X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci szczerze, że mam nadzieję, że to szybko przyjdzie.
    Że w 20 tyg dostanę takiego kopniaka ^^
    A ja już czekam i czekam ale raczej żadnych sygnałów narazie nie maaa..

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka 16tc to dosc wczesnie, szczegolnie jesli to twoja pierwsza ciaza. W pierwszej ciazy czesto ruchy Maluszka mozna poczuc nawet po 20tc i do kopniakow to im jeszcze daleko :)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jakas dziwnie rozdrazniona i niespokojna, a jednoczesnie rozleniwiona. Rano ogarnelam, zrobilam obiad i od 13.30 leze. Ale trzyma mnie jakis dziwny stres... strach.... zdenerwowanie... sama nie wiem skad i dlaczego.....

Dostalam tez dzis papiery z macierzynskiego, jeszcze im czegos brakuje i musze dosylac, oczywiscie jak mi sie je juz uda zdobyc.... a oficjalnie najpozniej od poniedzialku 25.01 powinnam zaczynac macierzynskie... moze i to mnie tak stresuje troche, ze to wciaz nie zalatwiona sprawa i tyle to trwa :/

Na 18:45 dzieciaki maja jeszcze Karate, ale jak sie bardzo nie beda upierac aby jechac to odpuszcze im trening dzisiaj, plecy pobolewaja, brzuch troche tez.... wiem, ze to nie to jeszcze, ale nie czuje sie najlepiej....

A dopiero wczoraj ktos mnie pytal jak sie czuje, to stwierdzilam ze wszelkie dolegliwosci minely i czuje sie swietnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 18:44

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    Patutka 16tc to dosc wczesnie, szczegolnie jesli to twoja pierwsza ciaza. W pierwszej ciazy czesto ruchy Maluszka mozna poczuc nawet po 20tc i do kopniakow to im jeszcze daleko :)
    No 1 ciąża ;-)
    Zobaczymy jak będzie, może jest szansa że będzie wcześniej ;-)

2016 🩷

2020 🩵

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szansa jest bo kazda kobieta I ciaza inna :)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Laseczki ;-) odrazu przepraszam nie jestem w stanie nadrobić zaległości :-\
    Ostatnio doczytalam chcialam podpisywać i mój mały saczek się zacząć odzywać... Ogólnie jakoś brak mi czasu ostatnio pranie prasowanie ogarnięcia domu obiad karmienia cały czas cos...
    Lenka złote dziecko grzeczniutka bardzo teraz ma małe problemy z kupka strasznie się spina prezy aż mi jej szkoda ale ja trzymam dietę więc chyba to nie moja wina...wczoraj po kampanii mało co na zawał nie padlam :-\ podczas karmienia zakrztusila się i nie mogła dość długo oddechu złapać balam się strasznie... Mleka cały czas duzo

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka,
    Potwierdzam, że pierwsze ruchy to raczej takie zabawne bulgoty. Najfajniej jest teraz od 33 tygodnia. To niesamowite, kiedy widzisz, jak Twój brzuch się cały rusza. I nagle dostajesz kopa sama nie wiesz skąd :) Tskże wszystko przed Tobą kochana.

Madlene,
    Odpoczywaj już teraz, a nie zajmuj się domem. Niech mąż walczy za Ciebie. Śpijcie z psiakiem sporo :)

100krotka,
    Zazdroszczę. Mam nadzieję, że moja Julia też będzie grzecznym dzieckiem i pozwoli mi ogarniać dom. Ale jak na razie wszyscy mnie straszą, że przy dziecku nic się nie da zrobić i nie da się odpocząć...

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Przepraszam, że tak bezpośrednio, ale może pomożecie. Otóż od wczoraj swędzi mnie pochwa w środku. Jakbym złapała jakąś infekcję. Co mogę na to poradzić?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Patutka,
    Potwierdzam, że pierwsze ruchy to raczej takie zabawne bulgoty. Najfajniej jest teraz od 33 tygodnia. To niesamowite, kiedy widzisz, jak Twój brzuch się cały rusza. I nagle dostajesz kopa sama nie wiesz skąd :) Tskże wszystko przed Tobą kochana.

Bulgotkow mam sporo i niektóre to na pewno to ale ja nie umiem ich odróżnić więc nawet ich teraz nie wliczam :-P

A na takie swędzenie to clotrimazol? Maść, jakoś tak się piszę... chociaż ja od gina na takie coś dostałam globulki dopochwowe. Ale one na receptę są.

2016 🩷

2020 🩵

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciazy takie bulgotanie poczulam w 14tc a jak zapytalam lekarke czy to to, to mnie wysmiala I stwierdzila ze to na pewno Moje wnetrznosci. Ale ja byłam pewno ze to syniu :) a teraz tak skacze ze nie raz niesamowicie boli a ruch jednoczesnie czujesz w kilku miejscach brzucha. Wierze ze te bolesne kopniaki z nienacka w zebra sa całkiem niecelowe :P

Niepokorna miałam tak 2 razy w tej ciazy I wlasnie u wejscia wysmarowalam clotrimazolum I po 1 smarowaniu przeszlo. Mozesz tez sprobowac przemyc tantum Rosa. Na tym etapie to takie infekcje sa bardzo niebezpieczne bo zaraz Julia bedzie sie musiala przecisnac przez to byc moze zainfekowane srodowisko. W PL robia wymaz I Od razu sie cos dostaje. U mnie pewnie musialabym isc prywatnie do gina zeby miec pewnosc ze jest OK gdyby nie przeszlo. Nie wiem jak tam u Was w UK.

Moje prace domowe koncza sie juz na gotowaniu I ogarnianiu. Juz bez zadnych ciekawszych wyczynow. Faktycznie sporo leze z psiakiem. Wczoraj nawet mnie maz nakryl ze go wzielam do lozka a mi zabrania :)

Ja wlasnie jade do szpitala na wizyte. Ale mam za swoje bo stoje w korkach... nie chcialo mi sie wczesniej wstac aby je ominac... w zwiazku tez z tym I w szpitalu posiedze pewnie sporo dluzej... ot Moje lenistwo.

100krotka fajnie ze tak czy siak masz czas do nas zajrzec. Trzymajcie sie z Lenka :) :*

Niepokorna wszystko zalezy Od dziecka ale takze Od zorganizowania I podzialu obowiazkow. Wiadomo ze nocne wstawanie powoduje pewne zmeczenie jednak majac tylko Maluszka w domu spokojnie mozna troche odespac w dzien. Ja nie wspominam tego czasu jakos ciezko (nawet gdy miałam w domu 2.5latke I noworodka ). Jak teraz powiedzialam mezowi ze moze pogotuje na zapas I pomroze to spojrzal na mnie bardzo zdziwiony I stwierdzil ze nie sadzi aby byla taka po trzeba. ..

Milego dnia kochane!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 13:05

zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki:-) ja sie wczoraj napracowalam przy tych krokietach, ale mąż na tydzień ma obiady, a jak się nie będzie obzeral to może i na dwa wystarczy:-) jeszcze o jakiś kotletach muszę pomyśleć:-) wolę się zabezpieczyć na wypadek braku czasu na gotowanie.
    Noc minęła standardowo więc nie podnoszę tematu:-)
    Niepokorna ja jak miałam takie swędzenie to miałam też spore uplawy i lekarz robił wymaz. Dostałam wtedy antybiotyk w globulkach.
    Teraz coś czuję że znowu coś się przyplatalo. Tylko że w Polsce standardowo ok miesiąc przed porodem jest robiony wymaz na paciorkowce, żeby maluch przy porodzie w razie czego się nie zarazil.
    Madlene dobrze że za dużo w domu nie robisz. I tak cię podziwiam że tak długo tyle robiłaś. Niech synek jeszcze posiedzi i się na świat nie wybiera póki co.
    100krotka fajnie że masz tyle czasu na wszystko i Lenka daje Ci odsapnac. Takie dziecko to skarb:-)

Mam takie pytanko, odnośnie szczepień. Szczepicie skojarzonymi czy tymi na fundusz? I jak się zapatrujecie na szczepienia zalecane czyli rotawirusy, pneumokoki i meningokoki?
    My chyba wybierzemy te na fundusz, bo wszystko strasznie drogo kosztuje. A zamiast kupować skojarzone kupimy pneumokokii chyba jeszcze meningokoki. Te rotawirusy mnie jeszcze zastanawiają, koleżanka wczoraj akurat szczepila i jedna dawka 300zł. Te ceny są kosmiczne...

Madlene84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się jeszcze muszę pochwalić, wczoraj przyszedł zamówiony kocyk i jestem zachwycona:-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/388fbeab4943.jpg

nataliano, Maniaaaa, Madlene84, NIEPOKORNA, domiii, 100krotka:) lubią tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sliczny ten kocyk z podusia pewnie minky? Mi sie podobaja tylko za duzo wzorow i niejestem zdecydowana jaki wybrac :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna mnie swedzialo w 2trymestrze i bralam takie dopochwowe globulki,tylko jak one sie nazywaly...Lactovaginal uzywalam przed spaniem:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka jak masz bulgotanie w brzuhu to juz jest dobrze,poczekaj z miesiac i napewno poczujesz ruchy :)) a pod koniec to dopiero beda intensywne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene daj znac jak po wizycie:) i czy to juz niedlugo :*

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. U Mlodego OK. Nawet go mi dzis nie mierzyli. Stwierdzili ze jest gotowy ale nic a narazie wyjatkowo nie wskazuje aby to mialo byc juz. Ale tu nie ma badania ginekologicznego aby np ocenic szyjke. W każdym badz razie jak bedzie gotowy to wyjdzie. A ze tu I owdzie boli... norma na tym etapie :)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale ja sama boję się cokolwiek używać. Przed ciążą zawsze pomagało minptzemywanie Tantum Rosa. Ale teraz nie wiem, czy to dozwolone. Poza tym chyba nie mam ani jednej saszetki aktualnie...
    Tu już żadnego badania mieć nie będę. Teraz opiekę nade mną sprawuje wyłącznie położna.

Magda, kocyk nie w mojej kolorystyce, ale jest piękny. Widać, że dobrze uszyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 12:57

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mam posciel w te kotwice I do lozeczka I do wòzka I ochraniacz :) I rozek ale z bialym minky. Jeszcze wlasnie do wòzka musze doszyc taki komplet jak Ty masz, cieplejszy ale jakos nie moge maszyny znies I do nie usiasc... nie chce mi sie juz :P

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna pewnie do ogolnego lekarza sie mozesz udac albo powiedziec poloznej to Ci powie Co w takiej sytuacji.

zrz6e6ydhjw308do.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ