X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika no widzisz człowiek uczy się przez całe życie, że też wcześniej nie machnęłam tego posta ;/ Karmimy się mm, jesteśmy na bebilon pepti dha. Byłam z małym u pediatry alergologa ma stwierdzone łojotokowe zapalenie skóry, na szczęście sytuacja została opanowana i niedopuszczany do ponownego obsypania krostkami :)

A Ty jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 22:40

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie te Wasze dzieciaczki :) Pozdrawiam :*

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Kalika no widzisz człowiek uczy się przez całe życie, że też wcześniej nie machnęłam tego posta ;/ Karmimy się mm, jesteśmy na bebilon pepti dha. Byłam z małym u pediatry alergologa ma stwierdzone łojotokowe zapalenie skóry, na szczęście sytuacja została opanowana i niedopuszczany do ponownego obsypania krostkami :)

Kochana, my od początku praktycznie walczymy z łojotokowym zapaleniem skóry na buźce :( jak opanowałaś sytuację i jak nie dopuszczasz do ponownych wysypów?

my byliśmy przedwczoraj u dermatologa i poleciła fajny płyn micelarny z biodermy dla maluszków i jakąś papkę robioną na zamówienie do smarowania. zamówiłam, kosztowała całe 9,30 pln :) mam smarować 2 razy dziennie, ale średnio to widzę biorąc pod uwagę, że łapki Miłosza są teraz wszędzie i zetrze to z buzi szybciej niż ja posmaruję :/

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda czekamy na Twoje Maleństwo :)

Doda lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiiii ja też czekam z niecierpliwością. Jak by nie było to zostało jeszcze miesiąc do terminu.
    Ja ciekawa jestem co tam u Patutki. Chyba już urodziła i tuli córcie w ramionach że się tak długo nie odzywa.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka pewnie jakiś czas jeszcze nie będzie pisać, bo czasu brak - Julka pojawiła sie na świecie w zeszłym tygodniu :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pozostaje tylko pogratulować i życzyć dużo zdrowia obu dziewczynkom.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Patutka urodziła 29 czerwca w nocy :) Obie są zdrowe i mają się dobrze :) Na pewno jak znajdzie chwilkę to się do Was odezwie :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii nam dermatolog kazała przemywać buźkę ok 4x dziennie octaniseptem i roztworem z mąki ziemniaczanej (łyżeczka mąki na pół szklanki letniej wody). Fajnie to wysuszyło krostki już w ciągu kilku dni, później zaczęłam mu to nawilżać i tu był problem bo każdy krem przyczyniał się to ponownego wysypu, już traciłam nadzieję ale ktoś mi polecił cethapil restoraderm i to był strzał w dziesiątkę, nareszcie mamy piękną gładziutką buziolę. U nas problemu z łzs zaczęły się jak młody dostał potówek więc nie dopuszczam do ich ponownego pojawienia się. Jak tylko widzę że coś się zaczyna dziać starym babcinym sposobem gotuję krochmal i dolewam do wanienki.
    Nam towarzyszyła również okropna ciemieniucha, do tej pory nie wierzę że się pozbyliśmy tego dziadostwa.

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia
    U nas ciemieniucha nadal występuje. Jakoś nie chce zniknąć. Jak się jej pozbyłaś?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam pomogło emolium polecone przez panią doktor, to http://emolium.pl/produkty/zmiekczajacy_zel_na_ciemieniuche.aspx

U nas była tragedia Kacper miał na głowie jeden wielki gruby strup, żadne oliwki i inne olejuszki nie pomagały. Zamiast miękkiej szczoteczki do wyczesywania tak jak zalecają szwagierka poradziła mi kupić gęsty grzebień mam dokładnie taki : http://www.aptekagemini.pl/donegal-grzebien-do-rozczesywania-wlosow-8-8cm.html
    Pół godziny przed kąpaniem smarowałam mu główkę później delikatnie wyczesywałam i zmywałam w kąpieli. Po tygodniu stosowania nie było śladu i w końcu zaczęły nam rosnąć włoski. Nie wiem czy to też miało wpływ ale jak przemywałam mu buźkę tym roztworem z mąki ziemniaczanej to czasem główkę też przetarłam.

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Malwa963 Nowa

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 8 lipca 2016, 20:53

• domiii Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, czyli zalecenie tak jak u nas - wysuszyć a potem nawilżać.
    Wysuszamy tą papką, a do nawilżania też mam Cetaphil tyle, że MD.
    i można przemywać też nadmanganianem potasu, on działa antybakteryjnie.
    a macie też zaskórniki? czy tylko krostki?

Niepokorna, ja polecam piankę do mycia głowy z Musteli - my używamy choć ciemieniuchy nie mieliśmy, ale kilka osób mówiło, że im pomogło.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii nie u nas zaskórników nie ma. Kurcze wczoraj coś mnie podkusiło i wykąpałam małego w płynie do kąpieli Hippa i dzisiaj już ma delikatne krostki na buźce ;/ Jednak trzeba pozostać przy płynie z emolientami..

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Domii nie u nas zaskórników nie ma. Kurcze wczoraj coś mnie podkusiło i wykąpałam małego w płynie do kąpieli Hippa i dzisiaj już ma delikatne krostki na buźce ;/ Jednak trzeba pozostać przy płynie z emolientami..

a jaki płyn używacie do kąpieli?

ps. przemywam trochę tym octaniseptem i widzę, że jest odrobinę lepiej!

d69c2n0azl70dnw1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia
    Ja ogólnie używam kosmetyków Emolium. W takim razie już zamawiam ten żel. Pod koniec miesiąca rodzina wysyła mi paczkę z Polski to akurat to dołożą do paczki :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywamy teraz bubchen i penaten :-) malej nic nie jest po za tym ze pogryza ja komary lobuzy,mozna np w korytarzu zapalic ten wklad dla dzieci od 1 rż?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka gratulacje narodzin coreczki,nacieszcie sie soba i napisz kiedys co u was :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusell,doda czekamy teraz na was z niecierpliwością :-) a tymczasem ide nynku :-) dobranoc wam

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano
    Współczuję komarów. Jak byliśmy w Polsce to Julia też była cała pogryziona aż mi jej było szkoda. Na szczęście tu, gdzie mieszkam komarów nie ma i innych owadów też jakoś nie za wiele.

Madlene84 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ