X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas tak 4 kg, ale jestem od 9tc na diecie cukrzycowej, więc trudno na niej tyć ;)
    Poza tym, tak jak pisze Bratek ja nadbagaz mam spory, więc max 7 kg mogę przytyć do końca, choć raczej będzie mniej.

kas50 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O przez awarię bbf cisza, jak makiem zasiał :)
    Za 1,5h mam usg trzymajcie kciuki za moją Kruszynkę. Boję się bardzo... chyba bardziej niż przed genetycznym i połówkowym bo już raz przechodziłam to z synkiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Agatia moje kciuki należą do ciebie, wszystko będzie cacy, zobaczysz. Po wizycie czekamy na info :)

agatia lubi tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia trzymam kciuki na pewno wszystko będzie dobrze :)

Ruby po cichu gratuluję synka :) jak lekarz zdążył coś tam zobaczyć to pewnie już tak zostanie ;)

Bratku L4 to bardzo dobra decyzja, zdrowie Twoje i dziecka jest najważniejsze. Gratuluję trzeciego trymestru :)

Ja dziś po wizycie. Lekarz powiedział, że główka wstawiona i daje mi max 2 tyg. Jakoś do mnie nie dociera, że zaraz będę miała dziecko w domu, jakby to nie mnie dotyczyło...

Ejrene a jak u Ciebie? jakieś objawy?

agatia, Bratek, Ejrene lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia kciuki :)

Wiola fiuuu fiuuu, jest blisko :))

agatia lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola za chwilę będziesz mieć dzidziola :-D superancko :)

Ja już w poczekalni trzęsę portkami...

• kas50 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia trzymam kciuki :-)

Ja dziś rano też się stresowalam,bo zero kopniaczkow,na szczęście godzinę temu Mały dal znać o sobie :-)

agatia, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wracam z USG :) wszystko ok :) brzuszek ciut mniejszy, ale w granicach normy, doktor powiedział, że przy cukrzycy lepiej niż za duży :)
    Średni wiek Liwii 30+0 :) waży 1470-1510g, więc idealnie 50 centyl. Leży główką w dół. Afi 13, łożysko I stopień :)

Ruby, kas50, Bratek, cinnamon cookie, Ejrene, Wiola90, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Hej wracam z USG :) wszystko ok :) brzuszek ciut mniejszy, ale w granicach normy, doktor powiedział, że przy cukrzycy lepiej niż za duży :)
    Średni wiek Liwii 30+0 :) waży 1470-1510g, więc idealnie 50 centyl. Leży główką w dół. Afi 13, łożysko I stopień :)
    no i pieknie, inaczej być nie mogło! super, gratuluję udanej wizyty :)

agatia lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia i widzisz, po co nerwy?:) jest super :)

agatia lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia super :)

Wiola to jeszcze urodzisz przedemną :D
    U mnie cisza, nawet skórczy przepowiadających nie mam. Brzuch tylko twardnieje często i czasem mam bóle okresowe. No i czasem mnie coś ostro w paczce żakłuje :p A Ty skurcze masz jakieś?

atdc15nmjt4tk663.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny czy u którejś wystepuje konflikt serologiczny?

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Hej. Dziewczyny czy u którejś wystepuje konflikt serologiczny?
    Ja mam tzn. predyspozycje bo mamy + z - z moim m, kontroluję przeciwciała tj odczyn combsa się bada i jeśli nie występują przeciwciała to jest ok. To moja druga ciąża i jak na razie wszystko ok. Po porodzie trzeba pilnować żeby podali zastrzyk anty D żeby w kolejnej ciąży być bezpiecznym. Z reguły w pierwszej ciąży nie ma dużego ryzyka ale wiadomo badać trzeba.

• Bratek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia - cudowne wieści!!!!!!!!!!!!!!! <3 :-D

Wiola, ulllalaaaaaa, to już naprawdę tuż tuż :-D

Kurczę, u Was też taka pogodowa kiszka? Rany boskie, a ja mam cały weekend pracujący :(((((( Klima tylko w części lecznicy... Już Mąż i Rodzice (nawet Tata! B-) ) mi tłuką do głowy, że jakby co, mieć w nosie wszystko i brać zwolnienie ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 19:40

agatia lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia super wieści :)

Ejrene ja też żadnych skurczy nie mam. Bóle @ się zdarzają, brzuch od dołu ciągnie i chyba się opuścił.

agatia lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja mam tzn. predyspozycje bo mamy + z - z moim m, kontroluję przeciwciała tj odczyn combsa się bada i jeśli nie występują przeciwciała to jest ok. To moja druga ciąża i jak na razie wszystko ok. Po porodzie trzeba pilnować żeby podali zastrzyk anty D żeby w kolejnej ciąży być bezpiecznym. Z reguły w pierwszej ciąży nie ma dużego ryzyka ale wiadomo badać trzeba.

Ruby w przyjmowalas cos w trakcie pierwszej ciąży? Mi zaproponował lekarz aby wziac zastrzyk z anty w 28 tyg ciazy ale on kosztuje 350-400zl. To niby profilaktycznie ale nie wiem czy sie zdecydowac...

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Ruby w przyjmowalas cos w trakcie pierwszej ciąży? Mi zaproponował lekarz aby wziac zastrzyk z anty w 28 tyg ciazy ale on kosztuje 350-400zl. To niby profilaktycznie ale nie wiem czy sie zdecydowac...

Mi powiedzieli , że jeśli nie ma żadnych przeciwciał to absolutnie nie potrzebne zastrzyki, dopiero w pierwszej dobie po porodzie żeby zabezpieczyć się przed kolejną ciążą. Ja pamiętam że taki dostałam. Badałaś odczyn Coombsa?
    Jeśli nie masz przeciwciał to ten zastrzyk jest zbędny teraz, ale wiadomo to ty decydujesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 20:58

Ejrene lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Agatia super wieści :)

Ejrene ja też żadnych skurczy nie mam. Bóle @ się zdarzają, brzuch od dołu ciągnie i chyba się opuścił.

A czujesz jakoś że mała się wstawiła?Mi się wydaje że mój nie. Melduj jak coś się dziać zacznie :D i czemu nie udzielasz się na lipcu? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 22:49

atdc15nmjt4tk663.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Mi powiedzieli , że jeśli nie ma żadnych przeciwciał to absolutnie nie potrzebne zastrzyki, dopiero w pierwszej dobie po porodzie żeby zabezpieczyć się przed kolejną ciążą. Ja pamiętam że taki dostałam. Badałaś odczyn Coombsa?
    Jeśli nie masz przeciwciał to ten zastrzyk jest zbędny teraz, ale wiadomo to ty decydujesz :)

Tak badalam jakies 3 tyg temu i nie mam przeciwcial. Dziekuje za odp

2da6343587.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    A czujesz jakoś że mała się wstawiła?Mi się wydaje że mój nie. Melduj jak coś się dziać zacznie :D i czemu nie udzielasz się na lipcu? :P
    Czuje tylko że jest niżej, na pewno dam znać :) A Lipiec czytam systematycznie ale jakoś wypadłam z dyskusji i przestałam się udzielać

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ