X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ja spędzam w IRL 9 rok. Ale dla mnie moja rodzina jest mąż i dzieci wiec wszystko jest tak jak powinno być. Wy z mężem tez zalozyliscie rodzinę wiec dlaczego nie mielibyscie normalnie obchodzić Świat Bożego Narodzenia?

magdaM85 lubi tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, mąż zaczął malować ścianę...kupiliśmy farbę "bita śmietana" nie wiem kto nazywa te farby i kto robi probniki z kolorami bo to kurde żółte jest...masakra. zobaczymy co będzie jak wyschnie...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    Będziemy obchodzić normalnie Święta, ale nie w tym roku. W tym roku nas nie stać na choinkę itd. Zresztą wiesz... mój mąż nie jest moją jedyną rodziną. Ja bardzo tęsknię za moją mamą :(

Magda,
    Nie było aż tak zimno. Poza tym jak już mówiłam nad grillem czuwał sąsiad, a my czekaliśmy na smakołyki w domu :)
    Magda, farba po wyschnięciu jaśnieje. Aczkolwiek nieznacznie. Zawsze trzeba kupować jaśniejszą niż na opakowaniu.

Dzisiaj nie popiszę z Wami długo, bo okazuje się, że Ci znajomi, co byli u nas wczoraj zapraszają nas dzisiaj do siebie :P Także ja idę do nich z sąsiadami, a mój mąż ma dzisiaj imprezę integracyjną w pracy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 15:56

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to miał być jasny odcień szarego i tak wyglądał na probniku, a wyszedł jasny odcień ale żółtego...czyli coś zupełnie innego. Mąż się śmieje że w sumie nie robi różnicy bo przecież i tak żółte dodatki mają być...trudno najwyżej za jakiś czas sie przemaluje.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaM85 wrote:
    Ale to miał być jasny odcień szarego i tak wyglądał na probniku, a wyszedł jasny odcień ale żółtego...czyli coś zupełnie innego. Mąż się śmieje że w sumie nie robi różnicy bo przecież i tak żółte dodatki mają być...trudno najwyżej za jakiś czas sie przemaluje.

A no to już gorzej. No a na jaki kolor kładliście ten nowy?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej mieliśmy ecru, ale wszystko było zeszlifowane i położony podkład biały więc na pewno nic nie przebija. No trudno się mówi. Na pewno więcej nie kupimy farby dekorala, bo widać kiepskie wzorniki mają. Wcześniej zawsze braliśmy sniezke i te wzorniki praktycznie idealnie pokazują kolor jaki wychodzi.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Najlepsze farby robi Beckers :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale i jedne z droższych niestety

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to prawda. Ale ja na farbę wolę wydać więcej i nie mieć niespodzianek :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze kupowalismy sniezke i zawsze byłam zadowolona, pierwszy raz kupiliśmy dekoral, niby lepsza farba ale wzorniki właśnie do kitu mają. Na jakość farby nie narzekam bo dobra bardzo jest, ma dobre krycie. Ale muszą poprawić wzorniki.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie o wózku Camarelo Carera?
    Ja chyba zdecyduję się na niego i w takim kolorze:2saxixh.jpg

Madlene84 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ja też kupuję wózek camarelo, ale inny model. Praktycznie niczym się nie różni od carera a jest trochę tańszy. Ja kupuje sevilla. Tylko, że 2 w 1, bo fotelik mam maxi cosi ze względu na zdecydowanie większe bezpieczeństwo.

A co tu tak cicho od weekendu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 08:03

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Jestem i ja. Lezalam caly weekend (no prawie) i sie dopiero rozleniwilam. Nie chce mi sie kompletnie nic.
    Choinke udalo sie kupic, wiec lezy w przedpokoju i czeka 6 grudnia, bo tego dnia w tym roku moj maz postanowil ja ubrac. Wczoraj tez upieklam pierwszy raz sernik bez sernika - po prostu rewelacja powiem Wam.

Magda co do farby, jakby nie bardzo pasowal mi kolor to chyba pokusilabym sie o reklamacje do producenta. My jak malowalismy w kolorze to wybieralismy Dulux, teraz chce jakis bardzo bardzo jasny bez, ale zamalowac musimy czerwona sciane (chyba ze bedzie to maz scieral - nie znam planu ;) ), wiec pewnie tez bedzie sie trzeb pokusic o cos lepszego. Na szczescie pokoik jest malutki wiec duzo tego nie trzeba. Obawiam sie ze wiekszy problem bedziemy miec z sufitem, bo mamy piekna zalana plame a to cholerstwo ciezko zamalowac. Gdzies mamy dziure w dachu, a ze mieszkanie nie jest nasze tyko wynajmowane, wiec nie chcemy placic za naprawe ze swojego, wiec dzwonimy co chwile do wlascicieli i czekamy na reakcje. Oby szybko, bo u nas ciagle pada.

Ten wozek jest bardzo ladny, calkiem podobny do tego, co ja kupuje, pewnie jakies szczegoliki ma inne zaledwie :) aaa i nazwe :P

Szefowa napisala, ze pieniadze oczywiscie zaplaci i oficjalnie ze do produkcji mnie nie przyjmie (ze wzgledu ze to ciezka praca dla ciezarnej), ale przed swietami beda mieli sporo dekoracji do zrobienia takich typowo swiatecznych wiec ma nadzieje, ze przez chwile dla nich popracuje. Musze dopytac o ilosc tych godzin i zobaczymy. Jakby tak sie rzeczywiscie cos udalo w grudniu u niej zaczac to od razu podtykam jej pod nos form na macierzynskie i powinno byc ok.

Kochane moje milego dnia zycze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 09:51

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc moje Brzuchatki :)

Nie bylo mnie troche wybaczcie zalatana bylam;/

Magda znam ten bol z farba;/ rez kiedys kupilismy duluxa i byloco innego niz wybieralismy;/ teraz zawsze kupujemy bekersa i jestesmy zadowoleni :)

Niepokorna sliczny wozek :)

My w sobote zamowilismy :) camarello wlasnie :) w polowie grudnia bedzie juz w domu :)

Madlene Juz 6 grudniaubieracie choinke:) ale fajnie :) ja uwielbiam choinki :) dobrze ze szefowa sie odezwala:) a jak sie czujesz?

A u nas hmm roznie raz boli raz nie boli, staram sie nie myslec o tym Mala sie rusza wiec z nia ok powinno byc:)
    A wiec czekamy na wozek :) lozeczko juz bylow domu ale byla mala awaria z szuflada i pojechalo sie kleic:) lada dzien powinnobyc w domu :D czekamy na posciel kupujemy kosmetyki i dla Lenki wsio :D

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka,
    A jaki model zamówiliście?

Magda,
    A Ty już masz wózek w domu? Zrobisz mi foto? I napisz mi ile masz wzrostu i na jakiej wysokości masz gondole?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokaorna my bedziemy miec taki

erhn9i.png

Wózek 2w1 Camarelo Vision VIS-3

Madlene84 lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaM85 wrote:
    Niepokorna ja też kupuję wózek camarelo, ale inny model. Praktycznie niczym się nie różni od carera a jest trochę tańszy. Ja kupuje sevilla. Tylko, że 2 w 1, bo fotelik mam maxi cosi ze względu na zdecydowanie większe bezpieczeństwo.

A co tu tak cicho od weekendu?

A jaki dokładnie model Maxi Cosi masz?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka,
    Wózek bardzo ładny, choć dla mnie za jasny. Ale sam wózek super :) Zresztą wszystkie Camarelo są bardzo ładne.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedtem zastanawialam sie nad jaszcze jasniejszym...ale wybralam ten:)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, musisz pamiętać, że wózek będzie przebywał w różnych warunkach atmosferycznych :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ