X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika no widzisz człowiek uczy się przez całe życie, że też wcześniej nie machnęłam tego posta ;/ Karmimy się mm, jesteśmy na bebilon pepti dha. Byłam z małym u pediatry alergologa ma stwierdzone łojotokowe zapalenie skóry, na szczęście sytuacja została opanowana i niedopuszczany do ponownego obsypania krostkami :)

A Ty jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 22:40

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie te Wasze dzieciaczki :) Pozdrawiam :*

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Kalika no widzisz człowiek uczy się przez całe życie, że też wcześniej nie machnęłam tego posta ;/ Karmimy się mm, jesteśmy na bebilon pepti dha. Byłam z małym u pediatry alergologa ma stwierdzone łojotokowe zapalenie skóry, na szczęście sytuacja została opanowana i niedopuszczany do ponownego obsypania krostkami :)

Kochana, my od początku praktycznie walczymy z łojotokowym zapaleniem skóry na buźce :( jak opanowałaś sytuację i jak nie dopuszczasz do ponownych wysypów?

my byliśmy przedwczoraj u dermatologa i poleciła fajny płyn micelarny z biodermy dla maluszków i jakąś papkę robioną na zamówienie do smarowania. zamówiłam, kosztowała całe 9,30 pln :) mam smarować 2 razy dziennie, ale średnio to widzę biorąc pod uwagę, że łapki Miłosza są teraz wszędzie i zetrze to z buzi szybciej niż ja posmaruję :/

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda czekamy na Twoje Maleństwo :)

Doda lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiiii ja też czekam z niecierpliwością. Jak by nie było to zostało jeszcze miesiąc do terminu.
    Ja ciekawa jestem co tam u Patutki. Chyba już urodziła i tuli córcie w ramionach że się tak długo nie odzywa.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka pewnie jakiś czas jeszcze nie będzie pisać, bo czasu brak - Julka pojawiła sie na świecie w zeszłym tygodniu :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pozostaje tylko pogratulować i życzyć dużo zdrowia obu dziewczynkom.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Patutka urodziła 29 czerwca w nocy :) Obie są zdrowe i mają się dobrze :) Na pewno jak znajdzie chwilkę to się do Was odezwie :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii nam dermatolog kazała przemywać buźkę ok 4x dziennie octaniseptem i roztworem z mąki ziemniaczanej (łyżeczka mąki na pół szklanki letniej wody). Fajnie to wysuszyło krostki już w ciągu kilku dni, później zaczęłam mu to nawilżać i tu był problem bo każdy krem przyczyniał się to ponownego wysypu, już traciłam nadzieję ale ktoś mi polecił cethapil restoraderm i to był strzał w dziesiątkę, nareszcie mamy piękną gładziutką buziolę. U nas problemu z łzs zaczęły się jak młody dostał potówek więc nie dopuszczam do ich ponownego pojawienia się. Jak tylko widzę że coś się zaczyna dziać starym babcinym sposobem gotuję krochmal i dolewam do wanienki.
    Nam towarzyszyła również okropna ciemieniucha, do tej pory nie wierzę że się pozbyliśmy tego dziadostwa.

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia
    U nas ciemieniucha nadal występuje. Jakoś nie chce zniknąć. Jak się jej pozbyłaś?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam pomogło emolium polecone przez panią doktor, to http://emolium.pl/produkty/zmiekczajacy_zel_na_ciemieniuche.aspx

U nas była tragedia Kacper miał na głowie jeden wielki gruby strup, żadne oliwki i inne olejuszki nie pomagały. Zamiast miękkiej szczoteczki do wyczesywania tak jak zalecają szwagierka poradziła mi kupić gęsty grzebień mam dokładnie taki : http://www.aptekagemini.pl/donegal-grzebien-do-rozczesywania-wlosow-8-8cm.html
    Pół godziny przed kąpaniem smarowałam mu główkę później delikatnie wyczesywałam i zmywałam w kąpieli. Po tygodniu stosowania nie było śladu i w końcu zaczęły nam rosnąć włoski. Nie wiem czy to też miało wpływ ale jak przemywałam mu buźkę tym roztworem z mąki ziemniaczanej to czasem główkę też przetarłam.

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Malwa963 Nowa

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 8 lipca 2016, 20:53

• domiii Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, czyli zalecenie tak jak u nas - wysuszyć a potem nawilżać.
    Wysuszamy tą papką, a do nawilżania też mam Cetaphil tyle, że MD.
    i można przemywać też nadmanganianem potasu, on działa antybakteryjnie.
    a macie też zaskórniki? czy tylko krostki?

Niepokorna, ja polecam piankę do mycia głowy z Musteli - my używamy choć ciemieniuchy nie mieliśmy, ale kilka osób mówiło, że im pomogło.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii nie u nas zaskórników nie ma. Kurcze wczoraj coś mnie podkusiło i wykąpałam małego w płynie do kąpieli Hippa i dzisiaj już ma delikatne krostki na buźce ;/ Jednak trzeba pozostać przy płynie z emolientami..

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Domii nie u nas zaskórników nie ma. Kurcze wczoraj coś mnie podkusiło i wykąpałam małego w płynie do kąpieli Hippa i dzisiaj już ma delikatne krostki na buźce ;/ Jednak trzeba pozostać przy płynie z emolientami..

a jaki płyn używacie do kąpieli?

ps. przemywam trochę tym octaniseptem i widzę, że jest odrobinę lepiej!

d69c2n0azl70dnw1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia
    Ja ogólnie używam kosmetyków Emolium. W takim razie już zamawiam ten żel. Pod koniec miesiąca rodzina wysyła mi paczkę z Polski to akurat to dołożą do paczki :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywamy teraz bubchen i penaten :-) malej nic nie jest po za tym ze pogryza ja komary lobuzy,mozna np w korytarzu zapalic ten wklad dla dzieci od 1 rż?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka gratulacje narodzin coreczki,nacieszcie sie soba i napisz kiedys co u was :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusell,doda czekamy teraz na was z niecierpliwością :-) a tymczasem ide nynku :-) dobranoc wam

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano
    Współczuję komarów. Jak byliśmy w Polsce to Julia też była cała pogryziona aż mi jej było szkoda. Na szczęście tu, gdzie mieszkam komarów nie ma i innych owadów też jakoś nie za wiele.

Madlene84 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ