Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

miś szumiś podobno wymiata, my też mamy :)

u mnie spokojnie te Święta, ja w zasadzie nie ruszałam się z domu, ale przyjechała do nas Mama mojego P - jak Wam wcześniej wspominałam dopiero teraz ją poznałam :D naprawdę sympatyczna kobietka i chyba mnie polubiła, było naprawdę bardzo przyjemnie :)

Madlene84 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    Witam się w dwuopaku nadal :-)

Święta u nas na wesoło :-) w sumie jak zawsze jak sie spotykamy wszyscy razem obojętnie czy u mnie w rodzinie czy u męża zawsze wesolo :-)

Madzia Twój maluszek napewno ma się dobrze :-)

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również święta dość spokojne, trochę gości się przewinęło i niestety co druga osoba chora w wyniku czego mój mąż jest przeziębiony, a ja wcinam chleb z czosnkiem i mam nadzieję, że ja nic nie złapałam :(. Leżę z łóżku na wszelki wypadek, dzisiaj głowa mnie boli ale nie chce brać paracetamolu. Sypiam po 8-10 godzin i ledwo wstaję z łóżka, zawsze od 7 byłam na nogach, a ostatnio wstaję po 9. Mam ciągle intensywne sny i się często budzę ;-/.

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka Ty nam się teraz regularnie melduj, żebyśmy wiedziały, że jeszcze nie rodzisz :D a jak zaczniesz rodzić to też :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się robić to regularnie :-) dziś jadę jeszcze odwiedzić męża chrzesniaka i później zamierzam leżeć do góry brzuchem :-D moje nogi trochę się bulwersuja i puchna niemiłosiernie więc będziemy dużo leżeć

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaniuskaa to lez pod kołderką żeby nic poważnego się z tego nie wyklulo. Pij dużo płynów, herbatki z miodem cytryną i malinkami:-)

100krotka melduję się koniecznie, bo teraz to już odliczanie:-) i lez te ostatnie dni roku do góry brzuchem:-)

Domiii masz misia z tą funkcją cry sensor? Zastanawiam się czy to będzie dobrze działało, bo w naszym jest. Niby ma się uruchamiać miś na płacz dziecka. Ciekawe czy faktycznie tak Bedzie działało.

Dziś jeszcze rozmawiałam z koleżanką która robi specjalizację z kardiologii to trochę też mnie uspokoila, ale wiadomo że dopóki nie zrobimy dodatkowych badań to stres będzie...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mamy też cry sensor (dokupiliśmy go później, no kupiliśmy najpierw pierwszą wersje) :) nie wiem czy działa, ale myślę że można przetestować samemu... tak myślę:)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jakoś wyprobujemy:-) mnie to przerazila cena tego misia, więc sami go pewnie byśmy sobie nie kupili. Ale słodko wygląda:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaM85 wrote:
    Aaniuskaa to lez pod kołderką żeby nic poważnego się z tego nie wyklulo. Pij dużo płynów, herbatki z miodem cytryną i malinkami:-)

Leżę cały dzień z dala od męża :D czuję się dobrze, chociaż jestem senna ale nie lubię spać w dzień bo potem w nocy nie śpię :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już leże :-) szkoda tylko że te nogi tak bola :-\ ale będę wstawać tylko do łazienki to może przejdzie :-)

Kochaniutkie dobrej nocki życzę :-*

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.
    Przepraszam, że się nie udzielam, ale nie jestem w nastroju. Jestem po przeprowadzce i niby wszystko ok, ale jestem przygnębiona, bo zabrakło mi pieniędzy na meble dla Julii. I płakać mi się chce :( Jak by się teraz mała urodziła to spała by chyba na podłodze... Szkoda gadać. Ja sama nie mam aktualnie żadnych mebli. Jest tylko zamówiony materac i rama łóżka do spania dla nas. Zostaną dostarczone 30 grudnia. Poza tym mamy odkurzacz i zamówioną pralkę. I to wszystko :( Serio... mam ochotę płakać. Dlatego wybaczcie, ale nie chce mi się pisać. Czytam wszystko, co Wy piszecie, ale się nie udzielam. Trzymajcie się kochane :*

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza?

Niepokorna nie plakaj pomalutku wszystko sobe ogarniecie i bedziecie szykowac pokoik :)

Lezakuje jak najwieej i opuchlizna z nog troche zeszla ale bol jeszcze jest ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porodowka coraz bliżej mnie znowu wyleciał że mnie galaretkowate coś podejrzewam że to czop już 3 raz teraz było go najwięcej...

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka,
    Obawiam się, że jak Julia przyjdzie na świat wcześniej to będzie spała ze mną w łóżku... Ech...

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki:-)
    100krotka trzymaj Lenke jeszcze chociaż do piątku, dasz radę:-) wierzę w Ciebie i w to że Twoja córeczka grzecznie Cię posłucha i poczeka do końca roku.

Niepokorna jeszcze dasz radę wszystko kupić. Zawsze możesz przemyśleć opcję kupna wózka to będziesz miała do spania gondole i na spacery też będziesz mogła chodzić. Jeśli faktycznie wyjdzie że na początku zabraknie Ci kasy na wszystko to możesz taką opcję wziąć pod uwagę.

My dziś byliśmy u mojej kuzynki na kawce potem u rodziców. Jeden brat dziś już pojechał to się luzniej u rodziców zrobiło. Został jeszcze drugi i on będzie do nowego roku. Dziś sobie trochę w planszuwki pogralismy.
    Jutro czeka mnie stres...najgorzej ze wizyta dopiero na 17:30 i jeszcze 130km drogi...ehhh nie wiem jak przeżyje ten jutrzejszy dzień:-( maluch się rusza jak zawsze ale i tak się boję co powie kardiolog:-(

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaniuskaa na kiedy się umowilas na pierwszą wizytę? Rozmawialas ze swoim lekarzem już?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!

NIEPOKORNA domyślam się, że musi Ci być bardzo smutno, że nie możecie kupić wszystkiego co byście chcieli dla Twojego Maluszka, ale krok po kroku i dacie radę! pierwszy krok wykonany - macie własne gniazdko :) a teraz powolutku jakoś skompletujecie co najważniejsze :*

100krotka zaciskaj nogi do piątku! :)

Magda przepraszam, ale chyba przegapiłam albo zapomniałam co z tym kardiologiem? badacie serduszko dzidziusia czy Twoje?

ja dzisiaj zostałam właśnie skierowana na echo serca mojego Synka, mamy badanie 4 stycznia, ale wierzę, że wszystko będzie dobrze <3

widziałam się też dzisiaj z mecenasem, ustaliliśmy plan działania i działamy, mam jakieś światełko nadziei po tym spotkaniu...

buźka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 20:28

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii badamy serduszko Dominika. W środę i czwartek badał malucha mój ginekolog, a na jutro umowil nas z kardiologiem dziecięcym i będziemy mieć podwójną wizytę razem z ginekologiem.

A co się stało że dostałas skierowanie na echo serduszka? Zaciskam kciuki, będzie dobrze.
    Fajnie że trafiłaś na dobrego adt i już dzialacie:-) na pewno szybko sprawa pójdzie.

A jeszcze Wam powiem, że moja teściowa jutro już wychodzi. Teraz już w domu będzie dochodzić do siebie. Jeszcze czekamy na wyniki wycinkow, jakieś dwa tygodnie i będzie wiadomo czy potrzebna będzie radioterapia.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, to trzymam kciuki za Waszą wizytę jutro! mocno!

ja zostałam skierowana, bo na USG miesiąc temu u Miłosza wyszło, że od aorty odchodzą tylko 2 naczynia, a powinny 3. Miałam to skontrolować w 30 tc, ale tydzień temu ani dzisiaj nie można było tego sprawdzić, bo Młody jest ułożony plecami do góry i nie ma jak podejrzeć - stąd echo.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii dzięki:-) mam nadzieję że u Ciebie będzie dobrze wszystko, takie maluchy to często ciężko zbadać bo źle się uloza i nic się nie zobaczy. Dobrze że lekarz dał Ci skierowanie na echo, wtedy wszystko wyjdzie co i jak jest w serduszku.

domiii lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ