X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu zdjęcie śliczne:) to musi być super uczucie usłyszeć dwa bijące serduszka:)dobrze, że trafiłaś na fajną lekarkę, a nie pytałaś jej o ten duphaston? ja się na tym nie znam bo nigdy nie brałam. może ewentualnie zmniejsz dawkę do 2x1 i na kolejnej wizycie zapytaj się swojej lekarki co ona o tym sądzi.

Niepokorna super, że teraz masz aż tyle spokoju z tym zwolnieniem:) musisz mieć niezłe gadane, że Ci się tak udaje:)
    A jak Twoja koleżanka po badaniach? transfer się udał?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Was też pobolewa głowa?

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Ja nie mam gadane. Najpierw chodziłam z taką dziewczyną, której płaciłam. Ona zarabia właśnie na załatwianiu benefitów, ma gadane, więc umie rozmawiać z lekarzami itp. Ale niestety nie stać mnie już na jej usługi. Tym razem byłam na wizycie z mężem. Mój mąż bardzo dobrze mówi po angielsku. I jakoś poszło.

Co do mojej przyjaciółki to wygląda na to, że transfer się udał. Wczoraj miała USG i lekarka stwierdziła, że pęcherzyk umiejscowił się prawidłowo. Za tydzień ma mieć USG i usłyszy serduszko :)

josephinka84 lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:

Dzisiaj nie, ale dwa dni z rzędu mi się zdarzyło. Taki lekki ból odbierający chęć do życia :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:

Czasem pobolewa, u mnie to jest od pogody uzależnione. Kawa mi pomaga:) ale jak coś to możesz wziąć p/bólowe z grupy paracetamoli, np. apap.

Niepokorna, dobrze że mąż z Tobą poszedł i się udało:)
    Super, że koleżance się udało:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania piękne 2 maluszki Ci w brzuchu rosną :) Już się nie mogę doczekać swojej wizyty.

josephinka mnie również wydaje się bardzo drogo. Ja do gin będę chodziła prywatnie każda wizyta 100 zł ale z tego co wiem od znajomych to za badania prenatalne już nic nie bierze, i za cytologię również. Badania, które będę miała zlecane będę wykonywała w przychodni w której jestem zapisana i ona tam ma swój gabinet więc co się tylko będzie dało będzie wykonywane na NFZ ;)

Ania24 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Ty pojesz normalną kawę? Przecież w ciąży nie wolno.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się tu samotna wiecie? Dwie moje przyjaciółki w Polsce są już teraz w ciąży i miałabym możliwość spotykania się z nimi. A tu jestem sama jak palec. Szkoda, że tu nie mam żadnej ciężarnej koleżanki, bo przynajmniej miałabym z kim porozmawiać.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, masz Nas;) Jestem niskociśnieniowcem i myślę, że rezygnacja z kawy jest powodem pobolewania + oczywiście hormony:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84,
    Dziękuję. Wiem, że mam Was. Ale jesteście daleko. A i przed komputerem nie zawsze jesteście. A mi by się przydał ktoś tu, na miejscu.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, lekarz mi pozwolił na kawkę:) oczywiście nie za często i nie mocne:) średnio piję ostatnio tak 2-3 w tygodniu, w I trymetrze w ogóle nie piłam. Jak mam ochotę w pracy to piję rozpuszczalną, a jak w domu to mielę ziarna i robię z ekspresu z dużą ilością mleka. Moje bratowe też piły w ciąży kawkę - obie mają po dwójce łobuziaków:) grunt, żeby nie dużo i słabe:) i oczywiście nie po kilka dziennie:)
    Jospehinka dobrze napisała - masz nasz i z każdą rzeczą się możesz do nas zwrócić. Na pewno to nie to samo co na miejscu, ale zawsze dla Ciebie jesteśmy. W UK macie szkołę rodzenia? tam byś mogła poznać dziewczyny, które są na tym samym etapie co Ty. A sąsiadów macie jakiś fajnych? Może Twój mąż kogoś w pracy poznał fajnego z jakąś fajną żoną?

Klaudia dobrze masz, że Twój lekarz też na NFZ przyjmuje. Lepiej masz z badaniami. Mój tylko prywatne gabinety - ma dwa swoje i do tego w prywatnej klinice położniczej pracuje, no ale w szpitalu niestety nie...a takiego lekarza to ze świecą szukać

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle fajowo z Wami pisać! W moim przypadku o ciąży wie tylko mój luby i mamka:) Poprzednim razem zaraz po becie wszystkim wygadaliśmy i to był błąd! Zabieg łyżeczkowania strasznie przeżyliśmy i później te tłumaczenia rodzinie, znajomym, ech... a Wy kiedy podzieliłyście się radosną nowiną?

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogólnie długo bym nie wytrzymała, od razu po mnie widać:) Ja się dowiedziałam o ciąży w dzień ojca, więc mój mąż miał super prezent:) od razu powiedzieliśmy moim rodzicom i teściom. Wiedzieli, że się staramy i że ja się leczę, więc i tak o wszystkim wiedzieli:)
    Moi bracia nie mieszkają w tym samym mieście co ja, więc im powiedzieliśmy jak przyjechali do rodziców na weekend, ale to były też początki ciąży. Bliskim znajomym to w sumie jak wychodziło, ale na pewno po pierwszych badaniach. Reszta rodziny sie raczej dowiaduje jeśli coś zauważą, w sensie że rośnie mi brzusio. A w pracy w poniedziałek powiedziałam, czyli jak się II trymestr zaczął.

Ja też uwielbiam to nasze forum, że możemy sobie o wszystkim pogadać:)i się wzajemnie wspieramy:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephinka u mnie jak do tej pory wie tylko mąż, reszcie najbliższej rodziny czyli rodzicom, rodzeństwu i dziadkom chcemy powiedzieć w ten weekend. Mam już straszną ochotę porozmawiać z mamą na ten temat i nie lubię przed nią ukrywać ta ważnych spraw :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, jesteśmy w tym samym tygodniu:) kiedy wybierasz się na 1 usg?:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaM85,
    Kochana, nie wiem, czy jest tu szkoła rodzenia. Muszę zapytać. A mój mąż pracuje dopiero kilka dni i nie zna nikogo jeszcze za dobrze. Sąsiadów mam fajnych, ale nie mają dzieci itd.

Ja o ciąży powiedziałam rodzicom od razu jak test okazał się pozytywny, a przyjaciółkom po pierwszym USG. Reszta sukcesywnie się dowiaduje :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, jeszcze się możesz zorientować czy są u Ciebie w mieście jakieś zajęcia dla ciężarnych. Jeśli by były i miałabyś chęć chodzić na jakiś fitness czy coś takiego to też jest opcja. Nie wiem ile u Ciebie by to kosztowało, ale może ewentualnie to.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia,
    Może i bym chodziła, ale na chwilę obecną nie mam pieniędzy. W tym miesiącu mamy ciężką sytuację, bo żyjemy z mojej pensji. Dopiero 25 września mąż dostanie pierwszą wypłatę, ale małą, bo jeszcze bez premii. Może za miesiąc czegoś poszukam :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem i ja :D

Przegapiłam wiadomość prywatną która mi napisałyscie wiec jestem spóźniona. Ale nadrobilam wątek.

Ja od miesiąca walczę z migrena i narazie przegrywamy. Do tego dziś w nocy zaczęłam wymiotowac i co zjem lub wypije zwracam aż do pustego żołądka. Żołądek pobolewa. Coś mi zaszkodziło to nie ciążowe mdłości i wymioty. Do tego ból głowy powrócił (a już z dobę miałam spokoj). Umówiłem się na 15.00 do lekarza bo się martwię a poza tym w sobotę wyjeżdżamy na wakacje :(

Ja wszystkim wygadalam praktycznie od razu. Nie mogłam się powstrzymać.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84,
    Fajnie, że jesteś kochana :*

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ