X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Od ile dobrze pamietam to szczepilam Emilie w PL tymi skojarzonymi. Ale to bylo 9 lat temu. Tutaj wszystko jest w pakiecie a nie place za nic. Wiec sie nie wypowiem Co do szczepionek w PL.

Aaaaa kilka razy mi sie snilo ze Nasz Filip okazał sie dziewczynka. Ale niespodzianki nie bedzie. Dzis tak wystawil jajeczka I siusiaka ze watpliwosci nie ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 13:10

nataliano, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to dobrze :)Madlene ze zostanie z siusiakiem:)) mi ostatnio codziennie sni sie porod i zawsze wychodzi dsiewczynka i nawet bez naciecia :D wychodzilo jak z balona plumc ;) od wczoraj weszlam w 34tc i zlapalam juz zadyszke nawet z pokoju do kuchni badz lazienki,dzis to samo az nusze odpoczywac,jeszce brzuch mnie boli po sniadaniu,mala zaczela kopac,zawroty glowy mam wiec wole polezec az przejdzie..a obiad zrobie pozniej :)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Patutka jak masz bulgotanie w brzuhu to juz jest dobrze,poczekaj z miesiac i napewno poczujesz ruchy :)) a pod koniec to dopiero beda intensywne :)
    Takie intensywne bulgotanie to mam od tygodnia na pewno takie na fula.
    Czekam czekam caly czas ;-)

Prześliczny kocyk!!!! Zakochałam się!

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja przed ostatnim badaniem też bałam się, że jednak siusior wyrósł, ale Pani na USG pokazała nam naszą bułeczkę i już wątpliwości nie ma.
    A mój mąż wczoraj sam chętnie dotykał brzucha i ewidentnie miał radochę jak Julia go kopała :) Wzruszyłam się :D

Madlene84, domiii lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam od ZUS pismo z decyzją na temat przyznania świadczenia rehabilitacyjnego. Decyzja pozytywna oczywiście :) Także nie zostanę bez środków do życia :D Hurra!

Madlene84, domiii lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna to sie ciesze, ze sie udalo, bez nadmiernych dyskusji z nimi, bo tam to roznie bywa.

Ja wciaz walcze o macierzynskie, zobaczymy co z tego wyjdzie :/

Przespalam wlasnie prawie 3h i cos czuje ze reszte popoludnia tez przeleze... czyzby organizm probowal sie wyspac na zapas :P Ciekawe co bedzie w nocy....

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sie czuje lepiej jak polezalam ide robic pizze :)

Madlene84, Madlene84 lubią tę wiadomość

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez troche tylek podnioslam ;) ogarnelam kuchnie. Zrobiłam koktajl. Zaraz naszykuje kolacje I moze sie skusze I zniose ta maszyne do szycia. ...

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotor_145340074631023_jpg_300x300_q85.jpg

W ogóle u mnie też brzuchol powoli widać :-) ale do waszych to jeszcze trochę :-D

Mi$ia26, magdaM85, domiii, nataliano, Madlene84, Maniaaaa, 100krotka:) lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane my dzis mielismy pierwsze szczepienie i szczepilismy 5w1 dwa uklucia strasznie to przezylam a moj maly caly dzien spi i strasznie mnie to martwi ale bidulek dzielny byl na nastepnym szczepieniu bedziemy jeszcze szczepic na pneuml i rota fakt te ostatnie sa drogie ale moze akurat aarto :)

Magda sliczny kocyk bardzo mi sie podoba taki motyw w kotwice :)

Niepokorna super to koleczko to jest lezaczem czy jak bo szukalam takoego i nie moglam znalezc

Patutka juz pomalu widac brzusio fajne sa poczatki oby zzybko zlecialo do rozwiazania :)

Kacperek tez naszczescoe nie daje mi w kosc prawie wogole nie placze a czesciej marudzi mamy nawet czas z M dla siebie i nie prawda ze nie da sie nic przy dziecku zfobic bo wiadomo raz mozna zrobic wszystko a drugiego dnia nic takze roznie bywa :)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuć jakieś nowe zdjęcie małego! ;-)

Powiem Ci, że jak patrzę na ten brzuch tp jest taki słodki z tego, że taki mały :-P

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a pozniwj bedzie jeszcze slodszy a ruchy jak poczujesz takie prawdziwe kopniaki no cos pieknego :) wrzuce jak dorwe sie do kompa bo jestem na tele i jakos z tego noe moge :/

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene dobrze że u lekarza ok wszystko. Skoro nic nie zapowiada porodu to może Filipek do terminu poczeka:-)

Nataliano mnie tez dziś na pizzę naszło:-) ale już nie miałam siły robić to zamowilismy. Mamy taką jedną super pizzerie więc się na grecką pizzę skusiłam:-) zapchalam się oliwkami i od razu mi się lepiej zrobiło.

Patutka fajny już brzuszek masz:-) już fajnie widać nawet się nie obejrzysz jak ci wystrzelić i będzie dużo większy:-)

Dziewczyny jak wy czujecie że maluch ma czkawke? Takie rytmiczne uderzenia, jakby wibracja w brzuchu?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czulam takie regularne jakby stukania w dole brzucha i wiedzialam ze to czkawka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda tak jakby wibracja:)w dole brrzucha

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka,
    Jakaś Ty chuda. Ale jaka ładna :) Brzuszek Ci urośnie. Nie martw się :D

Misia,
    To koło jest takie dmuchane. W UK to się nazywa "Sit me up cosy", a w Polsce na allegro szukałam i nie znalazłam. Także nie wiem, jak to się nazywa.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Patutka,
    Jakaś Ty chuda. Ale jaka ładna :) Brzuszek Ci urośnie. Nie martw się :D

Misia,
    To koło jest takie dmuchane. W UK to się nazywa "Sit me up cosy", a w Polsce na allegro szukałam i nie znalazłam. Także nie wiem, jak to się nazywa.
    Ojejku, dziękuję bardzo :-)
    Teraz to i tak trochę przytyłam, wcześniej to patykiem bylam :-P

Kochana a Ty w uk mieszkasz?

2016 🩷

2020 🩵

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka jaka ladna dziewczyna a brzuszek jeszcze Ci doda uroku :) lada moment urosnie.

Ja sie spielam I poprasowałam - nie mam zadnych zaleglosci I jestem z siebie dumna. Oczywiście to tak do jutra az kolejne pranie wyschnie ;)

Piesiu juz u mnie w lozku wiec kłade sie I ja... mamy ze 20 min zanim maz przyjdzie I go wygoni hahaha

Magda u mnie czkawka to takie rytmiczne pukanie. Nasz synek ma czesto dosc.

A Filipek niech siedzi jeszcze ze 2 tyg I bedzie super :)

Dobranoc kochane!

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka,
    Tak, od 7 miesięcy mieszkam w UK. Także już jakiś czas.

Dobra, znalazłam 4 saszetki Tantum Rosa. Podmyłam się dziś. Zawsze mi to pomagało. Mam nadzieję, że i tym razem zadziała :)

Dobranoc kochane :*

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek. Patutka Ty szczuplutka jesteś to zaraz brzuszek urośnie i też będziesz miała piłeczkę. Ja mam troszkę sadełka to normalnie mam taki wypukły jak Twój na zdjęciu. Na ruchy musimy poczekać , a ja zwłaszcza, niestety. Za chwilę jadę na usg genetyczne zobaczyć co tam u mojego wróbelka.

nataliano lubi tę wiadomość

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ