X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kręcą nosami jeśli chodzi o imiona.
    U nas będzie Kaja lub Antek ;)

Madlene84 lubi tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy Antonii :)
    Wiesz, u nas miał być Stanisław, ale to było zanim postanowiliśmy mieszkać w UK. Tu było by ciężko z takim imieniem. Dlatego będzie Natan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 23:08

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ja też obstawiam Nathan ewentualnie Philip ale zależy na które uda mi się męża namówić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 23:16

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na osiedlu jest jeden Staś :)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kręcili nosem jak wybraliśmy David. A teraz ani nikogo nie zamierzam pytać o zdanie ani nikogo informować. Noooo ewentualnie męża hahaha

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna zawroty głowy mogą być od zbyt małej ilości płynów. Mi lekarz powiedział ze jak 3l dziennie nie wypije to się nawet omdlenia mogę spodziewać.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    Niepokorna ja też obstawiam Nathan ewentualnie Philip ale zależy na które uda mi się męża namówić ;)

Ale ja daje typowo polskie Natan, a nie Nathan.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    Niepokorna zawroty głowy mogą być od zbyt małej ilości płynów. Mi lekarz powiedział ze jak 3l dziennie nie wypije to się nawet omdlenia mogę spodziewać.

No ale ja już więcej pić nie dam rady :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wypijam około 2-2.5 więcej ciężko. Je
    Imię jedno i drugie czyta się tak samo :)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy taki błąd pilniki z Davidem naszym. Wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy ze chcemy to zostać 4aczej na zawsze. Napisaliśmy mu w akcie urodzenia Dawid i tutaj np u lekarza czytają go dałid (chyba ze lekarz jest bardziej rozgarniery ;) ). W szkole jest David natomiast nie nie ma problemu. Dlatego chcemy mu w papierach zmienić pisownię. Tutaj nie będzie problemu a nawet gdyby kiedy przyszło nam jednak wrócić do PL to nawet przy pisowni przez V będą go w Polsce czytać Dawid :) mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi :)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, jakoś ostatnio nie mam weny do pisania. Jeszcze parę dni temu myślałam że mdłości mam już za sobą, ale niestety wróciły i to tym razem z wymiotami. Wczoraj bardzo ciężko było mi cokolwiek utrzymać w żołądku.

Misia26 Twój post, w którym pisałaś o zawiesinie gaviscon na zgagę wczoraj uratował mi życie. Takiej zgagi to ja jeszcze nigdy w życiu nie miałam. Byłam straszliwie głodna a cokolwiek wzięłam do ust to miałam wrażenie, że wszystko mi wewnątrz płonie. Na szczęście znalazłam otwartą aptekę i pozbyłam się tego dziadostwa :)

Madlene jak ząb dzisiaj? Mam nadzieję, że ból Cię już nie męczy :*

Co do imion to u nas dla chłopca- Kacper, a dla dziewczynki jest mega problem bo mężulek chciałby jedynie Zosie a mnie to imię się nie podoba. Więc będę go musiała w razie czego namówić na Blankę, Alicję lub Oliwię :D

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc:) jak wam mina weekend:) widze ze o imionach piszecie u nas ciezko bylo mezowi nic sie nie podobalo ale wkoncu dal sie przekonac na Lenke :)

Ja dzisiaj wizytuje :) trzymajcie kciuki :)

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ząb dziś rzeczywiście lepiej chyba antybiotyk zaczyna działać. Jestem w stanie go dotknąć dziś . Wciąż boli i policzek i dziaslo ale jest lepiej. Teraz to się boje tego leczenia brrrr

U nas dla dziewczynki byłoby łatwiej. Alicja mi się podoba bardzo ale Zosia tez tyle ze u nas by to była raczej Sofia :) ale pewnie namawialabym męża na Klare :) tyle ze juz po wszystkim teraz trzeba wybrać imię dla synka. A to wyzwanie. To co mi się podoba to mężowi nie i na odwrót. No i nie mam takiego imienia żebym była przekonana ze jest cudowne i nie do zastąpienia ale z Davidem mieliśmy tak samo. Jak był w brzuchu to mówiliśmy na niego No Name :) a jak się urodził to imię okazało się oczywiste. U nas jeszcze dochodzi problem miedzynarodowosci. Ale stawiam na Nathanka jakoś pasuje mi to imię do mojego dziecka... obawiam się ze mąż jednak będzie kręcił nosem... ale jak nic lepszego nie wymyśli to tak zostanie.

100krotka powodzenia na wizycie! Wasz córcia juz wielka :) mojego męża bratanica jest Lenka - tez mi się podoba :)

Klaudia jeszcze trochę i minie to gorsze samopoczucie. Obiecuje! :)

Ja w szkole. Wreszcie się coś zaczyna dziać ciekawszego. Podstawy ale już trochę praktyki.

Mój syn w brzuchu harce sobie urządza ostatnio niesamowite. Wczoraj chyba nawet miał czkawke. Oprócz kopniaczkow czuje tez i widzę jego przesuwanie się z miejsca na miejscu. A wczoraj w kościele jak mnie kopnął to aż podskoczylam bo się nie spodziewałam i się wystraszyłam :)

Kochane udanego tygodnia!!! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 11:10

100krotka:) lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i miałam Wam mówić. Mój synek główkę chyba przesunął bo tym dole ten brzuch juz tak nie boli. Poza tym zaczęłam pić wodę z dużą ilością magnezu i te skurcze co miałam się uspokoił. Są jeszcze ale duo rzadziej.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene współczuje tego kanałowego. Ja miałam raz i jeszcze dentysta zrobił mi je na żywca bez żadnego znieczulenia a jeśli chodzi o leczenie zębów to ja jestem strasznie wrażliwa. Więcej do niego nie poszłam..
    Strasznie zazdroszczę Co tych wariacji maluszka. Już się nie mogę doczekać kiedy mój będzie szalał w brzuszku :)

Mam nadzieję, że te nudności w końcu pójdą sobie gdzieś daleko już na dobre :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdą pójdą. Mam nadzieje ze naprawdę już wkrótce.

Mi lekarka obiecała porządne znieczulenie bo powiedziała ze lepsze to dla maluszka niż stres.

W szkole u mnie się zorientowali ze jestem w ciąży i nie pasuje im... ciekawe co z tego wyniknie....

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Madlene, Natan i Nathan będą czytać tak samo. Ale znasz moje nazwisko. Jest typowo polskie i nie mogę do polskiego nazwiska dać imienia zagranicznego. Ja uważam, że polskie nazwisko musi mieć polskie imię. Ale faktycznie z imieniem Natan nie będzie problemu z czytaniem w UK :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś nie chciałam się budzić. Śniło mi się, że miałam romans. Tzn tylko się całowałam. Ale mężczyzna tak mnie kręcił, że nie mogłam się oderwać. Cudownie całował :) Potem mąż się dowiedział i musiałam się z kochankiem rozstać. Mąż mi wybaczył. Ale sen i tak był ekstra <3 Lepiej bym na żywo nie spotkała na swojej drodze takiego mężczyzny :P

Madlene84, Maniaaaa lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas na śniadanko :)

sykuao.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 14:11

Madlene84, 100krotka:) lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:-) melduję powrót do domciu:-)
    Niepokorna niezłe sny masz:-) i śniadanko też na wypasie, dogadzasz sobie:-)

Madlene dobrze że z zębem lepiej oby leczenie gładko poszło.

My się w stolicy obkupilismy. Mamy tapetę, farbę i żyrandol do dziecięcego pokoju. Więc mąż już może zaczynać remont:-) aż się doczekać nie mogę. Zostało nam kupić wykładzinę i potem już wyposażenie.
    Z imionami my się dla chłopca zastanawiamy pomiędzy Filip a Dominik, dla dziewczynki póki co jeszcze nie myśleliśmy. Zaczniemy się zastanawiać jeśli nasza dzidzia okaże się być płci żeńskiej:-)
    Muszę wam powiedzieć że takie wyjazdy są męczące, tyle czasu w jednej pozycji to dla mnie za dużo. Najważniejsze ze już w domu. Rodzice jeszcze na tydzień zostali. Mój brat szykuje im niespodziankę. W czwartek polecą do Gdańska w odwiedziny do mego drugiego brata, a że nigdy nie latali to będzie wesoło. Tata zawsze mówił że miałby chęć zobaczyć jak to jest, żałuję że nie zobaczę ich min w czwartek rano jak się dowiedzą jakie mają plany na dzień. Samolot mają rano i wieczorem wracają. Brat wychaczyl bilety za 19zl w jedną stronę.

Madlene84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ