X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene gratulacje! Duży chłopczyk ale chociaż łatwiej Ci będzie się nim zajmować :) Wracaj do zdrowia i cieszcie się sobą :)
    My od czwartku w domu, dzisiaj mieliśmy pierwszą wizytę u pediatry, ładnie przybiera na wadze dziś już mamy 2700 g :)
    Widzę że u Was przygotowania w pełni :) remonty na całego :) Ja jestem szczęśliwa, że mam cudowną córeczkę przy sobie ale muszę przyznać, że brakuje mi trochę brzuszka i tego oczekiwania więc cieszcie się dziewczyny ciążą bo to piękny czas a tak szybko ucieka

Ejrene lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola z całym szacunkiem, ale dla mnie to absolutnie nie jest piękny czas, nie mogę się doczekać listopada ;)
    cieszę się że mała ładnie przybiera niech rośnie gwiazda ;) jest śliczna :)

Agatia mamy grupę ale to na prive tylko i wyłącznie :) żadnych danych tutaj :)
    jak chcesz dołączyć to napisz mi wiadomość prywatną z linkiem do twojego profilu.

• Bratek Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene - GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Teraz tylko z górki :))))
    Czekamy na wieści - jak się czujesz fizycznie, psychicznie i w ogóle <3
    Btw-jednak dobre oko miał lekarz od USG B-)
    P.S. Eeeeee, nie bądź taka, wrzuć jakieś neutralne foto także tutaj, choć na chwilkę, coooooo? ;)))

congrats-ccmp1974-beautiful-baby-boy-congratulations-your-new-baby-boy-YJpZg2-quote.jpg

Ruby-pewnie można popijać - pytanie jaki związek wapnia tam masz i w jakiej ilości :)

cinnamon, no to już musisz sama rozstrzygnąć, żeby nie było na mnie, hihi ;) Ja nie brałam, dopóki nie zaczęły mi nogi dokuczać. A naprawdę w krótkim czasie posypały się strasznie i miałam czasem ochotę je sobie odgryźć ;)

Wiola - baaaaardzo się cieszę, że się odezwałaś <3 Już Cię miałam wywoływać ;) :-D
    Pięknie Mała przyrasta - i cieszę się, że jest grzeczna :)))
    Oby tak dalej <3

Wiola90, agatia, Ejrene lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Wiola z całym szacunkiem, ale dla mnie to absolutnie nie jest piękny czas, nie mogę się doczekać listopada ;)
    cieszę się że mała ładnie przybiera niech rośnie gwiazda ;) jest śliczna :)

Agatia mamy grupę ale to na prive tylko i wyłącznie :) żadnych danych tutaj :)
    jak chcesz dołączyć to napisz mi wiadomość prywatną z linkiem do twojego profilu.
    Dla mnie ciąża to też nie jest piekny czas i już chciałabym, żeby był termin cc i z głowy. Cukrzyca obrzydziła mi już drugą ciążę. Mam tylko nadzieję, że córeczka będzie zdrowa, bo stresu z synkiem mi wystarczy.
    Ruby mam wysłać na priv link do profilu z fb tak? he he kiedyś pisałyście o grupie, ale ja mało bystra jestem w takich sprawach ;)
    Wysłałam zaproszenie, w sumie byłam pewna, że mam cię w przyjaciółkach :) ach te Internety ;)

Wiola super, że malutka pięknie przybiera i rośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 19:34

Wiola90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek kupiłam ten chela calcium i po dwie zacznę pić :)

Agatia tak jest, link z profilem na mój prive, napiszę ci tam co dalej :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziła mnie turbo hiper zgaga i pogryzły mnie komary ;) Pada deszcz, wiec uciekły do mieszkania i mnie podgryzają po trochu ;)
    Ruby wysłałam :)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene gratulacje!!!!!!!! :))) jaki duży chłopak!! wow :) czekamy na więcej wieści :*

Wiolu tak się cieszę, że córeczka zdrowo rośnie :) kruszynka, potrzeba jej ciałka :) jak mijają pierwsze wspólnie dni poza tym, że brakuje Ci brzuszka? ;) jaka jest? Ehhh moje hormony, już mam łzy w oczach :P

Bratku czyli sugerujesz, że lepiej zapobiegać niż leczyć? :P

Ejrene lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, wiecie co, a dla mnie ciąża jest taka... akurat ;)
    Cieszę się, że mogę przeżyć ten stan, zobaczyć, jak to jest. Bez wielkich katastrof, chociaż z różnymi dolegliwościami ;)
    Jasne, im bliżej końca, tym trudniej - od kilku dni bardzo szybko opadam z sił. Dziś np.miałam wrażenie, że produkuję ciepło, jak wielki piec, płynął po mnie pot (cukry ok), choć Mąż mówił, że pogoda jest całkiem ok ;)
    Wkurza mnie kłucie heparyną, na dietę cukrzycową tak bardzo nie narzekam - przynajmniej d... mi za bardzo nie urośnie, bo wiem, że nie mogę sobie za bardzo folgować. Wkurza mnie, że się nie wysypiam itd., no ale... kurcze, toż to III trymestr. Co się dziwić ;) Małż wczoraj rozciągnął miarkę do obecnego "wzrostu" Juniora... i stwierdziliśmy, że nie dziwota, iż potrafię w jednej chwili poczuć gilgotanie w okolicy pęcherza, a po chwili kopniak w żołądek, aż brzuch skacze ;)
    Ano właśnie... Ruchy są fajne :) Ciesze się, że dane mi było tego doświadczyć :) Wprawdzie ja nie z tych, które wypatrywały pierwszego ruchu w nastym tygodniu - od razu mówiłam, że nie chcę pomylić ruchów dziecka z gazami w brzuchu :P , nie wiem też czy dobrze rozpoznaję czkawkę, nie roztkliwiam się nad tym... ale zabawa w pacanie brzucha i kopniaki w odpowiedzi jest całkiem urocza ;) (choć zaczynają te kopniaki dawać się we znaki ;) Achhh ta poezja :-D :P ).

ciasteczko - wiesz co, to zależy, jak się odżywiasz :) Naprawdę dobrze jest sumiennie przyjrzeć się swojej diecie i zastanowić. Skoro znajdujemy czas na dumanie czy śpioszki mają być takie czy owakie... o tym bardziej warto poświęcić czas na rzeczy mające większy wpływ na dzieciaczka <3
    Zaczęłam brać Mg i Ca, gdy zaczęłam mieć dolegliwości (czyli w sumie... dość szybko ;) bo naprawdę nie dawało rady wytrzymać). Chociaż na wapń pewnie i tak bym się skusiła wcześniej czy później - jakoś lubię swoje kości ;)))))
    Z drugiej strony - witaminy z tzw. "wielką piątką" biorę od samego początku (za przyklaśnięciem mojej ginki), jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży :) A wiem, że podejścia są różne :)

Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku <3
    Przypomniałaś mi jak to jest super bawić się z maluchem jak jest jeszcze w brzuchu. Ja Go zaczepiałam a w zamian kopniak albo jeżdżenie w brzuchu jakąś częścią ciała aż widać na brzuchu :-) I jeszcze jedno. Jak byłam w ciąży przyjaciółka mówiła, że dziecko przyzwyczaja się już do dźwięków i fajnie jak mu się np. puszcza muzykę a po porodzie dzidzia rozpoznaje i jest spokojna. Dostałam od niej Kubusia Puchatka takiego co się ciągnie za sznurek i gra melodyjka. Jak młody ruszał się w brzuchu to mu puszczałam i z czasem było odczuwalne, że się uspokaja. Po porodzie też mu puszczałam. Ma Kubusia do dziś i czasem na noc sobie puszcza :-)

Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)))))))))))))))))))))))))))))))))
    Kurczę, przypomniałaś mi, że miałam spróbować z taką spokojną muzyką puszczaną teraz - i w okresie noworodkowym. Ciekawe czy zadziała... Ale jakoś mi uciekło w końcu :)
    Dzięki za przypomnienie przytul.gif
    Btw-fajnie brzmi ta Kubusiowa sprawa ;) Wiesz, nie tylko w sensie, że Go to uspokajało, ale że ma do tej pory i czasem używa <3 :)

Oj tak, na zaczepki Junior ostatnio bardzo często reaguje. Czasem na zaczepki nieświadome, w lekko niepraktycznych momentach ;) - np.gdy oprę sobie talerz z obiadem na brzuchu, albo notatki na szkole rodzenia :P A że chyba postanowił zostać piłkarzem, albo będzie skakał przez płotki ;) to wykop ma taki, że hej! Aż wszystko lata :))))

Kurczę, naprawdę bardzo, baaaaaaardzo bym chciała, byś znowu mogła się tak z Kimś bawić.... przytul2.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 00:10

Kjopa3 lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czytam Wasze wpisy i beczeć mi się chce.... No KOOOOOCHAAAAMMMMM te hormony i ten stan ;) ;) ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Wiolu tak się cieszę, że córeczka zdrowo rośnie :) kruszynka, potrzeba jej ciałka :) jak mijają pierwsze wspólnie dni poza tym, że brakuje Ci brzuszka? ;) jaka jest? Ehhh moje hormony, już mam łzy w oczach :P
    Cinnamonku największe wzruszenia dopiero przed Tobą :) Dla mnie najpiękniejszy moment to jak mi położyli Malutką na brzuchu. Mam nadzieję, że nigdy nie zapomnę jej widoku i twarzy męża, nigdy go takiego nie widziałam, nawet ciężko to opisać najcieplejszy uśmiech jaki widziałam i łzy wzruszenia.
    Asia jest spokojna, płacze tylko jak jest głodna albo trzeba ją przewinąć. W nocy przeważnie budzi się tylko 2 razy chociaż kilka razy zdarzyło się że od 4 ciężko już było ją uspać. Wszystko mogę przy niej zrobić, dzisiaj nawet ogórki na zimę zrobiłam wiec nie narzekam :)

Ejrene jak się czujesz? Jak mijają pierwsze chwile z synkiem?

Bratek, midnight, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja po polowkowych ;-)
    Będzie syn, 365 gram i wszystko cacy ;-)

Bardzo szczegółowe badania byłam w szoku że tak dokładnie , zdjęć 3D nie brałam bo dodatkowo płatne 100 zł , będziemy zdjęcia robić po porodzie zresztą mój mi też pewnie zrobi w ramach wizyty. Ale gość fotogeniczny jak to lekarz stwierdził...fajnie wyglądał bobus ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 14:39

agatia, Wiola90, Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby luksio :) gratuluję siusiuna :) będzie cycol mamusi :)

Ruby lubi tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby gratuluję synka :) będzie parka, chyba wróżba się sprawdziła o ile dobrze pamiętam :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolu tak tak sprawdziło się :-P
    Zazdroszczę Ci spokojnego dzidziola i życzę sobie tez równie spokojnego syna jak twoja córeczka ;-)

Wiola90 lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby gratki :-)

Ja dziś pilam glukoze bleeeee
    Wyniki 87/137/120 chyba ok? :-)
    Ogolnie po zmianie witamin widzę wyraźną poprawe morfologii :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 17:00

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas nie znam się, ale jak mieszczą się w normach to chyba dobre :)

Agatia w którym tyg łożysko się przesunęło do góry? u mnie dalej bardzo nisko, przy samym ujściu, mówił że jak się nie podniesie to będzie przodujące.

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas wyniki masz ok :) dla pewności powtorzylabym w 32tc, bo ciut wcześnie miałaś robiony OGTT. Ale wynik super :)
    Ruby na USG w 21+1 łożysko było 3,5 cm od ujścia, a w 24 już w dnie macicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 22:37

kas50, Ruby lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczę co ginka powie. Nie ukrywam,że póki co się cieszę :-) tarczyca też pod kontrolą i nawet morfologia git.

Ruby jak kopniaczki? :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ