X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ja takie twardnienie tez mam zaczelo sie około 17tc. Lekarz tylko sprawdzil czy sie szyjka nie skraca I stwierdzil ze tzw. Stawianie sie macicy jest normalne I w zaden sposób nie wplywa na dziecko.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już niestety miewam takie noce że płacze z tej bezsilności, ale i tak wiem że nie mam na to wpływu więc się biorę w garść:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde Magda nic Ci nie podpowiem, bo na mnie tez nic nie dzialalo :( Zadne mleka, kakao, czy ciepla kapiel... straszna bezsilnosc :/ Ale jeszcze troche.....

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Łączę się z Tobą w bólu. Pocieszam się, że już bliżej niż dalej :)

Czy Wy też przed snem macie taki twardy, napęczniały i ciężki brzuch? :D Ja czuję jakby miał pęknąć :P

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ja juz mam tak caly czas. Mam wrazenie ze skora zaraz peknie a Mlody wyjmie noge :)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    Patutka ja takie twardnienie tez mam zaczelo sie około 17tc. Lekarz tylko sprawdzil czy sie szyjka nie skraca I stwierdzil ze tzw. Stawianie sie macicy jest normalne I w zaden sposób nie wplywa na dziecko.
    Dzień dobry wszystkim :-)

No ja byłam na ip zadała co trzeba w środku i z malutką.
    Z małą jest wszystko okej, waży 145 gram ;-)
    Ja na macicę dostałam luteinę i chyba jest w wszystko w porządku bo nie mówiła nic o szyjce....
    No ale luteinę przez 3 dni mam brać 3x2 tą pod język...
    Crl nie znam bo podala mi babeczka tylko obwód główki i brzuszka.
    Ale jakby z szyjką było coś nie tak, to by mi powiedziała, prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 16:49

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki:-) dziś trochę lepiej mi się spało, jakoś około 1 zasnelam więc jak na mnie to całkiem dobrze:-) teraz już po sniadanku i zaraz się za obiad zabieram. Chcę też zacząć już robić jakieś obiady do zamrażarki żeby były na początek po urodzeniu malucha. Dzieki planuję zrobić krokiety z kapustą i grzybami. Mąż będzie miał gotowe obiadki.
    Dziś rano coś brzuch mnie pobolewal jak przed okresem...mam nadzieję że moja wizja wcześniejszego porodu się nie zbliża.

Patutka dobrze że poszlas na IP przynajmniej się uspokoilas że jest ok wszystko. Jakby z szyjka coś było to na pewno by ci powiedzieli, także się nie martw:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 35 tygodniu. Jest 11:24 i dopiero wstaję. Pospałam dzisiaj :) Mąż mnie ciągnie na spacer, ale ja już naprawdę czuję się tak ciężka, że wolę zostać w domu...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam ja wstalam dzis przed 10,ogarnelam troche w domu czekam na polozna, umylam zeby i cooo to samo zwymiotowalam ooo boze wietrze cala chalupe bo wszedzie mi smierdzi :/:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam sie w 34tc :) http://zapodaj.net/99c304768ebff.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 12:40

magdaM85 lubi tę wiadomość

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.

Ja wczoraj tez zasnelam kolo 2.00 a o 2.30 juz sie obudzilam na siku. Na szczęście udalo sie zasnac spowrotem.

Gulasz sie juz gotuje zaraz bede smazyc placki. Ogarnelam. Zostało odkurzanie a na popoludnie prasowania ciag dalszy.

Patutka dobrze ze poszlas bo po Co masz sie martwic na zapas. Gdyby sie dzialo cokolwiek nie tak to na pewno lekarz by Cie poinformowal.

Magda jeszcze z miesiac w dwupaku sie musisz utrzymac :)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna fajny ten lezaczek ja nie moglabhym miec takiego niskiego bo u nas 2 male pieski a jeden lubi cieplo wiec wlazby tam i bylby caly od siersci przypadkowo wiec nie wiem czy bede wogole kupowac lezaczek bujaczek,jeszcze sie nad tym zastanawiam.... Byla dzisiaj u mnie polozna.wstepna lekcja organizacyjna :) pogadalysmy chwile zmierzyla mi cisnienie posluchalam serduszka malej i dostalam mala torebke probek ;) przyjdzie w pon pewnie znow cos przyniesie ;) bedzie ze mna omawiac wyprawke do szpitala i co potrzeba do domu ;) wiekszosc mam ale zawsze poslucham ;) co tam by mi braklo;P mala kopie jest non top zywiolowa malo co spi ;) a w nocy nie cche mi sie tak wstawac do wc ale parcie silniejsze :)

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cos boli brzuch. ...ciagnie do plecoq... ciekawe czy sie czasem nie zaczyna ;) ...

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano,
    Faktycznie jak są zwierzęta w domu to taki leżaczek się pewnie nie sprawdzi. U mnie nie ma zwierząt, a kupiłam to przede wszystkim z myślą o mężu by siedząc w salonie miał oko na Julię.
    A do mnie w poniedziałek przychodzi Pani z opieki społecznej, czy coś takiego. Pewnie sprawdzić warunki mieszkaniowe dla dziecka :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy lezaczek/hustawke. Tez dosc nisko wiec zobaczymy jak Nasz pies bedzie reagowal. Czy mlodego nie bedzie gryzl po stopach :P

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważaj, bo pies może być zazdrosny po narodzinach syna. Moja znajoma musiała wydać psa, bo był agresywny w stosunku do noworodka.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna no to na pewno na dziecko ktos oko musi trzymac :)) Madlene 3 mam kciuki jesli to juz niedlugo :)) no moj maly chihuahua lubi grysc i najchetniej by skarpetki roznosil po podlodze,mam nadzieje ze troche to sie zmieni albo nie bedzie wpuszczany do pokoju gdzie bedzie mala

• Patutka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dziewczyny martwię o swojego czworonoga... odkąd go mam czyli 4 lata bedzie w czerwcu, poświęcałam mu bardzo dużo uwagi.. wszędzie ze mną jeździł i to taka moja przytulanka. Codziennie mnie budzi, przychodzi sie poprzytulać... boję sie co to będzie..
    Niby dzieci lubi, ale zazdrość o moje i właściciela to co innego....

Swoją drogą Boże dziewczyny ja też juz chce te kopniaki <3

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuka cierpliwosci szybko przeleci,nim.sie nie obejrzyss to dzieciatko bedzie Cie kopac :*

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez jest strasznym przytulakiem
    Dzis dzien caly ze mna lezy. Ale z drugiej strony my juz mamy w domu dzieci I nie widze zeby byl zazdrosny.

Chyba falszywy alarm. Troche jeszcze boli ale mniej.

zrz6e6ydhjw308do.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ