X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz dodalo sie wszystko co napisalam ☺

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie prawie zawsze z telefonu piszę, zadko kiedy chce mi się komputer włączać, albo brać tablet. Ciężko stwierdzić od czego zależy czy się skasuje czy nie. Częściej po prostu piszę od nowa wiadomość:-)
    Z meblowych rzeczy chcę jeszcze lampę taką stojącą kupić, ale to zależy czy znajdę coś fajnego w dobrej cenie. I zasłony jeszcze. Po świętach zamowie pościel i się zorientuje co jeszcze muszę kupić.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazwyczaj z tableta :-) zawsze go mam pod ręką :-)

Teraz to już Ci szybko pójdzie :-) Magda właśnie zauważyła ( dopiero) że Ty zaraz wchodzi aż w magiczną trojeczke z przodu :-) zanim się obejrzysz będziesz na porodowke jechać :-)

Ja powoli zastanawiam się nad meblami do Lenkowego pokoju :-) mąż chce na wiosnę remont robić i mam nadzieję że oprócz naszej sypialni uda się zrobić ścianki działowe i wyjdzie pokój dla niuni :-)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odliczamy, już niecałe 3 miesiące, pewnie szybko zleci. To już u Was do remontu też dużo nie zostało, ani się obejrzysz i bedziesz urzadzala pokoik:-) mi trochę zeszło zanim ułożyłam sobie w głowie co chcę mieć. Sporo w internecie szukałam, fajne pomysły są na stronie homebook. Oczywiście ich propozycje są dość drogie, ale można znaleźć podobne rzeczy sporo taniej, ogólnie to fajne rozwiązania pokazują. U nas ciężko było, bo małe pokoje mamy, więc trzeba się nakombinowac.
    Coś mi sie maluch rozruszal na wieczór, w dzień grzeczny był a teraz daje czadu...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Wieczór MAmuśki. Niepokorna nie stresuj sie ze mala sie nie rusza,moja z 2 3 dni nie dawala oznak zadnych a nast dzien tak kopala ze bolalo,ale jak sie zje cos slodkiego lub napije sie np.wode zimna to tez mala rusza :* takze spokojnie :) Domii wspolczuje z tym ZUSem ale tak to jest z urzedasami naszymi...Walcz!!!Madlene moze synusie sa bardziej aktywniejsi od dziewczynek :))? Doda szybko Cie wzielo na wymioty,mam nadzieje ze tylko na poczatku a potem odpuszcza,bo mnie wlasnie wziely w jakiejs 2polowie 2trymestru i teraz w 3 trymestrze z rana czy poludnia hdy wstaje z łóżka ,lub jak chce rano zeby umyc,mam cofne na paste mietowa i wszystko co mietowe ;/ moze kupie sobie paste taka dziecieca moze bedzie lepiej,ale mam jeszcze jedna zapasowa na krwawiace dziasla to jak narazie daje rade :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 krotka dobrze ze sie odzywasz :) i dobrze ze wygraliscie ta rozprawe w sadzie,sprawiedliwosc musi byc :) Madlene ja jestem podziwu ze masz jeszcze tyle energii w sobie,ja ostatnio odkurzylam umylam podlogi i poprasowalam to na wieczor brzuch mnie rwal,wiec co jakis czas jak mam sile to robie jedna rzecz codziennie :) 100krotka od czego masz ten kremowy sluz? Madlene odpoczywaj nam tu po malu ;) Niepokorna fajnie ze paczka doszla :) moj tez przydaloby sie wymienic bo zawiesza sie czasem albo przewija strony raz w prawo raz w lewo :D 100krotka no koncowka to czestsze wizyty zazdroszcze ci ich,ja mam nast 29bodajze grudnia,a jeszcze musze sie wstawic w urzedzie pracy na podpis. Misia ślicznego masz tego synusia,Anioleczek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia to duzo sobie nie odpoczelas po porodzie jak na dom ci sie zwala goscie,ale dasz rade :* 3 mam kciukasy :):* Nieoikorna fajnie jak ktos bliski jest kolo nas i daje nam swoje wsparcie,ja jeszcze na ten temat nie dyskutowalam ale tez bym chciala zeby mnie ktos tam wspieral :D nie wiem jak to zniose ten bol chyba wszystkim obudze w szpitalu moim darciem :D Maniaa dobrze ze z dzidzia jest wszssytko ok i ze daje ci zdjecia 2d i 3d,u nas to jednak kosztuje i szkoda mi wywalic 300 400zł za to.poczekam az na zywo zobacze nasz kruszynke :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna my na dniach lub po swietach juz bedziemy robili pokoik ciesze sie :) w koncu poukladam do szafy i pokupuje wszystko co trzeba :) Magda sliczne lozeczko az tak milo sie robi widzac takie male rzeczy :)) 100krotka moj tel to brak slow czasem by cokolwiek napisac,wiec wole wejsc na laptopa i wam pisac niz z tel :D :) no jeszcze troche i bedziemy tulic nasze dzieciaczki ;) MAgda to troche Ciebie pokopie

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj sie za duzo najadlam i brzuch mnie bolal do prawie 3 w nocy,pozniej przestal i prawie caly dzien mala dawala we znaki o sobie nawet w nocy :) rozruszala sie przez 2 dni, dzis juz troche lepiej sie czuje troche brzuch pobolewal ale dzis o wiele mniej jadlam ale musze wiecej pic ,a czasem nie chce mi sie ani jesc ani pic,wiecej to mi sie chce spac :) dzisiaj to wstalam przed 13 i non topa na nogach bo musialam troche ogarnac w domu obiad zrobic i pozniej sie leglam bo bym juz nie ustala :) to tyle :) SLodkich snow :) wam zycze i slonecznego dnia na dzis znaczy sie :D i smacznego obiadku :) Pozdrawiam

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Wiem ze pewnie wszystkie juz spicie a ja dopiero mam czas coś napisać. Ale leżę juz w łóżeczku. U nas pracowity dzień. Chociaż się wyspałam bo wstałam po 10. Później córcia na zajęciach miała pokaz dla rodziców i po ruszyliśmy na zakupy. Skończyliśmy około 18.00 ale i tak uważam ze poszło nam sprawnie. Bez stania w korkach i wielkich tłumów. To chyba była dobra decyzja aby zrobić to dziś.

Nastraszylam dziś tez rodzinkę.... zamykalam drzwi z domu i jakoś źle stanęłam i się przewróciłam na tylek. Mąż mnie chciał wiezc do szpitala, córka wpadła w panikę a synek dopiero po kilku minutach zaczął płakać. Mnie się nic nie stało chociaż też się wystraszylam i bardzo się obserwuje cały dzień. Pod koniec zakupów coś zaczął brzuch boleć wiec juz czekałam na męża w aucie. Ale jak tylko chwilkę posiedziałam to przeszło wiec myślę że wszystko w porządku.

Magda łóżeczko super i pokoik coraz piękniejszy. Zaraz będziesz pakowala ubranka do komody :) mam nadzieje ze teściowa czuje się w miarę o ile to w ogóle możliwe na tym etapie. Wciąż trzymam kciuki aby wszystko szło w dobrym kierunku.

Nataliano ja mam chęci, energię w miarę ale bywa mi już ciężko czy łapie mnie zadyszka wiec wszystko wolniej niż zwykle.

Ja tez głównie z telefonu stąd też często błędy bo słownik mi podmienia słowa a ja nie zawsze zauważe :P

Uważajcie na siebie i juz życzę spokojnej milej niedzieli :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 00:45

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i byli mieli zostac na noc ale okazalo sie ze wszyscy sa przeziebieni no zla bylam zrobilam mega awanture i teraz boje sie o malego ze cos zlapie naszczescie pojechali az spac nie moge z tego wszystkiego :/ U mnie utrzymuje sie dalej baby blues placze z byle powodu a najgorsze jest to ze nie czuje jeszcze takiej fali ogromnej milosci do malego jaka powinnam czuc narazie przyzwyczajam sie do zmian :/

Magda sliczny kacik przygotowania widze ida pelna para :) A czas szybko zleci ledwo sie obejrzysz a bedzie juz koniec ciazy :)

100krotka ty juz za chwile bedziesz tulic lenke i to ona wypelni nocne wstawanie ale fajnie juz sie nie moge doczekac jak napiszesz ze urodzilas :)

Madlene najwazniejsze ze nic wam sie nie stalo musisz uwazac na siebie bo u ciebie tez juz blisko :)

Niepokorna moj w brzuchu tez mial dni mniejszej aktywnosci ale intuicja mowila mi ze wszystko jest ok :)

Magda a jak tesciowa lepiej ?

I powiem wam ze we wtorek mamy wizyte kontrolna u pediatry waga itp i az sie trzese ze strachu ze musze isc w to skupisko zarazkow bakterii i chorych ludzi :/

Milej niedzieli wam zycze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry witam się już w ciąży donoszonej :-) dziewczynki ja nie mogę w to uwierzyc... Czasami mam wrażenie że te 9 miesięcy to jakiś sen piękny sen w którym chce być i żyć :-) chyba muszę poprosić męża żeby mnie uszczypna :-)

Madzia zleci zobaczysz :-) moja wiercipietkowi od dwóch tygodni szaleje zdarzają się dni że czuje jak się wierci cały dzień :-)

Nataliano jeszcze chwilka i Ty będziesz w końcówce :-) pyasz skąd ten śluz nie wiem jutro się podpytam o wszystko lekarza :-)

Madlene Kochana ja Cię proszę nie Strasz więcej rodziny i nas i uważają na siebie!:-) Ja dziś ruszam na zakupki bo mąż ma wolne :-D pierwszy raz od 6 lat ma niedzielę przed świętami wolna :-)

Misia dobrze że zaroblas awanturę kurcze niektórzy to nie myślą jak można do noworodka jechać jak jest się przeziebionym nie kapuje ja bym do domu nie wpuscila...

Kochane miłej niedzieli :-*

Madlene84, domiii, nataliano, Mi$ia26 lubią tę wiadomość

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka cudownie! O wiele spokojniejsza teraz możesz już być :)

Ja dziś zaczynam 33tc. Tez nie wiem kiedy zlecił :)

Misia dobra robota. Właśnie to ze powiedziałaś co myślisz wskazuje również na to ze jesteś świetna mama i dbasz o synka. Czasami trzeba czasu żeby się przyzwyczaić do nowej sytuacji. Każda z nas jest inna. Będzie wszystko dobrze. Zobaczysz :*

Miłego dnia kochane!

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano, widzę, że miałaś nocną fazę na pisanie postów :D

miłego słonecznego dnia Kochane :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Bardzo ładne łóżeczko. To chyba ekstra uczucie móc składać mebelki itd. Ech :)

Misia,
    No chyba w sytuacji mniejszej aktywności dziecka pozostaje mi wyłącznie zaufać intuicji :D

nataliano,
    Ja żyję już przeprowadzką i tym, że będę sprzątała swoje mieszkanko i szykowała pokoik :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka to spytaj sie i daj znac :) domii no tak mnie natchnelo,ale pusalam z laptopa bo tel zacina sie:D a my zawsze siedzielismy do 2w nocy,za to rano sie wstac nie chcialo :D Niepokorna fajne pewnie uczucie byc na osobnym :) my sie jeszcze pomeczymy u mnue a pozniej bedziemy szukac czegos swojego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) tak wiem wiem która godzina ale od 40 min przelrecam się z lewego boku na miej bzy bardziej lewy bok :-\ i nie mogę usnoc :'( mam wrażenie jak by kostki u nóg mi miały zaraz odpaść wogole nogi mam ciężkie a ręce dłonie tekie spuchnite zdretwiale że czuje takie mroweczki cały czas :-\

• domiii Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne jesteście z tym snem :( ja miałam kilka takich cięższych nocy, a tak to w miarę przesypiam, choć oczywiście się wiercę... i zauważyłam, że mam o wiele bardziej czujny ten sen - chyba mi się już organizm przestawił na ten tryb jak maluszek będzie :)

ja dzisiaj o 19:50 USG III trymestru - proszę trzymać kciuki! :)
    i za Ciebie 100krotko też trzymam, bo wiem, że masz dzisiaj tak jak ja :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam za was kciuki za wizyty :)

domiii lubi tę wiadomość

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:-) wczoraj miała jakiś zalatany dzień to nawet nie miałam kiedy zajrzeć tu do nas. Dziś już u mamy jestem, rano na krwi byłam, potem na małych zakupach i teraz w kuchni do wieczora.
    100krotka to kiepsko z tym snem u Ciebie biedaku. Ale to już taki etap pewnie że coraz trudniej się bedzie spało.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, napiszcie jak po będziecie. Ja mam w środę teraz.

Z moją teściową na razie ok, dziś już może zaczynać wstawać i dostała herbatkę zieloną do picia. Lekarze są dobrej myśli więc mamy nadzieję że juz teraz tylko lepiej będzie.

Misia dobrze że nie została rodzina na noc, jak się można choremu pchać do takiego malucha, dobrze że im nagadalas.To świadczy tylko o tym że jesteś dobrą mamusia:-)

Madlene jak tam pierwszy dzień na wolnym?

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ