X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ja przez tę wrózbę z obrączką to myślę , że syn, ale tak na prawdę to nie mam bladego pojęcia :D

W pierwszej ciąży miałam tak jak Agatia była 99% przekonana, że syn - matczyna intuicja i bach córeczka :D także na intuicję to nie wiem czy mamy co liczyć ;)

agatia lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nie zawiodła i będzie synek :D
    Ruby myślę że teraz już się dowiesz :) a macie jakieś propozycje imion już konkretniej czy czekacie aż płeć będzie wiadoma?
    Pompony jajnie wyglądają ale dużo kurzu na nich się zbierać będzie.

Mąż dziś chyba skręci łóżeczko:p muszę zamówić w końcu materac do niegoa i w końcu spakować torbę bo wczoraj już myślałam że do szpitala pojadę bo miałam wysokie ciśnienie rano, ale później na szczęście spadło.

Co do opalania to na pewno troszkę mniej można, tylko trzeba kremem z filtrem się posmarować bo coś mi się o uszy obiło że od chormonów mogą jakieś plamy wyjść.

U mnie w domu na szczęście chłodno, ale na dworze jak upał to faktycznie duszno mi i jak by mi np przyszło autobusem jechać gdzieś to chyba bym zemdlała.

Wszystko by było ok gdybym jeszcze lepiej w nocy spała, a mi sen odszedł a wymioty w nocy powróciły:/ na szczęście nie codzienne. Nie mogę się doczekać czwartkowej wizyty ale coś mam przeczucie że jeszcze nic tam się nie skraca i nie dzieje choć czasem żałuję ostro w szyjce.

atdc15nmjt4tk663.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrena ja mam plamy na buzi na policzkach, a używam filtra 50 :/ z synkiem nic takiego nie miałam, a teraz proszę :/ podobno częściej wylaza przy corkach, jakieś inne hormony działają. No.i do tego lato, więc też nie służy :/

Cinamon czemu balsamu nie można np. Nivea? Nie popadajmy w paranoję ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon zgadzam się z Agatią, nie ma co popadać w paranoję, ja tam pierwsze słyszę o balsamach, że nie wolno, co one by musiały w sobie mieć żeby szkodziły?
    Ja muszę kupić coś na brzuch bo mnie skóra swędzieć zaczyna- chyba się rozciąga :/

Agatia ja chodziłam w lecie z córką wysoko już w ciąży i nie miałam żadnych plan, a opaliło mnie ładnie słoneczko więc chyba zależy od organizmu? ciekawe jak teraz będzie?

Ejrene no to oszczędzaj się , wypoczywaj bo za niedługo skończy się wolności swoboda :P
    Mam nowy typ dla dziewczynki Maja, chłopak ciężko - ja chcę Antka ale m nie chce więc będziemy bojować jak co :D

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby nie ma.reguły wiadomo. Ja z synkiem nie miałam przebarwień, a teraz na buzi masakra :/ po ciąży kosmetyczka i niech ciut ratuje ;)

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku ja używam balsamu brązującego z kolastyny. Samoopalacza się bałam, ale balsam jest słabszy a ja mam naturalnie jasną karnację więc muszę się jakoś ratować żeby ludzi nie straszyć :)
    Ze słońcem trzeba uważać bo podobno przebarwienia się robią. Mi jedno przebarwienie wyszło dosyć spore na twarzy :/ mam nadzieję, że po porodzie zejdzie samo. Wydaje mi się że to od hormonów a nie od słońca, bo zauważyłam jak jeszcze takich słonecznych dni nie było.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola ja mam takie dwa na buzi :) barwy wojenne ;)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie też tego nie rozumiem, pewnie niektóre kobiety tak czytają etykiety, że jedna rzecz nie taka w składzie i już nie używają.... :/
    Ja lubię balsam brazujący z Lirene, nie robi plam i ładnie schodzi :) raz na jakiś czas mogę posmarować, nie będę straszyć tak jak Wiola pisze ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;).
    Widzę, że letni temat ;).
    Jakoś specjalnie nie szaleję z czytaniem etykiet, ale jednak nie stosuję samoopalaczy ani balsamów brązujących ze względu na "opalający" tam składnik. Powierzchnia wchłaniania po posmarowaniu jednak jest duża. Lavera ma taki balsam z naturalnych składników i ten owszem.
    A w ogóle to u nas dzisiaj ma lać.
    Robicie jakieś przetwory? Ja mam już parę dżemów truskawkowych ;).
    Miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 11:12

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuska u Nas też ma padać :/ a miałam wyprać wkład z gondoli, ale nie będę ryzykować :/
    Przetworów nie robię. Narobiłam się w zeszłym roku i cała szafka stoi, nikt nie chce jeść dżemu. Chłop nie lubi, Młody średnio mi cukrzyca nie pozwala... więc mam to gdzieś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 13:19

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Robicie jakieś przetwory? Ja mam już parę dżemów truskawkowych ;).
    Miłego dnia.
    Ja przerobiłam 4 kg truskawek na dżemy ale jeszcze muszę dorobić bo dużo nam tego schodzi :) Planuję jeszcze truskawki w soku własnym ale to pierwszy raz w tym roku będę robić. Robi któraś z Was?

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety ,

Ja przetworów nie robię bo mi mama i teściowa daje zrobione:D także mam to z głowy :)

Cynamon a powiedz mi jak z zapachem tego balsamu? bo też bym sobie kupiła o ile nie "śmierdzi" jak typowy samoopalacz? też nie chcę straszyć :D

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja póki co też nie robię sama, kiedyś zacznę na pewno ale bardziej te przetwory na słono ;) w ogóle to robiłam konfiturę z czerwonej cebuli mmmmm uwielbiam :)

Ruby właśnie ten z Lirene da się przeżyć ;) trochę czuć ale nie tak mocno jak typowy samoopalacz :) jest do jasnej i ciemnej karnacji, ja kupuję ten do ciemnej, nigdy nie mam plam i schodzi równomiernie.
    A co to za balsam Lovera? Nie słyszałam, zaraz będę szukać :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://eko-banka.pl/pl_PL/p/LAVERA-Samoopalacz-do-twarzy-z-olejem-z-BIO-orzechow-makadamia-i-BIO-olejem-slonecznikowym-50ml/850?gclid=CKS1sqeWp80CFWQMcwodc1kN9g

Lavera

W aptekach i w bio sklepach jest ;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja przetworów też raczej nie robię w zeszłym roku nadrobiłam się z wiśni i jeszcze są... U mnie wczoraj co chwilę lało a dziś jest trochę słońca i chmury też tak że ryzykuje z praniem.

Wiola jakie kosmetyki dla małej kupiłaś? Czym będziesz smarować po kąpieli jak skóra sucha będzie?

atdc15nmjt4tk663.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene do kąpieli mam płyn Hipp, gdyby były jakieś problemy to mam kilka próbek emulsji do kąpieli z emolium i kupiłam kiedyś na promocji w rossmanie krem do twarzy i ciała z babydream. Typowo do nawilżania ciała nic nie kupowałam, wyjdzie w praniu czy będzie potrzeba, w każdej chwili można dokupić. Mam też oliwkę z babydream, ale to dlatego że sama jej używałam. Nie kupowałam też oddzielnie żadnego szamponu, główkę będę myła tym płynem, a jak się urodzi z dużą czupryną to coś specjalnego dokupię :) A Ty w co się zaopatrzyłaś?

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam do kąpieli oilatum tudzież oilan PL odpowiednik i u nas się sprawdzał bo nie była skóra sucha po tym :)

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Ejrene do kąpieli mam płyn Hipp, gdyby były jakieś problemy to mam kilka próbek emulsji do kąpieli z emolium i kupiłam kiedyś na promocji w rossmanie krem do twarzy i ciała z babydream. Typowo do nawilżania ciała nic nie kupowałam, wyjdzie w praniu czy będzie potrzeba, w każdej chwili można dokupić. Mam też oliwkę z babydream, ale to dlatego że sama jej używałam. Nie kupowałam też oddzielnie żadnego szamponu, główkę będę myła tym płynem, a jak się urodzi z dużą czupryną to coś specjalnego dokupię :) A Ty w co się zaopatrzyłaś?

Bardzo podobnie jak Ty :) mam płyn z hippa ale właśnie szamponu osobno też nie brałam, mam jeszcze krem do twarzy i ciała z hippa. Oliwki nie mam żadnej, ale chyba to na ciemieniuche też się używa?

Ja właśnie emolientów nie chciałam odrazu stosować.

Cynamon na którą masz wizytę w czwartek? Do mnie dzwoniła położna by przełożyć i już o 8 rano mam, na dodatek w innej przechodni. Mam nadzieję że sprzęt do USG będzie w miarę. I kurcze mój prowadzący lekarz idzie chyba na urlop w lipcu:/
    Urlopy lekarzy- to minusy rodzenia latem

atdc15nmjt4tk663.png

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene kurczę nie miał kiedy wziąć urlopu??? Ehhh :/ mnie to by wkurzyło pewnie. Ja mam usg w czwartek wieczorem, jakoś 19-20 znając życie, ale jeszcze mam dzwonić :)

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    https://eko-banka.pl/pl_PL/p/LAVERA-Samoopalacz-do-twarzy-z-olejem-z-BIO-orzechow-makadamia-i-BIO-olejem-slonecznikowym-50ml/850?gclid=CKS1sqeWp80CFWQMcwodc1kN9g

Lavera

W aptekach i w bio sklepach jest ;)
    Wygląda ciekawie, widzę że do ciała też jest :) skład naturalny czyli myślicie, że można?

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ