X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna dobrze Magda mowi. Jak nie ta promocja to może będzie inna. Będziesz szukała w lutym :)

Witam się dziewczyny. Wstaje z łóżka. Wstawiam rosół. Wreszcie tak naprawdę się wyspalam. Ale u nas pogoda paskudna wiec pewnie przelezymy niedzielę.

Miłego dnia kochane :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 11:35

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa witam się w 7mym miesiącu :)

magdaM85, nataliano lubią tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    Gratulacje z okazji 7 miesiąca :)

Magda,
    Ale mój mąż zwykle lubi wychodzić z domu. Tylko wczoraj mnie zaskoczył. Ale nie ważne. Było minęło :)

Chciałam Wam powiedzieć, że wczoraj mój mąż po raz pierwszy poczuł kopniaki Julii i zobaczył ruszający się brzuch :) Julia wczoraj po północy bardzo wariowała :D

Madlene84, nataliano, 100krotka:) lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene 3mam kciuki zeby Cie zatrudnila zebys dostala ten macierzynski,ja to nic nie dostane,tyle co da panstwo po urodzeniu malej...gratulacje 7miesiaca,ja we wtorek 6miesiac... Niepokorna wspolczuje troche ze nie masz za bardzo znajomych zeby czasem.wyjsc bez meza w tyg. Ja ci piwiem ze ja bym siedziala w domu albo gdzies sie przeszla gdzies pojechala,ale trraz to nawet z domu nie chce.mi sie wyjsc, ost to bym zanurzyla sie w lozku i bym wogole nie wstawala ;) moj wczoraj przediedzial ze mna caly dzien cos robiac w domu a potem ogl cos z dysku ;) wkurza mnie czasem jak przyjdzie z pracy vadz w weekendy ze musi byc piwo i to niejedno i wnerwia mnie to...moja niunia tez daje znac o sobie po obiedzie jak zjem a najczesciej wieczorem jak leze w lozku,wczoraj chyba z 10min kopala potem przestala i na nowo ;)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ale ten czas leci już 7 miesiąc:-) jeszcze 3 i synuś będzie na świecie:-)

U nas już też Dominiczek hasa jak szalony a brzuch podskakuje jak piłka wesoło:-)

Nataliano jeśli jesteś zarejestrowana jako bezrobotna, a z tego co pamiętam to jesteś czyli masz ubezpieczenie to przez rok bedziesz miała macierzyński od państwa 1000zl co miesiąc. Więc to już coś, lepiej mieć niż nie mieć. A tak na dobrą sprawę jakbyś pracowała na etacie np. Za najniższą krajową to byś dostała minimalnie więcej, bo na macierzyńskim dostajesz 80% wynagrodzenia.

Madlene84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano,
    Fajnie, że mała daje znaki życia :D
    A co do facetów to wielu jest takich co nie potrafią przeżyć weekendu bez piwa. Mój mąż na szczęście stwierdził, że picie beze mnie to żadna frajda i nie pije. Czasem jak ma jakiś ciężki dzionek to wypije jedno piwko na smak :)
    A co do braku znajomych to myślę, że powoli to zmieniam. Właśnie w przyszłym tygodniu jadę na herbatkę do jednej dziewczyny, którą poznałam na facebooku. Niedawno urodziła śliczną córeczkę i zaprosiła mnie byśmy się lepiej poznały i bym nie była samotna :)

No ja jeszcze troszkę i też wkroczę w 7 miesiąc :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leci ten czas strasznie.

A Wasze dzieciaki tez skaczą tak bardzo energicznie?

Niepokorna jesteś odważna. Mnie ciężko jest nawiązać jakakolwiek nowa znajomość. Mam sąsiadów do których zawsze mogę pójść na kawkę ale nie mogę powiedzieć żeby te stosunki były jakieś silne czy wyjątkowe. Są też chwile ze mi tego brakuje ale generalnie z czasem też bywa u mnie różnie jak wiecie :)

Ja dziś w swoim żywiołem - dogadzam rodzince
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/41dea6e84827.jpg

Wszyscy strasznie szczęśliwi ze do pracy nie idę. Ja chyba najmniej :P

U nas macierzyńskiego jest niewiele więcej niż zasiłku dla bezrobotnych i tyle samo jest dla każdej mamy. Bez względu na to ile zarabiała wcześniej. I to tylko 6 miesięcy.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene jakie pyszności, aż mi ślinka pociekla:-) ja to słodkiego nie jem, dziś mi mama powiedziała że mnie podziwia że tak wytrwale nie jem. Ale wiem że to dla dobra malucha i mojego. Dziś się zwazylam i od dwóch tygodni waga i obwód brzucha bez zmian:-) więc chyba zwiększenie dawki leku na tarczyce i sztywne trzymanie diety daje dobre efekty, czyli nie pase się:-)

Madlene w Polsce jest tak że jeśli się pracuje to masz możliwość żeby iść na rok na macierzyński, a dokładnie masz 20tygodni urlopu macierzyńskiego i 32tygodnie rodzicielskiego. Jeśli zadeklarujesz od razu ze idziesz na rok to przez cały ten okres dostajesz 80%wypłaty. Jeśli stwierdzisz że bierzesz tylko ten macierzyński czyli 20 tygodni to masz przez ten czas 100%wypłaty. Ale jeśli po tym czasie jednak stwierdzisz że chcesz wziąć te 32rodzicielskiegi to wtedy on jest już płatny tylko 60%.
    Natomiast jeśli jesteś bezrobotna Ale ubezpieczona, bądź też jesteś studentką to bez względu na wszystko przez rok masz płacone 1000zl. Ale się rozpisalam:-)
    Szkoda że u Ciebie studentki nie dostają macierzyńskiego, lipa straszna.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze lubiłam słodkie. Zresztą w ogóle lubię jeść wiec teraz tym bardziej ciężko byłoby mi się pilnować. Przez to i przez to ze wiek juz nie ten idę na rekord wagi w tej ciąży. Przewiduje jakieś 14-16kg na plusie. A w pierwszej miałam 7+, w drugiej 9+. Przy czym pierwsza przelezalam. Zero ruchu. Czyli praktycznie ze szpitala wracałam w swoich jeansach :P ale co zrobić. Ja będę mieć sypialnie na dole, mały na gorze... miejmy nadzieję że na coś się to przyda :P

Magda a Ty masz tendencje do tycia czy coś ze się tak powstrzymujesz od słodyczy?

No niestety u nas wszystko zależy jak im pasuje. Raz mnie uważają za bbezrobotna. Innym razem nie. Zależy jak im pasuje :/ ale wniosek i tak będę składać. Później się odwoływać jak odmówia . Tyle mi zostało. Inaczej juz nic nie wywalcze bo brzuch mam już tak duży ze pracy już nie ma sensu szukać od nowa.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene mam tendencje bardzo dużą do tycia, od zawsze. Do tego się lecze na tarczyce, mam Hashimoto. A jak leci tarczyca to sie tez tyje. Do tego kiepsko mi wyszły badania krzywej cukrowej na początku ciąży, więc muszę bardzo uważać bo jest ryzyko cukrzycy ciazowej. Trochę tego jest niestety...
    Do tego Jak pójdę w moją mamę to będzie masakra, ona w pierwszej ciąży 20kg przytyla...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak. Wiec rozumiem Twoje powody. Nie ma co ryzykować.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mam nadzieje ze to wejdzie w zycie te 1000zl i 500zl rodzinnego to pare groszy bede miec.lepsze to nz nic.no nie mam przepracowanego roku.pracowalam na pol etatu a pozniej na umowe zlecenie lub jechalam o tak na pare tyg za granice.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna no ja rozumiem lato ze chce sie napic zimnego czy cos,ale teraz ja.nie wiem wogole po czym to suszy i to jeszcze musi byc codziennue piwo. Mnie do picia nie rusza.raz na ruski tok jak juz

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene mniamniusne te rogale;) ja jak mam ochote na slodkie to wszamie sobie cos;)) a narazie przytylam.2 kilo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 20:34

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano ten 1000zl to z tego co wiem powinnaś dostać na pewno. W kwestii tych 500 to jeśli wejdzie, to na pierwsze dziecko ma byc jakis próg dochodów, a na drugie i kolejne już dla wszystkich. Ja wiem że przy pierwszym na te 500 to na pewno się nie zalapie. Dopiero jak drugie zmajstrujemy::)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 21:02

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie się poszczęściło, bo będę dostawała na macierzyńskim właśnie te 80% przez cały rok :) To będzie jakieś 2800 zł. Za takie pieniądze bym pożyła w Polsce, a tu po przewalutowaniu będą grosze :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano,
    Malutko przytyłaś w takim razie. No mi od początku ciąży przybyło już 4,5 kg :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda aha;) sie zobaczy po.nowym roku nawet sam tys to starczy jak narazie na pieluchy i mleko,pozniej i tak cza sie zalapac do jakiejs roboty zeby niuni nic nie zabraklo...no malo przytylam,nic nie zrobie,czasem mam nawet odruchy wymiotne

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna nie takie grosze. Tu w Irlandii na miesiąc jest 920e wiec niewiele mniej niż Ty dostaniesz. A tu tylko 6 miesięcy.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna myślę tak jak Madlene, że to wcale nie grosze w porównaniu z tymi co nie dostaną nic. Zwłaszcza że będziesz to przez cały rok dostawała.
    Ja u siebie dostanę może jakieś 1300-1400zł, więc też szału nie ma. Cieszę się tylko, że mąż dużo lepiej zarabia więc się aż tak nie martwię tymi wszystkimi rachunkami, kredytami i całą wyprawką dla malucha.

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ