Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda to ciekawa informacja
mi lekarz pozwolił pić jedną herbatę dziennie i piję na zmianę czarną i zieloną, w te jesienno-zimowe wieczory aż się prosi wypić coś ciepłego
nataliano dobrze, że wszystko jest dobrze
100krotka wchodzę tu codziennie i patrzę czy jeszcze jesteś
Madlene kąpiel o 2 w nocy - mam nadzieję, że tam nie zasnęłaś, bo to jednak ryzyko! -
nick nieaktualnyMagda ja mleka nie lubie ble nie pje go od 5 roku życia
A kakao uwielbiam ale w ciąży nie mogę pić bo mi mlekiem pachnie i mam odruch wymiotny i powoduje zaparcia tak oto raczej się herbatka i sokami
Domiii jestem jestem ale już coraz bardziej chciała bym być na porodowce. Strasznie się stresuj a najbardziej tym że mogą saczyc mi się wody i coś może być nie tak z małaa ona jak na złość taka grzeczniutka
-
Hej dziewczyny, nie utonelam
Siedzialam w wannie ze 2h, tylko wody dolewalam jak wystygla. Tyle,ze po tym dalej nie moglam zasnac. W koncu okolo 5 poszlam pozaklejac tasma klejaca wszystkie huczace dziury w drzwiach i listonoszke, bo stukalaAle tez nie pomoglo. Przenioslam sie do lozka synka, bo od strony jego pokoju wialo troche mniej i tam w koncu zasnelam. Wstalam o 10.
Magda podziwiam Cie, ze tyle pijesz. Mnie tez kazali pic nawet 3 litry dziennie, dosc dlugo sie pilnowalam, teraz przed tymi swietami, jakos wszystko sobie odpuscilam, najwyzszy czas sie wziasc za siebie. Pije ze 2 slabe kawy dziennie, troche wody, przez swieta cole, aj brzydkoOstatnio za to moim przysmakiem sa zwyczajne kostki lodu, moj maz sie stuka w glowe, hahaha
100krotka teraz to juz naprawde lada moment
A co do pokoju, to juz bym chciala byc na etapie skladania mebli. Dla mnie najwiekszym problemem jest pozbycie sie tego co w sypialni stoi obecnie. Bo mieszknaie wynajmujemy, a akurat lozko i dosc nowy materac to wlasnosc wlasciciela, wiec aby zaczac musimy do nich zadzwonic i poprosic aby zabrali a tu nie wiadomo jaka bedzie reakcja.... chyba dzis maz bedzie dzwonil do nich, to zobaczymy.
Milego dnia kochane! -
Madlene to sobie niezłą kąpiel zafundowalas:-) ja bym nie dała rady tyle w wannie leżeć
z piciem mam tak że wiem że muszę i nie ma innej opcji. Na początku ciężko było, ale dla malucha wszystko:-) a teraz już bez problemu, dziś np.dzienne minimum mam wypite i piję dalej:-) ale brzuch widać że od razu rośnie.
Dziś u teściów jesteśmy. Z teściową lepiej, widać że dochodzi do siebie. Nawet jakiejś mocno dużej blizny nie ma i całkiem ładnie jej zrobili.
100krotka ja w sumie mleko od zawsze lubiłam, ale musi być takie kupne. Rodzice biorą od wujka takie świeże od krowy to nie tkne bo śmierdzi krową dla mnie. Teraz i tak bym nie mogła bo to niepasteryzowane, ale i tak bym nie tknela. Ja ogólnie nabiał lubię, więc się cieszę że chociaż to mogę pić -
Ja z ksiazka jak wejde do wanny to nie wiem kiedy czas ucieka.
Moje dzieciaki z tata wlasnie poszly na Star Wars a my z psiakiem po spacerze sie bierzemy za jakies sprzatanie. Znaczy ogarnac trzeba, bo tragedii nie ma
Ja mleko lubie, ostatnio łaciate najbardziej mi wchodzi, chociaz przypuszczam, ze to nie jest najlepsze mleko skoro ma taka dluga date waznosci. Ale lepsze to niz nic.
magda ciesze sie bardzo ze z tesciowa lepiej, a wraz z wynikami mam nadzieje, ze nadejda juz tylko dobre wiesci.
u nas huragan minal wreszcie, wiec spokojniej i moze da rade spac dzisiaj w nocy. -
Madlene mi też tylko takie z kartonu wchodzi. Patrząc na procesy jakie przechodzi to w sumie pijemy białą wodę
no ale cóż...prawie jak mleko:-)
A co ciekawego czytasz że tak ci czas leci w tych kapielach?
Jakie dziewczyny macie plany na jutro? My spędzamy u rodziców, jest jeszcze mój brat jeden z maluchami to sobie wszyscy razem posiedzimy. Na nic innego nie miałabym już siły. -
nick nieaktualnydobry wieczor mamuski
:* dopiero teraz znalazlam troche czasu :)postaram sie nadrobic
100krotka szybko sie przebudzilas
ja nie pije herbaty chyba od 2 trymestru bo ma mi sie na wymioty,tylko soki ,woda niegazowana i capucino...MagdaM85 u nas w nocy bylo -7stopnia,a w dzien tez mroz trzymal i bylo ponizej 0...w moczu wyszly liczne bakterie w skladnikach mineralnych i krwinki biale 6-9.kazal powtorzyc mocz,jest nadzieji ze teraz wyjdzie normalnie a jak nie to dobierze odpowiednie leki.jak narazie przepisal mi zelazo bo niska hemoglobina wyszla czy cos tam .ale zrobie dopiero ten mocz w pon bo teraz nie mam nawet czym sie ruszyc,a na autobus nie bede czekac.JA nie wiem czy pije 2l nawet dziennie i lekarz powiedzial ze wszsytko wporzadku az sie zdziwilam
myslalam ze bedzie kazal mi duzo pic. dzis znow zapalenie mnie wzielo nizej karku i piecze znow musialam smarowac. 100krotka ja ostatnio znalazlam malego robaczka w kakao i obrzydzilo mnie to i nie pije od tamtego czasu kakao.
-
nick nieaktualnyMadlene po malu dojdziecie do ładu
:* u nas dzis dzwonili ze komoda do odbioru i za dobry tydz mam nadzieje ze odbiora mi i skreca wtedy moge poprac ciuszki małej i poprasowac
)i dokupic to co brakuje
Magda mi brzuch rosnie ze juz od jakiegos czasu nie widze pepka i inny sie robi wychodzi powoli na wierzch
My jutro siedzimy razem w domu we dwoje ;)cos tam musze porobic do jedzenia
jeszcze pomysle
bo moj chce galat wiec zrobie rosolek ,szpaghieti na jutro mam tiramisu bo kuzynka mi zrobila i zobacze co mi jeszcze zostalo w zamrazalce po swietach
) domii to szalejesz,ja za duzo sil nie mam mysle ze posiedzimy do jakiejs godziny i pojdziemy w kime
nie mam zadnych fajerwerkow aby zimne ognie jeszcze sie znalazly z tamtego roku, moj psiak nie wyjdzie na dwor jak beda bombardowac hahah
spokojnej nocy wam zycze
-
nick nieaktualny
-
Od nas właśnie wyszli znajomi. Wpadli na kawę około 18tej
kiedyś takie posiadowki to była u nas normalka ale od jakiegoś czasu nie za bardzo nam się układało a tu proszę się nie mogliśmy rozstać. Przez to jednak obstawiam ze mój Mąż nie będzie jutro zdatny aby jechać ze mną na wizytę
dobrze ze to taka raczej formalność to pojadę sama. Wstać musze po 6.00 wiec za chwile.
My mieliśmy spędzić w domu jutrzejszy dzień bo też już nie chce nikogo zapraszać ze względu na to ze nie wiem ile będę miała siłę siedzieć. Ale właśnie Ci znajomi nas zaprosili do siebie wiec chyba pójdziemy bo by nam dzieci nie darowaly. Ale wiecie jak to jest u kogoś. .. jak się ma dość to się zbiera do domuzrobię jakiegoś bigosu i sałatkę i jakoś to będzie. Ja generalnie nie lubię sylwestra.
Idę spać :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 02:07
-
Madlene, biedna jesteś z tą bezsennością
ja co prawda obudziłam się dzisiaj koło 5 i musiałam iść zrobić sobie kanapki, bo było mi aż niedobrze z głodua potem zasnąć już nie mogłam...
ale żeby tak całe noce... a może jakieś ciepłe kakao przed snem? mi zawsze pomaga... -
nick nieaktualny
-
czesc dziewczyny,
Taka bezsennosc u siebie pamietam ostatnio jakies 12 lat temu, od tego czasu spalam jak niemowle. A dzis w nocy nie spalam nic. O 6.30 zadzwonil mi budzik, to chyba akurat zaczynalam przysypiac. W zwiazku z czym ide sie zaraz polozyc do dzieci, bo ich tez wygonilam do lozek, jedno smarka, drugie kaszle, a mnie tez gardlo i katar biora. Chyba jednak sylwester spedzimy w lozku.
W kazdym badz razie bylam rano na wizycie. Synek rozmiarowo jednak gigantem nie jest, jak przypuszczalam (jednak zadnych konkretnych pomiarow nie podali), jest jednak jakies 9 dni wiekszy niz srednio na 34tc. Pani doktor powiedziala, ze gdyby sie teraz urodzil, to juz wszystko byloby w porzadku. Ale z drugiej strony wcale sie na to nie zanosi, bo o ile glowke ma na dole (ale tak mial na kazdym USG), to jeszcze sie nie obnizyl, ani nic nie wskazuje na to ze mialby sie spieszyc. Stwierdzila, ze te 3-4 tygodnie to jeszcze na pewno posiedzi w brzuchu. Mowi tez ze ten bol przy spojeniu lonowym to normalne, bo jednak ciezar uciska, to samo z plecami i bolesnie odczuwanymi ruchami dziecka. Generalnie... na tym etapie ma prawo bolec juz wszystko i trzeba jeszcze kilka tyg po prostu wytrzymac.
U mnie skurcze lydek lapia tylko jak sie probuje przeciagnac, ale szybkie podciagniecie palcow stopy ku gorze zazwyczaj ratuje sytuacje. -
Dziewczyny.
Przepraszam, ale nie mam za wiele czasu ostatnio. Chcę tylko powiedzieć, że meble dla Julii zamówione i dostawa będzie 26 stycznia. Jestem spokojniejsza i szczęśliwa
Życzę Wam wszystkim spełnienia marzeń w tym Nowym RokuBuziaki :*
domiii, nataliano, Madlene84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny