X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na olx i allegro.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ale tu cisza u nas... Spokój jak nigdy :)

Ejrene odezwij się, czy już w domku jesteście czy nie? :)

Wiola też cichutko, zajęta córunią :) jestem ciekawa co u Was :)

Ruby jak już powystawiasz ciuszki to się pochwal co tam masz ;) może coś zaklepię :P

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ja wczoraj byłam w Wawie u diabetologa. Dzisiaj od rana zaliczyłam lab - wyniki ok :) potem echo serduszka - też wszystko wygląda ok :)
    Po południu idę z Młodym do ortopedy.

Pchną mi nogi jak balony, choć ciśnienie dobre i białka w moczu brak. Ledwo buty zakładam. Dobrze, że jutro wizyta u ginki.

Ejrena chyba już w domku i nie ma czasu napisać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 11:25

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia dobrze, że wszystko Ok :) a co do puchnięcia nóg to wiele przyszłych mam na to narzeka i niestety chyba nie ma rady :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Już kilka razy zbuwrałam się by napisać ale wiecznie coś.
    W sobotę nas wypisali. Mały bardzo grzeczny i nam nadzieję że tak zostanie :) śpuoch po tacie. Gdybym go nie wzbudzała to chyba całą noc by przespał. Mam wręcz problem z jego wybudzeniem w nocy. Karmię piersią i jedyny problem puki co to moje poranione brodawki. Ale wczoraj zrobiłam im przerwę i odciągałam laktatorem i z butli go karmiłam, a cycki wietrxyłam i smarowałam maścią i mlekiem i już jest dziś lepiej.

Rana się bardzo ładnie goi, aż byłam zaskoczona jak jest mała, i bedziecbraktycznue nie widoczna, bo bardzo nisko te nacięcie było. Jeszcze niech brzuch dojdzie do siebie to będzie super, ale i tak nie jest już duży jak na tydzień po, tak mi się wydaje. W ciąży przytyłam jakieś 19\20 kg- to 10 zostało w szpitalu, no 4,5 zabrałam poza brzuchem do domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 11:48

Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba nabawiłam się jakiejś infekcji pęcherza bo piecze mnie jak sikam, ale nie atam co chwilę do ubikacji no ale coś jest nie tak.

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene i jaki cudowny <3 potwierdzam wygląda już na nieco starszego :) ale łatwiej się jest obchodzić z większym noworodkiem, spania zazdroszczę!!! szybko ci poszły te kg,już niewiele ci zostało i tego też zazdroszczę, w ogóle super super super ;)

Ejrene lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene jaki duży chłopak :-) nie wygląda na noworodka.hihi
    Dobrze,że już w domku :-)

Ejrene lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No duży:) jak go z brzucha wyjęli to pielęgniarka się śmiała że jak podtłuczony miesięczniak wygląda. Potem Wam wstawie zdjęcie zobaczycie jaki długi jest.
    Ma jeszcze rumień niemowlęcy, nie wiem ile on się utrzymuje no i niestety na razie nie ma u nas słońca puki co i nie mam jak go opalać. Mam nadzieję że mu ta żółtaczka nie wzrośnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 14:06

atdc15nmjt4tk663.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene, o rany! Jakbym nie wiedziała, to bym pomyślała, że jest starszy!!!! Serio :-O Wiesz, to nie chodzi tylko o wielkość względną/bezwzględną, tylko... no po prostu ;) taki ma wyraz twarzy, nie potrafię tego logicznie wytłumaczyć :)
    Bardzo się cieszę, że Mały taki grzeczny, że udaje się karmić.... Mega, serio :)
    Oby tak dalej!!!!

agatia - echhh, no to jest chyba taki czas :( Zauważyłam ostatnio, że nawet z rana stopy mam już pękate ;/
    Przeeeejdzie nam ;)))) Tego się trzymam ;)

A my witamy się w 32.tygodniu, a co za tym idzie - w ÓSMYM miesiącu :-O Aaaaaale leci :)
    Niestety, 8. miesiąc przywitałam cukrem 171 po śniadaniu 353.gif choć przed miałam 80mg/dl. Nie mówię, że śniadanie było perfekcyjne ;) ale jadłam taki zestaw już milion razy i nigdy mi tak nie skakało :( Echhh :((((
    No nic, wracam do kompletowania kosmetycznej wyprawki ;) (ale zaczynają mnie wkurzać te cukry, wrrrrrrrrrrrr :( Sorki, musiałąm sobie pomarudzić).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 15:02

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to teraz ja sobie pomarudzę :/
    Byłam na wizycie i lekarz powiedział, że mamy problem z tym łożyskiem...że jeśli zacznę krwawić to od razu na IP i mam zakazać badania na fotelu. Nawet jeśli miała bym podpisywać dokumenty absolutnie ie dać się badać palcami, nawet on mnie nie badał tylko założył wziernik... także wesoło :/ poza tym to wszystko ok, ale czuję się jakbym stąpała po polu minowym :/

• kas50 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a jakie masz zalecenia? Musisz leżeć czy jak? To już masz stwierdzone przodujace?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas no mówił z 10x ze mam na siebie uważać, ale jak zapytałam leżenie to powiedział że to i tak niczego nie zmieni, jak sytuacja nie ulegnie zmianie to za 2 tygodnie biorę l4. A ja narazie mam brzezne przodujace ale , są jeszcze małe szansę się podniesie im później tym coraz mniejsze bo zachodzi mi na ujście bokiem to bardzo nisko. Zobaczymy za 2 tygodnie oby tylko obyło się bez krwawienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 10:29

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby życzę Ci z całego serca żeby łożysko się podniosło. Oszczędzaj się i staraj się nie martwić na zapas ( wiem że łatwo powiedzieć)

Ejrene jak patrzę na Twojego synka to moja przy nim to taki okruszek mimo że już ładnie nabiera ciałka. Jakby kilka miesięcy było między nimi.

Wierzycie w zabobony typu urzekanie dziecka, te czerwone kokardki przy wózku itp.? Ja się z tego śmiałam, ale po niedzielnych odwiedzinach gości jakby mi ktoś dziecko podmienił. W poniedziałek dała mi czadu, od południa do 19 strasznie marudziła. Dzisiejszej nocy od 1 do 4 oka nie zmrużyłam, w nocy z niedzieli na poniedziałek tez 2 godz były wyjęte. W sobotę mama mi mówiła żebym czerwoną kokardkę do wózka przyczepiła to ją wyśmiałam że nie wierzę w takie rzeczy, a od wczoraj już wisi :) Nie wiem czy coś w tym jest czy po prostu jakiś taki okres naszedł ale mam nadzieję że szybko wróci do stanu z przed niedzieli.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby oby się podniosło :-) póki nie ma krwawienia to szanse pewnie są :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby oby jeszcze się podniosło, nie denerwuj się tylko :* bierz L4 i wypoczywaj

Ejrene ale duży chłopczyk! :) wszystko dobrze się układa, tylko pozazdrościć :)

Wiolu ja nawet nic nie wiem o jakiejś czerwonej kokardce :) więc w tym temacie się nie wypowiem ;)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś zarejestrować nowego obywatela w urzędzie.

Ruby trzymam kciuki by się podniosło :*

Mi nogi dopiero po porodzie spuchły.

Wiolu ja nie wierzę ale na skok rozwojowy to za wcześnie. Oby szybko wróciła na dobry tor :*

atdc15nmjt4tk663.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, niefajnie :( Uważaj na siebie - na pewno będzie wszystko dobrze! :-* Tylko nie szarżuj i zrzuć więcej na Małża ;)

Wiola, ni pierona w takie rzeczy nie wierzę ;) W zmęczenie wizytą, klującą się dokuczliwość zdrowotną - tak. Ale we wstążki etc.- nie ;) Ale to ja ;)

A my mieliśmy dziś USG z NFZ-u. Hm, jedna rzecz, to zawodność ludzkiego oka... A druga - ja nie wiem, może poszedł jakiś skok rozwojowy czy co????
    Ale Mały... już nie jest taki Mały :P A co ciekawe, mierzyły go dwie osoby i wyszły im bardzo podobne wyniki! Waży 1993g, ogólnie znowu wszystko wyprzedza TP wynikający z OM, z obwodem brzuszka (który ponoć jest niby najbardziej miarodajny) na czele. Więc jak tak dalej pójdzie, to mogę zapomnieć o tych 3,5-3,6kg... ;]
    No nic, pozostaje utrzymać, a najlepiej podkręcić dyscyplinę w temacie ćwiczeń, rozciągania, masaży, smarowania etc. ;)

Btw-wykorzystałam ogólną wesołość w gabinecie i zapytałam czy mogliby zmierzyć... stopę. Bo ostatnio regularnie dostaję kopniaki, po których wystaje "coś twardego" przez jakiś czas - kształt zgadza się ze stopą, ale jakieś duże się to wydaje. Więc ot, dla zaspokojenia mej ciekawości, gdyby mogli... No i to najwyraźniej SĄ jego STOPY. Uwaga, 6,5cm długości!!!!!! Boziu Kochana... padam_na_cycki.gif

A przy okazji - nie ma to, jak mieć Mamę diabetyka B-) Chyba wyjaśniła się zagadka mojego wczorajszego wystrzelonego cukru po śniadaniu.... Mama przeanalizowała śniadanie i....
    Bratek chciał dobrze dla Brzdąca i chlupnął sobie więcej mleczka... A mleczko, w przeciwieństwie do jogurtów/kefirów etc., potrafi paskudnie wywindować cukier. Więc mam się przerzucić na nadrabianie wapnia przetworami mlecznymi ;)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolka mi też o tym mówili, ale ja nie dawałam chyba żadnych wstążek, przynajmniej nie kojarzę czegoś takiego...młoda się pewnie dopiero rozkręca także to mogą być uroki ale dziecka a nie czary ;)

Bratku idziesz jak burza i młody też :D przyznam że tez bym mleka o takie rzeczy nie podejrzewała, ja mam badanie gluzkozy za 1,5 tyg ciekawe jak wyjdzie, w 1wszej ciaży miałam coś powtarzane bo wyszło mi wysoko, ale potem za drugim razem już ok.

Już sobie wszystko wyliczyłam i sierpeiń to mój ostatni miesiac w pracy więc od kolejnej wizyty będzie zależało jak go spędzę, albo na l4 albo jak będzie ok to popracuję ten miesiąc z domu, potem biorę urlop a potem macierzyńskie które należy mi się 8 tyg przed porodem. Aktualna data porodu to 22 listopad , jest plan ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 15:36

• kas50 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby jak Twój brzuszek? Pochwal się :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ