X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano, z synkiem Jak się kladlam na boku to było widać w górze kształt wypietej pupki ;-) jeszcze trochę i też przyjdzie kolej na Twoją córeczke :-)

Mania, co u Ciebie? Jakieś postępy? :-)

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii u mnie tez sie taki klujacy bol pojawił wlasnie... trzymam kciuki I czekam na info :)

domiii lubi tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od babci.
    Jest troszkę lepiej, zmusiłyśmy ją do zjedzenia kolacji.

Korzystając z okazji zaszłam na ip po receptę i zbadanie szyjki. Jestem przeszczęśliwa ma 4 cm :-) jeszcze tylko babcia..

kalika lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • domiii Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, a Tobie na ile przed porodem odszedł czop?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu... mnie na razie nic nie bierze. Ale czekam na wieści od Was :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki ;). U mnie bez zmian. Mały nie wykazuje chęci do wyjścia. Miałam dziś taką straszną ochotę na sushi i musiałam sobie odmówić ze względu na surową rybkę. Trochę dziś pospacerowałam i czuję się już tym wszystkim zmęczona i to bardzo. Ostatnio jakoś mam cięższe dni i nic mnie nie cieszy.

Magda gratulacje donoszonej ciąży :)

Patutka trzymam kciuki za babcie

Domii czekam na dalsze wieści i oby wszystko szło do przodu ;)

Renia oprócz pobolewania brzucha i krzyża to póki co nic. Uparciuch i tyle.

Niepokorna nie martw się. U mnie też póki co nic i czekam na wieści od Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 19:55

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii super wieści:-) czyli u Ciebie już niedługo:-) pewnie max 2-3 dni i będziesz tuliła synka:-)

Maniaaa Twój synuś jest mega uparty, ale widać tak mu dobrze w brzuszku że się nigdzie nie wybiera. Ale pewnie już też na dniach się ogarnie.

Dziewczyny tort bezowy wyszedł super:-) aż się zdziwiłam że za pierwszym razem się udało, głównie w kwestii bez, że się ładnie wysuszyly i nic się nie ciągnęło. Ale wiem już że następnym razem trochę zmodyfikuje przepis. Nie będę robiła jednego tortu, a takie małe pojedyncze porcje bo jednak ciężko się kroi i ładniej będą takie pojedyncze wyglądały.
    Byliśmy u rodziców na obiadku. Bratowa przywiozła mi kolejną porcję ubranek, jeszcze dołożyła więcej w rozmiarze 62 bo się uchowaly im w domu i przywiozła mi laktator to już nie muszę kupować.

domiii, Maniaaaa, kalika, renia.31 lubią tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda owszem uparty. Też mam nadzieję, że na dniach już będzie z nami. Cieszę się że beza Ci się udała. Dobrze, że będziesz mieć więcej ubranek w większych rozmiarach.

Kochane coś mnie brzuch zaczął dziwnie bolec. Miałam wielką ochotę na wino. Skorzystałam z sytuacji że mamy jeszcze wina z naszego ślubu i napiłam się troche z kieliszka. Tyle co nic bo dwa drobne łyczki. Jakoś alkohol mi nie smakuje w ciąży ale chyba dzięki temu winu coś się chyba ruszyło. Więc zobaczymy czy wino przyspieszy czy nie.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialyscie sluz taki pomaranczowy? Bo wieczorami jest normalny rozsciagliwowodnisty bezbarwny

• Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano miewam podobny, aczkolwiek nie miał on koloru pomarańczowego.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaa jak sie czujesz po tych lykach wina?

• Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano póki co brzuszek boli ale nie wiem, czy to od alkoholu czy jednak zaczyna się coś dziać.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze w nocy sie rozkreci,a rano dasz nam.znac ze urodzilas :)

NIEPOKORNA, Maniaaaa lubią tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jest smutno, bo właśnie dopadła mnie ciążowa dolegliwość zwana hemoroidami :( Boli mnie dupka i jestem przygnębiona z tego powodu :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek dziewczynki ;)
    Życzę każdej udanych walentynek :)
    Ja mam na dzisiaj termin porodu, ale mały chyba nic sobie z tego nie robi więc odpuszczam starania i na spokojnie sobie pije ławkę z mężem i teściową i oglądamy dzwonnika z Notre Dame.

Niepokorna nic ci niestety nie pomoge na Twoją dolegliwość bo sama jej nie doświadczyłam.

Nataliano chciałam, oj uwierz mi, żeby zaczęło się w nocy ;)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Madlene, a Tobie na ile przed porodem odszedł czop?

Mi duzo wczesniej. Ze 2 tyg.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    A mi jest smutno, bo właśnie dopadła mnie ciążowa dolegliwość zwana hemoroidami :( Boli mnie dupka i jestem przygnębiona z tego powodu :(

Mnie dopadły 2 tygodnie temu. myślałam że się przed tym uchronię, ale niestety. :( polecam żel do mycia Procto Hemolan i maść Posterisan, naprawdę dają radę! a po porodzie znikną:)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna bez wczesniejszych zwiastunow tez sie moze zaczac takze sie nie przejmuj ze nic cie nie meczy. Ja hemoroidy mialam poprzednim razem. Jakieś masci mialam z PL ale tak sobie pomogly. W koncu przeszlo samo ale nie ukrywam ze dlugosc to trwalo. Wiem Co to za bol :(

Magda ja bezy najczesciej robie takie malutkie ale wtedy bez niczego. Ja lubię jak sie ciagna w srodku ale faktycznie do tortu to taka wysuszona najlepsza. Dobra robota :)

Nas dzieci obudzily zyczeniami walentynkowymi, kartkami i czekoladkami :) a my dzis bez innych niespodzianek bo jeszcze dochodzimy do siebie.

Nataliano ja sluzu mialam raczej bialy przejrzysty ewentualnie minimalnie kremowy. Ciemniejszy moze byc oznaki infekcji albo odchodzacego czopa. ...

Udanych walentynek!

zrz6e6ydhjw308do.png
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, bardzo Ci współczuję.. Nie wiem co można stosować w ciąży, ale na pewno ważna jest dieta zapobiegajaca zaparciom -dużo pić, jeść dużo błonnika i ruch.

Miłych Walentynek, pełnych miłości :-)

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii
    Maści żadnej nie kupię, bo mieszkam w UK i tu ich nie dostanę. Chyba, że sprawdzę w necie.

Madlene
    Wiem, że pewnie to potrwa. Ból nie jest jakiś straszny, ale przy siadaniu i podcieraniu się daje się we znaki.

Renia
    Ja bardzo dużo piję. I całkiem sporo się ruszałam właśnie przez całą ciążę. A teraz już postanowiłam odpoczywać, bo przez hemoroidy, przez infekcję dróg rodnych kompletnie zepsuł mi się humor. Czuję się na maksa nieatrakcyjna :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ