X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda fajnie ze masz wsparcie w mamie. Z każdym dniem bedzie latwiej I wszystko bedzie nabieralo jako takich ram :)
    Mam nadzieje ze kolki tylko postraszyly I nie zabawia u Was dlugo. Mnie to sie z tymi kolkami naprawde upieklo chyba.

Kalika a co do porodu to ja przed pierwszym bylam nastawiona mocno ze bedzie ciezko I ze bedzie cholernie bolalo :P dlatego jak polozne Co 30min mnie.pytaly czy chce cos przeciwbolowego to odmawialam bo czekalam az nadejdzie to gorsze ;) ale nie nadeszlo. A jesli chodzi o SN czy Cc to nie uwazam aby mamy rodzace CC byly gorsze. Nawet te dla ktorych to swiadomy wybor. Kazdy podejmuje wlasnego decyzje. Ja porownania nie mam ale nawet po tym 3 porodzie SN dosc ciezkim I najdluzszym nie wybralabym dobrowolnie CC bo ja 1-2h po porodzie juz moglam normalnie funkcjonowac . Co innego jesli jest taka koiniecznosc. 1 porodu w ogole sie nie balam myslalam caly czas o tym ze odwrotu nie ma ;)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda, fajnie, że znalazłaś chwilkę i do nas wpadłas. Mama z pewnością dużo Ci pomaga, ja też mam to szczęście, że będzie miał mi kto pomoc po porodzie. Buziaczki dla Ciebie i Anusi :*

Madlene, ja też nie uważam, że mamy rodzice przez cc są gorszymi mamami. Chodziło mi raczej o to, że znając korzyści wynikające z porodu SN nie chciałabym pozbawiac ich własnego dziecka i siebie. Osobiście świadomie cc bym właśnie z tego względu nie wybrała, ale wiadomo, że jeśli będą ku temu wskazania, to nie będę oponowała. Najważniejsze, aby wszystko skończyło się szczęśliwie dla Mikusia i dla mnie.

Magda, przepraszam że dopiero teraz odpowiadam, ale umknęło mi Twoje pytanie. Jeśli macie "pewny" pod względem higienicznym basen, to ja nie widzę przeciwwskazań, żeby zabrać tam Dominika. Niemowlaczki pamiętające warunki z brzuszka w wodzie zachowują się naturalnie, także powinien być zachwycony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 08:25

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Doda Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/a405ac137afdf.jpg.html

Oto moja malutka pszczółka.

kalika, klaudia1534, Madlene84 lubią tę wiadomość

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda, Ania to sama slodycz! Gratuluję i już nie mogę doczekać się swojego maleństwa :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika
    Spokojnie. Ja rodziłam siłami natury, a potem i tak skończyło się CC. Nie miałam wyboru, ale niczego nie żałuję. I gdybym mogła tak samo pewnie po trzech godzinkach byłabym już na chodzie, ale musiałam czekać do wieczora :P Nie bój się i nie myśl o tym za dużo, bo myślenie naprawdę w niczym nie pomaga.

Doda
    Ania jest przesłodka :)

Magda
    My też mamy w planach wyjście z młodą na basen, ale jakoś się nie możemy zebrać :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda ale masz sliczna ta kruszynke

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda Ania przesliczna!

Kalika juz prawie prawie ;)

U nas dzis byla najgorsza noc Od porodu. I zapowiada sie kolejna taka. Maly budził sie Co kilkanascie minut, plakal, jeczal... calutka noc. Mial tez niewielki stan podgoraczkowy- obstawialam zabki ale dzis ciutke mu harczy w nosku jakby sie jakis katar zaczynal, do tego oczko lzawic zaczyna wiec nie wiem czy nie jakis wirus sie zaczyna panoszyc. Narazie calpol aromactiv I masc majerankowa I zobaczymy. Najgorzej ze spac nie moze. Zasypia przytulony do mnie a jak go odkladam do lozeczka to po 5 minutach sie zaczyna rzucac, krecic, kopac, jeczec I w koncu placz :(

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene
    Miałam z Julią dokładnie to samo. Trwało 5 dni i to na bank było na zęby. Też jej w nosie charczało lekko, ale nie bardziej niż zwykle. U nas jednak lepiej sprawdził się Naproxen dla dzieci. Julia po nim lepiej spała. Jedną noc całą spała ze mną, bo inaczej ani ja ani ona byśmy nie spały niestety.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh u Philipa chyba jednak to katar bo charczy mu strasznie. Przytyka go wrecz przez Co sie zlosci I nie moze spac. Ale z nosa nic nie leci ani jak probuje wyciagnac to tez nic. Jakby gdzies w zatokach I gardlem splywalo ... sama nie wiem. Ale dzis noc podobna. Tez chcialam wziasc Malego do siebie ale to niewiele pomoglo. W miare drzemal ale tylko u mnie na rekach. Czyli mama siedziala dziecko w miare spalo. Wciaz 37.5 czyli Stan podgoraczkowy :( zal mi go bo sie meczy straszliwie:(

zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene oby Philipek szybko doszedł do siebie i żeby nie było to nic poważnego. Może warto pójść do lekarza?

My jednak zdecydowaliśmy się na wyjazd do Warszawy do mego brata. Urlop bardzo udany, byliśmy w zoo, łazienkach, pochodzilismy po Starym mieście. Odwiedziliśmy trochę rodziny. Dziś byliśmy na mega pysznych burgerach. Dominikowi u wujka się super śpi. Wczoraj spał od 20 do 6 rano, potem mleczko i jeszcze spanie prawie do 9:-) dziś podobnie:-) ciekawe czy w domu też tak będzie...
    Mieliśmy dziś wracać, no ale ale nie ma tak pięknie, samochód nam się zepsuł...na szczęście nie w trasie a na wylocie ze stolicy...brat po nas przyjechał. Potem udało się ściągnąć samochód do brata do garażu i jutro będziemy naprawiać. Jeśli to jest to co chłopaki obstawiaja to ok 600zl nam pójdzie...ehh zawsze jakieś wydatki....A zaczęliśmy już odkładać na remont łazienki i znowu trzeba to będzie odłożyć w czasie pewnie...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy u lekarza bo caly weekend bez zmian. Okazuje sie ze wirus. Takze calpol i krople do noska. Szczepienie wiec tez sie nam odwlecze. 5 Od 3 dni prawie nie spie, w każdym badz razie bardzo malo ale poki Co trzymam sie. Dzis zaczelam tez prace.

Magda dobrze ze wykorzystaliscie urlop I odpoczeliscie. Przykro mi ze auto sie popsulo. Niecierpie takich nieplanowanych wydatkow :( oby to jakas drobnostka tylko.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda
    Jak ja zazdroszczę Ci tego, że Dominik tak długo śpi. Chciałabym przespać bite 8 godzin bez żadnego wstawania. Ale niestety nie jest mi to dane. A dzisiaj byłam budzona co 2 godziny. Makabra! Idą zęby i Julia się troszkę męczy.
    A jeśli chodzi o zepsute auto to niestety zwykle tak właśnie jest, że jak człowiek zaczyna odkładać kasę to nagle coś nieoczekiwanego się dzieje. Mam nadzieję, że jednak okaże się, że wszystko taniej Was wyniesie.

Madlene
    Dobrze, że poszłaś do lekarza. Mam nadzieję, że młody szybko wyzdrowieje. A może zamiast Calpolu weź Naproxen? U nas lepiej działał.

U nas dzisiaj wychodzi pierwszy ząbek. Czuję ostre pod palcami i widzę krewkę. I młoda bardziej marudzi. Miejmy nadzieję, że szybko się nam ząbek w pełni pokaże :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna a co to ten naproxen? Dziala tez przeciwzapalnie czy chodzi tylko o zbicie temperatury?

zrz6e6ydhjw308do.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie witaminki polecacie?

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • kalika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, Naproxen to lek z tej samej grupy co Ibuprofen. Podobnie jak on ma działanie przeciwbolowe, przeciwgoraczkowe i przeciwzapalne, ale działa silniej od Ibuprofenu. Nie ma badań na jego bezpieczeństwo u dzieci do 2 roku życia, dlatego nie zaleca się go u maluchów. Poza tym to na prawdę silny lek i zarezerwowany jest do leczenia np. schorzeń reumatologicznych. Natomiast Calpol to paracetamol i on ma tylko działanie przeciwgoraczkowe i przeciwbolowe. Działania przeciwzapalnego nie ma.

Niepokorna, nie chce Cie straszyć, ale to dopiero pierwszy ząbek, a będzie ich jeszcze kilka ;) Mam nadzieję, że kolejne będą wyzynac się w spokojniejsze atmosferze.

Magda, przykro mi z powodu awarii auta. Mam nadzieję, że szybko i stosunkowo tanio uda się usunąć usterke, choć Warszawa pod względem cen takich usług nie jest najlepszym miejscem :/ Szczęście w nieszczęściu, że nie rozkraczyliscie się gdzieś w szczerym polu w połowie drogi do domu. Nam raz przydarzyła się taka historia w połowie trasy z Warszawy do domu rodzinnego. Na domiar złego było to 10 listopada w nocy, a 11 przypadało wolne od pracy święto i o mechanika było trudno. Musieliśmy nocować w jakimś koszmarnie drogim hotelu, następnego dnia cudem znaleziony mechanik też słono sobie policzył, a my dojechaliśmy do domu przeszło dobę później. No ale teraz chociaż mamy co wspominać ;) Widziałam Wasze fotki z pobytu u brata, super wyglądacie w trójkę :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika
    Mi lekarz powiedział, że zamiast Calpolu mam podawać Naproxen, bo zadziała lepiej i przyniesie dziecku ulgę, a poza tym szybciej się ze wszystkim rozprawi. I faktycznie tak zadziałał. A prawda jest taka, że jak coś ma dziecku zaszkodzić to i tak zaszkodzi. Nie popadajmy w paranoje :) Wiem, że Ty patrzysz na wszystko przez pryzmat zawodowy, ale myślę, że skoro lek jest przeznaczony dla dzieci i można go kupić bez recepty to nie jest w stanie zaszkodzić, jeśli podajemy go zgodnie z zaleceniami.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, w Polsce lek ten nie ma rejestracji u dzieci poniżej 16 roku życia, jedynym wyjątkiem jest reumatoidalne zapalenie stawów, a więc dla tych dzieci przeznaczony nie jest. Nawet nie występuje w postaci, która można by takiemu dziecku podać. Nigdy nie spotkałam się z tym, żeby w Polsce ktoś zalecal ten lek małym dzieciom, a tym bardziej przy zabkowaniu. Może w UK są inne zwyczaje, tego nie wiem. Jeśli dziecko wymaga dodatkowego leku przeciwbolowego do Calpolu to dołącza się Ibuprofen. Oba są w pełni bezpieczne dla maluszków. Naproxen faktycznie lepiej uśmierza ból niż Calpol, ale podobnie działa właśnie bezpieczniejszy od niego Ibuprofen. Podanie jakiegokolwiek leku (czy będzie to Naproxen, Calpol, czy jeszcze coś innego) nie przyspieszy samego procesu wyzynania zębów, jedyne co one robią to działają przeciwbolowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 10:56

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika
    Ale ten lek to właśnie jest Ibuprofen, bo jest na jego bazie. Naproxen to wyłącznie nazwa. I występuje dokładnie w takiej samej postaci jak Calpol, czyli podaje się go w formie liquidu do buzi. Może po prostu w UK są zupełnie inne leki niektóre? A co do przyspieszenia procesu ząbkowania to nie ma nic takiego chyba. Mi chodziło wyłącznie o to by dziecko nie cierpiało z bólu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 11:42

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś pewna ze składnikiem jest Ibuprofen? Tak jest na opakowaniu (mniejsza czcionka pod nazwą)? Jeśli tak, to bardzo dziwne, bo Naproxen to osobny lek i głupie byłoby nazywanie jednego leku nazwa innego. No ale cóż, nie twierdzę że nie, coraz mniej rzeczy mnie dziwi na tym świecie ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika
    Ale ze mnie gamoń! Oczywiście, że wszystko pomieszałam. To nie Naproxen tylko Nurofen :P

kalika lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ