X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie ale tak juz maja i nic sie nie poradzi :) A ja zostane ciocia moj brat sie spodziewa dzidziusia :) W tym naszym nieszczesciu takie szczescia :)

magdaM85 lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez przesady. Ten ochraniacz moim zdaniem nie jest niebezpieczny aż tak. Nie słyszałam od nikogo jeszcze, że dziecko udusiło się właśnie przez ochraniacz. Zgadzam się tylko z tym, że nie powinno się kupować takiego na całe łóżeczko, a wyłącznie na połowę by zapewnić przepływ powietrza w łóżeczku. I by nie wkładać żadnych przytulanek.

Mi$ia26, nataliano lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia gratuluję przyszłego zostania ciocią:-) ja mam trzech bratankow i jedną bratanice. Moi bracia mówią że już zakończyli produkcję i teraz my ich mamy dogonić:-) jak Dominik się urodzi to w połowie drogi będziemy:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero jest bratowa w 6 tyg ale to dobra wiadomosc od info o pogrzebie takze bardzo sie ciesze :)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre wiadomości zawsze są potrzebne, a powiększenie rodziny zawsze cieszy:-) to teraz niech się bratowa cieszy ciszą i spokojem bo niedługo rewolucja będzie:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z siebie zadowolona. Ustaliliśmy z mężem, że nie będziemy kupowali w tym roku prezentów na Święta. Ale doszłam do wniosku, że skoro on pracuje 24 i 26 grudnia to należy mu się jakaś niespodzianka z okazji Świąt. Tym bardziej, że w Święta ma też imieniny :) Doszłam do wniosku, że skoro rodzice kupili nam nowe telefony, to ja kupiłam mu uchwyt samochodowy oryginalny firmy Samsung. W UK kosztuje koło 100 zł, ale kupiłam w Polsce za 60 zł i tata mi odbierze i wyśle w paczce ze wszystkim zapakowane tak, że Adam się nie dowie :D Ja mu prezent zapakuję i nie pisnę do Świąt ani słowa. Ciekawa jestem jego miny jak mu w Wigilię dam prezent :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuski :)

Domiii przyznamze siezdziwilam troche ogladajaci czytajac artykol i sama nie wiem co zrobie ochraniacze mam zakupine nigdy nie slyszalam zeby ktos narzekal

Oj Madzia nie dobrze manadzieje ze leki pomoga :)

Misia oj te tesciowe zawsze z czyms wyskocza ;/olej ja
    Trzymamkciuki zeby Maluszek wyskoczyl jak najszybciej :) Ja dzis wracajac do domu tak sie zamyslilam ze zaraz bede tulic swoja kluseczke to az sie poplakalam ja niewiem kiedy to zlecialo pamietam jak by to wczoraj bylo jak wychodzilismy og naszego profesorka z recepta na clo i nowymi zaleceniamiaja plakalam ze to i tak napewno nie pomoze...dopiero co test robilam a tu juz ooo zaraz 9 miesiac:)

Niepokorna napewno bedzie zaskoczony i zadowolony :)

A ja dzis prawie zakonczylam szykowanie wyprawki brakuje mi kapci :D torba spakowana
    no i czekamy grzecznie do stycznia :)

NIEPOKORNA, nataliano lubią tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka,
    Ja też pamiętam początki. Pamiętam dzień robienia testu, a tu już 7 miesiąc. Czas leci :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Długo mnie nie było bo mama mnie odwiedziła i nie było za bardzo czasu nawet żeby tu zaglądać i podczytywać, ale już jestem i postaram się aktywnie udzielać.

NIEPOKORNA pamiętam ,że ja akurat dołączyłam do was na Fasoleczko moja miła w czasie kiedy ty się dowiedziałaś o ciąży. I rzeczywiście bardzo szybko zleciało. Super że wszystko jest ok. Pozdrawiam was i życzę zdrówka.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna mąż na pewno się ucieszy:-) miło że będzie miał niespodziankę:-)
    U nas w sumie niespodzianek nie będzie. Nawet sweter który zamówiłam mezowi musiał zmierzyć bo się bałam czy dobry rozmiar:-)

100 krotka to ty już prawie gotowa, jak tylko kapcie zostały:-) teraz możesz usiąść i grzecznie czekać:-) czas faktycznie mega szybko leci, ja też pamiętam jak się poryczalam na wynik bety:-) pamiętam dokładnie bo to był dzień ojca i mąż chyba dostał wtedy najlepszy prezent:-)

Doda jak u Ciebie samopoczucie? Jak znosisz te pierwsze tygodnie?

Misia jak teściowa?sie uspokoila? O której jutro jedziesz do szpitala?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaM85 narazie nie mam żadnych przykrych objawów poza zawrotami głowy, które występują bardzo sporadycznie. No i do tego jeszcze bardzo wrażliwe piersi. Odliczam tylko dni do pierwszego usg. Bardzo bym chciała już zobaczyć maluszka ale wizytę mam dopiero 22 grudnia więc muszę jeszcze sobie poczekać.

Ja swojemu mężowi zapowiedziałam że jak będzie grzeczny to kupię mu perfumy które bardzo mu się podobają (zawsze jak przechodzimy koło drogerii to musi tam wejść i sobie powąchać je więc mu zrobię taki prezencik na świeta).

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda czas szybko minie do wizyty, a przynajmniej większe szanse że już serduszko będzie u malucha:-) mąż się na pewno z perfumy ucieszy. Ja swemu oprócz swetra kupiłam okulary przeciwsłoneczne z polaryzacja, bo już od dawna chciał sobie takie kupić.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda,
    Tak czy siak super, że spotykamy się na tym wątku :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaM85 wrote:
    Niepokorna mąż na pewno się ucieszy:-) miło że będzie miał niespodziankę:-)
    U nas w sumie niespodzianek nie będzie. Nawet sweter który zamówiłam mezowi musiał zmierzyć bo się bałam czy dobry rozmiar:-)

100 krotka to ty już prawie gotowa, jak tylko kapcie zostały:-) teraz możesz usiąść i grzecznie czekać:-) czas faktycznie mega szybko leci, ja też pamiętam jak się poryczalam na wynik bety:-) pamiętam dokładnie bo to był dzień ojca i mąż chyba dostał wtedy najlepszy prezent:-)

Doda jak u Ciebie samopoczucie? Jak znosisz te pierwsze tygodnie?

Misia jak teściowa?sie uspokoila? O której jutro jedziesz do szpitala?
    Nie ma ich wyszi do znajomych :) Ale mam stresa moj juz spi bo zmeczony bardzo duzo pracuje i nie ma na nic czasu troche pogadalismy nienawidze szpitali i lezenia tam :/ O 12 mam byc takze nawet obiadu nie zjem bo u mnie w niedziele gotuje babcia M :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 23:03

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:-)
    Misia kochana trzymaj się dziś:-) dobrze że wieczór spokojny miałaś. Weź sobie jakieś jedzonko bo w szpitalu też Ci raczej nic nie dadzą. A nawet jeśli to wiadomo że to nawet pewnie do jedzenia nie podobne. Zaciskam kciuki i oby szybko poszło:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana i ja :) słońce pięknie świeci, aż inaczej człowiek dzień zaczyna :)

kurcze, powiem Wam, że ostatnio doszedł mi jeden "objaw" ciążowy, a mianowicie jak chodzę to mam takie uczucie jakbym miała jakiś 2kg worek w pipce, tak mi ciąży tam coś :D pewnie to Młody jakoś główką naciska czy coś i stąd ten ciężar, ale uczucie dziwne - jakby miało mi dziecko wypaść zaraz :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) witam sie w 35 tyg ciąży :-)

Misia trzymam kciuki :-) życzę miłego dnia:-)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Witam się z rana i ja :) słońce pięknie świeci, aż inaczej człowiek dzień zaczyna :)

kurcze, powiem Wam, że ostatnio doszedł mi jeden "objaw" ciążowy, a mianowicie jak chodzę to mam takie uczucie jakbym miała jakiś 2kg worek w pipce, tak mi ciąży tam coś :D pewnie to Młody jakoś główką naciska czy coś i stąd ten ciężar, ale uczucie dziwne - jakby miało mi dziecko wypaść zaraz :)

To Tobie dość późno się ten objaw pojawił. Ja już od jakiegoś czau tak czuję. A najdziwniej jest jak wtedy kopie. Masz wrażenie jakby jej noga miała zaraz wyjść z pochwy :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam mamusie dzień mija? Ciekawe jak tam nasza Misia...

Domiii ja mam tak jak Niepokorna, już od jakiegoś czasu mam takie uczucie. I właśnie najgorzej jak kopie, nie dość że boli jak już nie powiem co to jeszcze jest właśnie takie wrażenie jakby Młody miał zaraz wyskoczyć:-)

Ja właśnie wstawiłam obiad, dziś piekę udziec z indyka z warzywami.
    Tak się zastanawiam odnośnie kochania się w trzecim trymestrze, są jakieś przeciwwskazania? Nas dziś rano coś wzięło i się zastanawiam czy są już może jakieś medyczne ograniczenia?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie ze szpitala ogolnie ok jestem na sali 2 osobowej z lazienka mam nawet spoko wspolokatorke ale chyba niedlugo urodzi bo cos ja juz lapie :) U mnie cisza maly nie zamierza wychodzic wiec czuje ze beda wywolywac :/

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ