X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, lepiej wybrać się do lekarza. niech sprawdzi przed porodem czy to nie jest jakaś infekcja.

Mania. Uparciuszek nadal siedzi w brzuszku.. Gdzie mu będzie lepiej niż w Twoim brzuszku :-)

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia oj uparty, uparty. Taki sam jak i rodzice. A u Ciebie jak? Wszystko w porządku?

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dziękuję.:-) Jest ten krwiak,ale nic nie boli i nie krwawie, więc nie panikuje :-) cierpliwie czekam :-)

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:-)
    Kalika fajny ten wózek, ale cena faktycznie powala. Myślę że jak już zaczniesz szukać tak do kupienia to spokojnie znajdziesz coś podobnego w normalnej cenie. Wybór wózków jest kolosalnie duży i cenowo przekrój jest też kosmiczny. Najważniejsze zanim się kupi żeby go dobrze obejrzeć, czy dobrze się prowadzi i czy spełnia wszystkie Twoje wymagania.

Klaudia gratuluję napisania pracy:-) poprawki pewnie jakieś będą, zawsze są niestety. Pamiętam jak pisałam swoją i mój promotor na dzień przed zdaniem gotowej pracy zmienił mi koncepcję części teoretycznej:-) myślałam że go udusze:-)no ale dałam radę i z perspektywy czasu miło się to wszystko wspomina.
    Dużo masz już rzeczy dla malucha. Jak tak stopniowo się kupuje to przynajmniej po kieszeni aż tak się nie czuje.

Niepokorna ja bym się chyba wybrała do lekarza bo możesz mieć jakąś bakterie którą lepiej wyleczyć przed porodem. Dobrze też że rozmawialas z lekarzem o porodzie. A u was przy porodzie jest lekarz czy położna się zajmuje wszystkim?

Domiii może ten "masaż" szyjki pomoże i maluch się zdecyduje szybciej wyjść. Zanim Ci urośnie do 4,5kg:-) bo w takim tempie to ciekawe ile jeszcze mu przybędzie, oby lekko poszło:-)

Maniaaa Twój maluszek też uparty jak taki mały osiołek:-) niech się już zbiera na ten świat:-)

Ja dziś w planach mam zrobienie bezy na tort bezowy dla mego męża. Bezy sporo czasu się suszą, sieć ogarne je dziś a krem jutro zrobię:-)
    Wczoraj na szkole rodzenia dostaliśmy fajne gratisy, smoczek butelkę avente i sudocrem:-) teraz mam dwie butelki zobaczymy która młodemu przypasuje:-)

domiii lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa
    Clotrimazolum nie próbowałam, bo on jest tylko do stosowania na zewnątrz. A mnie swędzi też wewnątrz trochę.

Renia
    Tak właśnie zrobię. Umówię się do lekarza.

renia.31 lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaa to uparciuszek,mam nadzieje ze sie cos rozkreci,chodz duzo :*bierz cieple kapiele :p , Nirpokorna to lepiej isc sprawdzic czemu tak jest:) mnie o dziwo nic nie boli ani nie swedzi,ale za to od pewnego czasu duzo sluzu na wkladce musze co chwila zmieniac...dzis u nas piekna pogoda jak wiosna sloneczko swieci az chce sie zyc:) dzis na obiadek kluchy parowane ze sosem i march z groszkiem na cieplo bez mieska :))

• kalika Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Jasne zapytam. :-)
    Może ma jakieś wady prócz tego, że według niej był za tani :-P

Hmmm, jak dla mnie mógłby kosztować połowę z tego, znam przyjemniejsze sposoby wydawania pieniędzy ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kalika Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, też jestem za konsultacja z lekarzem, żeby się nie okazało że zaczniesz rodzic a tam szaleje infekcja.

Magda, robisz beze z książki Lidia, czy z innego przepisu? Ja zawsze pieknę bezy ze strony mojewypieki.com i się udają, chociaż najważniejsze to wyczuć swój piekarnik. Dotychczas piekłem w 3 i z każdego wychodzi nieco inna.

Domii, Mania, wiem że już marzycie o porodzie, ale najwyraźniej dzieciaczki potrzebują jeszcze troszkę dojrzeć. Dajcie im czas ;)

Nataliano, Ty to jesteś prawdziwa pani domu jeśli chodzi o obiady:) Ja właśnie pochłonęła miskę czerwonego barszczu z ziemniakami, bo chodził za mną od 2 dni. Przez te mdłości ciągle muszę jeść, już mnie to wykańcza;) Boję się że jak tak dalej pójdzie to w 9 miesięcy podwoje swoją masę ciała :D

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika jeszcze mam.sile robic obiady bo kto mi zrobi:D a zjesc cieplego sie tez chce:D o barszczyk z ziemniakami tez bym.zjadla,ja od poczatku ciazy 4 5 kilo przytylam do dzis wzrost 165,nogi nie spuchly hemoroidow tez nie ma.jak narazie:) jeszcze dzis do fryzjera koncowki podciac i henne zrobic bo brwi juz nie widze:D jeszcze chcialabym rzesy zeby ktos.mi.ztobil ale to jest za duzo lezenia,nie mam sily chyba po porodzie se zrobie bo ledwo sie juz maluje :D zeby jakos wygladac:)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika będę robiła z książki Lidla ten tort bezowy. Odkąd mamy tę książkę to mój mąż ciągle mnie prosi żebym zrobiła. Miałam mu w zeszłym roku na urodziny zrobić ale jakoś nie wyszło, więc teraz na walentynki zrobię. Jeszcze nigdy nie robiłam bezy i mam nadzieję że się uda. Od razu zrobię mus czekoladowy też z tej książki bo zostanie mi czekolada i śmietanka, a ten mus jest rewelacyjny:-)
    Kalika nawet jak sporo przytyjesz to i tak szybko zrzucisz:-) jesteś bardzo szczupła więc nadmiar wagi po porodzie Ci nie szkodzi:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to Was podziwiam wszystkie z tym gotowaniem... ja nie dość, że nie lubię to nie umiem, choć zdarza mi się coś tam zrobić, ale mam ten luksus, że mój P mi gotuje i kocha gotować :) więc trafiłam idealnie, bo ja lubię sprzątać, a kuchnia jest jego :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii najważniejsze że się uzupelniacie i każdy robi to co lubi. U mnie oboje lubimy gotować, więc często się wymieniamy w kuchni. Ze sprzątaniem też każdy ma swoje obowiązki, ja np nie cierpię sprzątać łazienki więc robi to mój mąż, ja za to sprzątam resztę. Oboje pracujemy i grunt to dobry podział obowiązków. Teraz jak jestem w domu to wiadomo że więcej robię, ale mąż też bardzo mi we wszystkim pomaga.

domiii lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ja gotuję, bo mój mąż kompletnie nie ma wyczucia smaku w kuchni. Lubi dobrze zjeść, ale sam nie potrafi doprawić. Ale za to sprząta częściej niż ja. Więc jest dobrze :)

domiii lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny

Kalika ja tez na poczatku musialam jesc Co chwile bo inaczej zle sie czulam. Takze... smacznego :) wozek faktycznie drogi I tak jak Magda mowi pewnie znajdziesz cos tanszego Co Ci sie spodoba. Trzymam kciuki za poniedzialkowa wizyte.

Te pomiary dzieciaczkow ... hmm Nasz mial miec 3kg a tu taka niespodzianka. Mysle ze dobrze ze nie wiedzialam ze taki duzy bo bym panikowala ;) a tak sie udalo... a ja tez mam niecale 160cm I moja przedciazowa waga to 50kg.

U nas w domu oboje robimy wszystko. Ja gotuje tradycyjnie za to moj maz czesto jakieś niespodzianki I zawsze wychodzi mu super.

Domii mam nadzieje ze masaz szyjki pomoze ale slyszalam ze to wlasnie strasznie boli. Slyszalam tez ze porod wywolywany oksytocyna tez jest bardziej bolesny. Ale nie wiem ile w tym prawdy.

Nataliano przytyłas bardzo malo. Co na to Twoj lekarz?

No dziewczyny rozpakowujemy sie powoli :)

U nas niezle. W nocy Maly spal ze mna wprawdzie ale noc OK. A Od rana je I spi :)

Czekam na newsy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 17:40

magdaM85, kalika lubią tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene
    Nie strasz mnie. Bo ja się boję, że Julia będzie miała ponad 4 kg...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 17:54

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Madlene
    Nie strasz mnie. Bo ja się boję, że Julia będzie miała ponad 4 kg...

Z takimi wagami tez kobietki dają radę! My też damy :)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna u mnie polozna powiedziala ze dziecko jak ma ponad 4200 to juz jest cc...

• domiii Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Niepokorna u mnie polozna powiedziala ze dziecko jak ma ponad 4200 to juz jest cc...

Wszystko zależy od szpitala i możliwości rozrodczych rodzącej. :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ja startowalam z waga 80kg wiec lekarz nic nie mowil bo dzidzia ma.skad pobierac pokarm z pulchnej mamy :D gorzej by bylo jakbym wazyla 50 60kg wtedy bylby problem...:)Madlene to.szybko jestescie w domku i fajnie ze malutki spokojny :* ja raczej nie nastawiam sie na bobasa 4000g ,bylam dzis u fryzjera podciac koncowki i brwi zrobic i od razu lepiej wygladam przed koncem hahaha i pytala sie ile.do.konca a ja ze orawie koncowka a ona tak bo mam maly brzuszek to pewnie moja dzidzia bedzie nie wieksza niz 3500

• Doda Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna nie martw się na zapas. Podejrzewam że wasza dzidzia jest po prost długa i dlatego masz duży brzuch.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ