X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda M bardzo mi przykro:( najszczersze kontoloncje......

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka co ja widze ojeju jeju jak ty pieknie wygladasz :) no Naduska wynagradza mi wszystko kochana moja coreczka;)

Patutka lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkuu dziękuję :-)
    Staram sie jak mogę i na ile mam siłę.

Pokaż no mi Nadię lepiej!
    Ja się nie mogę doczekać aż przytulę swoją i zobaczę ją, ojej. :-(

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam niunie dodac ale mam za duze zdjecia:/ i nie wlaza do zaladowania

• domiii Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    A jak to jest z czopem? On może odpadać w takich kawałkach 0.5 cm?

czop może wypaść za jednym razem cały tak jak mi, a może wypadać nawet kilka tygodni po kawałeczku.
    co ważne - odejście czopa nie jest zwiastunem porodu - ja np. urodziłam prawie 2 tygodnie po odejściu :)

buziaki i trzymam kciuki, bo to już niedługo!!! :)

NIEPOKORNA, Madlene84 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem kochana, że nie musi być zwiastunem porodu. :-) aczkolwiek tylko tą małą kuleczkę wtedy znalazłam...
    A jak czop odchodzi to już bliżej niż dalej :-D

W ogóle za mało tu zaglądasz i stanowczo mi się to nie podoba, o!

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• domiii Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Słońce wiem, ale zwyczajnie nie mam czasu :( macierzyństwo pochłania... poza tym nie siedzę w domu, bo ja z tych co wszędzie ich pełno wiec jeździmy z Miłoszkiem dużo :) a wieczorem jak już siądę to staramy się spędzać czas z moim P, bo przy dziecku łatwo się od siebie oddalić. ale u nas wszystko dobrze :* czekam na Wasze Maleństwa :) i jakiś spacer wspólny :)))

NIEPOKORNA, Madlene84, Patutka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my wczoraj byłyśmy na ip.... dostałam mega bólu brzucha... płakałam do mamy z bólu. Diagnoza? Uspokoiło się po papawarinie....
    Dziś kolo 8 obudzily mnie mega skurcze... nie przechodzą po nospie.... zaraz pójdę jeszcze po jedną i pod prysznic....
    A tak ją prosiłam by nie wychodziła w mamy urodziny...

2016 🩷

2020 🩵

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii
    Najważniejsze, że oboje pracujecie nad związkiem :) Fajnie, że jesteś z nami :D

Patutka
    A ja Ci mówiłam, że Julki to figlarki i nikogo nie słuchają :P

domiii lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka i jak tam sytuacja. Uspokoiło się trochę?

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka jak tam?

Dziewczyny jakimi szczepionkami szczepiłyście dzieci? Tymi na nfz, czy może skojarzonymi? Ja miałam zamiar wybrać 5w1 ale dzisiaj w rejestracji dowiedziałam się, że będą problemy z podaniem 2 dawki bo hurtownie będą w nią zaopatrzone dopiero jakoś koło września a przez okres wakacyjny mają mieć podobno braki..

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:

Dziewczyny jakimi szczepionkami szczepiłyście dzieci? Tymi na nfz, czy może skojarzonymi? Ja miałam zamiar wybrać 5w1 ale dzisiaj w rejestracji dowiedziałam się, że będą problemy z podaniem 2 dawki bo hurtownie będą w nią zaopatrzone dopiero jakoś koło września a przez okres wakacyjny mają mieć podobno braki..

my szczepiliśmy 5w1 - faktycznie pediatra mówiła coś o brakach, ale są różne firmy, które robią tą szczepionkę i jedna z nich to problem z dostępnością, więc nasza pediatra wybrała nam inną i nie ma problemu :)
    poza tym pamiętaj, że są okresy minimalne 6 tygodni między jedną a drugą dawką, ale mogą być dłuższe.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka rodzisz? :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z Mam, obecnych albo przyszłych, jest z Warszawy, poza Patutką?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś mi się wydaje że Patutka pojechała rodzić. Jeżeli tak to mam nadzieję że wszystko pójdzie dobrze

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę nawet, że już urodziła :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka nie urodziła jeszcze. Ale fajnie, że się martwicie. Na pewno się ucieszy, że ma w Was takie wsparcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 11:46

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podjęliśmy z mężem decyzję, że na jesień będziemy się chcieli przeprowadzić do innego miasta. Rezygnujemy z nadmorskiego klimatu na rzecz bardziej opłacalnego ekonomicznie dla nas miasta. Teraz wynajmujemy mieszkanie 3-pokojowe. A za te same pieniądze w innym mieście możemy wynająć 4-pokojowy dom z ogrodem. Więc wolimy dobrze i wygodnie mieszkać niż płacić tylko za to, że mamy blisko do morza. Zwłaszcza, że ja i tak sama nad morze nie bardzo chodzę, bo wolę jak idziemy razem z mężem :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Patutka nie urodziła jeszcze. Ale fajnie, że się martwicie. Na pewno się ucieszy, że ma w Was takie wsparcie :)

ale wszystko ok?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem ale mi miło:)
    Moje skurcze byly od rana do 12 nieregularne, od 12 były co 4 minuty i tak do wieczora, nospy nie nospy wszystko pogarszało sytuacje... o 21 juz nie wytrzymałam i pojechałam na ktg. Skurcze 130-140 co okolo 4.5 minuty, bylam tym wszystkim zmęczona jeszcze młoda była bardzo niespokojna. W środę szyja miala 2 cm i zamknięta, wczoraj po ktg badanie i rozwarcie na 1 palec, dalam mi zastrzyk z nospy, nie pomogło... kazała chodzić przez 15 minut wrocilam na badanie rozwarcie na dwa palce, na ktg skurcze co 4 minuty.

Wyszłam po torbę, chciałam iść rodzić w szpitalu na żelaznej niestety mimo skurczy i płaczu na ip zajęli się pacjentką która przyszla po mnie, bo miała stamtąd lekarza. zgłosiłam od razu że odszedł mi nagle w domu cały czop i od około 2h nie czuję dziecka, czekałam 20 minut na sprawdzenie tętna, bo przecież tamto dziecko było wazniejsze. Zaczelam plalac i panikować, już nie z bólu. Ze strachu o nią... po czym w szpitalu gdzie bylam na ktg wyszło że akcja porodowa jest rozpoczęta tak w tym szpitalu mimo powiększającego się rozwarcia, regularnych skurczy akcji porodowej nie było bo, "jak szyjka ma centymetr długości, a przepuszcza dwa palce to jeszcze żadne rozwarcie." Diagnoza? Przyjmujemy Panią na patologie i hamujemy skurcze...

No chyba zwariowali, ciąża donoszona, a oni chcieli hamować to wszystko.
    Z płaczem wróciłam do tamtego szpitala rozwarcie dalej 2 palce, szyjka 1 cm skurcze wciaz co 4 minuty... poszłam na sale porodową ktg, kroplówka nawadniająca.
    Miałam tak "wspaniałą" położną że nie chciała siostry do mnie wpuścić, gadała że zachowuje sie jak dziecko kiedy przy badaniu rozwarcia złapał mnie skurcz i poleciały mi łzy....
    Nie pozwolila wyjąć telefonu, a tak się złożyło, że tatuś sie zainteresował porodem.... nie moglam nawet odpisac.
    Zabroniła mi pic....
    Kazała spać, nie pozwoliła rozchodzić bólu.. słyszałam komentarze, że jak znacznie się druga faza to nie będę miała siły. Niestety ja z takim bólem nie umiałam spać.
    Przyczepiła sie kolo 4 rano że mam spuchnięte nogi, oj tak... na nerkę pilam w ciąży 4.5 litra wody i nigdy nie było sytuacji bym była opuchnięta... a dziś moje nogi spuchnięte są do miednicy....nie założę nawet japonek....
    Kolo 5 rano akcja porodowa ustala. Rozwarcie stanęło na 2.5 palcy, a skurcze byly co 7/5/4/2 minuty i tak na zmianę. Wyszłam do domu na własne żądanie.
    Mialam usg, z małą jest wszystko okej, przepływy idealne czyli doktor powiedziała że jej sie nic nie dzieje.
    Od wczoraj mam skurcze... niestety każdy boli. Teraz jeden mniej drugi bardziej ale bola.... przy tych słabszych czasem jęknę przy tych mocniejszych zwijam się z bólu. Nie śpię Bo nie umiem z takim bolem.

Jestem w domu, będę jak najwięcej chodzić by poszło dalej, jak się zależę, to nic z tego nie będzie.
    I tak jestem dumna, że po 31 tygodniach brania luteiny moja szyjka działa, a macica przez 20 tygodni brania nosoy podejmuje pracę.
    Niestety jestem tak zmęczona, że mam siły, bol mnie wykańcza. Wiem, że muszę dac radę dla tego malego człowieka ale jest ciężko. Położone powiedziały, że mogę mieć tak codziennie do porodu. niestety ale boję się, że to potrwa dłużej niż tydzień i będę tak zmęczona bólem, że jak przyjdzie co do czego to nie dam rady...
    Bardzo się boję, chciałabym aby to się zaczęło i bylo po wszystkim.
    Uprzedzę pytania, nie nie chcieli podać oksytocyny. Na to mam jeszcze czas.

Bałam się, że to skrajnie nieodpowiedzialne, że wyszłam do domu ale nic teraz takiego sie nie dzieje.
    Dzwoniłam do lekarza, cierpię ja nie ona, a mi już teraz nie da się ulżyć.
    Najważniejsze by z małą było okej. Ja to ja... mała ma przepływy idealne i tętno jak zawsze więc czuje się dobrze.
    A ja myślę o tym tylko by urodzić.
    Moja mała zlosnica wazy 3150 gram.

A myślałam, że w końcu ją przytule....

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ