X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny

100krotka koniecznie o tych spuchnietych rękach i nogach oraz mrówka powiedz lekarzowi! !

Domii trzymam kciuki za USG.

Ja właśnie siedzę u lekarza i czekam na wizytę. Ale ja do ogólnego wiec oprócz tego czy mocz ok ii posłuchania serca nic się nie dowiem. Ale zwolnienie się kończy ;)

Później jeszcze musze załatwić kilka spraw i wracam do domu pakować prezenty póki dzieci w szkole. Wczoraj u mnie pracowita niedziela ale warto było. Uszka i pierogi ulepszone. Podłogi pomyte i cześć firanek powieszonych. Nie jest źle w porównaniu z moim planem.

Magda jak tam teściowa? A jak Tobie dziś się udał sen? Odpoczywasz?

Niepokorna na Twoim miejscu tez bym myślami była przy przeprowadzce. Mimo że u mnie przed świętami intensywnie to i tak połowa głowy zajęta jest juz urządzaniem pokoiku tuż po Nowym Roku.

Miłego dnia kochane :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 10:52

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie. Zwolnienie na 2 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 10:52

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ale miałam porypany sen. Śniło mi się że byłam na USG i nie było żadnego zarodka we mnie tylko sama pusta macica. Jakiś koszmar przed jutrzejszym badaniem.

Magda to dobrze że z teściową sytuacja się poprawia.

Madlene to kiedy będziesz mogła iść na macierzyńskie?

Ja gdybym mogła to już bym zaczęła robić pokoik dla dzidziusia,ale to jeszcze jest o wiele za wcześnie. Najważniejsza jutrzejsza wizyta. Jak zobaczę serduszko to będę o wiele spokojniejsza.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja nie wiem czy to stres czy to już ten czas na nie spanie nie mam pojęcia usunęłam ok 9 rano dopiero i niedawno się obudziła ledwo z łóżka wstalam ale już się wykopalam więc jeszcze troszkę poleze :-) na szczęście tata mnie zawodzie na wizytę więc choć jeden stres miej.

Magda cieszę się że z tesciowa dobrze oby takmdalej dużo zdrowka jej życzę :-)

Madlene no to fajnie że dostała zwolnienie:-) tylko nie zapomnij czasem odpocząć podczas przygotowań:-)
    Podziwiam Cię i przyznam szczerze że też bym chciała być tak zorganizowana mam nadzieję że się naucze :-)
    Ja już mowilam lekarzowi o nogach bo dłonie to od kilkundni tak maja :-\ indal mi prochy przedtem po!agaly teraz już nie :-\

Domiii kciukam za Twoje USG :-) będzie dobrze zobaczysz :-)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    Fajnie, że dostałaś zwolnienie i że wszystko ok.

nataliano,
    Ja w Polsce mieszkałam z mężem ponad 2 lata na swoim (sami), a wcześniej z moją mamą. A teraz męczę się psychiczne z obcymi ludźmi. Ale już niedługo :)

domiii,
    Trzymam kciuki za wizytę :)

Ja dzisiaj miałam wizytę u położnej. Wszystko jest w porządku, ale postanowiła zlecić jeszcze jedno USG, bo chce sprawdzić czy to dziecko tak szybko rośnie, czy mam więcej wód płodowych, bo wyjątkowo szybko przyrasta mi brzuch. Cieszę się w sumie na to USG, bo będę mogła dopytać, czy na bank widzą dziewczynkę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 12:42

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, dobrze ze bez problemu zalatwilas zwolnienie sobie:-) z teściową na szczęście lepiej, od dziś może zaczynać siadać więc idzie ku lepszemu.

Ja za dużo nie odpoczywam, ale grunt że za biurkiem siedzieć nie muszę. Ogarniamy z mamą na święta już. Dziś mój brat jeden już przyjeżdża, to bratowa nam trochę pomoże. Dziś jeszcze mam plan na makowce i w domu u siebie chcemy choinkę ubrać.

100krotka koniecznie lekarzowi o wszystkich dolegliwościach powiedz i daj znać po.

Niepokorna dobrze ze u Ciebie wizyta ok i fajnie że jeszcze mała podejrzysz:-) pakujesz już się pomału czy szybko Ci pójdzie?

Doda współczuję snu, masakra takie koszmary. Ale to tylko sen i na pewno jutro usłyszysz serducho swego malucha. Koniecznie napisz jak już po będziesz:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka czy mi się coś pomyliło z tą Twoją wizytą dziś? chyba za dużo ostatnio się dzieje i miesza mi się :)

Magda jak się czujesz pierwszy dzień bez pracy? :)

NIEPOKORNA czy dobrze pamiętam, że w tym tygodniu się przeprowadzacie? :)

Madlene dobrze, ze masz to zwolnienie i możesz sobie spokojnie święta spędzić :) a myślisz, że już do końca na nim zostaniesz? a poza tym uważaj Słońce z tymi upadkami, ja też się nabawiłam stresu tydzień temu tym poślizgnięciem :/

rozmawiałam dzisiaj z mecenasem i mamy się spotkać miedzy świętami a sylwestrem i dogadać szczegóły odwołania do ZUS. pocieszył mnie mocno, bo powiedział, że ZUS tak działa i czepia się jeśli ma czego, żeby tylko kasy nie wypłacić i że wszystkie sprawy, które on miał w tym temacie wygrywał, więc mam się nie martwić. dał mi jakieś światełko w tunelu, to dobre wiadomości jak na poniedziałek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 14:55

Madlene84 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii dzis dzis wlasnie siedze w poczekalni i sie stresuje

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!:)
    Jestem tu nowa więc chciałam się przywitać ze wszystkimi przyszłymi mamusiami i dołączyć do Waszego grona :). Wg. kalendarza jest to 4t5d ciąży (wieku płodu to 2 tygodnie). Czy mogę do Was dołączyć :)?

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, wszystko jest na pewno dobrze, czekamy na relacje co u Twojego Maleństwa! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 17:07

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa oczywiście witaj w naszych skromnych progach i rozgosc się:-) jak chcesz żeby cie dopisać do listy na pierwszej stronie to napisz mi jeszcze termin porodu:-)

Domiii dobrze że trafiłaś na dobrego adwokata i tak cię pozytywnie nastawil. Też mi się wydaje że powinna być łatwa sprawa do wygrania. A bez pracy czuję się super, pospalam do 8 wiec dwie godziny do przodu:-) więcej w dzień ogarne i przyjemniej czas leci:-)

100krotka nie stresuj się w tej poczekalni:-)

domiii lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaM85 wrote:
    aaniuskaa oczywiście witaj w naszych skromnych progach i rozgosc się:-) jak chcesz żeby cie dopisać do listy na pierwszej stronie to napisz mi jeszcze termin porodu:-)

Kalendarz pokazuje 24 sierpnia :). Dzisiaj dopiero będę dzwoniła do ginekologa żeby się umówić, zobaczymy czy każe mi przyjechać jeszcze przed świętami czy raczej po. Jednak wolałabym teraz zrobić USG, może już by coś zobaczyła i powiedziała bo tak to jedynie sama zrobiłam betę dwa razy żeby zobaczyć przyrost (jak i potwierdzić ciążę) i zbadałam też progesteron :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 17:29

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie bede rodzic narazie napisze wiecej pozniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 18:29

magdaM85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak wszystko jest w porzadeczku :-) szyjka ładna nie zapowiada się na poród w najbliższych dniach :-) Lenka też ma się dobrze tylko jej ciut ciasno :-) waży 2800 jak dotrwam do następnej wizyty która mam 4 to będziemy kabinowac żeby urodzić lekarz mówi że urodzi się ok 3000 / 3200 tak więc święta planujemy w dwuopaku :-)

Madlene84, magdaM85, Mi$ia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene to odpoczywaj na tym zwolnieniu jak najwiecej :)

Domii super ze sie wszystkonuklada i mecenas dal wam pozytywne wiadomosci napewno wygrasz sprawe :)

Doda jak po wizycie ??

100krotka to Lenka od malego dba o linie i duza sie nie urodzi najwazniejsze ze wszystko dobrze a porod hmm moze zaczac sie w najmniej oczekiwanym momencie :)

Magda bardzo sie ciesze ze z tesciowa lepiej napewno bedzie wszystko dobrze :)

Aaniuskaa raczej watpie zeby lekarz cos zobaczyl jedynie co tp pecherz plodowy bez zarodka ja tez jak sie dowiedzialam o ciazy to poszlam do lekarza i byl to 5 tydz :) To twoja pierwsza ciaza ?

A u nas dzis rano byly problemy z brzuszkiem maly prezyl sie plakal spal po 5 min w lozeczku a tak to na moivh rekach plakalam razem z nim masowalam brzuszek dalam herbatki z kopru i zrobil kupke :)

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:

Aaniuskaa raczej watpie zeby lekarz cos zobaczyl jedynie co tp pecherz plodowy bez zarodka ja tez jak sie dowiedzialam o ciazy to poszlam do lekarza i byl to 5 tydz :) To twoja pierwsza ciaza ?

Tak, pierwsza :). Właśnie czytałam, że jeszcze z tym USG lepiej poczekać bo za dużo nie będzie widać, a ja pewnie potem bym się niepotrzebnie stresowała..bo ja jestem taka panikara ehh....;-)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Tak, pierwsza :). Właśnie czytałam, że jeszcze z tym USG lepiej poczekać bo za dużo nie będzie widać, a ja pewnie potem bym się niepotrzebnie stresowała..bo ja jestem taka panikara ehh....;-)
    Dokladnie pamietam jak ja bylam w 5tc i poszlam do lekarza a tam bylo widac tylko pecherz plodowy a lekarzvpowiedzial zeby sie nie nastawiac bo wszystko sie moze zdarzyc a w 8 tc bylo juz serduszko z zarodkiem :)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka, dobrze że święta w dwupaku lekarz wam zapowiedział:-) to lenka powinna jeszcze trochę urosnąć, taka akurat będzie:-)

Misia dobrze że Kacperek kupkę zrobił, na pewno dlatego brzuszek go bolał. Dobrze jest jeszcze masowac brzuszek, takimi okreznymi ruchami zgodnie z ruchem wskazówek zegara i ruszać nóżkami malucha, taki ruch podkurczania nóżek.

Aaniuskaa w 5 tygodniu za dużo raczej nie będzie na usg widać. Jeśli się nie chcesz stresować że nic nie zobaczysz to lepiej iść później. A jakie miałaś wyniki bety? Ja byłam na pierwszej wizycie na początku 8 tygodnia, to już było serduszko widać. Pamiętaj tylko żeby mieć pierwszą wizytę przed 10 tygodniem, bo takie są wymagania do becikowego. Dopiszę cię do listy jak tylko dorwe komputer:-)

My już choinkę ubralismy, od razu świątecznie się zrobiło:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową koleżankę :-) ja bez byłam pierwszy raz w 5 tyg i było widać tylko pęcherzyk nic więcej a tydzień później już migajace serduszko :-)

Misia jak naj mniej problemów takich życzę niech wcale ich nie będzie ooo tak lepiej :-)

Madzia jak jest chojnka to odrazu klimacik się robi :-) tylko śniegu brak...

Powiem wam że jestem dużo spokojniejsza :-) wiem i jestem świadoma że może się akcja zacząć w każdej chwili ale mam nadzieję że 11 dni jeszcze wytrzyma a później sama będę ją zapraszać na ten świat :-)

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 więc właśnie poczekam jeszcze z wizyta, zobaczę też co powie mi ginekolog przez telefon :-)

magdaM85 robiłam betę w piątek tzn. to chyba było całkowite HCG bo nie mam napisane "beta" i wynik to było 272 lU/l no i nie miałam jak dopytać czy to beta czy całkowita bo wynik odczytałam w domu po południu, a laboratorium czynne do 15. W sobotę z mężem pojechałam prywatnie na pobranie i miałam 537mlU/ml (z drobnymi po przecinku), dzisiaj po prawie równych 48h zrobiłam drugi raz badanko i wyszło 1551 mlU/ml (po przecinku nie pamiętam ile było, a nie mam ze sobą wyników teraz). Kalkulator pokazuje wzrost o 188%, nie wiem co o tym myśleć ale nie chcę się niepotrzebnie stresować, póki co jestem szczęśliwa i mam nadzieję, że tak pozostanie.
    Długi czas miałam problemy z okresem przez odchudzanie. Od początku jak tylko dostałam swój pierwszy okres to miałam go jak w zegarku, potem brałam tabletki anty ale po odstawieniu znowu wszystko było jak w zegarku. Dopiero odchudzanie i naprawdę ogromny wysiłek fizyczny narobił mi problemów. Jedna ginekolog po jakimś czasie stwierdziła PCOS, chodziłam do niej od zawsze ale jakoś nie chciałam wierzyć w tę diagnozę...pojechałam więc do specjalisty ginekologa-endokrynologa i ta od razu wykluczyła PCOS. Po tej wizycie w drugim cyklu zaszłam w ciąże. Jestem niesamowicie szczęśliwa,tym bardziej, że starania zaczęliśmy w październiku więc widząc dwie kreski na teście nie mogłam w to w uwierzyć. Staram się być dobrej myśli :).

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ