X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

miś szumiś podobno wymiata, my też mamy :)

u mnie spokojnie te Święta, ja w zasadzie nie ruszałam się z domu, ale przyjechała do nas Mama mojego P - jak Wam wcześniej wspominałam dopiero teraz ją poznałam :D naprawdę sympatyczna kobietka i chyba mnie polubiła, było naprawdę bardzo przyjemnie :)

Madlene84 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    Witam się w dwuopaku nadal :-)

Święta u nas na wesoło :-) w sumie jak zawsze jak sie spotykamy wszyscy razem obojętnie czy u mnie w rodzinie czy u męża zawsze wesolo :-)

Madzia Twój maluszek napewno ma się dobrze :-)

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również święta dość spokojne, trochę gości się przewinęło i niestety co druga osoba chora w wyniku czego mój mąż jest przeziębiony, a ja wcinam chleb z czosnkiem i mam nadzieję, że ja nic nie złapałam :(. Leżę z łóżku na wszelki wypadek, dzisiaj głowa mnie boli ale nie chce brać paracetamolu. Sypiam po 8-10 godzin i ledwo wstaję z łóżka, zawsze od 7 byłam na nogach, a ostatnio wstaję po 9. Mam ciągle intensywne sny i się często budzę ;-/.

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka Ty nam się teraz regularnie melduj, żebyśmy wiedziały, że jeszcze nie rodzisz :D a jak zaczniesz rodzić to też :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się robić to regularnie :-) dziś jadę jeszcze odwiedzić męża chrzesniaka i później zamierzam leżeć do góry brzuchem :-D moje nogi trochę się bulwersuja i puchna niemiłosiernie więc będziemy dużo leżeć

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaniuskaa to lez pod kołderką żeby nic poważnego się z tego nie wyklulo. Pij dużo płynów, herbatki z miodem cytryną i malinkami:-)

100krotka melduję się koniecznie, bo teraz to już odliczanie:-) i lez te ostatnie dni roku do góry brzuchem:-)

Domiii masz misia z tą funkcją cry sensor? Zastanawiam się czy to będzie dobrze działało, bo w naszym jest. Niby ma się uruchamiać miś na płacz dziecka. Ciekawe czy faktycznie tak Bedzie działało.

Dziś jeszcze rozmawiałam z koleżanką która robi specjalizację z kardiologii to trochę też mnie uspokoila, ale wiadomo że dopóki nie zrobimy dodatkowych badań to stres będzie...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mamy też cry sensor (dokupiliśmy go później, no kupiliśmy najpierw pierwszą wersje) :) nie wiem czy działa, ale myślę że można przetestować samemu... tak myślę:)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jakoś wyprobujemy:-) mnie to przerazila cena tego misia, więc sami go pewnie byśmy sobie nie kupili. Ale słodko wygląda:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaM85 wrote:
    Aaniuskaa to lez pod kołderką żeby nic poważnego się z tego nie wyklulo. Pij dużo płynów, herbatki z miodem cytryną i malinkami:-)

Leżę cały dzień z dala od męża :D czuję się dobrze, chociaż jestem senna ale nie lubię spać w dzień bo potem w nocy nie śpię :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już leże :-) szkoda tylko że te nogi tak bola :-\ ale będę wstawać tylko do łazienki to może przejdzie :-)

Kochaniutkie dobrej nocki życzę :-*

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.
    Przepraszam, że się nie udzielam, ale nie jestem w nastroju. Jestem po przeprowadzce i niby wszystko ok, ale jestem przygnębiona, bo zabrakło mi pieniędzy na meble dla Julii. I płakać mi się chce :( Jak by się teraz mała urodziła to spała by chyba na podłodze... Szkoda gadać. Ja sama nie mam aktualnie żadnych mebli. Jest tylko zamówiony materac i rama łóżka do spania dla nas. Zostaną dostarczone 30 grudnia. Poza tym mamy odkurzacz i zamówioną pralkę. I to wszystko :( Serio... mam ochotę płakać. Dlatego wybaczcie, ale nie chce mi się pisać. Czytam wszystko, co Wy piszecie, ale się nie udzielam. Trzymajcie się kochane :*

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza?

Niepokorna nie plakaj pomalutku wszystko sobe ogarniecie i bedziecie szykowac pokoik :)

Lezakuje jak najwieej i opuchlizna z nog troche zeszla ale bol jeszcze jest ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porodowka coraz bliżej mnie znowu wyleciał że mnie galaretkowate coś podejrzewam że to czop już 3 raz teraz było go najwięcej...

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka,
    Obawiam się, że jak Julia przyjdzie na świat wcześniej to będzie spała ze mną w łóżku... Ech...

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki:-)
    100krotka trzymaj Lenke jeszcze chociaż do piątku, dasz radę:-) wierzę w Ciebie i w to że Twoja córeczka grzecznie Cię posłucha i poczeka do końca roku.

Niepokorna jeszcze dasz radę wszystko kupić. Zawsze możesz przemyśleć opcję kupna wózka to będziesz miała do spania gondole i na spacery też będziesz mogła chodzić. Jeśli faktycznie wyjdzie że na początku zabraknie Ci kasy na wszystko to możesz taką opcję wziąć pod uwagę.

My dziś byliśmy u mojej kuzynki na kawce potem u rodziców. Jeden brat dziś już pojechał to się luzniej u rodziców zrobiło. Został jeszcze drugi i on będzie do nowego roku. Dziś sobie trochę w planszuwki pogralismy.
    Jutro czeka mnie stres...najgorzej ze wizyta dopiero na 17:30 i jeszcze 130km drogi...ehhh nie wiem jak przeżyje ten jutrzejszy dzień:-( maluch się rusza jak zawsze ale i tak się boję co powie kardiolog:-(

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaniuskaa na kiedy się umowilas na pierwszą wizytę? Rozmawialas ze swoim lekarzem już?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!

NIEPOKORNA domyślam się, że musi Ci być bardzo smutno, że nie możecie kupić wszystkiego co byście chcieli dla Twojego Maluszka, ale krok po kroku i dacie radę! pierwszy krok wykonany - macie własne gniazdko :) a teraz powolutku jakoś skompletujecie co najważniejsze :*

100krotka zaciskaj nogi do piątku! :)

Magda przepraszam, ale chyba przegapiłam albo zapomniałam co z tym kardiologiem? badacie serduszko dzidziusia czy Twoje?

ja dzisiaj zostałam właśnie skierowana na echo serca mojego Synka, mamy badanie 4 stycznia, ale wierzę, że wszystko będzie dobrze <3

widziałam się też dzisiaj z mecenasem, ustaliliśmy plan działania i działamy, mam jakieś światełko nadziei po tym spotkaniu...

buźka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 20:28

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii badamy serduszko Dominika. W środę i czwartek badał malucha mój ginekolog, a na jutro umowil nas z kardiologiem dziecięcym i będziemy mieć podwójną wizytę razem z ginekologiem.

A co się stało że dostałas skierowanie na echo serduszka? Zaciskam kciuki, będzie dobrze.
    Fajnie że trafiłaś na dobrego adt i już dzialacie:-) na pewno szybko sprawa pójdzie.

A jeszcze Wam powiem, że moja teściowa jutro już wychodzi. Teraz już w domu będzie dochodzić do siebie. Jeszcze czekamy na wyniki wycinkow, jakieś dwa tygodnie i będzie wiadomo czy potrzebna będzie radioterapia.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, to trzymam kciuki za Waszą wizytę jutro! mocno!

ja zostałam skierowana, bo na USG miesiąc temu u Miłosza wyszło, że od aorty odchodzą tylko 2 naczynia, a powinny 3. Miałam to skontrolować w 30 tc, ale tydzień temu ani dzisiaj nie można było tego sprawdzić, bo Młody jest ułożony plecami do góry i nie ma jak podejrzeć - stąd echo.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii dzięki:-) mam nadzieję że u Ciebie będzie dobrze wszystko, takie maluchy to często ciężko zbadać bo źle się uloza i nic się nie zobaczy. Dobrze że lekarz dał Ci skierowanie na echo, wtedy wszystko wyjdzie co i jak jest w serduszku.

domiii lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ