X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę Madlene jeszcze psa sobie sprawilas? Ale śliczny jest, to on czy ona?
    Co tam u Ciebie, jak samopoczucie cos lepiej?

Niepokorna też bym sobie sie polenila trochę ale w gościach słabo tak leżeć brzuchem do góry...

100krotka super ze pizza się udała:-) pierwsze koty za płoty jak to mówią:-)

Ja dziś w sumie to padam...jakoś tak nie potrafię nic nie robić. Chciałam bratowej pomoc co nieco bo ona już też wysiada przy dwójce maluchów, widać że nie ogarnia wszystkiego. Więc zrobiłam ten tort i pomoglam przy obiedzie. Dobrze ze wczoraj jak upiekłam placki to doczytałam że masa się musi 12 godzin chlodzic to dopiero dzis go konczylam. Jest jeszcze mój drugi brat też z dwójką maluchów więc sajgon totalny. Po tym całym dniu mam dość i w sumie dobrze że do domu jutro i jeszcze tydzień wolnego mam. Tylko znowu ta podróż...Ale dostałam od bratowej książkę język niemowląt to sobie poczytam w autobusie:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Zabiję Cię, bo narobiłaś mi smaka na taki tort. A jesteś tak daleko ode mnie :( A te myszki były jadalne?

Madlene,
    Co to za piesek?

Ja dzisiaj jestem szczęśliwa, bo rozmawiałam z teściową i ona powiedziała mi, że wraz z teściem pokryją koszt zakupu wózka, więc dziewczyny... Camarelo Carera z fotelikiem Maxi Cosi Cabrio Fix jest moja :D Jestem taka szczęśliwa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 21:58

magdaM85, Madlene84, nataliano lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, myszki jadalne. To takie oplatki do jedzenia. Moja bratanica jest na etapie myszki miki więc całe urodziny były w nawiązaniu do niej:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i muszę się przyznać, że tak jak teraz nie jem w ogóle słodyczy to tortu wciagnelam dwa kawałki i potem Dominik się tak rozkopal że aż bolały te jego kopniaki. Za dużo cukru dostał:-)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Strasznie mi się chce teraz słodkiego. Jesteś okropna :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaM85 wrote:
    Aaa i muszę się przyznać, że tak jak teraz nie jem w ogóle słodyczy to tortu wciagnelam dwa kawałki i potem Dominik się tak rozkopal że aż bolały te jego kopniaki. Za dużo cukru dostał:-)

Mnie Julia też po słodyczach okłada :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki dostają zastrzyk energii więc dają czadu:-)
    To już nic nie mówię o torcie i teraz do świąt zero słodyczy...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Madzia,
    Ja się nie mogę powstrzymać. Coś małego słodkiego muszę zjeść niemalże codziennie.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to już nawet nie ciągnie, dziś tylko tak jakoś mnie wzięło. Normalnie to jem owoce i mi wystarcza:-) ale ja nigdy jakoś za słodyczami nie przepadałam.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    No właśnie ja też nigdy za słodyczami nie przepadałam, a teraz mogłabym codziennie jeść torty i pączki :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdybym tak jadła to pewnie miałabym nie +6 ale +16 już:-) poza tym nie mogę ze względu na cukier, więc na szczęście mnie nie ciągnie i nie muszę się męczyć że na coś mam ochotę a nie mogę tego zjeść.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na razie mam +5 :)
    A na cukier nie wiem, czy muszę uważać. Mam 7 grudnia robioną próbę glukozową, czy jak to tam się nazywa.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie słodycze niestety od razu działają wagowo na plus. To w sumie późno masz robiony test obciążenia glukoza, bo chyba się go zleca jakoś w 24-25 tygodniu.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem. Mi kazali go zrobić w 28 tygodniu.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to miałam w ogóle szybko robiony ten test. Pewnie każdy lekarz też ma swoją praktykę kiedy zleca:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co kraj to obyczaj ha ha :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w Irlandii ten test robią tylko jeśli są wskazania. Czyli duży dzidziuś , czy jakaś cukrzyca w historii wiec mi nie robili.

Niepokorna juz Ci mówiłam ze się ciesze bardzo razem z Tobą.

My pieska kupiliśmy dzieciom - tak spontanicznie jak to zazwyczaj u nas bywa :) jest maciupenki i przecudne i chyba będzie miał na imię Pepper. Chcieliśmy małego żeby dzieci same się nim opiekowaly :)

A do nas przylazl znajomy i popsuł nam kolejna sobotę (w zeszłym tyg tez przylazl). Myślałam że posiedzimy z mężem obejrzymy film a tu dupa. Zła jestem bo to kolejny raz!

Ja słodycze tez dziennie wciagam ale lubiłam zawsze :)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    Ja mam ten test z racji tego, że moja mama choruje na cukrzycę. Poza tym mój dzidziuś w sumie jest duży :)
    PS: Kochana, Ty chyba miałaś odezwać się do mnie na Viberze. Do tej pory się nie doczekałam :P
    PS2: Trzeba było znajomego grzecznie wyprosić :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie miałam tak szybko robione przez cukrzycę w rodzinie. Ale dobrze że u Was nie robią bez potrzeby bo to niezbyt fajne jest.
    Dobrze Niepokorna pisze, następnym razem można delikatnie zasugerować żeby wychodził juz.
    A psiak super i dzieci się nauczą odpowiedzialności.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Czy powinnam kupować termometr bezdotykowy? Pytam, bo on kosztuje koło 100 zł (nie mało), a nie wiem, czy jest naprawdę niezbędny.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ