X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna się odezwę jutro dziś się kładę juz.

Do tego znajomego to nie dociera. Jak mu się mówi to on wszystko obraca w żart :/

Dzisiaj dzieci grzecznie po pieski sprzątaly i myślę że spokojnie sobie poradzą z opieką. Wszyscy się w nim zakochalismy :) . Właśnie wyniosłam go na posłanie. Poplakal chwile ale chyba poszedł spać bo juz jest cisza.

Idę i ja. Dobranoc :*

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Madlene :*

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ja mam taki zbliżeniowy termometr, moi bracia też. Zapłaciłam właśnie coś około 100zl, ale nie żałuję. Może nie jest jakiś super dokładny, chociaż to też od modelu zależy. Ale przy dziecku na pewno łatwiej, bo przecież maluch nie będzie Ci trzymał kilka minut pod paszka, a tak masz szybko pomiar i przynajmniej wiesz w jakich granicach. Ja ogólnie cieszę się że już mam, a jakbym nie miała to bym na pewno taki kupiła.
    Ja się dziś relaksuje i nie zamierzam nic robić:-) autobus mamy o 19 wiec pewnie przespie cała drogę.
    A jak u Was niedziela mija?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dzisiaj wstałam po 13:00, więc pospałam sobie mocno :) A teraz lenię się z lapkiem na kolanach. Myślę nad nowym postem na blog, ale nie mam pomysłu na temat.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam już do domciu. To jest męka normalnie...wszystko mi boli, mdli mnie ciągle. Nie wiem jak dotrwam do końca. Na miejscu mam być po północy...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia,
    Dasz radę :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam wyjścia...muszę. już mam połowę drogi właśnie. Nieco lepiej się czuję ale rewelacji nie ma, więcej się na takie trasy nie wybieram...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dokładnie. Mam nadzieje ze to Twoja ostatnia taka wyprawa w tej ciąży!

100krotka jak u Ciebie?

Niepokorna no to pospalas :)

Ja wstałam rano pomoc dzieciom sprzatnac po piesku i go nakarmić i wróciłam do łóżka. Wstałam przed 11. Zrobiłam obiadek i ciasto czekoladowe. A nasz psiak to straszny przytulak. Jak tylko gdzieś ktoś usiądzie to się wspina na kolana i kładzie. Zresztą wszystko mu jedno kolana brzuch czy ramię byle się przytulać :) jakiś smutnawy dziś jest ale to pewnie jeszcze tęsknota za mama i kwestia przyzwyczajenia.

Teraz czas na jakiś film z mężem a jutro znów poniedziałek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 22:13

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dokonałam zakupów na allegro u tego sprzedawcy, którego mi poleciłaś Madlene. Wyszło mi 595 zł. Ale mam już prawie wszystko. I napisałam obszerną wiadomość do sprzedawcy. Zobaczymy jak to będzie. Zakupiłam wszystko dzisiaj, ale napisałam sprzedawcy, że zapłaty dokonam za 5 dni. A oni mają teraz czas na przygotowanie paczki :)

Madlene84 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzisiaj wyjątkowo wcześnie jak na mnie. Julia kopie, kręgosłup mnie boli i tym sposobem zasnęłam po 04:00, a obudziłam się o 08:30. Ech, co za los.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry dziewczyny,

to Niepoorna zostanie czekac z niecierpliwoscia na paczke. Moje zostaly odebrane z PL w ten weekend, wiec okolo tygodnia i bede miala wszystko w domu. Zostalo mi kupic rozkladany fotel, ale tu mi sie nie spieszy, moze dojechac do mnie dopiero w styczniu :)

Ma ktoras jakis pomysl na wytrenowanie szczeniaka? Juz wczoraj myslalam, ze zlapal aby robic na gazete, ale dzis rano znalazlam niespodzianki w roznych miejscach, ale oczywiscie nie na gazecie :P Dobrze ze pies maciupki, to niespodzianki nie przerazaja hahahaha, ale i tak kiedys sie bedzie musial nauczyc :)

Magda mam nadzieje, ze dzisiaj na lezaco sobie podroz odbijesz :)

Milego dnia kochane :*

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    Ja miałam psa raz w życiu, ale nie od szczeniaka, więc nie wiem jak się go uczy. Ciężko stwierdzić. Poczytaj w Internecie może.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-D Magda mam nadzieję że szczęśliwie dotarła do domu:-)

Madlene u mnie dobrze :-) wczoraj polazilam po zakupach i później nogi bolaly:-\ niestety nie znam sposobu na naukę szczeniaka...

Niepokorna zakupy zrobione fajnie :-)

Postaram się nadrobić wszystko dokładnie po wizycie trzynaście kciuki:-)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka powodzenia na wizycie, daj znać koniecznie po:-) a co na zakupach kupiłaś?

Niepokorna pochwal się na co tyle kasy wydalas:-) na pewno już się nie możesz doczekać:-)

Madlene ja u rodziców zawsze miałam psa od szczeniaka, ale na podwórku więc ciężko mi powiedzieć co zrobić żeby nie zalatwial się w domu. Jak już wchodził do domu to jakoś nigdy się nie zdarzyło zeby narozrabial chyba ze długo nie wychodził. Wiem że koleżanka właśnie rozkladala takie podkłady z apteki, coś jak na łóżko dla starszych osób. Ale kladla to tylko w jedno miejsce a nie po całym domu. Jak widziała po psie że kombinuje z zalatwieniem się to niosła go na podkład. Jak wychodziła z nim na podwórku to od razu po załatwieniu się wracała, zeby wiedział że po to sie wychodziło. W sumie nie wiem co robiła jeszcze, po ok miesiącu już wpadek nie było i zawsze prosił. Może w necie poczytaj jeszcze.

Ja dziś właśnie tylko leżeć będę. Strasznie ciężko wczoraj było, już w pewnym momencie siedziałam i łzy same leciały, ehhh no ale dobrze że jakoś minęła ta droga. Dziś maluch kopie jak dziki więc najważniejsze że jemu nie zaszkodziło.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna to poszalałaś z zakupami :)

Madlene śliczny piesek :) Mój mąż ma yorka, teraz to już kilkuletnia mała, szczekająca wredota, ale jaka słodka i kochana. Co do załatwiania się w domu to wiem z opowiadań teściowej, że na samym początku mieli prawie cały dom powykładany gazetami a do tego wychodzili z nią bardzo często na dwór, za każdym razem jak coś zjadła czy się napiła też.Żeby nabrała nawyków, że nie załatwiamy się w domu tylko na zewnątrz. Nawet na podwórku mimo, że całe jest wyłożone kostką ma zostawiony pas trawnika i wystarczy jej powiedzieć, że idziemy na trawkę to już wie o co chodzi. Może i na początku było to męczące i denerwujące ale do tej pory nie zdarzyło jej się załatwić w domu i zawsze woła żeby z nią wyjść.
    Jaka to jest dokładnie rasa? Wydaje mi się, że york ale wolę się upewnić :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda odpoczywaj odpoczywaj!

Musze poczytac jeszcze w necie. Babka nam powiedziala, ze wlasnie zeby najpierw nauczyc na gazete, a wtedy gazete coraz blizej drzwi przysuwac. Narazie jest ten problem, ze on w tym tyg ma szczepienie i pozniej 2 tyg kwaratany i tak na luzie na dwor bedzie mozna dopiero wtedy z nim wychodzic. Wiec dobrze by bylo, aby narazie opanowal gazete chociaz :)

U mojej babci tez tych szczeniakow sie przewinelo, ale tez na dworze, wiec nie trzeba ich bylo niczego uczyc.

Klaudia, tak to York Miniatura.

Dzis mi czas nawet leci, juz ponad polowa dnia za mna. A w domu zaczynam sprzatac dzis synia pokoj, tak przedswiatecznie, Plan jest rozlozony prawie na caly tydzien wiec tak na spokojnie.

Kaludia a Ty jak sie czujesz?

zrz6e6ydhjw308do.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene yorkom jak poświęci się więcej uwagi to można je sporo nauczyć, więc wierzę, że i Wasz niedługo nauczy się się załatwiać w wyznaczonych miejscach. Suczkę mojego męża pamiętam nauczyłam przybijać piątkę i żółwika w jedno niedzielne popołudnie :D
    Co do samopoczucia jest ok, rzeczywiście 2 trymestr jest o wiele przyjemniejszy od 1 :) Przez ostatnie kilka dni staram się więcej odpoczywać bo momentami pobolewa mnie podbrzusze tak po bokach, ale jak byłam na wizycie u Pani doktor to powiedziała, że po prostu wszystko rośnie i się powiększa i mogę odczuwać lekkie bóle. A i od jakiś paru dni czuję chyba maluszka, takie delikatne puknięcia w najmniej oczekiwanych momentach :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie :) dzis bylo tylko usg o ile dobrze zalapalam to to IIItrymestru ale i porozmawialam z ginrm troche :) z mala wszystko dobrze rozwija sie prawidlowo nie kumam tych skrorow za opisie ale lekarz powiedzial ze wszystko jest ok z tgo co tu na tym opisie wyczytalami o ile dobrze kumam to moje dziecko ma duza glowe87,3 co odpowiada 35,2 tyg niestety nie mam podanej wagi i dlugosci lekarz cos tam mowi ale nie chce poprzekrecac dopytam za 2 tyg :) no wiec tak to wyglada:) ulga wielka :)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka ja też nigdy tych medycznych terminów nie rozumiem, zawsze najważniejsze jest że lekarz powie że jest z maluchem wszystko dobrze. Także u Ciebie też najważniejsze że z Lenka ok:-)
    My się w sobotę wizytujemy::)

Mąż się dziś wziął za tapetę i powiem wam ze podoba mi się:-) ale idziemy jutro kupić nową farbę bo nie jest tak jakbym chciała żeby było. Więc stwierdziliśmy że lepiej kupić pasujący kolor niż potem narzekać.
    Teściowa dziś była na kolejnej konsultacji i termin operacji ma na 17 grudnia, więc na pewno do nowego roku polezy. Także niestety święta w szpitalu i to jeszcze ponad 100km od domu. Także nie wiem jak rozplanujemy wszystko, pewnie w pierwszy dzień świąt do niej pojedziemy, jeśli będę na siłach.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda pamiętaj ze Ty też się musisz oszczędzać ale rozumiem ze chcielibyście być przy teściowej w święta. Mam nadzieje ze operacja się uda i szybko wróci do zdrowia chociaż wiem ze łatwo nie będzie. ..

100krotka najważniejsze że wszystko dobrze.

Nasz psiak dziś dużo weselszy. Bawi się, szaleje, gryzie, z sikaniem różnie. .. raz się uda na gazetkę innym razem nie.

Ja się wzięłam za porządki w szafach ale moje dzieci wzięło na śpiewanie i nie można z nimi wytrzymać hahahaha także wypije herbatę i zobaczę czy juz im przeszło :)

Klaudia ani się obejrzysz i w brzuchu będzie szaleństwo :)

zrz6e6ydhjw308do.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ