X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa witam sie i ja:) tak patrze ze za 17 dni zaczynamy drugi trymestr :) u mnie goracy tydzien bo przyjelam siostre do pracy i uczymy sie :) za 6 dni wizyta ciekawe jak dzieciaczki juz sa duze :) milego dnia kochane :*

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!

Ale ten czas pędzi co? Ja już w połowie. ... i kiedy to minęło?

Ania właśnie sobie próbowałam wyobrazić jakby to było mieć dwójkę na raz i.... nie potrafię hahahah

Szukałam stron z ubrankami dla bobasa.... i trochę jestem zawiedziona bo na każdej podoba mi się po kilka kompletów. ... a chciałam znaleźć miejsce z ogromnym asortymentem i wyborem żeby większość kupić w jednym miejscu. Chodzi mi o sklep online. Może któraś z was trafiła na taki?

Ja w szkole ale na szczęście dziś do 13.00.

Magda ja studiuje grafikę. To taki odpowiednik tutejszej podyplomowe właśnie. Tylko póki co te zajęci z grafiką niewiele mają wspólnego wiec nuuuuda.

Nataliano czemu taki długi okres oczekiwania na wyniki?

Miłego dnia kochane!

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas póki co 7 stopni brrrrrr

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc:)

Ania zleci Ci te 17 dni blyskawicznie:) Mnie tez ciekawi jak tam Twoje maluszki :)blizniaki dla mnie to wyzwanie by bylo

Madlen ja czesto szukam ale zebym trafla na jeden konkretny nie;/

Nataliano dopiduje sie do pytania Madlen czemu tak dlugo?

Ja mialam koszmarno noc;/ nie moglam spac nogi bolaly mnie niesamowicie;/ a nigdzie wczoraj nie chodzilam siedzialam caly dzien w domu;/ az sie splakalam;/
    A dzis odbieram wyniki glukozy...mam stresa

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:-) dziś nie szłam do pracy, ale oczywiście organizm przyzwyczajony więc od 6 nie śpię:-) rano sie spakowalam i teraz siedzę gotowa na wyjazd do Warszawy. Wizytę u lekarza mam za dwie godzy a potem w drogę:-)

Madlene grafika to musi być ciekawy kierunek:-) na początku chyba wszędzie jest tak że nie ma to nic wspólnego z głównym kierunkiem ale potem się na pewno rozkręci:-) ja też nie znalazłam takiego sklepu zeby wszystko w jednym miejscu kupić. Tylko ja nie szukam w ogóle ubranek a się skupiam na wyposażeniu i to też z kilku miejsc bede zamawiać.

Aniu czas szybko zleci i zaraz będziesz miała II trymestr:-) też czekam niecierpliwie na twoją wizytę:-)

100krotka nie stresuj się glukoza, jeśli dobrze się czujesz to wyniki też na pewno ok będą:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby tu mam fajny sklep gdzie są niedrogie ciuszki ale marzy mi się coś takiego czego tu nie ma :P np. Tutaj się nie używa śpiochów i kaftanikow a ja bym chciała kilka takich kompletów. Chyba tak to wygląda ze będzie trzeba kupić w kilku miejscach. Na szczęście te przesyłki nie są aż tak drogie.

Magda życzę udanej imprezki i weekendu. Odpoczywaj ;)

Tez liczę ze się w końcu ciekawie zrobi :)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, 100krotka bo wyniki jada do Warszawy i stamtad bedzie wysylane droga emailowa i do labol tu kolo mnie wiec dlugo to trwa,jak bedzie wszystko ok to nie trzrba w kyoryms znow tyg ciazy oddawac znow krwi na ta grupe ujemna,a jak bedzie zle to cza robic badania az do 6tyg po urodzeniu chyba

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz za tydz zrobic mocz i morfologie a o glukozie cisza;D no i plus tarvzycowe musze zrobic na sqoj koszt bo.musze pilnowac tarczyce... ;) u nas 15st a slonce swieci masakrycznie przez szyby

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki ale malo kumam

Glukoza na czczo 80,7 mg/dl 70,0-99,00
    po godzinie 143,2
    po2 123,0 -140,0

powtarzalam tez txo

IgG <0,03
    IgM 0,120

co powiecie pielegniarka pytala sie mnie czy chodze do ich gin jak powiedzialam ze nie to pyta sie kiedy mam sizyte ale nic mi nie chciala powiedziec

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie piszę, bo jakoś nie mam weny. Ale jestem podekscytowana, bo dostałam dzisiaj paczkę z Polski. Waga prawie 50 kg. Wiele skarbów :) Pozdrawiam Was i miłego dnia kochane :)

Madlene84 lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny a ja się też przeziębiłam:(:(:( i oczywiście nie wiem co z tym zrobić:( Pomóżcie;*

Niepokorna, fajowo, że masz 50 kg torbę niespodzianek, też taką chce!:)

100 krotka, nie ma tam jakiś norm? Niestety nie pomogę, bo jestem przed tymi badaniami.;(

nataliano, też muszę kontrolować tarczycę, i też wykonuje je na swój koszt: tsh, ft3 i ft4, ostatnio wyniki miałam super, ale może dlatego, że byłam nad morzem:)

Magda, daj znać koniecznie jak po wizycie:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna 50 kg wow :) porzadna paka :)

Josephinka wlasnie nie ma norm ;/ ale juz kontaktowalam sie z mama i ona podpytala sie i raczej jest ok :)

Ja tez bo miesiac robir tsh prywatnie;/

josephinka84 lubi tę wiadomość

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super, że wszystko ok!:)

ja właśnie pije miksturę: mleko, miód i czosnek:)

Mi tsh bez leków z 3,4 spadło do 2,1:) w ciągu 2 tyg, ale może to zasługa morza i ryb?:) suplementuje sobie jod:) ft3 i ft4 mam w normie.

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie lecze na tarczyce od 3 lat ;/ teraz wyniki mam w normie musze tylko usg tarczycy zrobic :) 5pazdziernika ide :)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak dziewczyny, paczka porządna i mega przydatne rzeczy :D Jestem mega szczęśliwa z paczki :)

Madlene84 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam od kogo dostac paki ;/

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dostałam paczkę od teściów i mojej mamy.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostaje pojedyncze rzeczy ale tez ciesza :) albo worek ubranek dlam malej od siostry :)

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna widzę ze cieszą Cię takie same rzeczy jak mnie ;) ja też nie mam od kogo paczki dostać chyba ze sobie coś zamówię :P

zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się ze stolicy:-) trochę nam zeszło, obsuwe z wyjazdem mieliśmy.
    Więc po wizycie wszystko dobrze, maluch rośnie. Dziś lekarz tylko serduszka słuchał więc ładnie bije. I badał szyjke, 4cm więc jest ok. Cysta zmniejszyła się o połowę więc się wchłania. Z wyników lekarz zadowolony, muszę tylko zwiększyć żelazo w diecie. Następna wizyta za miesiąc.
    Zmykam bo brat z moimi rodzicami do teatru idą, więc musimy się maluchami zająć:-)

100krotka:), josephinka84, Madlene84, klaudia1534 lubią tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ