X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka pierwszą wizytę będę miała 21 września, tak zdecydowała moja gin, żeby było już fajnie widać bąbelka :)

Madlene cieszę się, że dołączyłaś :) Bardzo dobrze, że idziesz do lekarza będziesz spokojniejsza a w ciąży wymiotów i biegunek nie powinno się lekceważyć.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, czekamy na wieści Madlene po wizycie. Trzymajcie się :*

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene super że do nas dołączyłaś:) podaj mi datę porodu, to Ci dopiszę na listę na pierwszej stronie:) Będziesz jej przewodniczką, bo najszybciej z nas rodzisz:)
    Dobrze, że umówiłaś się do lekarz będziesz spokojniejsza, lepiej sprawdzić co się przyczepiło. Może to grypa żołądkowa? a nie gorączkujesz?

Niepokorna rozumiem Cię bardzo dobrze z tym chronicznym brakiem kasy, ale może się coś uda żebyś mogła znaleźć towarzystwo też na miejscu poza nami tutaj, które Cię wspieramy całym sercem:*

My się jutro dowiemy czy naprawa naszego samochodu załapie się na gwarancję producenta, czy będziemy musieli za nią płacić. Jeśli trzeba będzie płacić to mnie to przeraża, bo koszt wyniesie ok. 1500zł:(

Madlene84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I możecie mnie wpisać na pierwszej stronie TP 13.02.2016. Na 80% u nas chłopczyk.

josephinka84 lubi tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Ja pamiętam jak nas bolała naprawa auta 2 lata temu. Kosztowało nas to 4000 zł... Masakra. Teraz na szczęście odpukać nic się z aktualnym autem nie dzieje :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje auto w marcu szlag trafił na amen z dnia na dzień. Nie było sensu naprawiać bo się wiele rzeczy posypalo przy okazji. Wiec sprzedaliśmy za grosze jakiemuś mechanikowi i nie było wyjścia trzeba było kupić nowe :/ tez nie lubię takich niespodzianek - na nie człowiek nigdy nie jest gotowy.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samochód to niestety studnia bez dna...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie z poczty. Cały czas mam wrażenie, że ludzie się patrzą na mnie nie jak bym była w ciąży tylko jak bym była gruba :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam zaraz jak na gruba. Kobiety w ciąży zwracają uwagę. Zawsze tak jest. Ja się do tego zawsze uśmiecham pod nosem jak takową widzę.

Jak byłam w pierwszej ciąży to miałam 23 lata. Za to wyglądała na maks16, wiec sobie wyobraź jak się wtedy na mnie wszyscy gapili. Rzadko z domu wychodziłam bo musiałam od 4 miesiąca leżeć ale jak już szłam na wizytę to koniecznie z obrączka i jak siedziałam w poczekalni to zawsze prawa rękę miałam na wierzchu u nią machalam dużo hahahah

Teraz jestem 10 lat starsza i mam gdzieś o sobie ludzie myślą ale było mi dziwnie wtedy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 15:29

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie miałam Was pytać czy Wam czasem brzuch /macica twardnieje jak kamień?

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam. Wiele mi pani doktor nie powiedziała. Odwodniona póki co nie jestem. Żołądek raczej boli od wymiotów. Leżeć odpoczywać i starać się pić.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wam wrocilam z wizyty,wszystko w porzadku,tylko bez usg bo sie nie nalezy dopiero w 21tc masakra bo ost bylo w 8tc

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ja taki twardy brzuch mam na wiczor, albo jak sie zbyt napracuje w dzień to twardnieje i czuje jak mi się macica rozszerza, takie rozpychanie.
    To teraz odpoczywaj dużo i staraj się pić, oby się nic nie rozwinelo i szybko przeszło.

Nataliano dobrze ze wizyta w porządku, szkoda ze bez iść, no ale jeśli chodzisz na fundusz to przysługują tylko 3 wiec właśnie kolejne polowkowe będzie. A nie miałaś ust genetycznego? Tego gdzie się sprawdza kość nosowa i przeziernosc karku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 16:59

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczymy, wreszcie znalazłam coś dla siebie. W końcu będę mogła się wygadać, bo odkąd mój ukochany wyjechał czuję się troszke samotna. Miło mi Was poznać kochane :)

Madlene84 lubi tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano dobrze ze wszystko w porządku. Nieźle zasady na ten NFZ ale to chyba tez żeby od dobrej woli lekarza...

Mi tak twardnieje brzuch kilka razy dziennie. Ale dzwoniłam dzisiaj do gina z zapytaniem czy mam się martwic bo w sobotę lecimy na wakacje, to powiedział ze jak to jest około 10 razowy dziennie i nie za bardzo boli to jest ok.

A ja leżę dziś rzeczywiście cały dzień a nie lubie takiej bezczynności. Niech to już mija paskudztwo. Moje dzieci zmartwione ze jak ktoś jest chory to nie leci na wakacje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 17:22

zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa witaj w naszym gronie:-) u nas się każda może wygadać i powiedzieć co jej leży na wątrobie. Wysluchamy a w razie potrzeby doradzimy:-)
    Podaj mi datę porodu to cie dopisze do listy na pierwszej stronie:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15.02.2016 :)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

odebrałam wyniki i tak:

beta hcg :667,6 mlU/ml (wtedy było 238,9)
    Martwi mnie tsh bo mam 3,4 ulU/ml (normy: 0,27-4,20), wtedy miałam 2,8
    Progesteron: 32,42 ng/ml

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, poradzcie mi cos czy powinnam pojsc do lekarza w pobiedzialek bedzie to 6t5d ale wg mnie ciaza okolo tydzien mlodsza czy jeszcze sie powstrzymac, chcialabym juz wiedziec czy wszystko ok ale chcialabym tez zobaczyc serduszko a wydaje mi sie ze bedzie za wczesnie jeszcze.

• Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka mi pierwsze usg lekarz zrobił w 8tc. Wcześniej uważał, że to nie potrzebne i miałam do usg robione same badania z krwii.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ