Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    na korytarzu jest mikrofalówka :D
    Ja mam zabronione wstawanie. Mogę chodzić tylko do toalety.
    Jak wstałam poprosić o lek ns kręgosłup to zaczęły na mnie krzyczeć, że dzwonek mam i mam po nie dzwonic ;-)

Miłego dnia. Ładna pogoda dziś

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlo mi juz wszystko zamowione,ladna czapeczka zimowa dla malej i co,bylam tylko zabrac pranie na korytarz z lazienki i moj chi rozszarpal pompon wrrrrr az sie piryczalam bo to sekunda byla doslownie i co teraz jak to wyglada wtf @*!:;&&wrrr

• domiii Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Ja mam zabronione wstawanie. Mogę chodzić tylko do toalety.
    Jak wstałam poprosić o lek ns kręgosłup to zaczęły na mnie krzyczeć, że dzwonek mam i mam po nie dzwonic ;-)

Miłego dnia. Ładna pogoda dziś

rozumiem. no to musisz przetrwać - plus jest taki, że to jedzenie jest w miarę ok :) buziaaki

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano, może da się jeszcze ten pompon naprawić? Albo oderwać i dokupić nowy w pasmanterii?

Patutka, a nie Masz jakiejś miłej współlokatorki która też nie lubi zimnego, a nie ma zakazu wstawania? ;)

Magda, kolejna wizytę mam za miesiąc dopiero, bo wcześniej nie moglyśmy zgrać terminów z moją gin. To już chyba będzie wizyta z usg genetycznym.

Madlene, wg mnie fajny pomysł z chrzcinami w Pl. Koszty na pewno większe, ale może udałoby się połączyć to od razu z urlopem? Rozumiem Cie doskonale w kwestii gości. Fajnie ich przyjmować, ale taki dłuższy pobyt dla mnie to też udręka, człowiek czuje się jak intruza we własnym domu ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika nie da sie ;/ zostaje tylko pasmateria...

• Patutka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    rozumiem. no to musisz przetrwać - plus jest taki, że to jedzenie jest w miarę ok :) buziaaki
    no jest takie średnie, chyba dostawalysmy co innego :-P

Kalika- sęk w tym, że od wczoraj jestem sama na sali :-(

Dziewczyny co u Was?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene
    No ja już sama nie wiem, co z tymi chrzcinami. Ale na pewno jeśli zrobię to sam obiad.

Patutka
    A pielęgniarka nie może Ci podgrzać jedzenia? Może wystarczy poprosić? :)

My dzisiaj byliśmy u profesjonalnego fotografa na sesji noworodkowej. Nasza księżniczka pozowała przed obiektywem :D Zobaczymy, co z tego wyjdzie jak fotograf obrobi zdjęcia :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Mi$ia26 :) Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaa rozumiem cie doskonale u nas byl ten sam problem plaskie brodawki odrazu jak polizna po porodzie chciala przystawic malego to pierwsze ci powiedziala kapturki :( W szpitalu jeszcze w dzien jakos dawalismy rade w nocy byl niestety dokarmiany bo plakal kiedy nie mogl zlapac i sie poprostu nie najadal w domu bylo jeszcze gorzej tesciowie ktorzy wchodzili babka i kazdy mowil daj sobie spokoj z karmieniem meczysx dzieciaka a ja pragnelam karmic piersia ( przed ciaza bylo mi to obojetne ) i tez sciagalam swoj pokarm i dawalam ale dalej maly sie nie najadal moim mlekiem i skonczylismy na mm teraz zaluje ze tak krotko mu dawalam swoje mleko ale za duzy nacisk mialam na siebie oj ile dni przeplakalam czylam sie zla matka niespelniona i ze cos odebralam Kacperkowi nie poddawaj sie kochana i dawaj jak najdluzej swoje mleczko chociazby z butelki :)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odstawiłam mleko z piersi z różnych przyczyn i wcale nie czuję, że jestem złą mamą. Moje dziecko śpi najedzone, ja się wysypiam, piersi mnie nie bolą. I nie czuję, że cokolwiek małej zabrałam.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Jak Wam mija dzionek?
    Ja dzisiaj postanowiłam cały dzień odpoczywać. Ogólnie chcę w pełni odespać wszystkie nieprzespane w szpitalu noce, bo cały czas czuję jakiś deficyt snu.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.

Wszystkie rodza ze taka cisza ;) ?

Niepokorna odpoczywaj jak mozesz :)

U nas cieplejszy dzis oby tylko do 13.00 nie popsula sie pogoda to wreszcie pojedziemy z synkiem na spacer. Teraz Maly spi a ja bede zaraz robila placki ziemniaczane.

Mnie dopadł nienajlepszy humor cos Od wczoraj. W duzej mierze wiaze sie to z mom wygladem. Musze chyba isc chociaz do fryzjera to moze odrobine poprawi mi humor... chociaz pytanie na jak dlugo :/ do tego cale te chrzciny. .. robia sie sumy. .. a w ogole jakos tak wszystko nie bardzo :/

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene
    Nie pisz mi o plackach, bo oszaleję. Ja je uwielbiam, ale nie mam ochoty trzeć ziemniaków. Poza tym nie chcę jeść takich rzeczy, bo obawiam się, że nie uda mi się chudnąć :D
    Czemu tak strasznie się martwisz tymi chrzcinami?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wam melduje sie w dwupaku nadal,w nocy znow biegunka mnie zlapala i bol mniej okresowy,szczypue mnie troche w pepku...rano nie czulam niuni,a po sniadaniu rozpycha sie po brzuchu,jade po wyniki i do pasmaterii,pozniej po 18 do gina na wizyte...:) Magda rodzisz?:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pogoda barowa;/Madlene chwila ptzyjemnosci napewno poprawi Ci humor,ja to po porodzis zaprosze sasiadke fryzjerke do domu zeby mnie farbla,bo bym musiala siedziec 2 3 godz u fryzjera i jechac,a z tym pologiem to pewnie roznie bywa,lednym sie leje drugim pewnie nie...placki ojj zjadlabym mniam:* ja robie frytki domowe i piers z kurczaka :)

• domiii Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie Magda gdzie jesteś? :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle to dzień dobry :)
    czytam Was na bieżąco, ale nie mam dłuższej chwili, żeby coś napisać, bo w przerwach na sen Malucha ogarniam sporo rzeczy w domu po tych kilku dniach nieobecności.
    ale ogólnie mam sporo czasu wolnego, bo Synek dużo śpi :) no i P mi pomaga :)

NIEPOKORNA a czemu odstawiłaś KP? jakiś konkretny powód?

widziałam temat wagi - u mnie póki co 12 kg mniej, jeszcze 8kg do zrzuty i można śmigać na plażę :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem, ciągle w dwupaku... Mama rano na kawkę wpadła i nie miałam kiedy napisać. U nas bez zmian, zupełny brak czegokolwiek...młody się rozpycha jak się rozpychal, brzuch rośnie aż mnie przeraża jaki duży synek już może być. W sobotę znowu na ktg i jak się nic nie będzie działo to naprawdę pogadamy z lekarzem żeby tego tygodnia po terminie nie czekać tylko jak najszybciej się umówić na wywołanie.
    Zaraz idę obiadek robić, kurczaka z warzywami planuję. Widzę te placki ziemniaczane za wszystkimi chodzą, my w sobotę chcemy placek po węgiersku zrobić, mama zaproponowała żeby u nich bo też mają ochotę:-)
    U mnie dziś kiepska pogoda, nic się nie chce, tylko spać...ehhh już by się mógł ten poród zacząć...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii
    Przestałam karmić piersią, bo miałam bardzo mało pokarmu. A potem okazało się, że dobrze zrobiłam, bo gdybym dalej karmiła to mała jeszcze dłużej miałaby żółtaczkę. Mamy konflikt grup krwi i moje mleko zawierało jakieś antycośtam atakujące geny małej. A potem doszłam do wniosku, że karmienie piersią nie jest dla mnie. Nie nadaję się do tego i tyle. I nie czuję się z tym gorzej. Moja mała przynajmniej zasypia z pełnym brzuszkiem i uśmiechem na buzi :)

Magda
    Fajnie, że jesteś. Ale pewnie już byś chciała się wykluć?

nataliano
    Na Ciebie też już chyba pora co? :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ja już bym dawno się mogła wypakowac...termin mamy na niedzielę ale potem to już jak na szpilkach będę czekać. No ale jeśli synek jeszcze potrzebuje posiedzieć w brzuchu to widać musi więc czekamy

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ja zaraz jade do gina i zobaczymy co powie :)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ