Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny
100krotka koniecznie o tych spuchnietych rękach i nogach oraz mrówka powiedz lekarzowi! !
Domii trzymam kciuki za USG.
Ja właśnie siedzę u lekarza i czekam na wizytę. Ale ja do ogólnego wiec oprócz tego czy mocz ok ii posłuchania serca nic się nie dowiem. Ale zwolnienie się kończy
Później jeszcze musze załatwić kilka spraw i wracam do domu pakować prezenty póki dzieci w szkole. Wczoraj u mnie pracowita niedziela ale warto było. Uszka i pierogi ulepszone. Podłogi pomyte i cześć firanek powieszonych. Nie jest źle w porównaniu z moim planem.
Magda jak tam teściowa? A jak Tobie dziś się udał sen? Odpoczywasz?
Niepokorna na Twoim miejscu tez bym myślami była przy przeprowadzce. Mimo że u mnie przed świętami intensywnie to i tak połowa głowy zajęta jest juz urządzaniem pokoiku tuż po Nowym Roku.
Miłego dnia kochane :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 10:52
-
Witajcie. Ale miałam porypany sen. Śniło mi się że byłam na USG i nie było żadnego zarodka we mnie tylko sama pusta macica. Jakiś koszmar przed jutrzejszym badaniem.
Magda to dobrze że z teściową sytuacja się poprawia.
Madlene to kiedy będziesz mogła iść na macierzyńskie?
Ja gdybym mogła to już bym zaczęła robić pokoik dla dzidziusia,ale to jeszcze jest o wiele za wcześnie. Najważniejsza jutrzejsza wizyta. Jak zobaczę serduszko to będę o wiele spokojniejsza.
-
nick nieaktualnyKochana ja nie wiem czy to stres czy to już ten czas na nie spanie nie mam pojęcia usunęłam ok 9 rano dopiero i niedawno się obudziła ledwo z łóżka wstalam ale już się wykopalam więc jeszcze troszkę poleze
na szczęście tata mnie zawodzie na wizytę więc choć jeden stres miej.
Magda cieszę się że z tesciowa dobrze oby takmdalej dużo zdrowka jej życzę
Madlene no to fajnie że dostała zwolnienie:-) tylko nie zapomnij czasem odpocząć podczas przygotowań
Podziwiam Cię i przyznam szczerze że też bym chciała być tak zorganizowana mam nadzieję że się naucze
Ja już mowilam lekarzowi o nogach bo dłonie to od kilkundni tak majaindal mi prochy przedtem po!agaly teraz już nie
Domiii kciukam za Twoje USGbędzie dobrze zobaczysz
-
Madlene,
Fajnie, że dostałaś zwolnienie i że wszystko ok.
nataliano,
Ja w Polsce mieszkałam z mężem ponad 2 lata na swoim (sami), a wcześniej z moją mamą. A teraz męczę się psychiczne z obcymi ludźmi. Ale już niedługo
domiii,
Trzymam kciuki za wizytę
Ja dzisiaj miałam wizytę u położnej. Wszystko jest w porządku, ale postanowiła zlecić jeszcze jedno USG, bo chce sprawdzić czy to dziecko tak szybko rośnie, czy mam więcej wód płodowych, bo wyjątkowo szybko przyrasta mi brzuch. Cieszę się w sumie na to USG, bo będę mogła dopytać, czy na bank widzą dziewczynkęWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 12:42
-
Madlene, dobrze ze bez problemu zalatwilas zwolnienie sobie:-) z teściową na szczęście lepiej, od dziś może zaczynać siadać więc idzie ku lepszemu.
Ja za dużo nie odpoczywam, ale grunt że za biurkiem siedzieć nie muszę. Ogarniamy z mamą na święta już. Dziś mój brat jeden już przyjeżdża, to bratowa nam trochę pomoże. Dziś jeszcze mam plan na makowce i w domu u siebie chcemy choinkę ubrać.
100krotka koniecznie lekarzowi o wszystkich dolegliwościach powiedz i daj znać po.
Niepokorna dobrze ze u Ciebie wizyta ok i fajnie że jeszcze mała podejrzysz:-) pakujesz już się pomału czy szybko Ci pójdzie?
Doda współczuję snu, masakra takie koszmary. Ale to tylko sen i na pewno jutro usłyszysz serducho swego malucha. Koniecznie napisz jak już po będziesz:-) -
100krotka czy mi się coś pomyliło z tą Twoją wizytą dziś? chyba za dużo ostatnio się dzieje i miesza mi się
Magda jak się czujesz pierwszy dzień bez pracy?
NIEPOKORNA czy dobrze pamiętam, że w tym tygodniu się przeprowadzacie?
Madlene dobrze, ze masz to zwolnienie i możesz sobie spokojnie święta spędzića myślisz, że już do końca na nim zostaniesz? a poza tym uważaj Słońce z tymi upadkami, ja też się nabawiłam stresu tydzień temu tym poślizgnięciem
rozmawiałam dzisiaj z mecenasem i mamy się spotkać miedzy świętami a sylwestrem i dogadać szczegóły odwołania do ZUS. pocieszył mnie mocno, bo powiedział, że ZUS tak działa i czepia się jeśli ma czego, żeby tylko kasy nie wypłacić i że wszystkie sprawy, które on miał w tym temacie wygrywał, więc mam się nie martwić. dał mi jakieś światełko w tunelu, to dobre wiadomości jak na poniedziałekWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 14:55
Madlene84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aaniuskaa oczywiście witaj w naszych skromnych progach i rozgosc się
jak chcesz żeby cie dopisać do listy na pierwszej stronie to napisz mi jeszcze termin porodu:-)
Domiii dobrze że trafiłaś na dobrego adwokata i tak cię pozytywnie nastawil. Też mi się wydaje że powinna być łatwa sprawa do wygrania. A bez pracy czuję się super, pospalam do 8 wiec dwie godziny do przodu:-) więcej w dzień ogarne i przyjemniej czas leci:-)
100krotka nie stresuj się w tej poczekalni:-)domiii lubi tę wiadomość
-
magdaM85 wrote:aaniuskaa oczywiście witaj w naszych skromnych progach i rozgosc się
jak chcesz żeby cie dopisać do listy na pierwszej stronie to napisz mi jeszcze termin porodu:-)
Kalendarz pokazuje 24 sierpnia. Dzisiaj dopiero będę dzwoniła do ginekologa żeby się umówić, zobaczymy czy każe mi przyjechać jeszcze przed świętami czy raczej po. Jednak wolałabym teraz zrobić USG, może już by coś zobaczyła i powiedziała bo tak to jedynie sama zrobiłam betę dwa razy żeby zobaczyć przyrost (jak i potwierdzić ciążę) i zbadałam też progesteron
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 17:29
Luteina 100mg x 2
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA więc tak wszystko jest w porzadeczku
szyjka ładna nie zapowiada się na poród w najbliższych dniach
Lenka też ma się dobrze tylko jej ciut ciasno
waży 2800 jak dotrwam do następnej wizyty która mam 4 to będziemy kabinowac żeby urodzić lekarz mówi że urodzi się ok 3000 / 3200 tak więc święta planujemy w dwuopaku
Madlene84, magdaM85, Mi$ia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadlene to odpoczywaj na tym zwolnieniu jak najwiecej
Domii super ze sie wszystkonuklada i mecenas dal wam pozytywne wiadomosci napewno wygrasz sprawe
Doda jak po wizycie ??
100krotka to Lenka od malego dba o linie i duza sie nie urodzi najwazniejsze ze wszystko dobrze a porod hmm moze zaczac sie w najmniej oczekiwanym momencie
Magda bardzo sie ciesze ze z tesciowa lepiej napewno bedzie wszystko dobrze
Aaniuskaa raczej watpie zeby lekarz cos zobaczyl jedynie co tp pecherz plodowy bez zarodka ja tez jak sie dowiedzialam o ciazy to poszlam do lekarza i byl to 5 tydzTo twoja pierwsza ciaza ?
A u nas dzis rano byly problemy z brzuszkiem maly prezyl sie plakal spal po 5 min w lozeczku a tak to na moivh rekach plakalam razem z nim masowalam brzuszek dalam herbatki z kopru i zrobil kupke -
Mi$ia26 wrote:
Aaniuskaa raczej watpie zeby lekarz cos zobaczyl jedynie co tp pecherz plodowy bez zarodka ja tez jak sie dowiedzialam o ciazy to poszlam do lekarza i byl to 5 tydzTo twoja pierwsza ciaza ?
Tak, pierwsza. Właśnie czytałam, że jeszcze z tym USG lepiej poczekać bo za dużo nie będzie widać, a ja pewnie potem bym się niepotrzebnie stresowała..bo ja jestem taka panikara ehh....
Luteina 100mg x 2
-
nick nieaktualnyaaniuskaa wrote:Tak, pierwsza
. Właśnie czytałam, że jeszcze z tym USG lepiej poczekać bo za dużo nie będzie widać, a ja pewnie potem bym się niepotrzebnie stresowała..bo ja jestem taka panikara ehh....
-
100krotka, dobrze że święta w dwupaku lekarz wam zapowiedział
to lenka powinna jeszcze trochę urosnąć, taka akurat będzie:-)
Misia dobrze że Kacperek kupkę zrobił, na pewno dlatego brzuszek go bolał. Dobrze jest jeszcze masowac brzuszek, takimi okreznymi ruchami zgodnie z ruchem wskazówek zegara i ruszać nóżkami malucha, taki ruch podkurczania nóżek.
Aaniuskaa w 5 tygodniu za dużo raczej nie będzie na usg widać. Jeśli się nie chcesz stresować że nic nie zobaczysz to lepiej iść później. A jakie miałaś wyniki bety? Ja byłam na pierwszej wizycie na początku 8 tygodnia, to już było serduszko widać. Pamiętaj tylko żeby mieć pierwszą wizytę przed 10 tygodniem, bo takie są wymagania do becikowego. Dopiszę cię do listy jak tylko dorwe komputer:-)
My już choinkę ubralismy, od razu świątecznie się zrobiło:-) -
nick nieaktualnyWitam nową koleżankę
ja bez byłam pierwszy raz w 5 tyg i było widać tylko pęcherzyk nic więcej a tydzień później już migajace serduszko
Misia jak naj mniej problemów takich życzę niech wcale ich nie będzie ooo tak lepiej
Madzia jak jest chojnka to odrazu klimacik się robitylko śniegu brak...
Powiem wam że jestem dużo spokojniejszawiem i jestem świadoma że może się akcja zacząć w każdej chwili ale mam nadzieję że 11 dni jeszcze wytrzyma a później sama będę ją zapraszać na ten świat
-
Mi$ia26 więc właśnie poczekam jeszcze z wizyta, zobaczę też co powie mi ginekolog przez telefon
magdaM85 robiłam betę w piątek tzn. to chyba było całkowite HCG bo nie mam napisane "beta" i wynik to było 272 lU/l no i nie miałam jak dopytać czy to beta czy całkowita bo wynik odczytałam w domu po południu, a laboratorium czynne do 15. W sobotę z mężem pojechałam prywatnie na pobranie i miałam 537mlU/ml (z drobnymi po przecinku), dzisiaj po prawie równych 48h zrobiłam drugi raz badanko i wyszło 1551 mlU/ml (po przecinku nie pamiętam ile było, a nie mam ze sobą wyników teraz). Kalkulator pokazuje wzrost o 188%, nie wiem co o tym myśleć ale nie chcę się niepotrzebnie stresować, póki co jestem szczęśliwa i mam nadzieję, że tak pozostanie.
Długi czas miałam problemy z okresem przez odchudzanie. Od początku jak tylko dostałam swój pierwszy okres to miałam go jak w zegarku, potem brałam tabletki anty ale po odstawieniu znowu wszystko było jak w zegarku. Dopiero odchudzanie i naprawdę ogromny wysiłek fizyczny narobił mi problemów. Jedna ginekolog po jakimś czasie stwierdziła PCOS, chodziłam do niej od zawsze ale jakoś nie chciałam wierzyć w tę diagnozę...pojechałam więc do specjalisty ginekologa-endokrynologa i ta od razu wykluczyła PCOS. Po tej wizycie w drugim cyklu zaszłam w ciąże. Jestem niesamowicie szczęśliwa,tym bardziej, że starania zaczęliśmy w październiku więc widząc dwie kreski na teście nie mogłam w to w uwierzyć. Staram się być dobrej myśli.
Luteina 100mg x 2