X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zytka,
    Ja zobaczyłam serduszko dokładnie w 6 tygodniu = 5 dni :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile nowych dziewczyn :-)

Ja tylko wtrace się a propo kawy: piję codziennie jedną tak jak przed ciążą :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa już Cię dopisalam:-)

Josephinka beta ładnie przyrasta, progesteron też ok. Z tsh kiepsko ze rośnie, a leczysz się na tarczyce? Powinnaś to szybko skonsultować z endokrynologiem, bo widać że jest tendencja wzrostowa tego tsh, myślę że bedziesz musiała brać leki na tarczyce

Zytka ja pierwszą wizytę mialam 7t1d. Serduszko juz biło. Jeśli myślisz że ciąża może być tydzień młodsza to serduszko nie koniecznie usłyszysz, różnie to może być. Też zależy na jakiego trafisz lekarza, bo może stwierdzić że jeszcze za szybko i nawet ci usg nie zrobi, więc ja bym poczekala tydzień ale wiesz to twoja decyzja:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki magda, też mi się to tsh nie podoba, wcześniej nigdy nie miałam problemów z tarczycą:( zapisałam się na wizytę, ale mój lekarz dopiero przyjmuje w sobotę.

Zytka ja Ci niestety nie pomogę, ale myślę, ze masz jeszcze czas.

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na pierwsze usg poszłam w 8tc żeby zobaczyć serduszko ale nieraz już w 6tc widać. Tyle że nie na pewno i wtedy się będziesz niepotrzebnie stresować.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephinka, konieczne do endokrynologa! W ciąży tsh nie powinno przekroczyc 2,5.

josephinka84 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze jedno pytanie orientuje sie ktoras do kiedy mozna brac ten duphaston ? I czy moze zaszkodzic jakbym brala jeszcze przez dwa tygodnie?

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam serduszko w 6t6d.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est, wybieram się w sobotę. Niech coś zaradzi na to wysokie tsh.

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, najlepiej iść do lekarza, bo my tutaj sobie możemy gdybac. Daj znac jak będziesz po wizycie.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephinka idź koniecznie, niech lekarz zaradzi i będzie dobrze:-)

Aniu lekarze chyba często przypisują duphaston na wszelki wypadek więc myślę że jak do kolejnej wizyty będziesz brała to sie nic nie stanie:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphostan chyba do konca 3 miesiaca mizna brac, a nawet tak zalecaja.

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś z Was też przeżył/słyszał o pustym jaju płodowym? Nakręcam się niepotrzebnie i czytam jakie badania mogę jeszcze wykonać:(

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarka wypusala moje wyniki w karcie,waga i cisnienie;) potem weszlam do gabinetu to tylko palcami. Badal i uciskal brzuch i cos tam gadal i ze wszystko w pirzadku i mam.sie ubierac. Pytal tez czy zylaki mi wychodza albo mam wode w kolanach czy nogi puchna,a ja ze nie tylko rozstepy wyszly to kazal smarowac oliwka do dzieci,a ja.mowie ze nic nie pomaga juz;D mozliwe ze w kazdym trymestrze po jednym razie,ale pojde sobie prywatnie pid koniec wrzesnia moze bedzie juz widac plec

• Est Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephinka, najlepsze co zrobisz to kiedy przestaniesz czytać o takich rzeczach i zamartwiać się, bo na pewno wszystko będzie dobrze!
    Spokojnie poczekaj do usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 21:35

josephinka84 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka ja jeszcze biore dupka

• Est Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Luteinę ale juz tylko do końca opakowania i mam odstawic. Szczerze mówiąc nie mogę się już doczekać :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze zostalo na 2dni tego dupka i nie wiem czy isc po recepte do lekarza?

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W UK wcale nie przepisują leków na podtrzymanie ciąży, chyba, że jesteś po trzech poronieniach. Oni liczą na siłę i sprawiedliwość natury :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano jeśli lekarz Ci więcej nie przepisał i nic o tym nie wspominał to pewnie już nie ma po co go brać. Jak się dobrze czujesz, nie masz plamień to myślę, że już nie musisz go brać. Skończ opakowanie i ciesz się ciążą:)

Dobrze, że już piątek:) dziś myślałam, że się nie podniosę z łóżka. Do tego przed samym budzikiem miałam super sen:) śniło mi się, że byliśmy na usg i że lekarz powiedział, że ewidentnie będzie chłopak:) i faktycznie pokazywał na ekranie, ten sen był tak realistyczny, że może faktycznie chłopak nam się urodzi:) szkoda, że mi budzik zadzwonił:)

nataliano, Est lubią tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ