X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jakie Moje dzieci maja daty urodzenia. ...

10.09 Emilia
    02.02 David
    10.02 Philip

:) tak wlasnie odkrylam ;)

NIEPOKORNA, magdaM85, 100krotka:), Mi$ia26, nataliano lubią tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene Philipek jest przesliczny:-) szykuje Ci się drugi lamacz kobiecych serc:-) fajnie że tak szybko u was puszczają do domu, zawsze to lepiej w domu dochodzić do siebie. Super masz te daty urodzin dzieciaczkow:-)

Ja dziś na krwi byłam, standardowo z dłoni motylkiem ale super poszło. Pielęgniarka zauważyła że piję dużo więcej bo krew o wiele lepiej leci i ogólnie lepiej się pobiera.
    Potem rodzice wpadli na kawkę, jechali od lekarza to zajechali odwiedzić brzuchatka:-) bo ja sama już nie jeżdżę do nich.
    Zaraz się zabieram za obiadek, robię wolowinke to musi się poddusić trochę:-)

Domiii jak tam u Ciebie dziś? Wiesz już może coś z zusem? Czy jeszcze się nie wyjaśniło?

Kalika, Doda jak tam u Was?

Madlene84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się odezwę potem. Właśnie szykuję się na USG :)

Magda
    Jak ja Ci zazdroszczę, że możesz spotykać się z rodzicami. Ja mam tak daleko :(

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Ty juz tez prawie w bezpiecznym momencie :) ciesze sie :)

Mam nadzieje ze nie bedzie powodu aby nas trzymac dluzej bo strasznie tesknie za domem i dziecmi. Jak tu wczoraj byli to we trojke plakalismy jak wychodzili :)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ślicznego masz synka <3 duzo zdrowka dla was i wracajcie szybko do domku :-)
    Twój synek urodziła się z taka waga jaką ma na dzień dzisiejszy moja cora :-) podziwiam że dalas radę urodzić naturalnie :-)

• kalika Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda, Magda, dzięki za pamięć :* U mnie dobrze, czekam na wizytę u gin, która mam zaplanowana na poniedziałek. Gin chciała mnie widzieć w tym tygodniu, ale poprosiłam o termin na 15.02. bo po cichu liczę, że może będzie już serduszko i chce zabrać ze soba męża, który teraz jest w delegacji. Poza tym nieustanna schiza, że coś będzie nie tak, ale staram się z tym walczyć;) Czuje się przyzwoicie, poza bólem piersi i mdłościami wymagającymi jedzenia co 2-3 godziny jest OK. Chyba przez tą Luteine dopochwowa mam nieprzyjemne wrażenie świądu, ale nie wydaje mi się że to infekcja bo uplawow nie mam. Miałyście coś takiego?

Magda, jeszcze 2 dni i możesz rodzic ;) Jak się urodzi mały, to rodzice pewnie jeszcze częściej będą chcieli Was odwiedzać ;)

Niepokorna, Twoi rodzice wybierają się do Was z wizytą jak Julcia się urodzi, czy czekają aż Wy przyjedziecie do Polski?

Doda, co u Ciebie?

Klaudia, czemu nic się nie odzywasz? Krzyczę na Ciebie!!! ;)

Co się stało z Cigaretta, zagląda tutaj czasami?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Doda Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bardzo różnie. Jednego dnia od samego rana czuję się super a następnego już całkiem na odwrót. Pogoda dziś u mnie piękna. Wietrzę pościel i robię pranie bo na weekend znowu zapowiadają deszcz. Upatrzyłam już sobie wózek i uzgodniłam z mamą że pomalutku będzie kupować ubranka bo tutaj wszystko strasznie drogie. Ewentualnie jak coś mi będzie trzeba to sobie dokupię. Mąż prawdopodobnie na Wielkanoc pojedzie na kilka dni do Polski to zabierze całą tą wyprawkę.

Na temat luteiny dopochwowej się nie wypowiem bo ja brałam pod język. Od jakiegoś tygodnia już jej na szczęście nie biorę bo ostatnio to jak ją brałam to niedobrze mi się od niej robiło.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda, fajnie, że już masz ten najgorszy czas za sobą, oby z każdym dniem było tylko lepiej:* We Włoszech wyprawka droższa niż w Polsce? Ja z tych nudów przeglądałem różne sklepy dziecięce w internecie i stwierdzam, że ceny są szalone. Wiem, że to zdecydowanie za wcześnie, ale wpadł mi w oko jeden wózek. Do końca ciąży, jeśli wszystko będzie dobrze, mam dwa wyjscia-albo go sobie wybije z głowy, albo zbankrutuje ;p A Ty jaki wózek wybrałaś? Znacie już płeć dzidziusia, że zaczynasz kompletowac ciuszki?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika nie krzycz!;) Jestem calusieńki czas i dzień w dzień tutaj zaglądam ale jakoś się nie mogę wbić w temat..

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika
    Teściowa wraz z mamą przylatuje około miesiąca po porodzie. Ja nie chciałam by pojawiały się wcześniej. Wolę sama oswoić się z małą.

Ja właśnie wróciłam ze szpitala. Na USG okazało się, że moja córka waży aktualnie 3754 g. Dzisiaj ma dzwonić do mnie lekarz by powiedzieć, czy wszystko ok. Bo dzidzia duża, a do porodu zostało 20 dni. Ja sama jestem przerażona. Jak naturalnie urodzić tak duże dziecko?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wow! jesteś lepsza ode mnie! ja wczoraj byłam na USG i mój Synek waży 3585g, więc pod koniec trochę wyhamował z przybieraniem na wadze, bo też się bardzo martwiłam jak urodzić takiego olbrzyma naturalnie?! dlatego mój lekarz chciał wywoływać za tydzień najpóźniej jak nic się samo nie wykluje, ale w tej sytuacji chyba poczekamy jeszcze na naturalny rozwój wydarzeń.. mam dzisiaj o 18 wizytę to się dowiem co on o tym myśli.
    Daj znać co postanowi Twój!

Magda u mnie trochę lepiej, odespałam już nieprzespaną noc ze skurczami, troche ucichło, bole są, ale skurcze już nie takie - zobaczę dziś na wizycie jak się ma moja szyjka i jakie są perspektywy porodu :)
    co do ZUSu niestety wciąż cisza, mają jeszcze kilka dni na decyzję...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Kalika nie krzycz!;) Jestem calusieńki czas i dzień w dzień tutaj zaglądam ale jakoś się nie mogę wbić w temat..

Kochana, ciężko to wbić się w temat np. na Marcówkach, bo tam nas ponad 100 :D
    ale tutaj jest luzik, więc pisz po prostu co u Ciebie, jak się czujesz etc. :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna faktycznie Julia sporo waży, ale to też może być tak że jest długa. Nie wiem jak to jest w UK, ale u mnie w szpitalu waga dziecka powyżej 4 kg jest zaleceniem do cięcia. Ale najpierw też mierzą miednice, żeby zobaczyć czy maluch się zmieści. Pytanie jaką masz miednice czy w miarę szeroką i ciekawe czy nie zaleca cc ze względu na wagę Julii. Trzeba też wziąć pod uwagę błąd pomiaru, który na tym etapie jest już spory. Koleżanka miała ush tydzień przed porodem i wyszło że synek ma 3600 a urodził się 4200 więc błąd bardzo duży.

Kalika to jaki wózek wybralas że masz bankrutowac?:-) moja bratowa brała luteine dopochwowo i takie uczucia swędzenia też miała. Ale dopóki nie ma uplawow to raczej infekcji nie powinno być. My rzeczy dla malucha stopniowo kupowalismy, bo to duży wydatek jednak. Ale ubranka wszystkie mamy od moich braci więc dużo zaoszczedzilismy.

Doda zazdroszczę pogody, u mnie dziś śnieg pada:-( dobrze że lepiej się już czujesz. Te początki zawsze ciężkie są do przejścia, dużo zmian.

Klaudia odzywaj się do nas, pisz wszystko co masz ochotę:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, mała waży sporo, ale duże prawdopodobieństwo, że jest też długa, więc objetosciowo może wcale nie być tak źle ;) Poza tym masz warunki, jesteś wysoka, więc i proporcje struktur miednicy wypadają lepiej. Ja mam 160 cm wzrostu, ważę 50 kg i należę do tych drobnych, także u mnie taka masa dziecka byłaby zabójcza ;)
    Fajnie, że dopiero po pewnym czasie będziecie mieli gości. Najpierw nacieszyć się i nauczycie siebie nawzajem, a potem babcie mogą wkracza do akcji;)

Klaudia, a jak Ty się czujesz? Jak przygotowania do narodzin maluszka?

Magda, u mnie od rana zima na całego, jest kilkanaście cm śniegu! :D Co do wózka to za dużo powiedziane, że wybrany, bo na tym etapie ciąży to byłaby przesada, ale mogę powiedzieć, że skradł moje serce ;)
    http://megatanio.pl/wozek-cybex-priam-lux-seat-gondola-cloud-q-plus-manhattan-grey-2016-kola-i-rama-do-wyboru-p25007.html
    Mąż się śmieje, że jest wart więcej niż mój samochód :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:49

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii
    Myślisz, że mój lekarz może chcieć wywoływać poród wcześniej? W sumie nie miałabym nic przeciwko :P

Magda
    Kochana, ja sobie zdaję sprawę, że to jest tylko szacowana waga. Ale wiem też, że po tak dużych rodzicach dziecko ma prawo być duże. Z tego, co wiem tu nie tną nawet jak dziecko ma ponad 4 kg. A miednice mam raczej sporą :)

Klaudia
    Masz pisać wszystko, co Ci leży na sercu. Jak widzisz my tu nawet o pogodzie piszemy :P

kalika
    Tak, ja wolałam zaprosić mamuśki później, bo nie chciałam by wyszło, że sobie w jakikolwiek sposób nie radzę. A tak przez miesiąc to już chyba się z dzieckiem oswoję.

A u nas dzisiaj wiosna pełną parą. Jest ciepło, słonecznie - przepięknie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:50

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie obiecuję poprawę i będę Wam ględzić o wszelkich pierdołach :D
    To na początek chwalę się, że właśnie skończyłam pisać tą okropną pracę magisterską i po niedzieli zawiozę promotorce do sprawdzenia ;)

Kalika ogólnie czuję się dobrze, ale nie mogę się już doczekać poniedziałkowej wizyty i podejrzenia tego małego łobuza :) Kopie porządnie, a wypycha się jeszcze bardziej, momentami to nie wiem czy to mi brzuch twardnieje czy to mały swoją dupkę tak wypchnął :D
    Co do przygotowań to przez ostatnie kilka dni posunęliśmy się bardzo do przodu, mamy już wózek, pościele do łóżeczka, materacyk, smoczki, sterylizator i podgrzewacz do butelek i dość pokaźną kolekcję ubrań :)

kalika, NIEPOKORNA, Madlene84 lubią tę wiadomość

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA nie wiem jakie jest podejście do wywoływania u Was... no i jak Twój lekarz do tego podchodzi... w PL też trzeba mieć poważne uzasadnienie do wywołania, a bardzo duża waga takim wskazaniem na pewno jest, bo indukcja lepsza niż CC. przede wszystkim chodzi o Wasze zdrowie, Ty żebyś się nie porozrywała, a maluszek żeby nie był zagrożony niedotlenieniem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 15:06

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje z powodu ukończenia pracy, kamień z serca, co? :) Studiujesz psychologie, dobrze pamiętam? No to w poniedziałek dzień wizyt u ginekologa, mam nadzieję że Kacperek dobrze się zaprezentuje, lobuz jeden :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, administrację samorządową ;) Ale kamień spadł, teraz tylko byleby nie było masy poprawek bo już mi się nie chce patrzeć na to prawo cywilne i finansowe a notatki najchętniej bym spaliła :D

Odebrałam 2 dni temu wyniki testu obciążenia glukozą 75g.
    Na czczo 73,84 mg/dl normy 70.00-99,00
    Po 2 h 112,05 mg/dl i tutaj pisze, że jeżeli <140 to prawidłowa tolerancja glukozy. Czyli mam rozumieć że jest ok, czy jednak się denerwować? ;)

kalika lubi tę wiadomość

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, wyniki sa super! :)

klaudia1534 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ