X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia
    Bardzo dobre wyniki. Nie ma powodów do zdenerwowania :D

klaudia1534 lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dzisiaj potwornie nerwowa. Wszystko, dosłownie wszystko mnie wkurza. Jak sobie z tym poradzić?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.swiatwozkow.pl/babyactive-breaker-classic-gleboko-spacerowy-fotelik-carlo-kolor-26-1szt-p-5059.html?osCsid=9ad5b84977d7a90d5dc9321d8775bb4c

To wózek który sobie upatrzyłam. Moja siostra miała taki dla córci i mi sie bardzo podobał.

Płeć dziecka nie ma dla mnie większego znaczenia przy kompletowaniu wyprawki. Urodzę na przełomie lipca i sierpnia więc kupowanie fikuśnych różowych badź niebieskich ubranek nie ma sensu bo tutaj jest tak gorąco że nie ubiorę dziecku nic więcej poza body i skarpetki lub sama pieluszka. Musze to jakoś planować troszkę wcześniej. Mąż jest od kilku miesięcy w nowej pracy i nie ma urlopu za dużo więc chce wykożystać przerwę świąteczną aby pokupić i zabrać co trzeba. Tutaj ceny są kosmiczne i nie zamierzam za dużo rzeczy tutaj kupować. Poza tym moja siostra ma dla mnie 4 pudła szmatek ze swoich dzieci,wanienkę. Koleżanka ma mi przywieźć jakieś ubranka. Wolę to skompletować dużo wcześniej i mieć spokojną głowę niż zostawiać wszystko na ostatnią chwilę.

kalika lubi tę wiadomość

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Kalika widzę że szalejesz. Ja w życiu bym nie kupiła tak drogiego wózka. Po pierwsze że mnie nie stać a po drugie takie ceny to dla mnie przesada. Za tą cene to ten wózek powinien sam w nocy zajmować się dzieckiem przez kilka dobrych miesięcy :D

kalika, Madlene84 lubią tę wiadomość

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda
    Twój wózek spoko, tylko nie moja kolorystyka :)

kalika
    Zgadzam się z Dodą. Za taką cenę wózka to powinien on faktycznie zajmować się dzieckiem. Nie zapłaciłabym tyle nawet jakby mnie było stać :) Ale skoro Tobie się podoba to spoko. Najważniejsze byś była zadowolona :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna kolor narazie muszę uzgodnić z mężem więc ten na obrazku to tylko przykładowy. Jest chyba 16 różnych kolorów do wyboru więc na pewno coś razem wybierzemy.

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika- mam pytanie. Oczywiście, że każdemu się podoba co innego ale widziałaś go na żywo?
    Koleżanka kupiła taki bo 'cena' i gondola wygląda jak trumna... Według mnie.
    I wcale go tak nie chwaliła.

Doda- dla mnie spoko tylko czy on na żywo tez jest taki duży jak się wydaje?
    Kolor jak dla mnie ładny taki beż super.

A co do dzieci moja mama urodzila nas 5 :-) wszystkie SN :-) jej wzrost to 164 cm
    No i ostatnia siostra ważyła 4250 :-D i 53 cm więc pulpet był straszny.
    I obyło się bez rozcinania czy coś :-P

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika widziałam, że pytałaś o Cigarette. U niej wszystko w porządku, "widujemy" się na majówkach.

kalika lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika cena po zboju tego wozka :D ale nawet fajny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla dzis polozna,pogledzila co tam mozna uzywac na sali przed porodem pilek drabinek mat itp,dzisiaj jeszzce pogadala,a mi sie chcialo plakac przy niej,nie wiem co mi dzisaj jest

• kalika Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do tego wózka, to jeszcze nic pewnego. Bardzo mi się podoba wizualnie, jest świetnie wykonany, fajnie się prowadzi - widziałam go na żywo. Jednak rozsądek podpowiada, że jego cena to gruba przesada. Także bardzo się cieszę, że jeszcze nie muszę podejmować decyzji. Liczę, że do momentu wyboru zakocham się w czymś tańszym ;)
    Patutka, Twoja koleżanka ma właśnie ten model?

Doda, Twój wózek ma fajna, dużą budke. Myślę, że idealnie się sprawdzi przy włoskim nasłonecznieniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 17:45

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze. Lekarz stwierdził, że dzidzia spora, ale plan porodu zostaje bez zmian. Rodzimy naturalnie :)

kalika, domiii, Madlene84 lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Dziewczyny, co do tego wózka, to jeszcze nic pewnego. Bardzo mi się podoba wizualnie, jest świetnie wykonany, fajnie się prowadzi - widziałam go na żywo. Jednak rozsądek podpowiada, że jego cena to gruba przesada. Także bardzo się cieszę, że jeszcze nie muszę podejmować decyzji. Liczę, że do momentu wyboru zakocham się w czymś tańszym ;)
    Patutka, Twoja koleżanka ma właśnie ten model?

Doda, Twój wózek ma fajna, dużą budke. Myślę, że idealnie się sprawdzi przy włoskim nasłonecznieniu :)
    Tak ma ten model wlasnie jej zapytałam i wcale go tak nie chwali. :-)
    Ale każdemu kochana podoba soe co innego :-P

2016 🩷

2020 🩵

• domiii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem Laseczki po wizycie u mojego lekarza.

Doktor zrobił mi "masaż" szyjki... pisze w cudzysłowie, bo mało to ma wspólnego z masażem - boli po hardcorze, choć ja dałam radę i sam w szoku był, że mam tak duży próg bólu, no i aż krew się polała... i mogę plamić kilka dni, a jak się wody zaczną sączyć to do szpitala migiem, co w sumie może zadziać się teraz w każdej chwili...

póki co nie wywołujemy nic, dajemy naturze i Miłoszkowi zdecydować :)
    liczę, że dzisiejsza wizyta przyniesie spodziewany efekt :)

Madlene84 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek który wybrałam jest dosyć obszerny bo moja siostra taki miała więc widziałam na żywo.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, jeśli mogłabyś, to zapytaj koleżanki o wady tego wózka, które stwierdza jako użytkowniczka. Byłabym wdzięczna :) Nie chodzi mi o wygląd, bo to kwestia gustu, ale raczej o funkcjonalność.

Domiii, śliczne imię wybraliście. Trzymam kciuki, za szybkie i pomyślne rozwiązanie :)

domiii lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, słyszałam, że taki masaż jest bardzo skuteczny. ;-)
    Trzymam kciuki :-)

domiii lubi tę wiadomość

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Patutka, jeśli mogłabyś, to zapytaj koleżanki o wady tego wózka, które stwierdza jako użytkowniczka. Byłabym wdzięczna :) Nie chodzi mi o wygląd, bo to kwestia gustu, ale raczej o funkcjonalność.

Domiii, śliczne imię wybraliście. Trzymam kciuki, za szybkie i pomyślne rozwiązanie :)
    Jasne zapytam. :-)
    Może ma jakieś wady prócz tego, że według niej był za tani :-P

2016 🩷

2020 🩵

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak umówię się do lekarza. To już dwa tygodnie swędzenia okolic intymnych. I Tantum Rosa nic nie pomogło :(
    A w ogóle to dziś mówiłam mężowi, że moje koleżanki mają różne bóle i objawy przepowiadające, a ja nic. I się doigrałam. Boli mnie brzuch jakoś tak jakby na okres :( Tak inaczej jakoś...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki. Wczoraj się tak ładnie rozpisałam i odpowiedzialna każdej z Was i skasowało mi wpis. Ehh.. Wczoraj zaliczyłam już wizytę przed porodową w szpitalu. Z małym wszystko ok. Waży 3370g i jest zdrowy jak rybka. Później wizyta u doktora prowadzącego, ctg i znów nic. Zalecone dalsze spacerowanie i ruch. Jeśli nic się dziać nie zacznie to w poniedziałek kolejne ctg a jeśli nie urodze do końca przyszłego tyg to szpital i indukcja.

Madlene Philipem jest śliczny. ;)

Kalika, ale fura. Ja nie dałabym tyle za wózek no chyba, że zajmował by się maluchem tak jak napisała Doda i Niepokorna.

Doda śliczny wózek i nawet w mojej kolorystyce ;)

Nataliano też miałam wczoraj taki dzień, a jak wracaliśmy z ctg to aż się popłakałam z bezsilności, bo staram się i staram , a mały nic. Jak kamień.

Niepokorna a podali Ci ile może mniej więcej ważyć? A próbowałaś smarować clotrimazolum? Mnie przy każdej infekcji pomagał. Może i u Ciebie się coś powoli rozkręca do przodu ;)

Domi trzymam kciuki żeby się coś ruszyło ;)

domiii lubi tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ