X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Tak nam sie skumulowaly te wydatki. Wszytsko dla Maluszka no i zara swieta. Ja tak jak 100krotka nie moge sie doczekac swiat. Tez chyba dlatego, ze w styczniu wreszcie bedziemy mogli zrobic Malemu pokoik :)

U nas na swieta jest nas 4. Takze prezenty glownie dzieciom. Sobie cos symbolicznie, albo cos praktycznego co i tak trzeba kupic :) Ale na dzieciaki tez troche pojdzie kasy na prezenty. I choinke musimy kupic w tym roku nowa bo nasza sie zaczyna sypac.

Ja wychodze z zalozenia, ze od kupowania ubranek sa rodzice :P Takze zabawka jakas edukacyjna, albo ksiazeczka mysle ze to dobre pomysly.

Mi z zakupow zostaly mebelki i reszta do zaplacenia za wozek, ale w koncu robie nocki, to sie ta kasa na cos przyda :)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chyba dla najstarszego jakieś puzzle kupię, a tym młodszym pomyśle jeszcze:-)

Madlene to u Ciebie zakupy już też pełną parą ruszyły:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Magda jakoś tak wyszło po.prostu. w planach miałam jakoś w połowie listopada zaczynać dopiero ale jakoś tak wyszło. A może i dobrze bo za miesiąc święta to będzie na co wydac . A na wózek ze styczniowej pensji. I chociaż wiem ze się sumka okrągła uzbierala to jakoś tak mam nadzieje rozejdzie się po kościach :P bo mój mąż trochę mnie goni za taki drogi wózek no albo że uparłam się na mebelki takie a nie inne mimo że np łóżeczko to już ze 2 razy mi ktoś proponował ze odda za free. Może i dobrze się złożyło ze tak mi się trochę udało dorobić. Bo może kokosy to nie są ale trochę może męża uspokoi to :P

Teraz tez w aucie musimy parę rzeczy wymienić wiec generalnie zawsze jest na co wydać.

Właśnie siedzę w aucie i czekamy na Młodą bo ma balet. A w domu kolacja kąpiel i spać bo dziś idę na 22. A w poniedziałek najpóźniej powinnam wiedzieć co z ta praca.

O puzzle to tez dobry pomysl. Moje.dzieci bardzo lubią od kilku już lat i wciąż ich to cieszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 19:05

magdaM85 lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi się pochorowal:-( gorączkę ma i coś go w kościach łamie:-( więc ja znowu śpię w salonie...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Magda przykro mi. Niech się szybko kuruje!

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Zdrówka życzę mężowi :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.

U nas deszczowa sobota. Ja jestem jakoś wyjątkowo zmęczona także ogarnę pobieżnie i idę dalej spać. Z praca chyba skończyłam. Szefowa ma mi jeszcze oficjalnie dać znać ale raczej się okazuje ze na długą metę ciężarnej nie potrzebuje. Ludzie z urlopów jej powracali to ma mnie w nosie. Także tyle z mojego wysiłku i ciągnięcia nocek i szkoły. Ale oficjalnie będę z nią rozmawiać pewnie w przyszłym tyg. W każdym bądź razie jutro do pracy już nie idę. Smutno mi i jestem zawiedziona. Raz ze całkiem tam było miło, mimo że to praca fizyczna. A dwa to była moja ostatnia szansa na macierzyńskie :/

No nic. Podnoszę tylek z łóżka i biorę się za jakieś małe sprzątanie.

Udanej soboty :*

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Magda zdrowka dla meza :)

Madlene przykro mi z powodu pracy;/a moze jednak szefowa Cie zostawi poczekaj do rozmowy.

A u mnie jak zwykle cos:-( w nocy o 3 obudziło mnie jakieś dziwne uczucie jak by kucie w pochwie :'( nie mogłam przez to spać:'( teraz też niby coś dokucza ale mniej mała się wierci kopie wypina mam nadzieję że to jej sprawka w poniedziałek mam wizytę mam nadzieję że wizyta na IP nie będzie konieczna:-( dzis az sie mezowi poplakalam mowi mu ze ja nie wiem skad te moje dolegliwosci ;/ po ostatnim incydencie z bolami staram sie jak najwiecej uwazac nie dzwigac, robie tylko jakies male porzadki w domu i to tez tak na raty staram sie odpoczywac a i tak zawsze cos :(

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja dziś:-)
    Madlene z jednej strony szkoda pracy, ale z drugiej szkoda Twego zdrowia. W sumie to jeszcze ciekawe co szefowa powie, może jednak się uda te pół etatu chociaż załatwić. A jeśli nawet nie to będziesz spokojna ze trochę na wózek odlozylas i chociaż probowalas, a to najważniejsze::) i tak jestem mega dumna z ciebie kochana:-)

100krotka może poproś na wizycie o ktg żeby zobaczyć czy jakiś skurczy nie masz. To najprawdopodobniej jest tak że Lenka się rozpycha, ale jednak warto sprawdzić. I oczywiście się nie przemeczaj i dużo odpoczywaj.

Ja dziś ogarnelan mieszkanie, oczywiście w miarę możliwości przy tym kurzu remontowym. Potem byliśmy na zakupach, chcieliśmy karnisz kupić ale porownalismy ceny i w końcu właśnie na allegro zamowilismy. Patrzylismy też na prezenty i coś mi się już w głowie klaruje co komu:-)
    Mąż teraz leży grzecznie pod kocykiem i się leczy a ja sie zaraz zabieram za zrobienie śledzi i sałatki z makreli, coś na ryby mnie wzięło.

Madlene84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    Szkoda, że z pracą tak wyszło, ale może nie ma tego złego. Możesz kontynuować szkołę i nie będziesz narażała swojego dziecka :D

100krotka,
    Uważaj proszę na siebie bardziej. Odpoczywaj jak najwięcej. Nie każ nam się martwić o Ciebie.

Dziewczyny, czy Wam też jest tak cholernie gorąco? Ja się co rusz oblewam potem mimo, że w domu wcale jakoś specjalnie gorąco nie jest.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia moj maz tez zamawial karnisze na alegro:) kupilduzo taniej :)
    Porzadki mnie dzis ominely, maz pomyl okna, poodkurzal, umyl podloge, kochany <3 a ja hmm mowilam mu ze czuje sie taka niepotrzebna, to ni powiedzial ze jak bym nad nim stala i mu gadala to by mnie na lozko wygnal a tak to ja leze a on szybko sprzata:)

Niepokorna umnie to roznie:) nie ma problemu jak w dzien w piecu nie palimy a jak jest palone to pomykam w koszulce na ramiaczka:)

Zauwazylam ze najbardziej kuje ( o ile to mozna nazwac kuciem) jak stoje jak leze troszke mniej. Ja oczywiscie nie chce zebyscie sie o mnie zamartwialy ale musialam sie wyzalic;/ bo naprawde malo co robie a i tak zawsze cos;/ mam nadzieje ze przejdzie a jak nie to pojedziemy na pogotowie...

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka my tu po to jesteśmy żebyś też mogła się wyzalic, kiedy tylko potrzebujesz. Żeby każda się mogła właśnie też wyzalic i nie tylko:-)
    My na Tym karniszu zaoszczedzilismy 30zl, więc dobre i to::)

Niepokorna w ciąży tak jest że jest nam gorecej, mamy nieco inną termoregulacje ciała:-) więc jakoś trzeba sobie radzić:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mi dzisiaj przykro. Siedzę całe dnie w domu. Znajomi przyjechali po moich współlokatorów by zabrać ich na wódeczkę do siebie. I stwierdzili, żebym pojechała z nimi. Ale nie byłam ani umalowana ani ubrana. Powiedziałam, że dam znać jak mąż wróci z pracy i wtedy może na trochę podjedziemy. A co mój mąż na to? Że on jest zmęczony i nie chce mu się nigdzie jechać. A jeszcze wczoraj mówił, że ta praca go w ogóle nie męczy i że dobrze mu tam. A dzisiaj mi z takim tekstem wyjeżdża! A może by pomyślał, że ja całe dnie siedzę sama w domu jak kretynka i że brakuje mi towarzystwa ludzi? Może korona by mu z głowy nie spadła, gdyby pojechał tam ze mną na 2 godzinki? Nie kur... on woli w sobotę siedzieć w domu. Kolejna sobota, gdzie normalni ludzie się bawią i imprezują, a ja co... gniję przed laptopem w domu :( Jest mi cholernie przykro. Jak on będzie chciał gdzieś wyjść to też mu powiem, że mi się nie chce, bo jestem zmęczona. Zobaczymy jak on się poczuje...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Tez sobie tak tlumacze, ze tak mialo byc, a pewnie i tak niedlugo byloby mi ciezko. A z drugiej strony podczas rozmowy bede jeszcze probowala, chociazby 1 dzien w tyg. Tyle jeszcze moge zrobic - poprosic zwyczajnie, po ludzku. No i z drugiej strony niedlugo swieta, wiec na spokojnie bede miala czas na porzadki i przygotowania (czuje troche ze sie pocieszam :P).

Magda widze, ze to nie tylko ja zaczynam myslec o swietach tak wczesnie, wiec to dobrz, bo to znaczy, ze mi nie odbija :P

100krotka wydaje mi sie, ze rzeczywiscie to sie Mala rozpycha. Ale rozumiem twoje obawy, bo ja w pierwszej ciazy tez z kazdym kluciem czy jakimkolwiek innym objawem panikowalam i tym sposobem przelezalam praktycznie cala ciaze. Ale z drugiej strony lepiej dmuchac na zimne. Wiec jakbys sie nie czula lepiej, a miala poczuc spokojniejsza to konsultuj z lekarzem kazda drobnostke. Korzystaj z dobrej woli meza. Ale powiem Ci ze ja mam tak samo. Jak cos maz robi za mnie, to czuje sie niepotrzebna i mam wyrzuty sumienia.

Magda niech sie maz kuruje, bo remont czeka ;)

Niepokorna mnie chyba czesciej jest zimno niz cieplo, ale ja zawsze bylam zmarzluchem.

Niepokorna ja jestem za to malo towarzyska. A moj maz bardziej. Dzis wymienial jakies czesci w aucie z sasiadem, a wiec pozniej poszedl tam z piwkiem, w podziece. Srednio mi sie to podobalo, bo w tym tyg sie malo widzielismy, myslalam, ze spedzimy wieczor razem. Zadzwonili i po mnie, wypilam kawe, ale jestem spiaca i przyszlam do domu. Moj maz jeszcze nie,ale jak tych piwek sie zrobilo wiecej, to mnie sie z nim juz siedziec nie bedzie chcialo :P

Mi sie udalo posprzatac gore dzis przez pol dnia, wyprac kilka pralek. Jutro sie zajme dolem, nie chce mi sie i spanie mnie bierze. Ide chyba do wanny, poczytam ksiazke i spac. Jutro tez jest dzien, a balagan czy prasowanie nie zajac.... nie uciekna ;)

Dobranoc :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 22:23

zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene jakby ci się ten jeden dzień udało załatwić to też by było fajnie, ale jak się nie uda to też będzie dobrze. A porządki w domu faktycznie nie zajac i nie uciekną:-) ja zawsze w listopadzie już myślę o świętach, zawsze mamy sporo prezentów do kupienia, więc rozkładamy sobie wydatki. Zwłaszcza że teraz ich więcej będzie, bo dla malucha trzeba wszystko kupić. Jeszcze teraz czekamy na stół i krzesła do jadalni bo zamowilismy to też trochę kasy. No ale trzeba kupić, nie ma wyjścia. Dość mam jedzenia w salonie przy stoliku kawowym:-)

Niepokorna muszę przyznać że rozumiem i ciebie i twego męża. U nas jest tak, że ja częściej wychodzę ale to tylko na jakieś ploty z koleżankami. Mąż jest bardziej domatorem, więc nigdy nie mam mu za złe jak chce w domu odpocząć i nigdzie nie wychodzić. Jak już mamy gdzieś wyjść to zawsze ustalamy to wcześniej, raczej nie lubimy spontanow. No chyba że spacer i kawka po drodze. Z zaplanowanych wyjść to mamy już na poniedziałek kupione bilety na Bonda nowego, już się doczekać nie mogę:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    A ja go nie rozumiem, bo powinien pomyśleć o mnie. On 14 listopada idzie na wyjście integracyjne z pracy, a ja będę siedziała sama jak palec pewnie do późna. Więc mógł się poświęcić i jechać tam ze mną na 2 godzinki bym się rozerwała. Jest mi przykro, że nikt nie rozumie tego, że ja dostaję świra w domu. Nie byłoby takich problemów jak bym byłą w Polsce, bo mam tam od groma znajomych i umiem sama się poruszać po mieście i się nie boję. Tu niestety jest inaczej. I kiedy wreszcie trafiło mi się wyjście to on odmówił. I gdzie tu sprawiedliwość?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj upatrzyłam sobie meble do pokoju dziecka. Tylko ciekawe w jakiej cenie będą w lutym :P
    http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3214398.htm

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Magda to nie chodzi o ten jeden dzień w sensie że koniecznie chce chodzić do pracy czy zarabiać. Ale bez tego nie dostane macierzyńskiego.

Niepokorna mebelki są śliczne i cena rzeczywiście w chwili obecnej dobra. Obawiam się ze promocja nie będzie trwać wiecznie. U nas w argosie jak są takie promocje to ostatnio zazwyczaj tych produktów nie mają na stanie :/ u nas taki zestaw tez kosztuje z 700euro.

Ja kiedyś Emilce upolowalam łóżko w takiej dobrej promocji a byliśmy przed remontem i nie miałam gdzie trzymać. Wiec opóźnialam dostawę od nich :)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale niestety ja mogę dokonać zakupu dopiero w lutym po przeprowadzce :( Teraz nie mam ani kasy ani miejsca do przechowywania paczki niestety.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene pamiętam że chodziło o macierzyński, dlatego właśnie byłoby super gdyby się chociaż na jeden dzień zgodziła, mialabys wtedy status zatrudnienia i dostalabys macierzyński. No ale jak się nie uda to chociaz będziesz wiedziała że probowalas.

Niepokorna bardzo ładne te mebelki. Musisz obserwować, może jak nie ta promocja to będzie jeszcze inna.
    A wracając do męża to mi jest się też ciężko wypowiadać, bo tak jak pisałam mój jest typem domatora i ja o tym wiem i nie oczekuje że będziemy wychodzili z domu. Z drugiej też strony mój mąż ma ciężką pracę więc nawet jakby była taka sytuacja jak u ciebie to bym zrozumiała. No ale mamy innych mężów i inne sytuacje więc ciężko jakoś porównać.

Madlene84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ