Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ejrene gratulacje! Duży chłopczyk ale chociaż łatwiej Ci będzie się nim zajmować Wracaj do zdrowia i cieszcie się sobą
My od czwartku w domu, dzisiaj mieliśmy pierwszą wizytę u pediatry, ładnie przybiera na wadze dziś już mamy 2700 g
Widzę że u Was przygotowania w pełni remonty na całego Ja jestem szczęśliwa, że mam cudowną córeczkę przy sobie ale muszę przyznać, że brakuje mi trochę brzuszka i tego oczekiwania więc cieszcie się dziewczyny ciążą bo to piękny czas a tak szybko uciekaEjrene lubi tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
nick nieaktualnyWiola z całym szacunkiem, ale dla mnie to absolutnie nie jest piękny czas, nie mogę się doczekać listopada
cieszę się że mała ładnie przybiera niech rośnie gwiazda jest śliczna
Agatia mamy grupę ale to na prive tylko i wyłącznie żadnych danych tutaj
jak chcesz dołączyć to napisz mi wiadomość prywatną z linkiem do twojego profilu. -
Ejrene - GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Teraz tylko z górki )))
Czekamy na wieści - jak się czujesz fizycznie, psychicznie i w ogóle
Btw-jednak dobre oko miał lekarz od USG
P.S. Eeeeee, nie bądź taka, wrzuć jakieś neutralne foto także tutaj, choć na chwilkę, coooooo? ))
Ruby-pewnie można popijać - pytanie jaki związek wapnia tam masz i w jakiej ilości
cinnamon, no to już musisz sama rozstrzygnąć, żeby nie było na mnie, hihi Ja nie brałam, dopóki nie zaczęły mi nogi dokuczać. A naprawdę w krótkim czasie posypały się strasznie i miałam czasem ochotę je sobie odgryźć
Wiola - baaaaardzo się cieszę, że się odezwałaś Już Cię miałam wywoływać
Pięknie Mała przyrasta - i cieszę się, że jest grzeczna ))
Oby tak dalejWiola90, agatia, Ejrene lubią tę wiadomość
-
Ruby wrote:Wiola z całym szacunkiem, ale dla mnie to absolutnie nie jest piękny czas, nie mogę się doczekać listopada
cieszę się że mała ładnie przybiera niech rośnie gwiazda jest śliczna
Agatia mamy grupę ale to na prive tylko i wyłącznie żadnych danych tutaj
jak chcesz dołączyć to napisz mi wiadomość prywatną z linkiem do twojego profilu.
Ruby mam wysłać na priv link do profilu z fb tak? he he kiedyś pisałyście o grupie, ale ja mało bystra jestem w takich sprawach
Wysłałam zaproszenie, w sumie byłam pewna, że mam cię w przyjaciółkach ach te Internety
Wiola super, że malutka pięknie przybiera i rośnieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 19:34
Wiola90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ejrene gratulacje!!!!!!!! )) jaki duży chłopak!! wow czekamy na więcej wieści :*
Wiolu tak się cieszę, że córeczka zdrowo rośnie kruszynka, potrzeba jej ciałka jak mijają pierwsze wspólnie dni poza tym, że brakuje Ci brzuszka? jaka jest? Ehhh moje hormony, już mam łzy w oczach
Bratku czyli sugerujesz, że lepiej zapobiegać niż leczyć?Ejrene lubi tę wiadomość
-
Hmmm, wiecie co, a dla mnie ciąża jest taka... akurat
Cieszę się, że mogę przeżyć ten stan, zobaczyć, jak to jest. Bez wielkich katastrof, chociaż z różnymi dolegliwościami
Jasne, im bliżej końca, tym trudniej - od kilku dni bardzo szybko opadam z sił. Dziś np.miałam wrażenie, że produkuję ciepło, jak wielki piec, płynął po mnie pot (cukry ok), choć Mąż mówił, że pogoda jest całkiem ok
Wkurza mnie kłucie heparyną, na dietę cukrzycową tak bardzo nie narzekam - przynajmniej d... mi za bardzo nie urośnie, bo wiem, że nie mogę sobie za bardzo folgować. Wkurza mnie, że się nie wysypiam itd., no ale... kurcze, toż to III trymestr. Co się dziwić Małż wczoraj rozciągnął miarkę do obecnego "wzrostu" Juniora... i stwierdziliśmy, że nie dziwota, iż potrafię w jednej chwili poczuć gilgotanie w okolicy pęcherza, a po chwili kopniak w żołądek, aż brzuch skacze
Ano właśnie... Ruchy są fajne Ciesze się, że dane mi było tego doświadczyć Wprawdzie ja nie z tych, które wypatrywały pierwszego ruchu w nastym tygodniu - od razu mówiłam, że nie chcę pomylić ruchów dziecka z gazami w brzuchu , nie wiem też czy dobrze rozpoznaję czkawkę, nie roztkliwiam się nad tym... ale zabawa w pacanie brzucha i kopniaki w odpowiedzi jest całkiem urocza (choć zaczynają te kopniaki dawać się we znaki Achhh ta poezja ).
ciasteczko - wiesz co, to zależy, jak się odżywiasz Naprawdę dobrze jest sumiennie przyjrzeć się swojej diecie i zastanowić. Skoro znajdujemy czas na dumanie czy śpioszki mają być takie czy owakie... o tym bardziej warto poświęcić czas na rzeczy mające większy wpływ na dzieciaczka
Zaczęłam brać Mg i Ca, gdy zaczęłam mieć dolegliwości (czyli w sumie... dość szybko bo naprawdę nie dawało rady wytrzymać). Chociaż na wapń pewnie i tak bym się skusiła wcześniej czy później - jakoś lubię swoje kości ))))
Z drugiej strony - witaminy z tzw. "wielką piątką" biorę od samego początku (za przyklaśnięciem mojej ginki), jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży A wiem, że podejścia są różneKjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Bratku
Przypomniałaś mi jak to jest super bawić się z maluchem jak jest jeszcze w brzuchu. Ja Go zaczepiałam a w zamian kopniak albo jeżdżenie w brzuchu jakąś częścią ciała aż widać na brzuchu I jeszcze jedno. Jak byłam w ciąży przyjaciółka mówiła, że dziecko przyzwyczaja się już do dźwięków i fajnie jak mu się np. puszcza muzykę a po porodzie dzidzia rozpoznaje i jest spokojna. Dostałam od niej Kubusia Puchatka takiego co się ciągnie za sznurek i gra melodyjka. Jak młody ruszał się w brzuchu to mu puszczałam i z czasem było odczuwalne, że się uspokaja. Po porodzie też mu puszczałam. Ma Kubusia do dziś i czasem na noc sobie puszczaBratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
))))))))))))))))))))))))))))))))
Kurczę, przypomniałaś mi, że miałam spróbować z taką spokojną muzyką puszczaną teraz - i w okresie noworodkowym. Ciekawe czy zadziała... Ale jakoś mi uciekło w końcu
Dzięki za przypomnienie
Btw-fajnie brzmi ta Kubusiowa sprawa Wiesz, nie tylko w sensie, że Go to uspokajało, ale że ma do tej pory i czasem używa
Oj tak, na zaczepki Junior ostatnio bardzo często reaguje. Czasem na zaczepki nieświadome, w lekko niepraktycznych momentach - np.gdy oprę sobie talerz z obiadem na brzuchu, albo notatki na szkole rodzenia A że chyba postanowił zostać piłkarzem, albo będzie skakał przez płotki to wykop ma taki, że hej! Aż wszystko lata )))
Kurczę, naprawdę bardzo, baaaaaaardzo bym chciała, byś znowu mogła się tak z Kimś bawić....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 00:10
Kjopa3 lubi tę wiadomość
-
cinnamon cookie wrote:Wiolu tak się cieszę, że córeczka zdrowo rośnie kruszynka, potrzeba jej ciałka jak mijają pierwsze wspólnie dni poza tym, że brakuje Ci brzuszka? jaka jest? Ehhh moje hormony, już mam łzy w oczach
Asia jest spokojna, płacze tylko jak jest głodna albo trzeba ją przewinąć. W nocy przeważnie budzi się tylko 2 razy chociaż kilka razy zdarzyło się że od 4 ciężko już było ją uspać. Wszystko mogę przy niej zrobić, dzisiaj nawet ogórki na zimę zrobiłam wiec nie narzekam
Ejrene jak się czujesz? Jak mijają pierwsze chwile z synkiem?Bratek, midnight, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
nick nieaktualnyHej,
Ja po polowkowych
Będzie syn, 365 gram i wszystko cacy
Bardzo szczegółowe badania byłam w szoku że tak dokładnie , zdjęć 3D nie brałam bo dodatkowo płatne 100 zł , będziemy zdjęcia robić po porodzie zresztą mój mi też pewnie zrobi w ramach wizyty. Ale gość fotogeniczny jak to lekarz stwierdził...fajnie wyglądał bobusWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 14:39
agatia, Wiola90, Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ruby gratki
Ja dziś pilam glukoze bleeeee
Wyniki 87/137/120 chyba ok?
Ogolnie po zmianie witamin widzę wyraźną poprawe morfologiiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 17:00
-
nick nieaktualny
-
Kas wyniki masz ok dla pewności powtorzylabym w 32tc, bo ciut wcześnie miałaś robiony OGTT. Ale wynik super
Ruby na USG w 21+1 łożysko było 3,5 cm od ujścia, a w 24 już w dnie macicy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 22:37
kas50, Ruby lubią tę wiadomość