X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    na korytarzu jest mikrofalówka :D
    Ja mam zabronione wstawanie. Mogę chodzić tylko do toalety.
    Jak wstałam poprosić o lek ns kręgosłup to zaczęły na mnie krzyczeć, że dzwonek mam i mam po nie dzwonic ;-)

Miłego dnia. Ładna pogoda dziś

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlo mi juz wszystko zamowione,ladna czapeczka zimowa dla malej i co,bylam tylko zabrac pranie na korytarz z lazienki i moj chi rozszarpal pompon wrrrrr az sie piryczalam bo to sekunda byla doslownie i co teraz jak to wyglada wtf @*!:;&&wrrr

• domiii Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Ja mam zabronione wstawanie. Mogę chodzić tylko do toalety.
    Jak wstałam poprosić o lek ns kręgosłup to zaczęły na mnie krzyczeć, że dzwonek mam i mam po nie dzwonic ;-)

Miłego dnia. Ładna pogoda dziś

rozumiem. no to musisz przetrwać - plus jest taki, że to jedzenie jest w miarę ok :) buziaaki

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano, może da się jeszcze ten pompon naprawić? Albo oderwać i dokupić nowy w pasmanterii?

Patutka, a nie Masz jakiejś miłej współlokatorki która też nie lubi zimnego, a nie ma zakazu wstawania? ;)

Magda, kolejna wizytę mam za miesiąc dopiero, bo wcześniej nie moglyśmy zgrać terminów z moją gin. To już chyba będzie wizyta z usg genetycznym.

Madlene, wg mnie fajny pomysł z chrzcinami w Pl. Koszty na pewno większe, ale może udałoby się połączyć to od razu z urlopem? Rozumiem Cie doskonale w kwestii gości. Fajnie ich przyjmować, ale taki dłuższy pobyt dla mnie to też udręka, człowiek czuje się jak intruza we własnym domu ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika nie da sie ;/ zostaje tylko pasmateria...

• Patutka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    rozumiem. no to musisz przetrwać - plus jest taki, że to jedzenie jest w miarę ok :) buziaaki
    no jest takie średnie, chyba dostawalysmy co innego :-P

Kalika- sęk w tym, że od wczoraj jestem sama na sali :-(

Dziewczyny co u Was?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene
    No ja już sama nie wiem, co z tymi chrzcinami. Ale na pewno jeśli zrobię to sam obiad.

Patutka
    A pielęgniarka nie może Ci podgrzać jedzenia? Może wystarczy poprosić? :)

My dzisiaj byliśmy u profesjonalnego fotografa na sesji noworodkowej. Nasza księżniczka pozowała przed obiektywem :D Zobaczymy, co z tego wyjdzie jak fotograf obrobi zdjęcia :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Mi$ia26 :) Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaa rozumiem cie doskonale u nas byl ten sam problem plaskie brodawki odrazu jak polizna po porodzie chciala przystawic malego to pierwsze ci powiedziala kapturki :( W szpitalu jeszcze w dzien jakos dawalismy rade w nocy byl niestety dokarmiany bo plakal kiedy nie mogl zlapac i sie poprostu nie najadal w domu bylo jeszcze gorzej tesciowie ktorzy wchodzili babka i kazdy mowil daj sobie spokoj z karmieniem meczysx dzieciaka a ja pragnelam karmic piersia ( przed ciaza bylo mi to obojetne ) i tez sciagalam swoj pokarm i dawalam ale dalej maly sie nie najadal moim mlekiem i skonczylismy na mm teraz zaluje ze tak krotko mu dawalam swoje mleko ale za duzy nacisk mialam na siebie oj ile dni przeplakalam czylam sie zla matka niespelniona i ze cos odebralam Kacperkowi nie poddawaj sie kochana i dawaj jak najdluzej swoje mleczko chociazby z butelki :)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odstawiłam mleko z piersi z różnych przyczyn i wcale nie czuję, że jestem złą mamą. Moje dziecko śpi najedzone, ja się wysypiam, piersi mnie nie bolą. I nie czuję, że cokolwiek małej zabrałam.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Jak Wam mija dzionek?
    Ja dzisiaj postanowiłam cały dzień odpoczywać. Ogólnie chcę w pełni odespać wszystkie nieprzespane w szpitalu noce, bo cały czas czuję jakiś deficyt snu.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.

Wszystkie rodza ze taka cisza ;) ?

Niepokorna odpoczywaj jak mozesz :)

U nas cieplejszy dzis oby tylko do 13.00 nie popsula sie pogoda to wreszcie pojedziemy z synkiem na spacer. Teraz Maly spi a ja bede zaraz robila placki ziemniaczane.

Mnie dopadł nienajlepszy humor cos Od wczoraj. W duzej mierze wiaze sie to z mom wygladem. Musze chyba isc chociaz do fryzjera to moze odrobine poprawi mi humor... chociaz pytanie na jak dlugo :/ do tego cale te chrzciny. .. robia sie sumy. .. a w ogole jakos tak wszystko nie bardzo :/

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene
    Nie pisz mi o plackach, bo oszaleję. Ja je uwielbiam, ale nie mam ochoty trzeć ziemniaków. Poza tym nie chcę jeść takich rzeczy, bo obawiam się, że nie uda mi się chudnąć :D
    Czemu tak strasznie się martwisz tymi chrzcinami?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wam melduje sie w dwupaku nadal,w nocy znow biegunka mnie zlapala i bol mniej okresowy,szczypue mnie troche w pepku...rano nie czulam niuni,a po sniadaniu rozpycha sie po brzuchu,jade po wyniki i do pasmaterii,pozniej po 18 do gina na wizyte...:) Magda rodzisz?:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pogoda barowa;/Madlene chwila ptzyjemnosci napewno poprawi Ci humor,ja to po porodzis zaprosze sasiadke fryzjerke do domu zeby mnie farbla,bo bym musiala siedziec 2 3 godz u fryzjera i jechac,a z tym pologiem to pewnie roznie bywa,lednym sie leje drugim pewnie nie...placki ojj zjadlabym mniam:* ja robie frytki domowe i piers z kurczaka :)

• domiii Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie Magda gdzie jesteś? :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle to dzień dobry :)
    czytam Was na bieżąco, ale nie mam dłuższej chwili, żeby coś napisać, bo w przerwach na sen Malucha ogarniam sporo rzeczy w domu po tych kilku dniach nieobecności.
    ale ogólnie mam sporo czasu wolnego, bo Synek dużo śpi :) no i P mi pomaga :)

NIEPOKORNA a czemu odstawiłaś KP? jakiś konkretny powód?

widziałam temat wagi - u mnie póki co 12 kg mniej, jeszcze 8kg do zrzuty i można śmigać na plażę :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem, ciągle w dwupaku... Mama rano na kawkę wpadła i nie miałam kiedy napisać. U nas bez zmian, zupełny brak czegokolwiek...młody się rozpycha jak się rozpychal, brzuch rośnie aż mnie przeraża jaki duży synek już może być. W sobotę znowu na ktg i jak się nic nie będzie działo to naprawdę pogadamy z lekarzem żeby tego tygodnia po terminie nie czekać tylko jak najszybciej się umówić na wywołanie.
    Zaraz idę obiadek robić, kurczaka z warzywami planuję. Widzę te placki ziemniaczane za wszystkimi chodzą, my w sobotę chcemy placek po węgiersku zrobić, mama zaproponowała żeby u nich bo też mają ochotę:-)
    U mnie dziś kiepska pogoda, nic się nie chce, tylko spać...ehhh już by się mógł ten poród zacząć...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii
    Przestałam karmić piersią, bo miałam bardzo mało pokarmu. A potem okazało się, że dobrze zrobiłam, bo gdybym dalej karmiła to mała jeszcze dłużej miałaby żółtaczkę. Mamy konflikt grup krwi i moje mleko zawierało jakieś antycośtam atakujące geny małej. A potem doszłam do wniosku, że karmienie piersią nie jest dla mnie. Nie nadaję się do tego i tyle. I nie czuję się z tym gorzej. Moja mała przynajmniej zasypia z pełnym brzuszkiem i uśmiechem na buzi :)

Magda
    Fajnie, że jesteś. Ale pewnie już byś chciała się wykluć?

nataliano
    Na Ciebie też już chyba pora co? :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ja już bym dawno się mogła wypakowac...termin mamy na niedzielę ale potem to już jak na szpilkach będę czekać. No ale jeśli synek jeszcze potrzebuje posiedzieć w brzuchu to widać musi więc czekamy

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ja zaraz jade do gina i zobaczymy co powie :)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ