X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby banalnie prosto robi się pompony, 20 min i 7 zrobionych. Zrobiłam prostsza metodą nawijania tiulu na książkę :) choć wychodzą bardziej koslawe podobno, niż na wyciętym szablonie.
    Co do brzuszka to odpoczywaj więcej, bo nie powinien się napinać i twardniec. Oszczedzajr się kochana. Ja w poprzedniej ciazyr mialamr napinania i twardnienia i skracalaa się szyjka. Oczywiście nie musi się skracać. Teraz kończę 28tc i nie napiął mi się ani razu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ruby banalnie prosto robi się pompony, 20 min i 7 zrobionych. Zrobiłam prostsza metodą nawijania tiulu na książkę :) choć wychodzą bardziej koslawe podobno, niż na wyciętym szablonie.
    Co do brzuszka to odpoczywaj więcej, bo nie powinien się napinać i twardniec. Oszczedzajr się kochana. Ja w poprzedniej ciazyr mialamr napinania i twardnienia i skracalaa się szyjka. Oczywiście nie musi się skracać. Teraz kończę 28tc i nie napiął mi się ani razu.
    muszę podpatrzeć bo jakbędzie córeczka to też takie spróbuję zrobić :)
    Z młodą też tak nie miałam -może później ale na pewno nie tak wcześnie.
    Mama mówiła , że w drugiej ciąży w zasadzie w trzeciej bo druga była poroniona to w trzeciej ze mną też tak miała, musiała nawet w szpitalu leżeć , potem mocno się oszczędzać...czy to mogą być jakieś predyspozycje genetyczne czy przypadek?

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby może się sforsowalas, za duży wysiłek wtedy brzuszek potafii się napinac. Nie wiem, czy genetyka ma tu coś do rzeczy :)

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane.
    Przede wszystkim, Ruby, podobno na tym etapie to już są skurcze bh od czasu do czasu, niemniej powinnaś brać magnez 3xdziennie na bank i od przy takim stwardnieniu nospę. Odpoczywanie też wskazane. Wszystkie skurcze i napięcia powinny przejść w kilka minut.
    Kas, 2 kg to nic :). Jak patrzę na Wasze brzuchy to ja mam balon x2. 5kg na plusie,wszystko z przodu...
    Agatia. Piękna wyprawka! Jakie to rożki są. Cudne po prostu.
    Ja pomału chomikuję różne rzeczy, bo w czerwcu dzieci startują na obóz a my ruszamy z remontem, potem wyjazd, drugi i szkoła... Miałam obawy czy zostawiać wszystko na po wakacjach.
    Póki co z przyjemnych rzeczy, byliśmy naa usg u mojego kumpla, o którym kiedyś Wam pisałam. Super sprawa i czysta przyjemność. Mam zdjęć na metry i pełno obliczeń, bo kolega w ultrasonografii się specjalizował. Wszystko gra :). Przy okazji pogadaliśmy o czasach z liceum : )
    A dziś fajny dzień, wybraliśmy wózek. Ponieważ dokładnie wiedziałam, czego szukam, poszliśmy w praktyczną i wygodną stronę. Ufff... tyle do przodu.
    Buźka.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Tuska rożek w duże serca z pepko, a drugi soleo baby.
    Super, że takie fajne USG :)

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Kas ja też w 24 mam robić krzywą...

Agatia no całkiem duża już córeczka :) zdobycze super! a te pompony trudno się robi?

dziewczyny często po staniu albo zrobieniu czegoś napina mi się brzuch, robi się twardy jak skała i tak ciągnie, czy to całkiem normalnie czy powinnam więcej odpoczywać?
    chociaż nie przemęczam się jakoś ...

Po 20 tygodniu to nie ma co się przejmować bo to normalne a teraz trochę wcześnie. Może zwiększ sobie dawkę magnesu dzienną a na następnej wizycie zapytaj gina.

atdc15nmjt4tk663.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie :)
    Wczoraj chyba się za dużo narobiłam, bo dzisiaj brzuch pobolewa i kluje ciut w kroku, więc dzisiaj lezing. Nie ma to Ruby, jak dawać dobre rady o nieforsowaniu się, bo brzuch boli ;)
    Miałam dzisiaj robić czystki w kosmetykach w łazience, ale chyba nie ma co się spinac. Zrobię to jutro :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

No tak kobiety, macie rację :) zwiększyłam z jednej tabletki do 3 magnezu na dzień i w razie napinania wezmę nospę. Na razie jest ok ale się dość mocno oszczędzam.

Agatia no no ciocia dobra rada szkoda, że sama się nie stosuje :D

MamaTuśka to jednak fajnie mieć w tej dziedzinie znajomości, wszystko zrobi dokładniutko, bez pośpiechu, super, zazdroszczę, u mnie to dość szybko zawsze idzie,na szczęście mam często wizyty to mnie to uspokaja :)

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ha ha ha ciocia dobra rada :-D ale się uśmiałam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety,

Agatia dzisiaj dla odmiany ja spać nie mogłam o 4 się obudziłam i po spaniu...za chwilę do pracy wyjeżdżam;-)

Jak tam weekend minął? My na spokojnie trochę u moich rodziców, wczoraj oni na meczu u nas ;-)

W tym tygodniu mam szereg badań do zrobienia, znowu szarpnie po kieszeni ale na szczęście wypłata ma być więc jakoś dam radę ;-)

Miłego poniedziałku baby :-P

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby bezsenność w ciąży jest kiepska, szczególnie, jak się na rano idzie do pracy ;)
    Ja wczoraj przelezalam praktycznie cały dzień, a dzisiaj mam nadzieję brzuchol da co nieco zrobić... oby nie bolał. Mam w d... i na razie nie zajmuję się porzadkami ;)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :) ( tak tak, z rana, wstałam przed 9;))

Agatia piękne rzeczy kupiłaś :) no i te pomponiki! Super! Też takie chcę :) Ruby a gdyby był chłopieć to nie mogą być pompony? tylko w innych kolorach ;)

Ruby od kiedy bierzesz magnez? To zalecenie lekarza czy sama?

MamaTuśka fajnie, że masz takiego znajomego :) a jaki wózek wybraliście? Coś z górnej półki?

Ejrene u Ciebie już tak bliziutko... A teraz od końca tygodnia zapowiadają upały, z brzuszkiem to chyba jeszcze gorzej się odczuwa takie temperatury co?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon sama biorę bo ja o napinaiu brzucha to mu zapomniałam powiedzieć ostatnio :/ , jak zwiekszyłam dawkę magnezu i więcej poleguję to od 2 dni było ok, bez napinania więc pewnie kluczem jest oszczędzanie siebie i być może ten magnez pomaga :)

Pomponiki to nie wiem mi się z dziewczynką kojarzą i już :D dla chłopa to pewnie coś innego wymyślę ;)

Wiecie jaka jestem ciekawa co to będzie, już nie mogę się doczekać , obym szybko płeć poznała bo oszaleję :d :P

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby nie dziwię się, każdy chyba tak ma, ciekawość zżera ;) podziwiam tych, którzy nie chcą poznać płci :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamonku mój 2 latek też zażyczył sobie pompony tylko niebiesko zielone nad wersalkę, na której śpi :-D zatem będę miała pomponiasty pokój ;)
    Muszer znalezcr sklep internetowy z tanim tiulem bo pójdę z torbami ;)

Co do płci to chciałam dowiedzieć się przy porodzie :) ale ponieważ robiłam Nifty, to poznałam ją bo to pierwsza pozycja na wyniku.
    Czulamr inruicuyjnie, że to chlopczykr i intuicja mnie w 100% zawiodla ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 11:24

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Agatia dobre ;) ja czuję, że u mnie będzie chłopczyk, ale nie obrażę się za dziewczynkę ;)

Kobietki powiedzcie mi, co sądzicie o stosowaniu balsamów brązujących w ciąży? Nie jakieś tam mocne samoopalacze, tylko te słabsze balsamy... Jestem z tych, które w lato są brązowe i już czuję się jak blada kostucha :P chciałabym chociaż nogi smarować...

agatia lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamonku nie widzer przeciwskazan do samoopalacza.:) ja nie umiem ładnie rozprowadzić, więc nie uzywam ;)

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Cinamonku nie widzer przeciwskazan do samoopalacza.:) ja nie umiem ładnie rozprowadzić, więc nie uzywam ;)
    Myślisz? Czytam tyle różnych opinii... Jedne, że można, że lekarze pozwolili, a inne, że skoro nawet zwykłego balsamu NIVEA nie można to jak można coś, co zostaje na skórze dłużej niż zwykły balsam? Wrrrr nie wiem co myśleć, pewnie najlepiej swojego gina zapytać..

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon weź to co jest mniej inwazyjne , chyba balsam opalający będzie delikatniejszy niz samoopalacz? nie wiem, mało uzywam bo mi śmierdzi samoopalacz :P ale lekko opalić na sloneczku to chyba też można, bo ja musze trochę nogi i ręce opalić bo też białam :P
    masz spoko gina to weź go zapytaj i nam sprzedaj info :)

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby zapytam, ale dopiero w czwartek.... :)

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ