X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Kochana! Historia stresująca i czytałam w napięciu do końca! Przykro mi, ze tak cierpisz :( mam nadzieje, ze lada moment akcja ruszy pełną parą i urodzisz swoje cudo :) dzielna dziewczyna jesteś, wiec wiem, że dasz radę!!!
    a gdzie finalnie zostałaś ma noc? Na żelaznej? Bo tego nie wyczytałam.

Ps. Jakbyś potrzebowała czegokolwiek to dawaj znać, w końcu jestem w Warszawie :*

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę to w bólu i mękach to wybacz. :-(

Nie, bylam na kasprzaka. Ale aż strach tam był...

Finalnie myślę, mswia albo madalińskiego. Zobaczymy jeszcze muszę popatrzec.

Z żelaznej chcieli zatrzymać akcje porodową, to ja dziękuję. Nie chcę tam już iść, ja i moje bóle to jedno ale moje dziecko jest najważniejsze w każdym stopniu i nie rozumiem jak mozna było tak zostawić mnie, gdzie zwijałam sie z bolu i prosiłam o sprawdzenie tętna. Nigdy więcej tam nie pójdę.

Ja się modlę o poród w ciągu tygodnia, dłużej nie wytrzymam...
    Ja już nie wytrzymuje. Zadziałałabym ze spacerami ale ja zazwyczaj nie mam spokoju ze skurczami... :'(
    Udało mi się przespać 30 minut i obudziłam się jakby mi conajmniej cc na żywca robili...

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego to dziękuje Ale może jak młoda się urodzi, to spacer w końcu co? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 01:28

2016 🩷

2020 🩵

• Doda Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka trzymam kciuki abyś szybciutko urodziła. Też nie rozumiem dlaczego chcieli zatrzymywać akcję, przecież termin lada chwila a skoro dziecku tak śpieszno to niech wychodzi i te 2 tygodnie wcześniej. A co do "miłej" położnej to współczuję, co za babsko jakieś wredne. Trzymaj się jakoś i myśl o córci.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka
    Ja uważam, że lekarze już powinni zostawić Cię w szpitalu. A fakt, że wyszłaś na własne żądanie mnie zdenerwował. Powinnaś zostać. Może dzięki temu w końcu podjęli by decyzję o wywołaniu porodu. Jestem zła na Ciebie. Ale jak już jesteś w domu to najpierw postaraj się wypocząć, a potem proszę dużo spacerować albo sprzątać w domu. Może przyspieszysz poród i będziesz tuliła naszą małą Juleczkę :D

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie ja wiem, ale fakt, ze po raz 3 miałabym spędzić w szpitalu jakieś 3 tygodnie i to przed porodem, to chyba chcialabym się zabić teraz to ja potrzebuję odpocząć psychicznie i fizycznie bo już tak latwo nie będzie.

Co do wywołania porodu niestety nie. Rozmawialam z 3 lekarzami i 2 położnymi każde z nich powiedziało, mi że indukcję mogli by najszybciej zrobić w 40+0 to ja dziękuję

Dobrze wiesz jaka ja jestem i że bym tam zwyczajnie nie wytrzymała...
    Ja muszę teraz mirc spokoj psychiczny.
    I przestać się denerwowac i przede wszystkim znaleźć nowy szpital, bo za te dwa to ja dziękuję

Czułam się jak intruz.

Doda - ja wiem ale 37+0 to ciąża donoszona i nie mają prawa hamować akcji porodowej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 14:27

2016 🩷

2020 🩵

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka uwazam jak Niepokorna ze powinnas zostac na oddziale patologi ciazy. Donoszona ciaza to 38tc+0 a to I tak dzieciatko decyduje czy juz jest gotowe. Mialas w ciazy duzo stresu I wydaje.mi sie ze to sie na Malej moglo troche odbic. Dlatego tez uwazam ze kazdy dzien w brzuchu mamy jest dla niej dobry. Nie bez powodu ciaza trwa 40tyg a nie 37. Wydaje mi sie rowniez ze gdyby u Ciebie to juz byl faktycznie porod to do tej pory samo by sie wszystko rozkrecilo wiec byc moze dobrym pomyslem bylo podaniem Tobie czegos na powstrzymanie skurczow ktore sa bolesne a akcji porodowej nie posuwaja na przod. Widocznie Julia chce jeszcze posiedziec w brzuchu. Oczywiscie ilw tej chwili zycze Ci przede wszystkim spokoju I wypoczynku w miare mozliwosci :*

A taka polozna to bym chyba udusila golymi rekami wrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 19:40

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem, tu w Pl nawet lekarze mówią że 37+0 to ciąża donoszona :-)

Co do skurczy podali mi ale to nic nie działa, a skoro według wszystkich lekarzy tu ciąża jest donoszona to nie zamierzam hamować akcji porodowej, bo nigdy nie urodze.

Położna powiedziała również, że bardzo często hamuje się akcja porodową i nie jestem jednym przypadkiem. A że poród był w toku świadczyło o tym że dzień wcześniej nie było zadnego rozwarcia. Inaczej również nie wzieli by mnie na porodówkę.

Ja zdecydowałam wrócić do domu. W domu przynajmniej nie stresuje dziecka.

A osobiscie mam wrażenie, że akcja wyciszyla się przez tamtą Położną.
    Miałam skurcze do 150 a ona mnie tak zestresowała że wyobraźcie sobie, że mnie nic nir bolslo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 00:28

2016 🩷

2020 🩵

• Doda Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka i jak tam po nocy? Wszystko dobrze? Martwimy się tu o Ciebie.

Moja malutka Ania dziś zmieniła pozycję w brzuszku. Była pupcią w po lewej stronie brzuszka a nóżkami w prawym boku a dziś po śniadaniu tak się kręciła że mam wrażenie że nóżki ma teraz w lewj pachwinie a pupcię w prawym boku. To mała wiercipiętka jest :D

kalika lubi tę wiadomość

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, ze mną jest wszystko okej, boli bo boli ale matka daje radę :-)

Jedyne co to zastanawiam się czy nie wziąć skierowania do CC bo jak boga kocham ja jeszcze 4 tygodni tak nie wytrzymam :-( dzisiaj kiepska noc za mna....

A co u Ciebie?
    Ladba pogoda, poszlabym na spacer ale boli...

2016 🩷

2020 🩵

• Doda Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam torbę do szpitala prawie gotową. Muszę dołożyć jeszcze jakąś wodę do picia i jakieś krakersy do przegryzienia oraz kosmetyczkę i będę cierpliwie czekać. Jutro kolejne spotkanie w szkole rodzenia, będziemy rozprawiać o porodzie, może się czegoś przydatnego dowiem. I tyle , czas leci powolutku. Jutro mój mąż ma urodziny to upiekę mu jakieś dobre ciasto.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też spakowałam jakoś tydzień przed Tobą i Wiesz co? Nie mam pojęcia kiedy minęło te 5 tygodni!

Jejku, to już tak blisko. Do terminu zostało nam 18 dni, tak bardzo nie moge się doczekać!

Ja swoje urodziny na porodówce spedzilam xd i niestety nie zaliczam ich do najprzyjemniejszych :-P

Oooo, ciekawe czy pozwolą Ci zjeść :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 17:55

2016 🩷

2020 🩵

• Doda Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy pozwolą mi zjeść ale wolę coś mieć w razie czego. Bóg jeden wie ile będzie trwał poród a jak przyjdzie głód to lepiej czymś zatkać dziurę w brzuchu. Co do urodzin na porodówce to bardzo współczuję. Ja urodziny mam dopiero 19 sierpnia więc podejrzewam że już będę miała swój prezencik w domku a może jeszcze na rocznicę ślubu, która przypada 11 sierpnia. Oby szybciej zleciało bo już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moją kruszynkę i będę tulić do cycusia.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda, kup sobie kilka chupa chupsów - to jedyne co można "jeść" podczas porodu :) mi się przydały.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha! Powiem Ci kochana tyle, ja bylam na początku tego "porodu" a zdychalam z bólu i serio, jeszcze niiiiigdy tego w zyciu nir przeszłam, alr powiem Ci że przy tym bólu nie czujesz glodu, a nawet to o niem nie myślisz :-P

Zobaczysz, że to mega szybko minie, js nawet nie wiem kiedy minrly te 3 tygodnie os czasu tego szpitala...

2016 🩷

2020 🩵

• Doda Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam w szkole rodzenia i okazało się że mogę a nawet powinnam mieć ze sobą jakiś sok lub cukierki. Więc wezmę coś słodkiego i wodę.

A co tam u reszty dziewczyn? Jak się czujecie?

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda, ja bym też coś zapakowala. Lepiej mieć, bo nawet jeśli nie zjesz do czasu porodu, to po nim może się okazać, że do czasu szpitalnego posiłku będziesz umierala z głodu.
    U mnie dobrze, choć upały dają się we znaki. Czekamy na mebelki i kołyske. Przymierzamy się tez do kupna wózka. Co prawda planowaliśmy to na sierpień, ale szykuje się atrakcyjna cena, więc pewnie sfinalizujemy sprawę jeszcze w tym miesiącu. Poza tym w piątek zaczynamy zajęcia w szkole rodzenia. Mikołajek właśnie serwuje mamie kopniaczki, a ciocie pozdrawia :)

domiii, Doda, Madlene84 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kalika Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Trzeci dzień boli mnie okolica spojenia lonowego. Przy dotyku wszystko jest ok, natomiast podczas zmiany pozycji na łóżku czy podczas chodzenia czuje tępy ból spojenia. Mialyscie tak podczas ciąży? Coś w związku z tym robilyscie?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Doda Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika nie pamiętam takiego bólu. Ale w ciąży różne dziwne bóle to norma. Może dokucza Ci ten ból ze względu na większy ciężar ciała albo dlatego że dziecko coś uciska. Niestety przyzwyczajaj się do takich dziwnych dolegliwości bo wraz z postępem ciąży będą występować bóle w coraz różniejszych miejscach.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda, podejrzewam że rozluznia mi się spojenie lonowe w związku z napieraniem coraz ciezszej macicy. Chcialam tylko wiedzieć, czy któraś z Was miała podobnie i przeżyła ;p czy jestem pod tym względem wyjątkiem ;) Mam świadomość ze powoli wkraczamy na ciemniejsze stronę mocy i zaczną się wszystkie te ciążowe dziwne doleglidosci ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ