X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wiem że to może mało humanitarne i w ogóle, ale jak nie będzie chętnych na kota to może do schroniska go zawieź...w naszym stanie kot nie jest najlepszym pomysłem, zwłaszcza że nie wiesz co to za kot.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie. Prycha, chrycha, łazi po mnie, a ja nie trawie kotów!
    Jest śliczna ale i tak nienawidzę kotów!!!

Ludzie zamiast udostępnić to szukają jakiś dziwnych akcji. Jak do poniedziałku nikt jej nie weźmie to schronisko, bo w fundacji uslyszalam,ze nie jedna ciężarna ma kota!

Okej, ale mam na co wydawac pieniądze i nie sa one przeznaczone na badania czy kot ma toksoplazmoze!
    Moje wkurzenie sięgnęło zenitu, czlowiek chce dobrze a tu o. Przecież po coś te fundacje są! Skonczylo się za przeproszeniem babci sranie....

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka,
    Ja mam kota, ale aktualnie został w Polsce. Kocham go strasznie. Jednakże rozumiem, że nie wszyscy lubią koty. Powiem tak, bie zrażaj się hejterami. Wstawiaj ogłoszenie tyle razy ile się da. Może ktoś się zlituje nad kotem. A jak nie to może faktycznie oddaj go do schroniska. Sama nie wiem.

renia.31 lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo lubię koty, chyba jestem jedyna. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie i swojego pupila :-)
    Najgorsze jest pierwsze zakażenie tokoplazmoza w trakcie ciąży. Jeśli wcześniej byłoby zakażenie to wtedy w organizmie są przeciwciała. Trzeba przestrzegać zasad higieny.
    Mam nadzieję, że uda się znaleźć domek dla tego kota :-)

Patutka lubi tę wiadomość

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Patutka,
    Ja mam kota, ale aktualnie został w Polsce. Kocham go strasznie. Jednakże rozumiem, że nie wszyscy lubią koty. Powiem tak, bie zrażaj się hejterami. Wstawiaj ogłoszenie tyle razy ile się da. Może ktoś się zlituje nad kotem. A jak nie to może faktycznie oddaj go do schroniska. Sama nie wiem.
    Awww. Rozumiem. Ja jednakże wolę psy, te z włosem. Nienawidzę kup w domu, poniszczonych mebli, chodzenia po blatach, po prostu nie.
    Kot jest śliczny, bo to nie dachowiec ale nie umiem się z nim dogadać!

renia.31 wrote:
    Ja bardzo lubię koty, chyba jestem jedyna. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie i swojego pupila :-)
    Najgorsze jest pierwsze zakażenie tokoplazmoza w trakcie ciąży. Jeśli wcześniej byłoby zakażenie to wtedy w organizmie są przeciwciała. Trzeba przestrzegać zasad higieny.
    Mam nadzieję, że uda się znaleźć domek dla tego kota :-)
    Dokładnie Reniu. Ja nie jestem obojętna dla zwierząt. Dlatego ją wzięłam żeby dać jej dom, bo kotek na to zasługuje, a jeszcze za to obrywam. Szok.
    Ja nie mam przeciwciał, więc jeszcze gorzej.
    Też mam taką nadzieję bo kot jest cudny.
    Ale nie sądzicie, że męczarnią jest dla mnie i dla niej bycie ze soba?
    Ten kot czuje antypatie. Ja nawet nir chce jej głaskać.....

2016 🩷

2020 🩵

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka,
    Na pewno kotka czuje, że jest Wam nie po drodze. Dlatego mam nadzieję, że szybko znajdziesz dla niej dom.
    PS: Nie każdy kot niszczy meble. A kupy są w kuwecie kochana, więc nie przesadzajmy :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie chce jej męczyć soba...
    No tak kupy są w kuwecie ale w naszym przypadku W MOIM POKOJU, bo jak wyjdzie poza moj pokój to zostanie zagryziona przez dwa pozostałe psy. Więc uwierz mi to nic przyjemnego....

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ja tez nue lubie kotow,3mam sie od nich z daleka,bez urazy,... ale kot nie moze cie drapnac i niemozesz czyscic kuwety!!!lepiej sie go pozbyj albo oddaj do schroniska...

Patutka lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najgorsze jest to, ze ona mi sra za przeproszeniem w moim pokoju gdzie spie...
    Bo jak tylko postawi ktok za moj pokój to zostanie zjedzona.

A ja jestem takim pedantem, że mi nawet kupy w kuwecie w toalecie by przeszkadzały.

No a poza tym w nocy łazi po mnie i mnie denerwuje...

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze tego niedotykasz i niesprzatasz po kocie;*

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, dzien mi jakos zlecial nie wiedziec czemu i gdzie ;)

Ja tam lubie i koty i psy. Moglabym miec kotka, ale moj maz nie lubi, zeby nie powiedziec, ze nie cierpi. Ale tak jak mowicie, kazdy ma swoje gusta i nie kazdy musi lubic to samo. Ja nawet kiedys chcialam miec kota w domu. Ale teraz uwielbiam mojego psa i na 3 kotki bym go nie zamienila :P Chociaz tez niestety jeszcze zdarzy mu sie zrobic tu i owdzie i to glownie ja po nim sprzatam... co zrobic jest malutki, w koncu sie nauczy... to jak z dzieckiem ;) Teraz wlasnie ma kare (spi na swoim poslaniu a nie na moich kolanach), bo zrobil nie tam gdzie trzeba :P

U nas tez sie kiedys jeden przyplatal i przez noc go przetrzymalismy w toalecie - i chociaz moj maz nie lubi to przymknal oko, bo na dworze mroz. Za to rano zanioslam go do naszego weterynarza z nadzieja, ze odnajdzie jego wlasciciela. Zachwyceni nie byli, bo tez mieli pelno, ale ja nie mialam opcji go trzymac w domu, wiec tam zostal.

Szkoda ze u nas na USG nie podaja przyblizonej wagi dzidziusia, bo chociaz wiedzialabym czego spodziewac sie po moim sporym brzuchu ;)

U mnie w kolo zaczynaja sie komentarze typu: "Ty sie jeszcze nie rozpakowalas", "a to Ty jeszcze w ciazy", " ciezko ci juz pewnie, nie powinnas juz urodzic" :P Poki co jakos mi nie przeszkadzaja, bo nie jest mi az tak zle i ciezko. Fakt, ciezej niz w poprzednich ciazach, ale bez przesady, czuje sie calkiem dobrze i wiem, ze tych kopniakow w zebra bedzie mi brakowalo :)

Moj maz wczoraj stwierdzil, ze on pierwsza i ostatnia chcial miec coreczke.... i ze to jeszcze nic straconego hahahahaha

Ide poczytac do wanny zaraz, a pozniej jakis filmik z mezem pewnie :) Relaks, relaks, relaks :D

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Mam nadzieje ze tego niedotykasz i niesprzatasz po kocie;*
    Niestety wszystko ja robię... sprzątam kuwetę i wyjmuje to z niej....

2016 🩷

2020 🩵

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka,
    Przykro mi, że musisz kota trzymać w swoim pokoju. A skąd Ty dokładnie pochodzisz? Może podeślij mi na priv zdjęcie kotki i jakieś namiary na siebie. Wstawię ogłoszenie na facebooka.

Madlene,
    Powiem Ci, że zazdroszczę Ci pieska. U was to dosłownie pełna chata. Aż miałabym ochotę przyjechać do Was i nacieszyć się Waszą rodzinką :) Ja strasznie tęsknię za moim Borysem. Nie widziałam go już 7 miesięcy. Jak mama gada ze mną na głośnomówiącym to on tuli się do telefonu :)
    Co do komentarzy to wolałabym takie niż te, które ja w koło słyszę. No stop: "Odpoczywaj, bo potem już nie będziesz mogła." A ja uważam, że jak jest mąż i pomaga w domu to nie jest tak źle. Owszem, może i nie będę miała tyle czasu, co teraz. Ale czy naprawdę wszyscy muszą tak gadać? Jakby faktycznie było tak źle to nikt by się nie decydował na dzieci.

Madlene84 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, najgorsze jest to że ona jest ze mną non stop i nawet w pokoju robi... bo może by mi tak nie przeszkadzała jakby łaziła po domu i gdyby ktoś za mnie sprzątał i nie musiałabym ns to patrzeć...

To wysyłam zaproszenie. Jutro wyśle zdjęcie, bo dzisiaj już padam...

A godzinę temu dzwoniła babeczka po nią
    No i jutro ma przyjechać po nią taka babeczka 40 lat, ma kota i jest bez dzieci, spore mieszkanie. Zobaczymy czy się nie rozmyśli...

A jestem z Warszawy, to jak coś to dam znać i dziękuję ci chęć pomocy.

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaakceptuję i jak coś jutro czekam na wieści.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczyny.

Oficjalnie jestesmy w ciazy donoszonej :)
    Oczywiście wciaz mamy czas I mam nadzieje ze jeszcze troche wytrzymamy ale tak czy siak jakos dziala to uspokajajaco. Leze jeszcze w lozku. U mnie zadnych specialnych planow na dzis... a u Was? Jak sie czujecie?

Maniaaa Co u Ciebie?

Milej soboty!

nataliano, domiii lubią tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja już oficjalnie podniosłam tyłek z łóżka ale przeniosłam się na kanapę. Niestety musze się jakoś pozbierać bo czeka na mnie cały zlew garów do umycia. Chęci brak bo mdłości dają się we znaki. Czekam kiedy mi to przejdzie bo już nie mam siły kompletnie się z tym borykac.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka to lepiej tego nie rob i oddaj kota w dobre rece zebys przy tym sprzataniu nie nabawila sie toxoplazmozy:* Madlene gratulacje ciazy donoszonej:* ja dzis wstalam przed 9 bo babka mnie obudzila z poczty ipost...pozniej pojechalam do apteki po tabl ,wrocilam pobolal mnie troche brzuch i pichwa,ale przeszlo,dzisiaj czulam taka mokrosc,myslalm ze mi odlecial czop czy cos,jednak falszywy sygnal i sucho bylo :D teraz jem sniadanie i ide dalej lezec.czekam az moj wroci z pracy i zrobi zakupy na jutro bo ja nie mam ostatnio sil i lazenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia wam zycze,u nas za oknem troche slonka i -5 st :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio sobie pisze ile wypijam w ciagu dnia i nawet niedochodzi 2l,najwiecej 1,5l a do wc chidze co godz, co dwie jakbym pila 5l

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ