X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda wrote:
    Dzień doberek. Patutka Ty szczuplutka jesteś to zaraz brzuszek urośnie i też będziesz miała piłeczkę. Ja mam troszkę sadełka to normalnie mam taki wypukły jak Twój na zdjęciu. Na ruchy musimy poczekać , a ja zwłaszcza, niestety. Za chwilę jadę na usg genetyczne zobaczyć co tam u mojego wróbelka.
    A hej. Dziękuję.
    Wiesz u mnie ten brzuszek wyskoczył z dnia na dzień. W sumie jakoś w 15 tygodniu, bo w 14 mam jeszcze zdjęcie i Jestem Na nim płaska :-P
    Jakoś jak na niego patrzę, to mega dobrze się czuję ;-)

A co do ruchów mega bulgotki mam wieczorem inne niż rano ;-) teraz tylko czekam na jakiś inny sygnał ;-)

Super! Na pewno będzie dobrze, daj znać po wizycie! ;-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dzień dobry dziewczyny!

Witam się już w 17 tygodniu!

Życzmy mega miłego dnia! :*

nataliano, 100krotka:), NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda daj znac jak po wizycie :)) Patutka chudzinka z Cb,kiedys tak wygladalam w latach zkolnych :) sliczny masz brzusio,z tyg na tydz lub z miesiaca na miesiac bedzie sie powiekszal :)) Niepokora dobrze ze znalazlas te saszetki i co lepiej troche?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide zaraz do lekarza ,bo tabl mi sie koncza na tarczyce,a tak wogole to nie chcialo mi sie wyjsc z lozka:D ale musze czekac na listonosza i kuriera:)) Milego dnia.dzisiaj troche mnie kulo w klatce puersiowej rano ,a wieczorem mala dala mi pospac,za duzo ostatnio wojowala to teraz chyba to odsypia ;)

• renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) witam w 8 tyg :-) usg coraz bliżej ;-) podczytuje Was, ale jakoś weny brak. Zaczęły się mdłości, na szczęście tylko mdłości ;-) wczoraj trochę się lepiej czułam to nadrobilam zaległości w domu, a dzisiaj znowu gorzej..

My też szczepilismy 5 w 1.

Patutka słodki brzuszek :-) Teraz cały czas będzie rósł w oczach. A jak partner?

Pozdrawiam wszystkie zafasolkowane :-)

nataliano, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia.31 wrote:
    Hej :-) witam w 8 tyg :-) usg coraz bliżej ;-) podczytuje Was, ale jakoś weny brak. Zaczęły się mdłości, na szczęście tylko mdłości ;-) wczoraj trochę się lepiej czułam to nadrobilam zaległości w domu, a dzisiaj znowu gorzej..

My też szczepilismy 5 w 1.

Patutka słodki brzuszek :-) Teraz cały czas będzie rósł w oczach. A jak partner?

Pozdrawiam wszystkie zafasolkowane :-)
    Heeeej. Dziękuję za brzuchal ;-)
    A no i też dziękuję, z Oskarem dużo lepiej wrócił do nas jest zupełnie inaczej, może zrozumiał, jak nie to już potem powrotu nie ma ;-)

Dziewczyny mam pytanie! Co jeśli po luteinie macica dalej jest twarda? :-(

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, strasznie się dziś zdenerwowalam... znalazłam kota jakiś czas temu u siebie na klatce nie pamiętam dokładnie kiedy ale napisałam, ze miesiąc temu... dalam mu dach nad głową i bezpieczne schronienie....

Dodałam ogłoszenia na fejsie, a tam co?
    Napisałam prawdę, że nie przepadam za kotami, głównie na wgląd kupciania w domu....

I co mnie spotkało? Komentarze, że powinnam zdechnąć, że mnie ktoś na stare lata powinien oddac, ze pozbywam się własnego kota, no normalnie się poryczałam...

Ludzie są okropni....

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-) Patutka śliczny brzusio :-) teraz będzie tylko większy :-) ja luteiny bralam bardzo długo i przy niej twardnial brzuch mowilam lekarzowi on mnie zbadał powiedział że wszystko dobrze i że widocznie tak mam...:-)

Niepokorna tamtu rossa pomogło?

Kochaniutkie graruluje kolejnych tygodni:-) <3 rosnijcie mi tu zdrowo i szczęśliwie :-) trzymam kciuki za wizyty:-)

Madlene jak tam sytuacja u Ciebie?

Moje małe już 3 tyg z nami jak ten czas leci :-) przesyłany buziakibuziaki :-* :-* :-*

• Patutka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Czesc :-) Patutka śliczny brzusio :-) teraz będzie tylko większy :-) ja luteiny bralam bardzo długo i przy niej twardnial brzuch mowilam lekarzowi on mnie zbadał powiedział że wszystko dobrze i że widocznie tak mam...:-)

Dziękuję kochana, czyli co narazie jeszcze nie panikować?

2016 🩷

2020 🩵

• Doda Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie wszystko dobrze. Dzidziuś nie chciał się ułożyć w odpowiedniej pozycji. Posłuchałam serduszka i widziałam jak macha nóżkami i rączkami oraz obraca się. Prawie się popłakałam. Niestety nie było widać płci. Ale w marcu mam połówkowe więc tam już pewnie się dowiem kto we mnie mieszka.

100krotka:) lubi tę wiadomość

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspomnij na wizycie lekarzowi a teraz staraj się relaksowac :-) jak najwięcej :-) no chyba że przy stwardnieniu odczuwasz ból to lepiej się zgłosić na IP albo zadzwonić do lekarza i podpytac

• Patutka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Wspomnij na wizycie lekarzowi a teraz staraj się relaksowac :-) jak najwięcej :-) no chyba że przy stwardnieniu odczuwasz ból to lepiej się zgłosić na IP albo zadzwonić do lekarza i podpytac
    Nie czuję dzięki Bogu żadnego bólu, tylko jest twarda... :-(
    Będę brać to pod uwagę.. dziękuję

2016 🩷

2020 🩵

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka,
    Nie przejmuj się. Ja jestem w wielu grupach na facebooku i zawsze pojawia się pełno hejtu. Nie wiem skąd w ludziach tyle jadu, ale tak już jest.

100krotka,
    Odrobinę pomogło, bo mniej swędzi. Dzisiaj też się podmyję i mam nadzieję, że do poniedziałku przejdzie :)

Madlene,
    A Ty gdzie się podziewasz leniuszku? :P

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Patutka,
    Nie przejmuj się. Ja jestem w wielu grupach na facebooku i zawsze pojawia się pełno hejtu. Nie wiem skąd w ludziach tyle jadu, ale tak już jest.

100krotka,
    Odrobinę pomogło, bo mniej swędzi. Dzisiaj też się podmyję i mam nadzieję, że do poniedziałku przejdzie :)

Madlene,
    A Ty gdzie się podziewasz leniuszku? :P
    Szczerze to już nie wiem co jest dobre ale mam dość....
    Człowiek chce pomóc i dom dla kota znaleźć jeszcze prawdę pisze, że nie lubię kotów a tu takie zyczenia....

Ręce opadają i chyba przez hormony się poryczałam.....

2016 🩷

2020 🩵

• Doda Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubię kotów, nawet jak u kogoś jesteśmy kto ma kota i się kotek łasi to nie głaszczę bo nie jest to dla mnie przyjemne. Koty mają swój świat i są trochę fałszywe, nie potrafią okazać tak przywiązania jak pies dlatego gdybym kiedyś miała wybierać zwierzaka to wzięłabym pieska. A ci co hejtowali to chyba nie doczytali co napisałaś lub tego nie zrozumieli. Poza tym mam wrażenie że duża część ludzi istnieje w sieci tylko po to żeby psuć innym krew.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę też mam takie wrażenie. Ja jestem pedantka... nienawidzę za przeproszeniem srania mi w domu! Chodzenia i kłaków na blacie.... niszczenia mebli!
    A ta pozwala sobie łazić mi po brzuchu, i machać ogonem przy usutach, fuj,
    Taka prawda. Koty mają swoje ścieżki i są fałszywe. Ale jak dopuszczę tego młodszego psa do niej to zostanie na miejscu zagryziona, to to na pewno mój kot....

2016 🩷

2020 🩵

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-)
    100krotka kurczę jak ten czas leci, już 3 tygodnie Twój skarb ma:-) aż miło:-)

Renia dobrze że póki co tylko mdłości, oby tylko na mdlosciacg zostało. Do usg już tylko kilka dni więc czas szybko zleci.

Patutka rozumiem Cię w zupełności, też nie lubię kotów i zdecydowanie wolę psy. Dodatkowo pamietaj że koty przenoszą toksoplazmoze, więc musisz sobie na pewno zrobić badania. jeśli lekarz Ci jeszcze nie zalecił, to na wizycie się upomnij o skierowanie i powiedz że masz kota.

Doda super że na badaniu ok wszystko, szkoda tylko że dzidziuś się nie chciał ułożyć dobrze. Naszvtez tak fikal na genetycznych. I całe badanie baaaardzo długo zajęło, bo lekarz chciał wszystko sprawdzić.

Ja dziś dużo lepiej spałam. Miałam wolny salon, bo siostra mego męża nocowala u koleżanki więc się przemiescilam tam ze spaniem. Jakoś ok 1 zasnelam i mogę powiedzieć że się wyspalam:-)
    Jutro mamy wizytę i umówimy się na usg III trymestru. Ciekawe ile nasz maluch waży:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toksoplazmozy dzięki Bogu nie mam. Robiłam ostatnio powtórkę badan.

Ale ja tego kota chcę się pozbyć ale na pewno nie na ulice!

2016 🩷

2020 🩵

• Doda Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ja na twoim miejscu tego kota to bym wogóle do domu nie wpuściła. Dawałabym tylko jeść gdyby przyszedł a w żadnym wypadku już bym nie pozwoliła na bliski kontakt zwłaszcza w naszym stanie.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety znalazłam ją chyba chwilę przed ciążą. Nir pamiętam dokładnie.....

Zrobiłam błąd. I teraz cierpię za to że chciałam pomóc. A ten pchlarz mnie denerwuje...

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ