X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to skoncze to i pozniej musze do apteki skoczyc kupic witaminybfla kobiet w ciazy jakie pokecasz?:* nialas piekny sen,slodko to musialo wygladac bo ja tez mialam podobne sny do cb i tez niedokoncsone bo albo sir przebudzilam,albo budzik dzwonil;)) u nas pada i 15stopni

magdaM85 lubi tę wiadomość

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie strasznie smutno mi było że ten budzik zadzwonił, tak realistycznych snów jeszcze nigdy nie miałam:)
    Ja od II trymestru zaczęłam brać kompleks witamin mamaDHA. Trochę poczytałam składów i ten mi najbardziej pasował i też nie był kosmicznie drogi. zapłaciłam coś ok.35zł za 60 tabletek (na miesiąc).
    U mnie też dziś zimno, na razie nie pada jeszcze, ale coś się zanosi bo pochmurnie strasznie.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Robaczki :)
    Jak pięknie u mnie deszczyk pada, ale jest tego minus strasznie senna jestem i najchętniej zaszyłabym się w łóżku pod kocem :P

magda świetny sen, uwielbiam takie pozytywne realistyczne sny mieć

magdaM85 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez mzawkowo ale to norma jeśli chodzi o pogodę. Ale jutro o 21 witam piękna Hiszpanie wiec dzisiejszy deszcz zniose :)

Wczoraj od 17.00 nie wymiotuje. Jest lepiej. Jestem niesamowicie osłabiona. Nie mogę ustać minuty ale to pewnie dlatego ze prawie 2 doby nic nie jadłam. Nadrobienia ;)

Miłego dnia!

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene dobrze, że się już lepiej czujesz. Odpoczywaj sobie. Zazdroszczę Ci tej Hiszpanii, się wygrzejesz sobie:)

Klaudia też bym sobie się wygrzała pod kołderką:) najgorzej, że dziś nie mam w ogóle weny na pracę, więc na pewno czas się będzie dłużył bardzo.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też nie najlepiej. Wyspałam się w dzień i nie mogłam spać w nocy:(, jutro wybieram się do endo-gin mam nadzieje, że mnie uspokoi!

Miłego dnia:*

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi apetyt rośnie...też tak macie? ja normalnie bym konia z kopytami zjadła:) w takim tempie to nawet aż się boję ile przytyje

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie przytylam,na piczatku ciazy mialam apetyt,teraz mniej;)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na ostatniej wizycie wyszło że 300g przytyłam, więc w sumie to tyle co nic. Ale wtedy nie miałam wcale apetytu, a teraz to masakra jakaś. Co dwie godziny głodna jestem. Się przerzucam na jogurty naturalne i sałatki inaczej źle się to dla mnie skończy

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży sny są takie, że masz wrażenie jakby wszystko działo się naprawdę.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie piję normalną czarną kawę z odrobiną mleka. Jest pyszna, choć smakuje inaczej niż przed ciążą. Ale brakowało mi tego smaku :)

magdaM85, Madlene84 lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też się zaraz skuszę, bo już się złapałam na przysypianiu za biurkiem:)
    u mnie pada...buuu
    a ja dziś muszę po mieście trochę pochodzić. Musze przedłużyć ubezpieczenie za mieszkania i się przejść do kościoła do kancelarii po zaświadczenie, że mogę być chrzestną. Dziś się dowiedziałam, że na weekend mój brat przyjeżdża to od razu mu je dam, żeby mieć już spokój. Fajnie, że całą rodzinką przyjeżdżają. Mój przyszły chrześniak skończył 3 miesiące i na pewno bardzo urósł odkąd go ostatnio widziałam:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie rzuty, czasami jestem ciągle głodna a sa dni kiedy w ogóle nie mam apetytu.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży musze jeść co 2h bo inaczej źle się czuje. Teraz juz mi to trochę mija ale jedzonko mi wchodzi ;) ja przytyłam juz ze 3kg. Jak w tym tempie to będzie szło to przytyć duuuuzo więcej niż poprzednim razem i pierwszym :P juz mi nieźle poszło w nogi i w tyłek ;)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Słyszałam, że nie można być chrzestną jak się jest w ciąży. Ale nie wiem dlaczego. Chyba jakiś zabobon.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, właśnie zabobon:) a że ja się zabobonami nie przejmuję to wiesz...gdzieś też słyszałam wcześniej, że świadkowa na ślubie nie może być w ciąży, bo młoda nigdy nie zajdzie w ciążę. Moja świadkowa była w 4 miesiącu ciąży a teraz ja jestem w 4 miesiącu, więc niech te zabobony się schowają:)

Ja na takie zabobony zawsze odpowiadam, że wierzę w Boga a nie w zabobony:) wprawdzie mój brat powiedział, że jeśli chcę to oni poczekają z chrzcinami Matiego jak urodzę bo nikogo innego nie chcą, ale że ani im ani mi to nie przeszkadza to nie ma co czekać, zwłaszcza że maluszek chorowity to lepiej go szybciej ochrzcić:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabobony są genialne, idzie się z nich uśmiać, że szok :D Pamiętajcie nie przechodzić w ciąży pod sznurkami, nie wieszać prania, nie nosić łańcuszków bo dziecko będzie owinięte pępowiną :P

josephinka84 lubi tę wiadomość

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten z łańcuszkiem podoba mi się najbardziej, pierwsze słyszę:) Poprawiłaś mi humor:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sąsiadka jest mistrzynią tego typu tekstów, więc czasami można się uśmiać :) Dziewczyny swędzi Was może czasami brzuch?

3jvz6iye0wj7pqpl.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ