X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ja codziennie moze nie ale raz na jakis czas po pobraniu krwi tak jak dzis :)

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda raczej bardziej dekoracyjna. Ale pamiętam ze córka miała zoltaczke i kazali nam ją trzymać w słońcu. Wiec łóżeczko ustawilismy pod oknem i zaslanialismy ja baldachimem żeby ją nie razilo a jednocześnie była w tym świetle. Teraz jeden będę miała w salonie przy kołysce i myślę że ten się bardziej przyda bo np telewizor migający tak nie będzie młodemu przeszkadzał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 14:36

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Wcześniej pisałam o imieniu Natan. Ale mojej mamie i teściom się to imię nie podoba. I teraz zastanawiamy się z mężem nad imieniem Bruno. Co sądzicie?

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:) ja oczywiście już grzecznie w pracy:)

Niepokorna myślę, że z imieniem tak samo jak z każdą inną rzeczą - kwestia gustu. Mi się osobiście Bruno nie podoba, a może inaczej nie pasuje do dziecka. Ale tak jak mówię kwestia gustu:)

Mi się dziś trochę pracy szykuje. Muszę nieco porządków w dokumentach porobić, żeby dziewczyny się były w stanie ogarnąć jak mnie nie będzie.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Niepokorna mnie się też Bruno nie podoba. A już w ogóle mi się nóż w kieszeni otwiera jak słyszę ze się komuś tam nie podoba. Wasi rodzice juz mieli szansę imiona dzieciom wybierali. To Wasz wybór i nic nikomu do tego. Napewno nie będą kochać wnuka mniej ze względu na imię które się im nie podoba.

Magda na spokojnie nie przemęczenie się.

My w szkole mamy zaraz coś w rodzaju grupowej dyskusji publicznej. Nonsens. Zamierzam milczeć. Na ocenie mi w ogóle nie zależy.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tego się boję, że będą wnuka kochać mniej...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja ;) ja wstalam o 7 i szykowalam sie na pobranie krwi,ale weszlam.do auta i co ? Nie odpalil cholera;/ wrrr masakra, ale sie wkurzylam nie dosc ze 13sty dzis to nawet plukalam zeby plynem i prawie zwymiotowalam o mamo;/ moja niusia chyba zadzi w brzusiu,nie.daje.mamie.robic to.co.chce ;D no.i.weszlam do.domu i.sie polozylam az spalam.do 11godz,teraz co sniadanie.jakos weszlo i zimne kakao musze pic;D ,jeszcze sie lecze jakoms infekcja.czy zapaleniem.pochwy,mam.nadzieje ze.przejdzie w przeciwnym razie gin w nast tyg cos przepisze...wczoraj moj R zgotowal pomidorowa zupke na.wieczor mmm dobra byla slodko ;* przez ta szaro bura pogode sie nic nie chce...ale poprasuje chociaz;) Niepokorna mi tez sie.nie podoba Bruno ale to kwestia gustu ;)to twoj wybor duzo jest imion do wyboru,ale jesli wam.sie podoba to powinno tulko i wylacznie wam.sie podobac;) ja tam wybralam.imie dla naszej.z.moim i nic nikomu do tego ;)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna przecież to nie imię jest wyznacznikiem czy się kogoś kocha bardziej czy mniej. My w ogóle z mężem nie bierzemy pod uwagę opinii innych odnośnie imienia. To nasze dziecko i nasz wybór. Ostatnio coś mama mi mówiła jak to ona by nie nazwała malucha, to jej powiedziałam że to nie jej decyzja i niech nawet nie myśli że będziemy się ich o zdanie pytać:) jak wybierzemy to ich po prostu poinformujemy bez opcji czy im się podoba czy nie. Przyzwyczają się:)

Madlene84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, podniosłyście mnie na duchu :) Ale wiecie... to przykre, kiedy własna mama mówi mi, że nie podoba jej się imię, ale to mój wybór, a ona najwyżej nie będzie mówiła po imieniu do dziecka... Przykro mi się zrobiło. Teściowie mi nie powiedzieli wprost, że im się imię nie podoba, ale wiem, że tak uważają, bo moja mama z nimi rozmawiała. Teściowa pewnie twierdzi, że jestem uparta i że tylko ja takie imię wybrałam, a to nasza wspólna decyzja z mężem.
    Tak, czy siak chyba jednak będzie Natan. Tylko mąż chce by było Nathan angielskie, a ja wolę polskie. Sama nie wiem... Mamy typowo polskie nazwisko, więc wolałabym Natan bez h.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie tez jest moje zdanie. Nic nikomu do tego. Nawet jak im sie nie podoba, to sie przyzwyczaja a podobac sie ma Wam, tylko i wylacznie. To Wasza decyzja. Naszym tez sie David nie podobalo, ale mialam to w nosie i teraz tez nikogo pytac nie bede, ze szpitala napisze najwyzej ze sie urodzil: Filip (dajmy na to bo to jeszcze nie takie pewne). :P A tesciowa niech sobie myslo co chce, jak wybraliscie imie z mezem razem, to moim zdaniem wystarczy.

Niepokorna co do imienia, to jesli macie chociaz mala szanse czy pomysl na to zeby zostac w UK to tez bym pisala przez h. A w Polsce w dzieiejszych czasach i tak beda czytac Natan. Tak jak u nas wystarczy, ze maja problem z przeczytaniem nazwiska, bo tez mamy polskie wiec z imieniem niech sie dziecko nie musi tlumaczyc w szkole :P Wiec stad prawdopodobnie bedzie Philip. Nasz Dawid ma akcie urodzenia przez w, ale bedziemy to zmieniac, jak sie urodzil, jeszcze nie myslelismy o zostaniu tutaj, ale w szkole jest Davidem i nawet ja czasem do niego mowie "Dejwid" wiec nie ma problemu.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Niepokorna czy Twoj synek bedzie Natan czy Bruno dziadkowie i reszta rodziny napewno bede go bardzo kochac :) imnie wybierz takie jakie wam sie podoba:) U mnie tez buczeli jak mowilismy ze chlopiec bedzie Szymon...a ja powiedzialam ze takie nam sie podiba i koniec tematu:)

Magda spokojnie tam :) kolezanki napewno sobie poradza:)

Madlene i jak tam dyskusja?:)

Nataliano dzis 13 ale nie piatek :) czasem tak bywa ze samochod nie odpala;/ Oby ta infekcja czy cos szybko sobie poszlo w chol... a jak ja bym chciala zeby moj ugotowal cos ojej jak by milo bylo:)

A on chory i to ja musze pzy nim latac jak przy malym dziecku...a najgorsze jest to ze on nie kuma ze musi o siebie teraz dbac zeby nie chorowac bo ja moge sie od niego zarazic;/

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    Dziękuję. Pomogłaś mi w podjęciu decyzji. Mamy w planach zostać na stałe w UK lub w dalekiej przyszłości przenieść się do USA. Masz rację... dam synkowi na imię Nathan :) A przecież ja mogę mówić normalnie. A w szkole faktycznie przynajmniej będą normalnie z nim gadać :)

Madlene84 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, jestem taka zdenerwowana przed tym USG. Za 2 godziny będzie już po wszystkim, a ja głupia zawsze stresuję się, że coś jest nie tak. Wmawiam sobie, że skoro nic mnie nie boli to musi być wszystko w porządku, ale różnie bywa. Chcę by już było po wszystkim.
    Ale... ucieszyłam się, bo myślałam, że mój mąż jest średnio zainteresowany ciążą. A dzisiaj będąc w pracy napisał mi SMS, że już nie może się doczekać, kiedy się dowie, czy będzie miał syna, czy córkę. To było naprawdę urocze :)

nataliano, Madlene84 lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna wszystko jest dobrze:) nie bede Ci pisac zebys sie nie denerwowalaboja przed kazda wizyta tez mam nerwy tak to juz chyba jest :) powodzenia i daj nam zna po:)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka,
    Jasne, że dam znać :) Tak się denerwuję, że kręci mi się w głowie i zbiera mi się na wymioty :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej nie no tera to Ci napisze spokojnie spokojnie...badzie dobrze musi byc innego wyjscia nie ma :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka ojej niech szybko zdrowieje zeby i Cb nie zarazic ;* w ramach dbania o niego napewno cos dobrego ci upichci ;* Niepokorna niestresuj sie wszystko bedzie dobrze :* daj znac jak po wizycie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka czujesz ruchy malej?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frytkimi zrobi:) hehe :)
    apropos pichcenia czas wstawic zupke:) dzis ogorkowa ulubiona meza:)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Ojej nie no tera to Ci napisze spokojnie spokojnie...badzie dobrze musi byc innego wyjscia nie ma :)

Dziękuję Ci kochana :*
    A wiesz... żona mojego ciotecznego brata jest w 22 tygodniu teraz i też będzie miała Lenkę :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ