X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje się jak cholera;((

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka skonsultuj sie z.lekarzem :) a jesli na nfz to mozena ip cis ci pomoga,albo zadzwon do jakiegos prywatnie i umow.sie najszybciej jak sie da.to jest chore zeby na nfz miec.kobiete w.ciazy gdzies a.prywatnie.nie.kobieta w ciazy pownna byc chroniona.caly czas.Patutka nie placz nie zalamuj sie bo to wplywa na dzidzie :* bedzie.dobrze...zadzwon do jakiegos i powiedz jak sprawa wyglada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 18:57

• domiii Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, pieprzyc lekarza z NFZ.
    Umawiaj się prywatnie!
    Bardzo polecam Babka Medica - dr Marcin Wieczorek albo Łukasz Lewczuk, tylko terminy pewnie nie na już, bo sa świetni.

Boramed - dr Wojciech Grzybowski albo Jakub Rzepka, terminy bardziej przystępne, nawet z dnia na dzień, obaj sa super!

W obu miejscach można rejestrować się online, wiec nawet jak teraz jest już nieczynne to możesz zabukować sobie termin.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ci lekarze na NFZ to w większości porażka. Lepiej umów się prywatnie, będziesz dużo spokojniejsza

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do prywatnej wizyty muszę poczekać do 1.02 bo teraz zostało nam minimum na życie, bo wydaliśmy na meble do mieszkania. :-( może pojechałabym na żelazną domiii? Tam powinni bardziej pomoc?

A co myślicie o ip ale w lepszym szpitalu? Chyba powinni pomoc?

2016 🩷

2020 🩵

• domiii Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ta luteinę to od kogo dostałaś? Na IP?

sluchaj, w tej sytuacji, jak masz siedzieć i się zamartwiać to oczywiście pojedz na IP, lepiej raz za dużo niż raz za mało.
    ja bylam na IP tylko na kasprzaka i na żelaznej, nie wiem jak w innych szpitalach. może inflancka, tez jest ponoć dobry szpital.

i na pewno wszystko jest dobrze, może taka Twoja uroda i Twojej macicy :)
    najważniejsze żeby te spiny brzucha nie mialy wplywu na szyjkę i jej skracanie.
    ja mialam twardnienia tez dość wcześnie, ale przez cala ciąże szyjka ani drgnela, tego Ci życzę:*

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, luteinę dostałam właśnie na kasprzaka.

Badała mnie wziernikiem ale nie mowila nic o szyjce :-( paluchów nie wkładała...

Przez wziernik zobaczyła by że coś jest z szyjką nie tak?

Nie wiem ale wydawało mi sie przy aplikacji luteiny, że szyjka jest miękka :-( ale nie zamierzam tam grzebać....

2016 🩷

2020 🩵

• Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kobietki. Przepraszam, że wszystkiego nie nadrabiałam na bierząco, ale cały czas czytałam i starałam się być z wiadomościami od was na bierząco.

Domii melduje się ;) u mnie za donoszoną ciąże uważają 38t więc jeszcze 2 dni i oficjalnie może się zacząć dziać wszystko. Do oficjalnego terminu porodu zostało 21 dni ;) ale zobaczymy co synek na to. W poniedziałek następna wizyta więc zobaczymy co u maluszka słychać. Dziś się troche nałaziłam i teraz brzucho boli. Ale już leże sobie przed telewizorkiem i staram się odpocząć.

Kochane czy Wy też czujecie taki jakby nacisk na pochwe od środka, że aż Was kłuje?

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka zadna z nas Ci tu nie pomoze, wiec bedziesz sie wciaz martwila a to na malucha nie wplywa dobrze. Kazda Ci moze powiedziec jak bylo u niej, ale to nie oznacza, ze u Ciebie jest tak samo. Wiec wydaje mi sie ze kontrola lekarska to najlepsze rozwiazanie. Zarowno podczas wewnetrznego USG, jak i badania wewnetrznego lekarz z latwoscia oceni stan Twojej szyjki. Tak jak dziewczyny mowia macica sie moze stawiac (ja w pierwszej ciazy tak mialam tez od 4 miesiaca), pytanie tylko jak to stawianie wplywa na szyjke.
    Mnie w pierwszej ciazy juz w 4 miesiacu sie skrocila, a od 6 mialam 3cm rozwarcia (nie pisze tego zeby Cie nastraszyc, bo corka sie urodzila w terminie), teraz stawianie od 17tc, ale z szyjka absolutnie sie nic nie dzialo. Takze reguly nie ma.

Jak Wam dziewczyny mija sobota?

Ja dokonczylam pokoj synka, wiec ponizej fotki, tak jak obiecalam ze sie pochwale :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f72700a6bcea.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/339a91000d74.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/374fa3094956.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/154a94b0e681.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 19:49

nataliano, domiii, Blair, magdaM85, renia.31 lubią tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ale slodki pokoik :) podoba mi sie,tez wam wysle jak bede miala wszystko w nim:) Maniaa ja czuje glowke w dole podbrzusza,dzis z kazdej strony dostsje boksa od niuni :) a teraz jeszcze czkawke dostala...czekam jeszcze zeby moj wstal i do sklepu mi piszedl,mam ochote na spaghietii :))

Madlene84 lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    Patutka zadna z nas Ci tu nie pomoze, wiec bedziesz sie wciaz martwila a to na malucha nie wplywa dobrze. Kazda Ci moze powiedziec jak bylo u niej, ale to nie oznacza, ze u Ciebie jest tak samo. Wiec wydaje mi sie ze kontrola lekarska to najlepsze rozwiazanie. Zarowno podczas wewnetrznego USG, jak i badania wewnetrznego lekarz z latwoscia oceni stan Twojej szyjki. Tak jak dziewczyny mowia macica sie moze stawiac (ja w pierwszej ciazy tak mialam tez od 4 miesiaca), pytanie tylko jak to stawianie wplywa na szyjke.
    Mnie w pierwszej ciazy juz w 4 miesiacu sie skrocila, a od 6 mialam 3cm rozwarcia (nie pisze tego zeby Cie nastraszyc, bo corka sie urodzila w terminie), teraz stawianie od 17tc, ale z szyjka absolutnie sie nic nie dzialo. Takze reguly nie ma.

Jak Wam dziewczyny mija sobota?

Ja dokonczylam pokoj synka, wiec ponizej fotki, tak jak obiecalam ze sie pochwale :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f72700a6bcea.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/339a91000d74.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/374fa3094956.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/154a94b0e681.jpg
    Jaki śliczny ten pokoik....

Dobra dziękuję, jutro pójdę do lekarza będę spokojniejsza.

A mam tylko pytanie. Badanie wziernikiem to badanie szyjki tak?

2016 🩷

2020 🩵

• domiii Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ojj tak, ja czuję taki nacisk od dłuższego czasu, szczególnie jak dużo pochodzę, a ostatnio nawet jak nie chodzę. kłucie też jest.
    Maluch coraz większy, wszystko się rozciąga i przygotowuje do porodu, więc tak już będzie Kochana ;)

Madlene pokoik super! tylko Synka brakuje <)

nataliano ooooo spaghettiiiiiii <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 19:59

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa ja też taki nacisk czuję. U mnie najczęściej się pojawia jak za dużo chodzę albo jak długo siedziałam albo lezalam i wstane wtedy się chyba maluch przemieszcza.

Madlene pokoik jest po prostu przesliczny:-) fotel super sprawa, drogo zaplacilas za niego? Kupowalas u siebie czy wysylkowo z Polski?
    Jak spojrzałam na fotki to w sumie przypomniałam że karuzele też chciałam jeszcze kupić ale wylecialo mi z głowy.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja dziś od 13 do 18 miałam maraton po sklepach bo teściowa zabrała mnie na zakupy, żeby skompletować reszte ciuchów do szpitala dla mnie i takie ciuchy ogólnie na codzień, a że pojechały z nami jej dzieci to trwało to i trwało, wiec jak zajechałam do domu to nie najlepiej sie czułam.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene pokoik cudowny teraz tylkoczekqć aż maleństwo się pojawi. My dziś mieliśmy termin z rozmową o mieszkanie i jak się uda i je dostaniemy to jeszcze przed porodem czeka nas przeprowadzka i meblowanie więc jak się urządzimy na swoim to też wstawie zdjęcia pokoju dla Antosia ;)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

Patutka bylas u lekarza?

Magda fotel Kupilam u nas na miejscu. Dalismy 150euro. A karuzele upolowalam w jakiejs przedwiatecznej promocji jeszcze. Brakuje tylko baterii bo ciagle o nich nie pamietamy :)

My o 13.30 mamy sesje... takze wytrzymalismy w dwupaku :)

Udanej niedzieli!

nataliano lubi tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene pochwal się potem zdjęciami:-) to fotel tanio Cię wyszedł, u nas takie ok 1000zl kosztują, to póki co trochę mi szkoda tylu pieniążków. Karuzeli jeszcze poszukam, albo powiem mamie że chcemy taką to przekaże naszym jakimś pierwszym gościom co nam jeszcze by się przydało.

Patutka jak tam u Ciebie?

Ja dziś u rodziców jestem, mąż pojechał do mamy do szpitala to pewnie cały dzień go nie będzie.
    Zaraz chyba trochę na podwórko wyjdę się dotlenic bo fajna pogoda, lekki mrozek i dużo śniegu:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj wszystko boli. Wczoraj pomogłam mężowi z wniesieniem szafy i chyba przedobrzyłam. Strasznie kłuła mnie pochwa. Dzisiaj ledwo żyję. To było ostatnie takie szaleństwo. Ale kilka mebelków mam już złożonych i jestem happy.

nataliano lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja czekam na ip tylko w innym szpitalu. Tu może mnie dokładnie zbadają, a raczej tak zawsze było. Co prawda 10 kobiet przede mną...

Mam nadzieję, że zareagują jak coś jest nie tak... :-(

Trzymajcie proszę kciuki! :-(

Życzę wszystkim Wam miłego dnia :-*

2016 🩷

2020 🩵

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna a co cię podkusilo żeby tę szafę ciągac? I swoją drogą lanie dla twego męża że ci pozwolił na to. Nie możesz takich rzeczy robić i obiecaj że więcej nie będziesz:-) ja to juz nawet zakupów nie noszę, mąż mi nie pozwala. Mebelki dla Dominika też sam wnosil.

Patutka oczywiście trzymam kciuki. Napisz jak już po będziesz. Te 10 osób przed tobą to w ciąży wszystkie?

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ