Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam poniedziałkowo
Ejrene końcóweczka już super.... Ciekawe kiedy się "zacznie" jak znikniesz na dłużej niż 2 dni to będzie wiadomo
A mi się nic nie chce... Nie wiem czy przez zmianę pogody czy jak, bo dziś pochmurno i chyba deszcz popada... Zaraz głowa mi pęknie -
Hej
U mnie pogoda paskudna i zimno
Cynamon ja nie zniknę:o dam Wam znać na pewno jak coś się zacznie dziać, czy na porodówkę będę jechać ale puki co nic się nie szykuje.
Ruby fajnie że grzyba pożegnałaś. Powiem Ci i że mnie w ciąży od samego początku ludzie w sklepach mega irytowali więc się nie dziwię że wolałaś tłumów uniknąć -
Ufffffffffffffffffff, nadrobiłam
Witamy się po urlopie
Napisze krótko: DLACZEGO JUŻ SIĘ SKOŃCZYŁ?????????????????? Chlipu chlipu chip ;(((
Sporo dał odpoczynek.... ale też utwierdziłam się w przekonaniu, że decyzja o L4 od lipca jest dobra (choć pytanie czy nie będę musiała się jeszcze pojawić w lecznicy parę razy ;/ ). Coraz gorzej ze spaniem, coraz częściej różne bóle (ta klatka piersiowa jest najgorsza ;/ ), szybko się męczę itd., więc... nie ma co. Koniec. Trzeba się zacząć szanować - a ściślej - swój organizm
A tak w ogóle, to usłyszałam dziś w pracy kilka razy, że bardzo mi się zmienił brzuszek przez te 2 tygodnie.... Ratunku - ZNOWU????????? Ale w takim razie wniosek, że to nie jest tylko moja obsesja, gdy wydawało mi się właśnie, iż troszkę się powiększył znowu (choć na wadze przez urlop +1,6kg, więc nieeeeee tak źleeeeee....... ).
cinnamon - GRATULUJĘ serduszka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A na wizyty poza NFZ-em chodzę z Mężem. Dlaczego na te? Bo są dłuższe i dokładniejsze - więc i Małż więcej się dowie, więcej zobaczy (na ekranie, rzecz jasna ) no i prywatnie nikt mi łaski nie robi, że Męża wpuści
Na czas badania na samolocie jest w innej części gabinetu - za parawanem, więc luz
Ejrene - ranyyyyyyyyyy, to już prawie!!!!! Tuż, tuż!!!!!! Ależ zleciało
P.S. To jest +15kg????? WOWWWWWW, to jakim Ty byłaś szczypiorkiem przed????? Wyglądasz świetnie - a brzuszek piękny
Wiola, podziwiam odwagę.... Ja się... boję. Tak, bólu. Że nie dam rady.
Szkołę rodzenia zaczynamy w przyszłym tygodniu, zobaczymy, co po paru zajęciach powie Mąż ale na razie ustalenia są takie, że będzie ze mną - jeśli da rade, to cały czas. Ja się boję zostać sama...
Btw - PIĘĘĘĘEEKNY brzusio masz
P.S. Rany koguta, mam wrażenie, że nie większy, niż mój obecny... Jeju, ja go naprawdę pod koniec będę nosić w jakimś nosidełku, hahaha
Ruby - taaaaaak, też lubimy wziernik.... ;]
A co do pęcherza - Ty poczekaj, aż Ci małe zacznie naciskać
Mój przez pół meczu z Niemcami kopał mnie w pęcherz
Gratuluję wyników PAPPA i ruchów
Kas, wyluzuj kobito - jak się będziesz tak stresować całą ciążą każdym odchyleniem, to osiwiejesz... I mały będzie zestresowany
Co do:
- kosmetyków - staram się w miarę naturalne. Skóra, to jednak olbrzymia powierzchnia wchłaniania, więc wolę bardzo nie truć malucha. Chociaż zdarzyło się, jak była potrzeba, użyć maści z vit.a itd.
- wątróbka - hello, nie dajmy się zwariować. To chodzi o to, żeby jej nie wtryngalać regularnie, 3x w tygodniu
- imion - tu się nie wypowiadam. Są gusta i guściki... Chociaż są takie imiona, które nie ruszają... I takie, które przyprawiają mnie o skręt kiszek (no dobra, do jednego się przyznam - Fabian zdecydowanie należy do tej ostatniej grupy ).
- leków: zarówno Acard, jak też kwas foliowy 15mg mam brać nadal
A tak w ogóle, to chciałam tylko powiedzieć że za godzinkę mija północ i zgodnie z kalendarzem (bo skoro rozwój wyprzedza, to już weszliśmy, ale dobra tam, ciiii ) - ZACZYNAMY III TRYMESTR!!!!!!!!!!!!!
TADAMMMMMM ))))
Boziu Kochana, ale zleciałoEjrene, cinnamon cookie, Wiola90 lubią tę wiadomość
-
Bratku gratuluje trzeciego trymestru
Co do wagi to startowałam z 70 kg przy wzroście 180 cm. Aktualnie mam +16 będzie co gubić ale teraz już mniej tyje. Myślę że jeszcze max 2 kg mi dojdzie- w sumie zależy też ile pochodzę.Bratek lubi tę wiadomość
-
Bratku gratulacje czas leci,szkoda że urlop tak szybko przeminal.
Ja weszlam dzisiaj na wagę i mam +3,5kg. Jakoś poszło do przodu w ostatnim czasie:/
Wczoraj byłam u ginki po wynik posiewu,oczywiście dalej obfite e coli w pochwie,tym razem amoksycylina doustnie + globulki dopochwowe. Eh
Aha i okazalo się,że poprzednio mialam gronkowca zlocistego a nie gbs hihi
Na szczęście wyleczony i grzybek też.
Dziś coś pogoda paskudna,dalej zimno,wyruszam do rossmana na łowyBratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się i ja
Bratkuuuuu witaj po urlopie właśnie się zastanawiałam jak długo się będziesz jeszcze wczasować , gratulję III trym! fajnie że odpoczynek udany teraz tylko spokojnie czekać na swoją kolej rozpakowania
Ja co kilka dni te 15mg kwasu zjadam bo w tym zestawie witamin też mam więc nie chciałam przesadzać , a oczywiście zapomniałam zapytać
Dzisiaj o 17.15 wizyta i zapowiadałam, że nie wyjdę z gabinetu dopóki nie poznam płci jednak mecz zmienił moje plany, wyjść będę musiała
U mnie w gronie kilka ciężarnych i każda na pierwszych prenatalnych poznała płeć tylko ja znowu taka sierotka, muszę w końcu nazwać jakoś boba
Kobiety Fabian i Eryk odpały w przedbiegach, sama nie miałam zdania ale teraz już jestem pewna że nie nazwę tak dziecka ja dalej upieram się przy Antku jak będzie syn, ale zobaczymy, czas pokaże
Kas chyba za niedługo limit wyczerpiesz na wszelkie infekcje, taką mam nadzieję
Wczoraj wybrałam po całym dniu poszukiwań łóżko kontynetalne dla nas, ale zobaczywszy w sklepie że jest ogromnie wysokie zrezygnowałam ze swojego wyboru, mam już coś innego na oku: http://allegro.pl/lozko-cassandra-bialo-czarne-z-szufladami-od-reki-i6239816032.html + materac jakis w miarę dobry i chyba przy tym zostanę chociaż nie ukrywam, że pewnie jeszcze popatrze na oferty
A jak nasza najmłodsza stażem ciężarna się ma?Bratek lubi tę wiadomość
-
Ruby już się melduję zasypiam i na siedząco i stojąco pogoda wpływa na mnie fatalnie, ciśnienie chyba leży od wczoraj.... poza tym spokojnie, mdłości ciągle ni widu ni słychu
Bratku witajcie po urlopie!! zazdroszczę wypoczynku III trymestr, wow, jak to leci ))Bratek, Ruby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ruby wrote:Cynamon to nie ciśnienie to ciąża i jej uroki jeszcze kilka tyg i powoli zacznie wracać do normy wszystko
A Ty już pewnie odliczasz do tej 17 co? Będzie siusiakRuby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywklejam mój post z różowej po wizycie jakby co
Także tak bobo rośnie, zapytałam o płeć lekarz powiedział mi ,że przez chyba chłopczyk bo chyba mu przemknął siusiak przed oczami ale ale za chwilę bobo skrzyżował nogi i nic nie było widać więc nadal nie mamy żadnej pewności na pewno dowiem się na połówkowym za 2 tyg ma mi dać skierowanie na NFZ, mówił że wymyśli jakiś powód i zrobię to na kasę
Na pocieszenie mam piękne zdjęcie uchwycone z 4D z buzinką dzidziusia
Z dobrych wieści to jeszcze to , za pytałam lekarza o cc i zapytał mnie jak chcę rodzić czy przez cc czy naturalnie, powiedziałam że ze względu na moją traumę po porodzie to chcę tym razem cc i mówił, że nie ma żadnego problemu, zrobimy tak ja ja będę chciała, mój wybór - to mi się akurat podoba
Bratek, Ejrene, cinnamon cookie, Wiola90 lubią tę wiadomość
-
Ruby super wieści po wizycie no ciekawe, czy siusiol będzie do końca siusiolem
Bratku witaj po urlopie jeszcze chwilunia i L4
Ja w czwartek mam USG III trym i już mnie stres bierze, czy Mała rośnie i czy nie skończy się szpitalem... z nerwów znowu wylazla mi oprycha pod nosem, jak to zwalczyć dziadostwo... brałam heviran niedawno i podobno miała już oprycha nie wrócić, ale widać stres u osłabienie robią swoje
A to My 4 kg na plusie wg dzisiejszego ważenia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/078849a954d8.jpgEjrene, Ruby, Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ruby wrote:wow Agatia te 4kg to w sam brzuch poszło wcale nie jest mały jak na takie małe kg przybranie, super
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydzień dobry w ten słoneczny dzień
Agatia dobije, dobije do tych 2500g
U nas od rana upalnie
Wczoraj z wagą dramat bo w 2 tyg prawie 3 kg ale to musi być woda , opuchlizna jakaś bo jem cały czas tak samo, a nawet słodkiego mniej tylko od czasu do czasu coś zjem, więcej owoców jem ...ja już mam +7-8 kg a dopiero zbliżam się do połowy
Jakie plany na dzisiaj kobiety?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 08:44
-
Agatia od początku przytylas tylko 4kg?? wow
Ja już teraz mam ok.3,5kg na plusie:/
Ruby gratuluje udanej wizyty no ciekawe czy chlopczyk będzie faktycznie.
Unas też upał,póki co chlodze się w domku,popołudniu może lody -
nick nieaktualny
-
Halo, halo, laski, ale pamiętajcie, że każdy tyje troszkę inaczej Jeśli agatia startowała z nadwagą (jak zrozumiałam), to normalne, że powinna tyć mniej i chwała Jej za to, że się Jej to udaje (!).
Agatia - trzymam kciuki :-*
A 2,5kg na pewno machniecie, zobaczysz :-*
Ruby, gratuluję siusiaka!!!!! (hehe, czuję, że już zostanie w tej wersji... )
Ejrene, o matulu, to Ty szczupaczek i żyrafa jesteś Nie dziwota, że tak pięknie wyglądasz