X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia dzięki to jeszcze jest spora szansa :)

Kas czuć coś czuję, ale nie jakoś bardzo często, dzisiaj się wierci wieczorem bardziej niż zwykle, a tak to delikatnie i rzadko ;) może będzie spokojny typek :P

edzio: ale się spłakałam na filmie " zanim się pojawiłeś" :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 23:32

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby moja ginka mówi, że do 30tc łożysko ma czas, a dopiero potem się trzeba martwić. Choć wiadomo, łatwo się mówi...
    Jutro idę na USG przepływów trzymajcie za mnie kciuki. O 15 mam być w szpitalu bo ginka ma dyżur.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia jasna sprawa że kciuki trzymamy, będzie wszystko cacy :)
    poczytałam i z tym łożyskiem ja wiem że mam czas ale ie wiedziałam, że to taka dość poważna sprawa.

edek: wow zrobiłam wpis o 00:00

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 00:05

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby nie czytaj :) ja czytałam i aż mi słabo było, do tego miałam plamienia i w szpitalu leżałam przez to. A potem pięknie się podniosło. U Ciebie też tak będzie, bo nie ma innej opcji.

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaaaaaaa Ruby!!!!! Nie mówiłam?! Będzie synuś <3 cudnie :) mąż zadowolony? :P

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Aaaaaaaaaaaaaaaa Ruby!!!!! Nie mówiłam?! Będzie synuś <3 cudnie :) mąż zadowolony? :P
    Bardzo ;) w ogóle wszyscy są zadowoleni tylko młoda na początku średnio ale już jej przechodzi, aż się wkurzam czy byliby tacy jakby dziewczynka była, ale mam nadzieję że tak ;) trochę mnie denerwuje , że wszyscy zakładają że jak mamy dziewczynkę to na gwałt chcemy chłopaka, a tak nie jest ale to już chyba sprawa hormonów że taka drażliwa jestem ;)

śnił mi się dzisiaj w nocy ten film co ryczałam na nim wczoraj, jakoś strasznie mnie poruszyło zakończenie, nawet m mi tłumaczył na "chłopski rozum"dlaczego tak się stało i po co, znowu hormony? a ten aktor taki piękne był :P

cynamon 12 tydzień! mam nadzieję że brzuchol już widać powoli? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 11:21

Wysłany: 15 lipca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to jeszcze nic... U mnie w rodzinie jest większość kobiet, ja mam siostrę, która ma tylko córkę, moi Rodzice mieszkają z Babcią, więc.... Tata bardzo chce, bym miała synka :/ tak mnie tym gadaniem wkurza, że mam ochotę Go utłuc... Raz płakałam po tym, jak powiedział ŻARTEM, że jak urodzi się dziewczynka to do domu nie wpuści :P to był żart, ale moje hormowy spowodowały lawinę... Co gorsze ostatnio siedziałam z Babcią w kuchni, a że ma już 90 lat to nie wszystko do końca łapie i pyta czy już wiem co będę miała, mówię, że jeszcze za wcześnie, a Ona: daj Boże synek......... tak się zdenerwowałam, że powiedziałam że więcej do Nich nie przyjdę jak będą tak gadać, trochę się wystraszyła i powiedziała, że nie miała tego na myśli... Nie wiem o co Im chodzi :(

Ale się rozpisałam :D

Co do ciąży to ja już liczę wg usg czyli 11 tydzień, chyba dzieć nie nadrobi już tej różnicy więc nie mam co się kierować datą OM... A brzucha ni ma :|

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon ja ci się nie dziwię, wkurzające to jest, o co w ogóle chodzi tym ludziom, ma być zdrowe a nie jeszcze sobie będą płeć wybierać...mój ojciec sam babiniec miał ale nie dał tego pokazać żeby chciał wnuka, za to ludzie na około do mojego m cały czas - " a to na pewno chcesz syna" i takie teksty...a że trzeba nazwisko podtrzymać...a ja na przekór już mówiłam , że dziewczynkę chociaż tak jak wam pisałam że dla mnie obojętne, obie opcje są super.
    U mnie według USG termin porodu na 22 listopada czyli ponad tydzień do przodu, a był na samym początku kilka dni do tyłu także jeszcze się wiele może zmienić, może dogonić bez problemu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 12:05

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm Ruby czyli kierować się dalej terminem wg OM? Denerwuje mnie tylko gdy czytam cotygodniowe informacje, to czuję się jakbym czytała już do przodu ;)

Co do płci to przysięgam, że jeszcze raz coś usłyszę o chłopcu a naprawdę tam nie wrócę :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Hmmm Ruby czyli kierować się dalej terminem wg OM? Denerwuje mnie tylko gdy czytam cotygodniowe informacje, to czuję się jakbym czytała już do przodu ;)

Co do płci to przysięgam, że jeszcze raz coś usłyszę o chłopcu a naprawdę tam nie wrócę :P

Cynamonku zobaczysz na prenatalnych, na razie zostaw tak, może na prenatalnych gdzie będzie więcej szczegółów badanych i mierzonych wyjdzie już zupełnie inaczej :)

Tak jest bądź twarda :D

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację :) nic to, trzeba czekać ;)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon a wy macie dom po dziadkach? jak to jest że mieszkacie z bratem m chyba tak?
    jeszcze ktoś z wami mieszka w tym domu?

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to prenatalne mam wg usg 12t4d a wg OM 13t4d to już chyba tak na styk, ostatni dzwonek co?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    A w ogóle to prenatalne mam wg usg 12t4d a wg OM 13t4d to już chyba tak na styk, ostatni dzwonek co?
    no to już tak na styk jakby brać termin OM, ale skoro gin tak wyznaczył to pewnie wie co robi ;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Cynamon a wy macie dom po dziadkach? jak to jest że mieszkacie z bratem m chyba tak?
    jeszcze ktoś z wami mieszka w tym domu?
    Nie nie, my odkupiliśmy dom od Rodziców M, Oni kupili działkę poza miastem i się budują, a obok nas się dobudowała Siostra M z mężem i dziećmi, więc mamy takiego bliźniaka ale z oddzielnymi podwórkami :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Nie nie, my odkupiliśmy dom od Rodziców M, Oni kupili działkę poza miastem i się budują, a obok nas się dobudowała Siostra M z mężem i dziećmi, więc mamy takiego bliźniaka ale z oddzielnymi podwórkami :)
    aha no trochę skomplikowane :D rozmuem że na czas budowy rodzice mieszkają u dziadków czy gdzie? ;) że też tak chcieli na stare lata się budować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 12:29

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    aha no trochę skomplikowane :D rozmuem że na czas budowy rodzice mieszkają u dziadków czy gdzie? ;) że też tak chcieli na stare lata się budować?
    To prawda :D plany się zmieniały co parę dni, aż stanęło na takim rozwiązaniu ;) to w sumie Ich decyzja, nie że my Ich wykopaliśmy z domu :P bo nawet nie braliśmy takiej opcji pod uwagę... Rodzice obecnie mieszkają u Babci M, która sama mieszka :) u Szwagrów remont w końcu pełną parą, myślę, że na początku sierpnia powinni się tam wprowadzić :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon, super to do narodzin też musicie się uporać z remontem, akurat chyba te kilka meisięcy straczy :)

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma wyjścia ;) aczkolwiek liczę, że w miarę sprawnie to pójdzie... W przyszłym tygodniu M zabiera się za salon bo Szwagierka z dziećmi wyjeżdża na 2 tygodnie więc Szwagier przeniesie się do sypialni, później zostanie przemalowanie kuchni + nowe meble, łazienka do zrobienia i sypialnia (ściany)... Wierzę z całego serca, że do końca września się uda :P

A jak u Was Ruby? Wszystko co chcieliście to już zrobione?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze to chyba łazienka i kuchnia, oby sprawnie posżło ;) firma wam robi czy sami?

U nas szybko poszło bo tylko ta szafa w sypialni + nowe meble i w drugim dziecinnym pokoju daliśmy wykładzinę bo u młodej się sprawdza więc dla drugiego bobasa też chcieliśmy, no i graty nasze posegregowane, część wywalona i pokoik czeka na małego lokatora :) zostały tylko kosmetyczne rzeczy typu łóżeczko złożyć i muszę się zabrać za segregowanie ubranek po młodej :)

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ