X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna jak skończymy to na pewno pokaże:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda tez sie nie moge doczekac az sie pochwalisz pokoikiem. Nasz bedzie gotowy za 2 miesiace dopiero.

100krotka odpoczywaj jesli tylko mozesz, niestety teraz juz bedzie coraz ciezej i trudniej bo Malenstwo rosnie i brzuszek tez. Ja tez sie chwilami juz czuje ciezkawa i niezdarna. I pewnie kazda z nas bylaby juz spokojniejsza bedac na etapie donoszonej ciazy.

Dzis w ogole mialam dziwna sytuacje... jechalam samochodem do domu, trase znam oczywiscie na pamiec, jezdze tamtedy dzien w dzien. Zamyslilam sie i nagle... jakbym sie obudzila, znalazlam sie na rondzie i nie wiedzialam gdzie jestem przez kilka sekund. I zanim sie zorientowalam co tu robie i gdzie jestem to zjechalam nie tym zjazdem. Dodam, ze nie lamalam przepisow, jezdze bardzo duzo, wiec przy normalnych warunkach pogodowych nie musze sie na tym jakos wyjatkowo skupiac, wiec i migacz mialam wrzucony itd. Ale chyba jeszcze mi sie nigdy tak nie zdarzylo.....

A wieczorem dzieci mnie wyprowadzily z rownowagi i nawrzeszczalam na nich... pozniej we 3ke plakalismy 20 minut. Oni bo przepraszali, za swoje zachowanie, ja bo mialam wyrzuty sumienia :( Chyba hormony mi szaleja :(

Ciekawe co tam u Ani24 i jej dwoch Maluszkow....

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Madzia mi sie wydaje ze i tak jakos blyskawicznie wam poszloremontowanie pokoiku:) a jak mowisz ze zostala tylkotapeta i wykladzina to juz chwila moment :) maz bedzie wolniejsz w pracy raz dwa zrobi :)
    Czekamy na foteczki :)

Madlene ja Cie prosze podczas zazdy autkiem badz skoncentrowana:) wierze ze jezdzisz bardzo dobrze :)
    Mi sie niestety czesto zdarza wylaczyc podczas kierowania ito zazwyczaj jaki jade i wracam od gina mamtaki sporasny kawalek prostej.
    Ach te chormony co one z nami robia....

Dziewczynki dziekuje za troske <3 Kochane jestescie <3 oczywiscie leze jak najwiecej robie tylko to co musze. Dzis poszlam do lazienki bez problemu nic nie bolalo mam nadzieje ze tak zostanie :)
    Ja to przktycznie codziennie powtarzam domojego ze juz bym chciala styczen i urodzic bo teraz bywa mi ciezkawo a codopiero za miesiac...az boje sie myslec;/
    Zbieram sie zawiesc sikanca do labolatorium mam nadzieje ze cos tam sie poprawilo :)

Milego dnia :)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:-)
    Widzę że dziś nie ja pierwsza wstałam:-)
    100krotka to naturalne że się tu troszczymy o siebie. Kto lepiej zrozumie brzuchatka niż inny brzuchatek:-) oby już brzusio mniej bolało i udało się spokojnie do stycznia doczekać. Daj znać jak wyniki będziesz miała. Ja robię w przyszłym tygodniu właśnie mocz do tego morfologie i powtarzam toksoplazmoze. Wizytę mam 28 to muszę mieć nowe wyniki.

Madlene uważaj za kierownicą:-) tak to jest że im coraz dłużej się jeździ to jakoś częściej mamy tendencje do wyłączania się i jeżdżenia na pamięć. Ja też tak często mam, ale to bardzo niebezpieczne więc musimy uważać:-) ja już coraz mniej sama gdzieś jadę chyba że naprawdę muszę. No ale Ty masz sporo jazdy przy dzieciach więc tym bardziej uważaj:-)
    A hormony nam buzuja i to bardzo, u mnie mężowi się często obrywa za nic.

100krotka:) lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na spacerku właśnie i zaszlam sobie do pepco. Kupiłam dla synusia jego pierwsze niedrapki:-) zapłaciłam aż 1,99 ale rozrzutna jestem:-) hehe

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalekesz Malenka :)

magdaM85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczynki,ale szybko wstajecie,ja po 11godz wstalam.z ciezkim bolen,nir umialam sie obudzic,az do tej pory;D jeszcze tak wieje i mrzy.juz po malu nogi mnie zaczynaja bolec;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiekszosc ciuszkow zamowie przez allegto,bo nie chce mi.sie lazic po sklepach.

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam nic nie kupować maluchowi, ale zaszlam do pepco po coś dla mego chrzesniaka, bo jutro jadę i te niedrapki same mi wpadły:-)
    Chrzesniakowi kupiłam słodkiego pajacyka w biało granatowe paseczki i na dokładkę ma muchę:-) więc taki mini elegancki pajacyk, może na święta będzie miał:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam kiepski humor, bo moja współlokatorka miała USG i na fasolka urosła, ale serca ani nie widać ani nie słychać. Powiedzieli, że dają fasolce tydzień. Jeśli za tydzień nadal nie będzie serduszka to znaczy, że płód jest martwy :(
    Humor popsuł mi też mąż, bo wkurza mnie swoim brakiem zainteresowania. Ech...
    Wyszłam się przejść by odreagować stres. I zaszłam do Primarka - kupiłam sobie polarową, ciepłą piżamkę dla siebie za połowę ceny :) A teraz jestem w domu i będę jadła śledzie w sosie koperkowym, bo mnie naszło :P

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna to bardzo przykre, ale jeszcze jest nadzieja, moze ciaza jeszcze zbyt wczesna jednak.... trzymam kciuki!

Magda co za zakup:) Z jednej strony fajnie Ci, ze gotowa wyprawke juz dostaniesz (tym bardziej, ze takie ciuszki nie maja szans sie zniszczyc przy jednym bobasie), a z drugiej jednak to kupowanie przyjemne. Chociaz mysle sobie.... jeszcze sie w zyciu nakupujesz ciuchow dla Dominika :)

Ja tez troche kupilam na allegro (bo u nas nie ma np spioszkow) dlatego tez sie nie moge doczekac paczki z Polski, w sklepie stacjonarnym tez kupilam niewiele. Ale nic ponad rozmiar 68 nie mam, wiec lada moment bede dokupowala :)

100krotka musisz wytrzymac, wyjscia nie masz :)

Ja trafilam na kilka zdjec w pierwszzej ciazy i mam obecnie brzuch prawie jak za pierwszym razem miesiac przed porodem. Co to bedzie za 2-3 miesiace :P

Ja mialam dzisiaj zebrania w szkole u moich dzieci i powiem Wam, ze na takie zebrania moglabym chodzic codziennie i siedziec i sluchac godzinami. Same pochwaly, we wszystkim swietni, angielski super, czytaja swietnie, pisza swietnie, matma super, no mowie Wam Bosko. Mojej corki Pani stwierdzila nawet, ze jej kazdy dzien jest lepszy dzieki temu, ze moja corke ma w klasie :) opowiedzialy mi takze, jak bardzo moje dzieci sa dumne za kazdym razem, gdy przynosza cos co zrobila im mama (jak np stroje na Halloween) i zrobilo mi sie cholernie milo, az mi łzy poplynely. Oczywiscie to tez zobowiazuje (za tydzien maja Swiateczny Bazar no i trzeba przyniesc jakies slodycze - wiec juz sa zamowione ciasteczka od mamy i babeczki :)). Kazda taka sekunda jest warta kazdej bolaczki w ciazy dziewczyny :P :D !!!
    Po drodze do domu kupilam im w nagrode po ksiazce, ktore mieli dostac pod choinke dopiero. Ale jestem taka dumna i szczesliwa ze jakos musialam ich nagrodzic!
    Pani mojej corki kazala mi ja tez wiecej chwalic, bo mowi, ze Mloda nie zawsze sobie zdaje sprawe z tego jaka jest dobra :D

Ale sie rozpisalam, ale musialam sie z Wami podzielic. Za kilka lat tez Was czekaja takie wzruszenia :)

Jutro z rana mam wizyte rutynowa w szpitalu. Mam nadzieje, ze nie bedzie to trwalo wieki :P

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    Ja już mam kilka ubranek na 74 oraz 80 :) Były Promocje w Primark :D
    Gratuluję wspaniałych dzieci :*
    A z moją współlokatorką mam nadzieję, że będzie dobrze i jednak płód przetrwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 22:23

Madlene84 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene no poszalalam na zakupach, nie ma co:-) pomimo tego że właśnie te wszystkie ubranka mam to jednak jakieś drobiazgi chcę kupić:-)ale i tak jak kupowałam jeszcze tego pajaca dla mego chrzesniaka to i tak z myślą że potem to będzie dla Dominika, więc pośrednio swojemu synusiowi też coś kupuję:-)

Zebranie super, na pewno miło tak się słucha o swoich dzieciach:-) na pewno rozpierala Cię duma. Fajnie że dzieciaki sobie dobrze radzą i nie masz kłopotów z nimi. Z tym chwaleniem to prawda, trzeba też dziecko docenić i powiedzieć że jest się z niego dumnym. Dzieci mają to do siebie że potrzebują takich pochwał. Nam się wydaje że dzieci to wiedzą, ale jednak jak im się to powie to jest lepiej:-)

Niepokorna oby u twojej koleżanki było dobrze, trzeba być dobrej myśli.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja nienawidzę się pakować...wieczorem jadę do Warszawy i w końcu się muszę spakować a nie mam w ogóle głowy do tego...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wyjazd lubię się pakować. Nie lubię się pakować w drogę powrotną...

Boli mnie dzisiaj brzuch i plecy z lekka. Mam nadzieję, że to nic złego :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 15:34

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza?
    skaczacy-emotikon-ruchomy-obrazek-0141.gif

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna u mnie brak weny się zalaczyl zaglada czytam a nie wiem co napisać:-(

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka pisz wszystko co Ci tylko chodzi po głowie:-)

Melduję się w stolicy:-) ciężko mi ta podróż zeszła, jechalysmy z mamą polskim busem. Plecy mi bolą na maksa, ale plus ogromny za łazienkę bo chyba z pięć razy byłam. Obejrzałam sobie dwa filmy na tablecie więc w miarę szybko zeszło. Teraz czas spać:-) minus że bez męża:-(

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek kochane:-) jak wam dzień się zaczął? Ja kawkę już piję:-) bratowa pojechała z synkiem na rehabilitację a ja z mamą zostalysmy w domciu z moją bratanica, mama z nią puzzle właśnie układa a ja wstawiłam rosolek:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyy,

Wybaczcie ze ja tak ostatnio z doskoku, ale mam jakis spadek formy. Tej psychicznej - nie fizycznej.

Na wizycie wczoraj wszystko idealnie, wiec chociaz o synka sie nie musze martwic. Dzieci juz zaczely mowic do niego Filipek, wiec chyba tak juz nam zostanie :)

Wczoraj zaczelam powoli swiateczne porzadki, ktore sobie rozlozylam na caly miesiac, takze pomalutku. Od nastepnego tyg tez moge zaczac prace, ale na ranna zmiane od 8-16. Niby fajnie, tylko co ze szkola, znow mi sie przyszlo martwic.... ale chyba uczciwie pogadam z nauczycielem. Powiem co i jak, ze ze 2 tyg musze przepracowac, a on mi musi wybaczyc nieobecnosc :P (nawet jak mi maja nie placic za ten czas, ale zebym pozniej mogla tu wrocic). Przepracuje ze 2 tyg, wypelnie formularz na urlop macierzynski i zobaczymy jak to bedzie. Z jednej strony mysle, ze to ktos nade mna czuwa, bo pewnie chcialabym jednoczesnie ciagnac nocke i szkole, a wiadomo ze z dnia na dzien ciezej i powinnam jednak na siebie uwazac. Najgorzej, ze czuje ze sie bede musiala niezle naupominac i o wypelnienie tego formularza i o porzadne zaplacenie skladek juz za te 2 wczesniejsze tyg, bo szefowa w mailach do mnie skutecznie omija wszelkie formalne kwestie. Ale jak sie zdecyduje tam isc, to pojade do biura i przycisne ja do muru. W szkole tez ostatnio za 3 dni mi nie zaplacili i sie muse w kolko upominac.... Ale troche jestem zmeczona ta ciagla walka o kazda pierdole. Moj M tez chodzi ostatnio przygnebiony przez prace, wiec jakos nie tak u nas :/

Dobrze, ze dzisiaj chociaz piatek, to o 13.00 bede w domu.

Mam nadzieje, ze u Was humorki lepsze. :*

zrz6e6ydhjw308do.png
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ