Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień doberek:-)
Kalika fajny ten wózek, ale cena faktycznie powala. Myślę że jak już zaczniesz szukać tak do kupienia to spokojnie znajdziesz coś podobnego w normalnej cenie. Wybór wózków jest kolosalnie duży i cenowo przekrój jest też kosmiczny. Najważniejsze zanim się kupi żeby go dobrze obejrzeć, czy dobrze się prowadzi i czy spełnia wszystkie Twoje wymagania.
Klaudia gratuluję napisania pracy:-) poprawki pewnie jakieś będą, zawsze są niestety. Pamiętam jak pisałam swoją i mój promotor na dzień przed zdaniem gotowej pracy zmienił mi koncepcję części teoretycznej:-) myślałam że go udusze:-)no ale dałam radę i z perspektywy czasu miło się to wszystko wspomina.
Dużo masz już rzeczy dla malucha. Jak tak stopniowo się kupuje to przynajmniej po kieszeni aż tak się nie czuje.
Niepokorna ja bym się chyba wybrała do lekarza bo możesz mieć jakąś bakterie którą lepiej wyleczyć przed porodem. Dobrze też że rozmawialas z lekarzem o porodzie. A u was przy porodzie jest lekarz czy położna się zajmuje wszystkim?
Domiii może ten "masaż" szyjki pomoże i maluch się zdecyduje szybciej wyjść. Zanim Ci urośnie do 4,5kg:-) bo w takim tempie to ciekawe ile jeszcze mu przybędzie, oby lekko poszło:-)
Maniaaa Twój maluszek też uparty jak taki mały osiołek:-) niech się już zbiera na ten świat:-)
Ja dziś w planach mam zrobienie bezy na tort bezowy dla mego męża. Bezy sporo czasu się suszą, sieć ogarne je dziś a krem jutro zrobię
Wczoraj na szkole rodzenia dostaliśmy fajne gratisy, smoczek butelkę avente i sudocrem:-) teraz mam dwie butelki zobaczymy która młodemu przypasuje:-)domiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyManiaa to uparciuszek,mam nadzieje ze sie cos rozkreci,chodz duzo :*bierz cieple kapiele :p , Nirpokorna to lepiej isc sprawdzic czemu tak jest:) mnie o dziwo nic nie boli ani nie swedzi,ale za to od pewnego czasu duzo sluzu na wkladce musze co chwila zmieniac...dzis u nas piekna pogoda jak wiosna sloneczko swieci az chce sie zyc:) dzis na obiadek kluchy parowane ze sosem i march z groszkiem na cieplo bez mieska )
-
Niepokorna, też jestem za konsultacja z lekarzem, żeby się nie okazało że zaczniesz rodzic a tam szaleje infekcja.
Magda, robisz beze z książki Lidia, czy z innego przepisu? Ja zawsze pieknę bezy ze strony mojewypieki.com i się udają, chociaż najważniejsze to wyczuć swój piekarnik. Dotychczas piekłem w 3 i z każdego wychodzi nieco inna.
Domii, Mania, wiem że już marzycie o porodzie, ale najwyraźniej dzieciaczki potrzebują jeszcze troszkę dojrzeć. Dajcie im czas
Nataliano, Ty to jesteś prawdziwa pani domu jeśli chodzi o obiady:) Ja właśnie pochłonęła miskę czerwonego barszczu z ziemniakami, bo chodził za mną od 2 dni. Przez te mdłości ciągle muszę jeść, już mnie to wykańcza;) Boję się że jak tak dalej pójdzie to w 9 miesięcy podwoje swoją masę ciała
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualnyKalika jeszcze mam.sile robic obiady bo kto mi zrobi:D a zjesc cieplego sie tez chce:D o barszczyk z ziemniakami tez bym.zjadla,ja od poczatku ciazy 4 5 kilo przytylam do dzis wzrost 165,nogi nie spuchly hemoroidow tez nie ma.jak narazie:) jeszcze dzis do fryzjera koncowki podciac i henne zrobic bo brwi juz nie widze:D jeszcze chcialabym rzesy zeby ktos.mi.ztobil ale to jest za duzo lezenia,nie mam sily chyba po porodzie se zrobie bo ledwo sie juz maluje zeby jakos wygladac:)
-
Kalika będę robiła z książki Lidla ten tort bezowy. Odkąd mamy tę książkę to mój mąż ciągle mnie prosi żebym zrobiła. Miałam mu w zeszłym roku na urodziny zrobić ale jakoś nie wyszło, więc teraz na walentynki zrobię. Jeszcze nigdy nie robiłam bezy i mam nadzieję że się uda. Od razu zrobię mus czekoladowy też z tej książki bo zostanie mi czekolada i śmietanka, a ten mus jest rewelacyjny:-)
Kalika nawet jak sporo przytyjesz to i tak szybko zrzucisz:-) jesteś bardzo szczupła więc nadmiar wagi po porodzie Ci nie szkodzi:-) -
Domiii najważniejsze że się uzupelniacie i każdy robi to co lubi. U mnie oboje lubimy gotować, więc często się wymieniamy w kuchni. Ze sprzątaniem też każdy ma swoje obowiązki, ja np nie cierpię sprzątać łazienki więc robi to mój mąż, ja za to sprzątam resztę. Oboje pracujemy i grunt to dobry podział obowiązków. Teraz jak jestem w domu to wiadomo że więcej robię, ale mąż też bardzo mi we wszystkim pomaga.
domiii lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny
Kalika ja tez na poczatku musialam jesc Co chwile bo inaczej zle sie czulam. Takze... smacznego wozek faktycznie drogi I tak jak Magda mowi pewnie znajdziesz cos tanszego Co Ci sie spodoba. Trzymam kciuki za poniedzialkowa wizyte.
Te pomiary dzieciaczkow ... hmm Nasz mial miec 3kg a tu taka niespodzianka. Mysle ze dobrze ze nie wiedzialam ze taki duzy bo bym panikowala a tak sie udalo... a ja tez mam niecale 160cm I moja przedciazowa waga to 50kg.
U nas w domu oboje robimy wszystko. Ja gotuje tradycyjnie za to moj maz czesto jakieś niespodzianki I zawsze wychodzi mu super.
Domii mam nadzieje ze masaz szyjki pomoze ale slyszalam ze to wlasnie strasznie boli. Slyszalam tez ze porod wywolywany oksytocyna tez jest bardziej bolesny. Ale nie wiem ile w tym prawdy.
Nataliano przytyłas bardzo malo. Co na to Twoj lekarz?
No dziewczyny rozpakowujemy sie powoli
U nas niezle. W nocy Maly spal ze mna wprawdzie ale noc OK. A Od rana je I spi
Czekam na newsy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 17:40
magdaM85, kalika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadlene ja startowalam z waga 80kg wiec lekarz nic nie mowil bo dzidzia ma.skad pobierac pokarm z pulchnej mamy gorzej by bylo jakbym wazyla 50 60kg wtedy bylby problem...:)Madlene to.szybko jestescie w domku i fajnie ze malutki spokojny :* ja raczej nie nastawiam sie na bobasa 4000g ,bylam dzis u fryzjera podciac koncowki i brwi zrobic i od razu lepiej wygladam przed koncem hahaha i pytala sie ile.do.konca a ja ze orawie koncowka a ona tak bo mam maly brzuszek to pewnie moja dzidzia bedzie nie wieksza niz 3500