X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poniedziałkowo :)

Ejrene końcóweczka już :) super.... Ciekawe kiedy się "zacznie" ;) jak znikniesz na dłużej niż 2 dni to będzie wiadomo :P

A mi się nic nie chce... Nie wiem czy przez zmianę pogody czy jak, bo dziś pochmurno i chyba deszcz popada... Zaraz głowa mi pęknie :/

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

U mnie pogoda paskudna i zimno :/

Cynamon ja nie zniknę:o dam Wam znać na pewno jak coś się zacznie dziać, czy na porodówkę będę jechać ;) ale puki co nic się nie szykuje.

Ruby fajnie że grzyba pożegnałaś. Powiem Ci i że mnie w ciąży od samego początku ludzie w sklepach mega irytowali więc się nie dziwię że wolałaś tłumów uniknąć :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufffffffffffffffffff, nadrobiłam :)

Witamy się po urlopie :)
    Napisze krótko: DLACZEGO JUŻ SIĘ SKOŃCZYŁ?????????????????? Chlipu chlipu chip ;(((
    Sporo dał odpoczynek.... ale też utwierdziłam się w przekonaniu, że decyzja o L4 od lipca jest dobra (choć pytanie czy nie będę musiała się jeszcze pojawić w lecznicy parę razy ;/ ). Coraz gorzej ze spaniem, coraz częściej różne bóle (ta klatka piersiowa jest najgorsza ;/ ), szybko się męczę itd., więc... nie ma co. Koniec. Trzeba się zacząć szanować - a ściślej - swój organizm :)
    A tak w ogóle, to usłyszałam dziś w pracy kilka razy, że bardzo mi się zmienił brzuszek przez te 2 tygodnie.... Ratunku - ZNOWU????????? Ale w takim razie wniosek, że to nie jest tylko moja obsesja, gdy wydawało mi się właśnie, iż troszkę się powiększył znowu :P (choć na wadze przez urlop +1,6kg, więc nieeeeee tak źleeeeee....... B-) ;) ).

cinnamon - GRATULUJĘ serduszka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3 :-D
    A na wizyty poza NFZ-em chodzę z Mężem. Dlaczego na te? Bo są dłuższe i dokładniejsze - więc i Małż więcej się dowie, więcej zobaczy (na ekranie, rzecz jasna :P ) no i prywatnie nikt mi łaski nie robi, że Męża wpuści ;)
    Na czas badania na samolocie jest w innej części gabinetu - za parawanem, więc luz :)

Ejrene - ranyyyyyyyyyy, to już prawie!!!!! Tuż, tuż!!!!!! Ależ zleciało <3 :-D

P.S. To jest +15kg????? WOWWWWWW, to jakim Ty byłaś szczypiorkiem przed????? Wyglądasz świetnie - a brzuszek piękny <3 :)

Wiola, podziwiam odwagę.... Ja się... boję. Tak, bólu. Że nie dam rady.
    Szkołę rodzenia zaczynamy w przyszłym tygodniu, zobaczymy, co po paru zajęciach powie Mąż ;) ale na razie ustalenia są takie, że będzie ze mną - jeśli da rade, to cały czas. Ja się boję zostać sama... zawstydzony.gif
    Btw - PIĘĘĘĘEEKNY brzusio masz :-D
    P.S. Rany koguta, mam wrażenie, że nie większy, niż mój obecny... Jeju, ja go naprawdę pod koniec będę nosić w jakimś nosidełku, hahaha :P

Ruby - taaaaaak, też lubimy wziernik.... ;]
    A co do pęcherza - Ty poczekaj, aż Ci małe zacznie naciskać :P
    Mój przez pół meczu z Niemcami kopał mnie w pęcherz :P
    Gratuluję wyników PAPPA i ruchów :)

Kas, wyluzuj kobito - jak się będziesz tak stresować całą ciążą każdym odchyleniem, to osiwiejesz... I mały będzie zestresowany :P ;)

Co do:
    - kosmetyków - staram się w miarę naturalne. Skóra, to jednak olbrzymia powierzchnia wchłaniania, więc wolę bardzo nie truć malucha. Chociaż zdarzyło się, jak była potrzeba, użyć maści z vit.a itd.
    - wątróbka - hello, nie dajmy się zwariować. To chodzi o to, żeby jej nie wtryngalać regularnie, 3x w tygodniu ;)
    - imion - tu się nie wypowiadam. Są gusta i guściki... Chociaż są takie imiona, które nie ruszają... I takie, które przyprawiają mnie o skręt kiszek (no dobra, do jednego się przyznam - Fabian zdecydowanie należy do tej ostatniej grupy ;) ).
    - leków: zarówno Acard, jak też kwas foliowy 15mg mam brać nadal

A tak w ogóle, to chciałam tylko powiedzieć :P że za godzinkę mija północ i zgodnie z kalendarzem (bo skoro rozwój wyprzedza, to już weszliśmy, ale dobra tam, ciiii ;) ) - ZACZYNAMY III TRYMESTR!!!!!!!!!!!!!
    TADAMMMMMM :)))))
    Boziu Kochana, ale zleciało :-O

Ejrene, cinnamon cookie, Wiola90 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku gratuluje trzeciego trymestru :)
    Co do wagi to startowałam z 70 kg przy wzroście 180 cm. Aktualnie mam +16 :/ będzie co gubić ale teraz już mniej tyje. Myślę że jeszcze max 2 kg mi dojdzie- w sumie zależy też ile pochodzę.

Bratek lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku gratulacje :-) czas leci,szkoda że urlop tak szybko przeminal.

Ja weszlam dzisiaj na wagę i mam +3,5kg. Jakoś poszło do przodu w ostatnim czasie:/

Wczoraj byłam u ginki po wynik posiewu,oczywiście dalej obfite e coli w pochwie,tym razem amoksycylina doustnie + globulki dopochwowe. Eh
    Aha i okazalo się,że poprzednio mialam gronkowca zlocistego a nie gbs hihi
    Na szczęście wyleczony i grzybek też.

Dziś coś pogoda paskudna,dalej zimno,wyruszam do rossmana na łowy :-)

Bratek lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Bratkuuuuu witaj po urlopie :D właśnie się zastanawiałam jak długo się będziesz jeszcze wczasować :P , gratulję III trym! fajnie że odpoczynek udany teraz tylko spokojnie czekać na swoją kolej rozpakowania :P

Ja co kilka dni te 15mg kwasu zjadam bo w tym zestawie witamin też mam więc nie chciałam przesadzać , a oczywiście zapomniałam zapytać ;)

Dzisiaj o 17.15 wizyta i zapowiadałam, że nie wyjdę z gabinetu dopóki nie poznam płci jednak mecz zmienił moje plany, wyjść będę musiała :D

U mnie w gronie kilka ciężarnych i każda na pierwszych prenatalnych poznała płeć tylko ja znowu taka sierotka, muszę w końcu nazwać jakoś boba ;)

Kobiety Fabian i Eryk odpały w przedbiegach, sama nie miałam zdania ale teraz już jestem pewna że nie nazwę tak dziecka :P ja dalej upieram się przy Antku jak będzie syn, ale zobaczymy, czas pokaże ;)

Kas chyba za niedługo limit wyczerpiesz na wszelkie infekcje, taką mam nadzieję ;)

Wczoraj wybrałam po całym dniu poszukiwań łóżko kontynetalne dla nas, ale zobaczywszy w sklepie że jest ogromnie wysokie zrezygnowałam ze swojego wyboru, mam już coś innego na oku: http://allegro.pl/lozko-cassandra-bialo-czarne-z-szufladami-od-reki-i6239816032.html + materac jakis w miarę dobry i chyba przy tym zostanę chociaż nie ukrywam, że pewnie jeszcze popatrze na oferty :P

A jak nasza najmłodsza stażem ciężarna się ma? ;)

Bratek lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby już się melduję ;) zasypiam i na siedząco i stojąco ;) pogoda wpływa na mnie fatalnie, ciśnienie chyba leży od wczoraj.... poza tym spokojnie, mdłości ciągle ni widu ni słychu :)

Bratku witajcie po urlopie!! :) zazdroszczę wypoczynku :) III trymestr, wow, jak to leci :)))

Bratek, Ruby lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon to nie ciśnienie to ciąża :D i jej uroki ;) jeszcze kilka tyg i powoli zacznie wracać do normy wszystko :P

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Cynamon to nie ciśnienie to ciąża :D i jej uroki ;) jeszcze kilka tyg i powoli zacznie wracać do normy wszystko :P
    To jeszcze nie jest tak źle ;) mdłości nie ma i oby nie było ;) ale głowa to tragedia...
    A Ty już pewnie odliczasz do tej 17 co? Będzie siusiak :P

Ruby lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wklejam mój post z różowej po wizycie jakby co ;)

Także tak bobo rośnie, zapytałam o płeć lekarz powiedział mi ,że przez chyba chłopczyk bo chyba mu przemknął siusiak przed oczami ale ale za chwilę bobo skrzyżował nogi i nic nie było widać więc nadal nie mamy żadnej pewności :P na pewno dowiem się na połówkowym :D za 2 tyg ma mi dać skierowanie na NFZ, mówił że wymyśli jakiś powód i zrobię to na kasę :)

Na pocieszenie mam piękne zdjęcie uchwycone z 4D z buzinką dzidziusia :)

Z dobrych wieści to jeszcze to , za pytałam lekarza o cc i zapytał mnie jak chcę rodzić czy przez cc czy naturalnie, powiedziałam że ze względu na moją traumę po porodzie to chcę tym razem cc i mówił, że nie ma żadnego problemu, zrobimy tak ja ja będę chciała, mój wybór - to mi się akurat podoba :)

Bratek, Ejrene, cinnamon cookie, Wiola90 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby super wieści po wizycie :) no ciekawe, czy siusiol będzie do końca siusiolem :)

Bratku witaj po urlopie :) jeszcze chwilunia i L4 :)

Ja w czwartek mam USG III trym i już mnie stres bierze, czy Mała rośnie i czy nie skończy się szpitalem... z nerwów znowu wylazla mi oprycha pod nosem, jak to zwalczyć dziadostwo... brałam heviran niedawno i podobno miała już oprycha nie wrócić, ale widać stres u osłabienie robią swoje :/

A to My :) 4 kg na plusie wg dzisiejszego ważenia :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/078849a954d8.jpg

Ejrene, Ruby, Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Agatia te 4kg to w sam brzuch poszło :) wcale nie jest mały jak na takie małe kg przybranie, super <3

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    wow Agatia te 4kg to w sam brzuch poszło :) wcale nie jest mały jak na takie małe kg przybranie, super <3
    Ruby aż się dziwię, że mi tak brzuch wywala, choć nigdy nie miałam małego brzucha bo nadwaga robi swoje. Niunia mała, kg nie za wiele wlazlo, a arbuza wywalilor ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia będzie drobniutka, jeszcze ma czas , jeszcze nadrobi ale tak czy siak będzie okruszek z malutkiej ale nie martw się utuczysz już ją po tej stronie, byle cała i zdrowa to najważniejsze :)

Bratek lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mam nadzieję, że trochę nadrobiła, ważne żeby te 2500g miała przy urodzeniu, więcej nie musi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 22:22

Bratek, Ruby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry w ten słoneczny dzień :)

Agatia dobije, dobije do tych 2500g :)

U nas od rana upalnie :)

Wczoraj z wagą dramat bo w 2 tyg prawie 3 kg :/ ale to musi być woda , opuchlizna jakaś bo jem cały czas tak samo, a nawet słodkiego mniej tylko od czasu do czasu coś zjem, więcej owoców jem ...ja już mam +7-8 kg a dopiero zbliżam się do połowy :/

Jakie plany na dzisiaj kobiety?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 08:44

• kas50 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia od początku przytylas tylko 4kg?? :-) wow
    Ja już teraz mam ok.3,5kg na plusie:/

Ruby gratuluje udanej wizyty :-) no ciekawe czy chlopczyk będzie faktycznie.

Unas też upał,póki co chlodze się w domku,popołudniu może lody :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas moje marzenie mieć tyle na plusie ja podwajam twoją wagę, jadę z koksem śmiało :P nie wiem jak to robię ale pragnę przestać :D

• Bratek Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, halo, laski, ale pamiętajcie, że każdy tyje troszkę inaczej :) Jeśli agatia startowała z nadwagą (jak zrozumiałam), to normalne, że powinna tyć mniej i chwała Jej za to, że się Jej to udaje (!).
    Agatia - trzymam kciuki :-*
    A 2,5kg na pewno machniecie, zobaczysz :-*

Ruby, gratuluję siusiaka!!!!! (hehe, czuję, że już zostanie w tej wersji... B-) )

Ejrene, o matulu, to Ty szczupaczek i żyrafa jesteś :-O Nie dziwota, że tak pięknie wyglądasz :)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Ruby dobrze,że apetyt dopisuje :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ