Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) witam z pracy ehhhh :( choć jeśli dobrze pójdzie to mój ostatni weekend pracujący :)

Kas chłodnik wygląda smakowicie :) ja wczoraj jadłam zupę buraczkową mmmmmm uwielbiam :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)

Cynamon mi jeszcze chyba tych weekendów trochę zostało, tyle dobrze że z domu. A od kiedy L4 planujesz? lipiec tak jak zakładałaś na początku?

Agatia ja to bardzo rzadko jem , ostatni to chyba kilka lat temu :D bo ja nie gotuję , a mama rzadko więc nie pamietam kiedy jadłam, ale jak patrzę to mam ochotę , a czy by mi smakował to już inna kwestia :P

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Nic ciekawego u mnie, jakiś spadek nastroju. Sprzątam na raty od rana po trochę, najadłam się czareśni że aż brzuch boli boli:p

atdc15nmjt4tk663.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene ja też ostatnio dopadłam czereśnie od moich Rodziców z działki, myślałam że pęknę ;)

Ruby tak, planuję od lipca, w piątek na wizycie powinnam dostać :) brzuch mnie boli od ciągłego siedzenia, sciśnięty to co się dziwić :/ kiedy mogę to wstaję... do tego wątpliwe walory zapachowe (panowie chyba chcą mnie zmusić do pierwszych wymiotów :/) i do tego kaszlą i charczą jak gruźliki.... nic dobrego mnie tu nie czeka ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon to wal śmiało na L4 :)

Ja mam wielką ochotę na owoce dzisiaj, czereśnie, arbuza, pomarańcze ...długaaaaa lista na zakupy zrobiona :D

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :-)
    Ja chlodniki rzadko jadam,ale buraki uwielbiam w każdej postaci i tak mnie naszło :-)
    U nas dziś bardzo ciepło,wypoczywamy na dzialce,miłego dnia :-)
    Cinamonku fajnie,że tak szybko L4,akurat lato,wypoczniesz,po co się męczyć w pracy :-)

Dziewczyny a jak mam łożysko na przedniej scianie wysoko to ono może mi się jeszcze obnizyc i być przodujacym? Czy teraz będzie się dalej podnosic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 13:25

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas jak masz wysoko to jest ok :) rzadko się obnizae łożysko i to nie waznee czy na przedniej czy tylnej ścianie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kas jak masz wysoko to jest ok :) rzadko się obnizae łożysko i to nie waznee czy na przedniej czy tylnej ścianie :)
    mnie się obniżyło :/ ale nie wiem czy mam na przedniej czy tylnej ścianie :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    mnie się obniżyło :/ ale nie wiem czy mam na przedniej czy tylnej ścianie :P
    Ale czasem kosmowka może się tworzyć wysoko, a potem łożysko jest niżej. Samo łożysko rzadko się obniża.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm,mam nadzieję że u mnie pozostanie tam gdzie jest,choć wolalabym żeby było na tylnej ścianie,bo ruchy bylyby wyrazniejsze.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ja mam na tylnej, z synkiem na tylnej, a ruchy czuję słabo.

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Hm,mam nadzieję że u mnie pozostanie tam gdzie jest,choć wolalabym żeby było na tylnej ścianie,bo ruchy bylyby wyrazniejsze.

Ja też mam na przedniej :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene i faktycznie ruchy później czulas?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziś zaczynam 38 tydzień ciąży:) mam +16kg na liczniku. Co ciąża donoszona, praktycznie mogę rodzić. Ale wiecie jeszcze chyba psychicznie nie jestem gotowa :p jakoś nie ie dociera do mnie że to już. Może z pierwszymi skurczami dotrze :)

Kas ja ruchy pierwsze takie że pewna byłam poczułam chyba 19t5d. Ale to też nie takie spektakularne. Moje dziecię z tych mniej ruchliwych ;)

Bratek lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

No ja czuję co jakiś czas ale bardzo słabo na razie, mam nadzieję, że coraz mocniej będzie bo to też uspokaja człowieka że wszystko ok :)

Ejrene barwo ty :) ciekawe kiedy się zacznie? ;)

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe :)

A Wy pierwsze dziecię kiedy urodziłyście w którym tygodniu? Ty Ruby chyba przenosiłaś i miałaś indukowany ?

atdc15nmjt4tk663.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene super już koncowka :-) ja urodzilam 6dni przed terminem wg OM. Poród sn bez komplikacji,szybko poszło :-) teraz mam termin taki sam jak 7lat temu,zobaczymy jak wyjdzie.

Ejrene lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    No ciekawe :)

A Wy pierwsze dziecię kiedy urodziłyście w którym tygodniu? Ty Ruby chyba przenosiłaś i miałaś indukowany ?
    dokładnie tak , tydzień po terminie czyly 41 tydzień hmm albo 42 to się liczy już... Lepiej jak się samo rozkręca, wiadoma sprawa :)

boli mnie pośladek po prawej stronie nie wiem czy jakieś uciski się nie zaczynają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 15:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to chyba pozbyłam się grzybka już bo właśnie opublikowali wymaz z kanału szyjki i jest czysto ;) mam nadzieję, że szybko nie wróci :P

Reszta wyników wygląda też spoko oprócz dość wysokich (ponad normę) d-dimerów, dlatego o nie pytałam...

moi poszli na dni miasta zobaczyć, a mnie się nie chciało, nie lubię tłumów. Właśnie SARSA tam gra, a potem Sylwia Grzeszczak...

• kas50 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby super,że grzybek poszedl precz :-)
    Ja czekam dalej na wynik posiewu,z tym że ginks pobrała mi z pochwy, a tam zawsze coś wychodzi:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ