X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tylko znak że zmierzasz w dobrą stronę. Poczekaj jeszcze kilka dni może ból minie. A jeżeli nie to wspomnij swojemu lekarzowi na kolejnej wizycie.

Ja dzisiaj padam na twarz. Mąż wczoraj tak poświętował urodziny z naszą znajomą, wypili całe białe wino, które mieliśmy w domu. Wynikiem czego poszliśmy spać przed 24. Przedtem jednak miał ochotę jechać dziś na mecz Polska-Ukraina do polskiego baru w mieście oddalonym od nas jakieś 80 km. Na szczęście dziś na lekkim kacu stwierdził że raczej sobie daruje. Uff jaka ulga, bo wcale mi się tam nie chce jechać.

Za to jutro razem z koleżanką jedzuemy nad morze troszkę się powylegiwać. Kożystam z wolności póki jeszcze mogę.

Patutka jak się trzymasz?? Pozdrawiamy

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie. Trzeci dzień boli mnie okolica spojenia lonowego. Przy dotyku wszystko jest ok, natomiast podczas zmiany pozycji na łóżku czy podczas chodzenia czuje tępy ból spojenia. Mialyscie tak podczas ciąży? Coś w związku z tym robilyscie?

ojjj ja niestety pamiętam bardzo dobrze ten ból :(
    u mnie zaczęło się bardzo wcześnie i cały trzeci trymestr jak nie wcześniej walczyłam z tym spojeniem, niestety nie ma na to lekarstwa :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 10:55

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika nie pomogę ale to normalne, że spojenie się rozchodzi ;-) z tym, że u jednej szybciej u drugiej wolniej. Nic z tym zrobić nie można :-(

Doda, jeju jak ja zazdroszczę Ci tego morza, ja to czekam na godzinę 'w' ale chyba tak prędko się nie doczekam :-(
    Zauważyłam że łapią mnie dolegliwości ktorych nie miałam. Ból kręgosłupa i w ogole..

Z nami ogólnie jest lepiej. Skurczy co raz mniej, mimo że bolesne, to żyje.

Tylko miewam okropne sny... dziś mi się śniło, że koleżanka w szatni od wf-u w papierowym kartonie pochowała ciało swojej siostry.....
    Boże ta końcówka jest najdziwniejsza na świecie.....

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • kalika Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    ojjj ja niestety pamiętam bardzo dobrze ten ból :(
    u mnie zaczęło się bardzo wcześnie i cały trzeci trymestr jak nie wcześniej walczyłam z tym spojeniem, niestety nie ma na to lekarstwa :(

Domi, a robiłaś coś w związku z tym bólem? Chodzi mi o jakieś ćwiczenia albo coś innego;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie :)
    Dawno się nie odzywałam, chociaż zaglądam tu od czasu do czasu...

Kalika, też znam ból spojenia. Jakoś od miesiąca go odczuwam. Czytałam w internecie, że trzeba się z nim pogodzić, bo będzie towarzyszył do końca ciąży. Potem niby minie. Oby, bo czuję się jak stara babcia. Czytałam, że jakaś dziewczyna nosiła jakiś pas.
    Obiecałam, że napiszę po fryzjerze. Jestem już ponad miesiąc po zabiegu. Mogę go polecić :) włosy wyglądają o wiele zdrowiej, nie plączą się tak, super :) za tydz. powtarzam, bo trzeba co 6 tyg. Zabieg robiłam w Łodzi, ale to było kosmetykami Loreal, więc pewnie w Twoim mieście też nie będzie z tym problemu, jeśli byś się zadecydowała. :)

Patutka, Ty już na finiszu! Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli :)

Doda, Ty już też niedługo. Na pobyt w szpitalu sprawdzają się u mnie wafelki ryżowe, no i koniecznie woda. Na poród miałam też wgraną ulubioną muzykę do telefonu, trochę uprzyjemniła mi poród :)
    Jak Ty się czujesz? jak znosisz pogodę? ile u Was teraz stopni? morza zazdoszczę!! ;) Włoch i klimatu ogólnie też, chociaż nie w tej chwili i w tym stanie ;)

Madlene, gratuluję zdolnych dzieci i ich wyników w karate! Ile lat trenują?

Dziecko wzywa, pilna sprawa ;)
    pozdrawiam, miłego dnia :)

kalika, Madlene84 lubią tę wiadomość

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dawno Cię nie było kochana!

Jak się czujesz? Wszystko wporządku?

No u nas praaaaawie koniec, choć nieznana nam godzina bo czekamy na poród sn.

Ale jeszcze trochę i w depresję popadnę :-P

Jeju dziś pełnia, myślałam że nóż widelec cos sie ruszy, a tu dupa :-\
    Od jutra zaczynam spacery.
    Spokojnej nocy kochane!

renia.31 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika mnie tez bolalo ale bez tragedii. Bardziej mnie bolaly wiezadla jak sie rozciagaly... obawiam sie ze zostalo Ci zacisnac zeby :/

Renia dziekujemy. Trenuja Od 3 lat. Przy czym moj syn juz byl wicemistrzem IRL 2 lata temu (w wieku 5 lat) a corka 2 Wice mistrzynia w wieku 7 :)

A w sobote corcia zdobyla srebro na zawodach z gimnastyki :)

U nas jakos leci. Oficjalnie szukam pracy ktorej nie chce znaleźć. Ewentualnie po.kilka godzin z rana. Moze byc i jakies sprzatanie. Narazie dostalam zasilek ale jeszcze nie ma decyzji na jak dlugo. Zobaczymy. Ciutke mi sie teskni za praca w zawodzie I tak sobie mysle ze moze porobie jakies certyfikaty online poki Philipek nie podrosnie a ja nie zaczne szukac pracy na powaznie.

Poza tym ok. Upalow u nas nie ma ale pogodowo najgorzej tez nie jest.

Philipek cudowniejszy z dnia na dzien. Lapie juz swoje stopki I odwraca sie na boki. Na kolanach trzymany siedzi pieknie I bardzo to lubi. Bardzo duzo sie smieje, gada, piszczy. Dzis zrezygnowalismy z gondoli na rzecz spacerowki bo mi sie W gondoli zaczal podnosic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 01:26

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Domi, a robiłaś coś w związku z tym bólem? Chodzi mi o jakieś ćwiczenia albo coś innego;)

nie Kochana, nic nie robiłam, bo mnie tak bolało, że nawet nie byłabym w stanie :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    Philipek cudowniejszy z dnia na dzien. Lapie juz swoje stopki I odwraca sie na boki. Na kolanach trzymany siedzi pieknie I bardzo to lubi. Bardzo duzo sie smieje, gada, piszczy. Dzis zrezygnowalismy z gondoli na rzecz spacerowki bo mi sie W gondoli zaczal podnosic.

my też już kupiliśmy spacerówę, bo w gondoli to nie ma bata, żeby Młody jeździł - nic nie widać przecież :D
    jeszcze fotelik wchodzi w grę, bo tam nie na płasko, a jak gdzieś jedziemy to wpinam go w stelaż, nie biorę dodatkowo gondoli.
    fajnie, kurcze, u nas tak samo już takie postępy Synek robi, coś pięknego to obserwować <3

Madlene84 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii a jaka macie spacerowke? Pokaz. Bo ja z mojej srednio jestem zadowolona poki Co....

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa przyszla decyzja. Dostalam zasilek na 7 miesiecy. Ciutke mniej niz zasilku macierzyńskiego ale lepsze to niz nic. Juz nie szukam pracy. Siedze z synusiem2 na pelny etat :D

domiii, Dagn_, kalika lubią tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    Domii a jaka macie spacerowke? Pokaz. Bo ja z mojej srednio jestem zadowolona poki Co....

taki mamy, w kolorze czarnym

http://valcoobaby.pl/mobile/baby-jogger-city-mini-4-w,id906.html

za dużo nie jeździliśmy jeszcze, ale póki co jest super!

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia aktualnie jest drugi dzień jak grzeje na maksa a ja już wymiękam. Na zewnątrz chyba było dziś ze 35 do 40 stopni a w mieszkaniu 28, więc zimny prysznic jest dla mnie zbawieniem. Samopoczucie jak narazie niezłe. Czekam z niecierpliwością na poród.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się nie najlepiej, tzn ciągle mnie coś boli, zwłaszcza przy zmianie pozycji. Jak wstanę to muszę rozchodzić bóle i potem jest lepiej. Jak stara babcia ;) no ale czego się nie robi dla maleństwa. Brzuszek mam już bardzo duży i trochę mi ciężko.
    Na ostatnich usg wyszło, że mam za dużo/górna granica normy wód płodowych. Okazuje się, że nadmiar wód też nie jest dobry. :( dzisiaj dopiero idę do gin na konsultację i zobaczymy jaki będzie plan działania. Brzuszek mam od tego już tak duży, jakbym zaraz miała rodzić..a to dopiero 30 tydz.
    a synek dostał świnkę, mimo, że był zaszczepiony..:(

Kalika, gratuluję synka :) bo wcześniej zapomniałam.. u nas też synek :)
    pisałaś mi kiedyś o szczepieniach. WZW-B miał już w 3 dawkach, to wystarczy?
    czy orientujesz się jak to jest ze szczepieniem na ospę na nfz? bo słyszałam, że dzieci żłobkowe i przedszkolne mają darmowe. czy wtedy potrzebne jest jakieś zaśw.z przedszkola?

Patutka, co u Ciebie? jakieś postępy porodu? niestety nie mamy wpływu na to kiedy poród się zacznie, trzeba cierpliwie czekać.. synka urodziłam w 41 +3 tyg..

Doda, u nas też zaczynają się upały.. już jesteś prawie na finiszu, więc już niedługo przytulisz maleństwo :)

Madlene, gratuluję jeszcze raz sukcesów sportowych :) nie myślałaś o szyciu w domu na sprzedaż? te dziecięce kompleciki były piękne..

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia! To podobnie jak mnie :-D non stop cos mi dolega... :O
    A jak dolega, to rozchodzę, pojęcze i pomasuje i jest troche lepiej!

Do tego upały w warszawie to +34*C nie da sie wytrzymać, moje nogi to tragedia...
    Cała pływam, siedzieć w domu mi się nie chce, najchętniej to bym spacerowala ale niestety nie moge :-(
    No nie daje rady normalnie. Tylko ryczę bo nawet czym oddychać nie ma... :-(

Jedyne co mnie pociesza to fakt, że to już po samym 5- cio minutowym spacerze pobolewa brzuch i twardnieje także mam nadzieję że już niedługo!

Buxiaki kochane

2016 🩷

2020 🩵

• kalika Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, cieszę się bardzo, że możesz spokojnie zajmować się synkiem, a nie myśleć o szukaniu pracy. 7 miesięcy to nie 4, korzystajcie ze wspólnych chwil. Zgadzam się z renia.31 - nie myślałaś o szyciu i przekształceniu pasji w biznes? Talent masz bezsprzecznie!

Doda, u nas pogoda podobna, tylko że tutaj to rzadkość. Ty pewnie już jesteś zahartowana w boju we włoskim klimacie.

Renia, 3 dawki WZW B wystarcza - dostaje je standardowo każde dziecko, ale z tego co pamietam, to pisałam Ci o WZW A. Tego szczepienia nie ma w obowiązkowym kalendarzu, ale warto na nie zaszczepić dziecko, które korzysta ze zbiorowego żywienia, np. w przedszkolu. Co do ospy to jest bezpłatna dla dzieci zlobkowych po przedstawieniu zaświadczenia, ze dziecko do niego uczęszcza. Przedszkola niestety nie są objęte bezpłatnymi szczepieniami p/ospie.

Patutka, dasz radę, choć nie zazdroszczę Ci tych ciężkich chwil. Żyj myślą, że spotkanie z córeczka juz bardzo niedługo.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Patutka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Ciebie kalika jak tam? :-)
    W ogóle pracujesz jeszcze? Bo mam takie zaniki pamięci, że jak Boga kocham nie pamiętam...

Kochana ciesz się, że nie nosisz jeszcze takiego dzieciaczka 3 kilo, nie masz ostatnich tygodni ciąży. Najgorsze jeszcze przed dodą bo.u mnie to chwila, a u Ciebie brzuszek duży będzie jak będzie chłodniej, więc dużo lepiej. Zazdroszczę.
    Ja się pocieszam Tylko że to juz ostatnie pare dni.

Ahhhh czekam czekam na tego maluszka!

2016 🩷

2020 🩵

• kalika Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, obawiam się, że nie jestem w lepszej pozycji. Może teraz mam lepiej, bo mój mały ma ok. 1 kg, ale przede mną cale lato, a brzuch będzie coraz większy. Poród przypada na koniec września/początek października, także cały lipiec, sierpień i wrzesień, czyli najbardziej upalne miesiące przede mną. Myślę o tym z przerażeniem. Do pracy nie chodze już dawno, a konkretnie praktycznie od pozytywnego testu ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Patutka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz do tego 32 tygodnia to nie jest tak źle. Więc nie powinno być tak tragicznie.
    Dosłownie najgorsza to jest taka końcówka.
    Ja w sumie nie mialam w ciąży niczego prócz wymiotów do 20 tygodnia. No nie liczę tych pobytów w szpitalu, to akurat nie objaw ciąży.
    Aczkolwiek dzieki Bogu ominęła mnie zgaga, bóle głowy, kręgosłupa i inne. Tylko te przeokropne duszności. Mimo, że brzuszek znaczenie się obniżył to niestety ale nic sie u mnie nie zmieniło co do problemów z oddechem. Ale mój brzuch też jest maly, ona taka duża, prócz przeokropnie spuchniętych stóp mogę tylko narzekać na ból żeber, ale to nie ona mnie kopie tylko wypina się pupą.

Ah, oglądam mecz i mi smutno że w 81 minucie zremisowali :-(

Ja to jestem ciekawa jak to będzie po porodzie, jak będę wygladac ahhhh.

Dzisiaj w ogóle wysprzątałam cały dom, okna, podłogi, lustra, no i inne.
    Na dodatek zdjęłam firanki, teraz będę musiała je założyć no i zmienić pościel.
    A i kupila mi mama siatke na okno, w końcu wygram z robakami!

A Ty kalika meczujesz dzis? ;>

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy.. moje nogi są gorsze nuż wczoraj nawet.
    Mam wrażenie, że bolą w okolicy stawu.
    Wrzuce zdjęcie ake nie przeraźcie sie...
    Myslicie ze czas do szpitala?

received_1222377654453252_jpeg_300x300_q85.jpg

2016 🩷

2020 🩵

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ