Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruby banalnie prosto robi się pompony, 20 min i 7 zrobionych. Zrobiłam prostsza metodą nawijania tiulu na książkę choć wychodzą bardziej koslawe podobno, niż na wyciętym szablonie.
Co do brzuszka to odpoczywaj więcej, bo nie powinien się napinać i twardniec. Oszczedzajr się kochana. Ja w poprzedniej ciazyr mialamr napinania i twardnienia i skracalaa się szyjka. Oczywiście nie musi się skracać. Teraz kończę 28tc i nie napiął mi się ani razu. -
nick nieaktualnyagatia wrote:Ruby banalnie prosto robi się pompony, 20 min i 7 zrobionych. Zrobiłam prostsza metodą nawijania tiulu na książkę choć wychodzą bardziej koslawe podobno, niż na wyciętym szablonie.
Co do brzuszka to odpoczywaj więcej, bo nie powinien się napinać i twardniec. Oszczedzajr się kochana. Ja w poprzedniej ciazyr mialamr napinania i twardnienia i skracalaa się szyjka. Oczywiście nie musi się skracać. Teraz kończę 28tc i nie napiął mi się ani razu.
Z młodą też tak nie miałam -może później ale na pewno nie tak wcześnie.
Mama mówiła , że w drugiej ciąży w zasadzie w trzeciej bo druga była poroniona to w trzeciej ze mną też tak miała, musiała nawet w szpitalu leżeć , potem mocno się oszczędzać...czy to mogą być jakieś predyspozycje genetyczne czy przypadek? -
Hej Kochane.
Przede wszystkim, Ruby, podobno na tym etapie to już są skurcze bh od czasu do czasu, niemniej powinnaś brać magnez 3xdziennie na bank i od przy takim stwardnieniu nospę. Odpoczywanie też wskazane. Wszystkie skurcze i napięcia powinny przejść w kilka minut.
Kas, 2 kg to nic . Jak patrzę na Wasze brzuchy to ja mam balon x2. 5kg na plusie,wszystko z przodu...
Agatia. Piękna wyprawka! Jakie to rożki są. Cudne po prostu.
Ja pomału chomikuję różne rzeczy, bo w czerwcu dzieci startują na obóz a my ruszamy z remontem, potem wyjazd, drugi i szkoła... Miałam obawy czy zostawiać wszystko na po wakacjach.
Póki co z przyjemnych rzeczy, byliśmy naa usg u mojego kumpla, o którym kiedyś Wam pisałam. Super sprawa i czysta przyjemność. Mam zdjęć na metry i pełno obliczeń, bo kolega w ultrasonografii się specjalizował. Wszystko gra . Przy okazji pogadaliśmy o czasach z liceum : )
A dziś fajny dzień, wybraliśmy wózek. Ponieważ dokładnie wiedziałam, czego szukam, poszliśmy w praktyczną i wygodną stronę. Ufff... tyle do przodu.
Buźka.cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
Ruby wrote:Kas ja też w 24 mam robić krzywą...
Agatia no całkiem duża już córeczka zdobycze super! a te pompony trudno się robi?
dziewczyny często po staniu albo zrobieniu czegoś napina mi się brzuch, robi się twardy jak skała i tak ciągnie, czy to całkiem normalnie czy powinnam więcej odpoczywać?
chociaż nie przemęczam się jakoś ...
Po 20 tygodniu to nie ma co się przejmować bo to normalne a teraz trochę wcześnie. Może zwiększ sobie dawkę magnesu dzienną a na następnej wizycie zapytaj gina. -
Witam się niedzielnie
Wczoraj chyba się za dużo narobiłam, bo dzisiaj brzuch pobolewa i kluje ciut w kroku, więc dzisiaj lezing. Nie ma to Ruby, jak dawać dobre rady o nieforsowaniu się, bo brzuch boli
Miałam dzisiaj robić czystki w kosmetykach w łazience, ale chyba nie ma co się spinac. Zrobię to jutro -
nick nieaktualnyHej,
No tak kobiety, macie rację zwiększyłam z jednej tabletki do 3 magnezu na dzień i w razie napinania wezmę nospę. Na razie jest ok ale się dość mocno oszczędzam.
Agatia no no ciocia dobra rada szkoda, że sama się nie stosuje
MamaTuśka to jednak fajnie mieć w tej dziedzinie znajomości, wszystko zrobi dokładniutko, bez pośpiechu, super, zazdroszczę, u mnie to dość szybko zawsze idzie,na szczęście mam często wizyty to mnie to uspokajaagatia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kobiety,
Agatia dzisiaj dla odmiany ja spać nie mogłam o 4 się obudziłam i po spaniu...za chwilę do pracy wyjeżdżam;-)
Jak tam weekend minął? My na spokojnie trochę u moich rodziców, wczoraj oni na meczu u nas
W tym tygodniu mam szereg badań do zrobienia, znowu szarpnie po kieszeni ale na szczęście wypłata ma być więc jakoś dam radę
Miłego poniedziałku baby -
Ruby bezsenność w ciąży jest kiepska, szczególnie, jak się na rano idzie do pracy
Ja wczoraj przelezalam praktycznie cały dzień, a dzisiaj mam nadzieję brzuchol da co nieco zrobić... oby nie bolał. Mam w d... i na razie nie zajmuję się porzadkami -
Witam z rana ( tak tak, z rana, wstałam przed 9;))
Agatia piękne rzeczy kupiłaś no i te pomponiki! Super! Też takie chcę Ruby a gdyby był chłopieć to nie mogą być pompony? tylko w innych kolorach
Ruby od kiedy bierzesz magnez? To zalecenie lekarza czy sama?
MamaTuśka fajnie, że masz takiego znajomego a jaki wózek wybraliście? Coś z górnej półki?
Ejrene u Ciebie już tak bliziutko... A teraz od końca tygodnia zapowiadają upały, z brzuszkiem to chyba jeszcze gorzej się odczuwa takie temperatury co? -
nick nieaktualnyCynamon sama biorę bo ja o napinaiu brzucha to mu zapomniałam powiedzieć ostatnio , jak zwiekszyłam dawkę magnezu i więcej poleguję to od 2 dni było ok, bez napinania więc pewnie kluczem jest oszczędzanie siebie i być może ten magnez pomaga
Pomponiki to nie wiem mi się z dziewczynką kojarzą i już dla chłopa to pewnie coś innego wymyślę
Wiecie jaka jestem ciekawa co to będzie, już nie mogę się doczekać , obym szybko płeć poznała bo oszaleję :d -
Cinamonku mój 2 latek też zażyczył sobie pompony tylko niebiesko zielone nad wersalkę, na której śpi zatem będę miała pomponiasty pokój
Muszer znalezcr sklep internetowy z tanim tiulem bo pójdę z torbami
Co do płci to chciałam dowiedzieć się przy porodzie ale ponieważ robiłam Nifty, to poznałam ją bo to pierwsza pozycja na wyniku.
Czulamr inruicuyjnie, że to chlopczykr i intuicja mnie w 100% zawiodlaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 11:24
cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
Hehehe Agatia dobre ja czuję, że u mnie będzie chłopczyk, ale nie obrażę się za dziewczynkę
Kobietki powiedzcie mi, co sądzicie o stosowaniu balsamów brązujących w ciąży? Nie jakieś tam mocne samoopalacze, tylko te słabsze balsamy... Jestem z tych, które w lato są brązowe i już czuję się jak blada kostucha chciałabym chociaż nogi smarować...agatia lubi tę wiadomość
-
agatia wrote:Cinamonku nie widzer przeciwskazan do samoopalacza. ja nie umiem ładnie rozprowadzić, więc nie uzywam
-
nick nieaktualnyCynamon weź to co jest mniej inwazyjne , chyba balsam opalający będzie delikatniejszy niz samoopalacz? nie wiem, mało uzywam bo mi śmierdzi samoopalacz ale lekko opalić na sloneczku to chyba też można, bo ja musze trochę nogi i ręce opalić bo też białam
masz spoko gina to weź go zapytaj i nam sprzedaj info