X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa witam sie i ja:) tak patrze ze za 17 dni zaczynamy drugi trymestr :) u mnie goracy tydzien bo przyjelam siostre do pracy i uczymy sie :) za 6 dni wizyta ciekawe jak dzieciaczki juz sa duze :) milego dnia kochane :*

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!

Ale ten czas pędzi co? Ja już w połowie. ... i kiedy to minęło?

Ania właśnie sobie próbowałam wyobrazić jakby to było mieć dwójkę na raz i.... nie potrafię hahahah

Szukałam stron z ubrankami dla bobasa.... i trochę jestem zawiedziona bo na każdej podoba mi się po kilka kompletów. ... a chciałam znaleźć miejsce z ogromnym asortymentem i wyborem żeby większość kupić w jednym miejscu. Chodzi mi o sklep online. Może któraś z was trafiła na taki?

Ja w szkole ale na szczęście dziś do 13.00.

Magda ja studiuje grafikę. To taki odpowiednik tutejszej podyplomowe właśnie. Tylko póki co te zajęci z grafiką niewiele mają wspólnego wiec nuuuuda.

Nataliano czemu taki długi okres oczekiwania na wyniki?

Miłego dnia kochane!

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas póki co 7 stopni brrrrrr

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc:)

Ania zleci Ci te 17 dni blyskawicznie:) Mnie tez ciekawi jak tam Twoje maluszki :)blizniaki dla mnie to wyzwanie by bylo

Madlen ja czesto szukam ale zebym trafla na jeden konkretny nie;/

Nataliano dopiduje sie do pytania Madlen czemu tak dlugo?

Ja mialam koszmarno noc;/ nie moglam spac nogi bolaly mnie niesamowicie;/ a nigdzie wczoraj nie chodzilam siedzialam caly dzien w domu;/ az sie splakalam;/
    A dzis odbieram wyniki glukozy...mam stresa

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:-) dziś nie szłam do pracy, ale oczywiście organizm przyzwyczajony więc od 6 nie śpię:-) rano sie spakowalam i teraz siedzę gotowa na wyjazd do Warszawy. Wizytę u lekarza mam za dwie godzy a potem w drogę:-)

Madlene grafika to musi być ciekawy kierunek:-) na początku chyba wszędzie jest tak że nie ma to nic wspólnego z głównym kierunkiem ale potem się na pewno rozkręci:-) ja też nie znalazłam takiego sklepu zeby wszystko w jednym miejscu kupić. Tylko ja nie szukam w ogóle ubranek a się skupiam na wyposażeniu i to też z kilku miejsc bede zamawiać.

Aniu czas szybko zleci i zaraz będziesz miała II trymestr:-) też czekam niecierpliwie na twoją wizytę:-)

100krotka nie stresuj się glukoza, jeśli dobrze się czujesz to wyniki też na pewno ok będą:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby tu mam fajny sklep gdzie są niedrogie ciuszki ale marzy mi się coś takiego czego tu nie ma :P np. Tutaj się nie używa śpiochów i kaftanikow a ja bym chciała kilka takich kompletów. Chyba tak to wygląda ze będzie trzeba kupić w kilku miejscach. Na szczęście te przesyłki nie są aż tak drogie.

Magda życzę udanej imprezki i weekendu. Odpoczywaj ;)

Tez liczę ze się w końcu ciekawie zrobi :)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, 100krotka bo wyniki jada do Warszawy i stamtad bedzie wysylane droga emailowa i do labol tu kolo mnie wiec dlugo to trwa,jak bedzie wszystko ok to nie trzrba w kyoryms znow tyg ciazy oddawac znow krwi na ta grupe ujemna,a jak bedzie zle to cza robic badania az do 6tyg po urodzeniu chyba

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz za tydz zrobic mocz i morfologie a o glukozie cisza;D no i plus tarvzycowe musze zrobic na sqoj koszt bo.musze pilnowac tarczyce... ;) u nas 15st a slonce swieci masakrycznie przez szyby

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki ale malo kumam

Glukoza na czczo 80,7 mg/dl 70,0-99,00
    po godzinie 143,2
    po2 123,0 -140,0

powtarzalam tez txo

IgG <0,03
    IgM 0,120

co powiecie pielegniarka pytala sie mnie czy chodze do ich gin jak powiedzialam ze nie to pyta sie kiedy mam sizyte ale nic mi nie chciala powiedziec

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie piszę, bo jakoś nie mam weny. Ale jestem podekscytowana, bo dostałam dzisiaj paczkę z Polski. Waga prawie 50 kg. Wiele skarbów :) Pozdrawiam Was i miłego dnia kochane :)

Madlene84 lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny a ja się też przeziębiłam:(:(:( i oczywiście nie wiem co z tym zrobić:( Pomóżcie;*

Niepokorna, fajowo, że masz 50 kg torbę niespodzianek, też taką chce!:)

100 krotka, nie ma tam jakiś norm? Niestety nie pomogę, bo jestem przed tymi badaniami.;(

nataliano, też muszę kontrolować tarczycę, i też wykonuje je na swój koszt: tsh, ft3 i ft4, ostatnio wyniki miałam super, ale może dlatego, że byłam nad morzem:)

Magda, daj znać koniecznie jak po wizycie:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna 50 kg wow :) porzadna paka :)

Josephinka wlasnie nie ma norm ;/ ale juz kontaktowalam sie z mama i ona podpytala sie i raczej jest ok :)

Ja tez bo miesiac robir tsh prywatnie;/

josephinka84 lubi tę wiadomość

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super, że wszystko ok!:)

ja właśnie pije miksturę: mleko, miód i czosnek:)

Mi tsh bez leków z 3,4 spadło do 2,1:) w ciągu 2 tyg, ale może to zasługa morza i ryb?:) suplementuje sobie jod:) ft3 i ft4 mam w normie.

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie lecze na tarczyce od 3 lat ;/ teraz wyniki mam w normie musze tylko usg tarczycy zrobic :) 5pazdziernika ide :)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak dziewczyny, paczka porządna i mega przydatne rzeczy :D Jestem mega szczęśliwa z paczki :)

Madlene84 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam od kogo dostac paki ;/

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dostałam paczkę od teściów i mojej mamy.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostaje pojedyncze rzeczy ale tez ciesza :) albo worek ubranek dlam malej od siostry :)

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna widzę ze cieszą Cię takie same rzeczy jak mnie ;) ja też nie mam od kogo paczki dostać chyba ze sobie coś zamówię :P

zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się ze stolicy:-) trochę nam zeszło, obsuwe z wyjazdem mieliśmy.
    Więc po wizycie wszystko dobrze, maluch rośnie. Dziś lekarz tylko serduszka słuchał więc ładnie bije. I badał szyjke, 4cm więc jest ok. Cysta zmniejszyła się o połowę więc się wchłania. Z wyników lekarz zadowolony, muszę tylko zwiększyć żelazo w diecie. Następna wizyta za miesiąc.
    Zmykam bo brat z moimi rodzicami do teatru idą, więc musimy się maluchami zająć:-)

100krotka:), josephinka84, Madlene84, klaudia1534 lubią tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ