie to nie dziwi, że tak wcześnie byłaś spakowana? :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene jeszcze masz jak to mówisz miesiąc może do 6kg chociaż dociągniesz? :D :P

Cynamon bo ja na wszystko zawsze gotowa i zwarta :P

cinnamon cookie, Ejrene lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :)
    Mam zalatane dni ostatnio :) wczoraj pół dnia poza domem, dzisiaj lecę do kumpeli do szpitala. Jest w 30tc :/ dzidziuś ma makrosomię i pojawił się nadmiar wód plodowych :( zrobię jej śniadaniowe zakupy i postaram się jej poprawić humorek :)
    Życzę Wam udanego week :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a jak Twoja mała? Przybiera?

U nas w mieście trwają jakieś imprezy,dziś też idziemy,koncerty,lody,wata cukrowa i te sprawy. Obkupilam się w sukienki z butiku :-) i jestem z nich mega zadowolona. Tylko żeby słońce było,bo od rana coś się chmurzy.
    Miłego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 08:39

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam i uciekam :) wolny weekend, lecę na miasto kupić prezent dla 3-letniej siostrzenicy mojego M, później czeka mnie ogarnianie chałupki ;) miłego dnia :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamonku widzę nowy suwaczek :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

My z m dopiero po śniadaniu pijemy kawę :P za chwilę zabieramy się za porządki , potem do moich rodziców na grilla ale dzieć zapowiedział, że dzisiaj też tam śpi , a jutro ją dziadki do domu mają odwieźć i mecz u nas oglądnąć ;)

Kobiety mam jeszcze ten kwas co dostałam na receptę 15mg nie wiecie do kiedy to łykać? jak długo kwas foliowy w większej dawce brałyście?

Cytologia wyszła w normie tzn. bez zmian nowotworowych oprócz grzybka, który w cyto się ukazał także dobrze, że mam te globulki bo jednak tam coś jest.

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas mała przybiera rownomiernie, choć o 5-7 dni mniejsza, ale w normie :) W 27+0 ważyła 910g więc 47 centyl. Ważne, że przy mojej cukrzycy nie jest duża, bo w poradni w Wawie powyżej 50 centyla każą profilaktycznie obserwować, czy nie przyspiesza, powyżej 70-80 ścisła kontrola z podejrzeniem makrosomii.
    Moja koleżanka, u której byłam ma za dużego synka Jasia :/ i jak będzie dalej tak rósł to cc 35/36 oby nie wcześniej :/
    Ruby ja brałam normalny kwas foliowy, przez I i II trym lykalam sam kwas+ wit z kwasen, a teraz tylo wit z kwasem.

Kupiłam część wyprawki :) prześcieradła, ochraniacze, przewijak.
    Zrobiłam też tiulowe pompony, ale za mało i muszę tiul dokupić :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja lykalam ten kwas 15mg do ok.14tc. Teraz tylko ten z witaminami.

Agatia dobrze,że rosniecie :-) to mała różnica,czasem usg też blednie te wymiary okresla :-) u nas miesiąc temu najwiekszy wwyszedl obwód brzucha o 6dni do przodu w porownaniu do obwodu główki i wieku ciąży,kość udowa też 4dni do przodu. Zobaczymy co wyjdzie w środę,zdazylam już oczywiście poczytać że duży brzuszek płodu=cukrzyca,ale nie wiem o ile musi bycr większy.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas faktycznie duzyr brzuszek może świadczyć o cukrzycy, ale też i inne wymiary. Makrosomia dotyczy wszyskich lub wiekszoscit parametrów. Ale ma zapas się nie zadreczaj :) jeny skonczylas już 17tc jak ten czas leci.
    A kiedy Kas robisz krzywą?

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas nowy suwaczek bo poprzedni ciągle mi zdychał ;)

Ruby dobrze, że cytologia Ok :) a dziś macie wolny wieczór fiu fiu ;))) korzystajcie :P

Agatia nie mogę się doczekać kupowania takich rzeczy.... :)

kas50, agatia lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia właśnie ginka mówiła,że krzywą mam zrobić ok.24tc. Teraz staram się jeść o stałych porach,zdrowo,no czasem mam zachcianke na jakieś lody,na wadze mam +2kg,zobaczymy co wyjdzie.hm
    Póki co przede mną polowkowe i trzepie portkami;-)
    A Ty dalej na diecie i póki co bez insuliny? Czy dostalas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 19:19

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamonku ani się obejrzysz i będziesz kupowała wyprawkę :) ja czekałam z synkiem i tetaz do 28tc, jakoś jest to dla mnie wewnętrzna bezpieczna granica. Może dla tego, że ja się w tym terminie urodziłam :)

Kas jestem na diecie, bez insuliny. Skoki się zdarzają, ale w granicach rozsądku, na wadze mam + 4-5kg w zależności gdzie się waże ;)

kas50, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ec3b3af80e3.jpg
    To moje dzisiejsze łowy :)

Ejrene, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I moje pierwsze w życiu pompony tiulowe :) trochę krzywe, ale pierwsze koty za płoty. W pn muszę dokupić tiul i tasiemki, bo za mało ich wyszło na karuzele nad łóżeczko. No i Młody też chce pompony niebiesko zielone nad duże łóżko :)
    naforum.zapodaj.net/2c286b8ff6a6.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c286b8ff6a6.jpg[/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 20:54

Ejrene, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ja też w 24 mam robić krzywą...

Agatia no całkiem duża już córeczka :) zdobycze super! a te pompony trudno się robi?

dziewczyny często po staniu albo zrobieniu czegoś napina mi się brzuch, robi się twardy jak skała i tak ciągnie, czy to całkiem normalnie czy powinnam więcej odpoczywać?
    chociaż nie przemęczam się jakoś ...

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ