X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano,
    Jak to późno? Będę wtedy w 28 tygodniu ciąży.
    Co do fotelika, to wiesz... ja tu w UK też zamierzam kupić wózek 3in1. Ale żeby było nam lżej tamten fotelik będzie wyłącznie w Polsce by do samolotu tahać tylko wózek i dziecko :)
    Dzięki, mam nadzieję, że impreza będzie udana :D

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Ja tylko czulam bulgotanie w brzuchu po glukozie,w nocy nie czuje zeby niunia mnie kopala juz dobre 3dni,tylko po obiedzie czasem kopnie

No mnie dość intensywnie kopie o późnych porach typu północ albo po słodyczach. Ale te kopniaki od wczoraj mnie dziwią. Są jakieś takie dziwne. Mam wrażenie, że dzidzia wypadnie mi z pochwy :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna aaa no.to.dobry pomysl;))bedzie wam.lzej ;* to fajnie ze masz.takie intensywne ruchy..ja Ci nie pomoge co.to.moze byc moze mala sie.obkrecila glowka.w.dol

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Niepokorna aaa no.to.dobry pomysl;))bedzie wam.lzej ;* to fajnie ze masz.takie intensywne ruchy..ja Ci nie pomoge co.to.moze byc moze mala sie.obkrecila glowka.w.dol

Nie wiem. Ale to niepokojące momentami :(
    Dobra, idę się kąpać by potem tylko zrobić makijaż :D
    Odezwę się później :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja juz od 2h w domku, grzecznie leze. Dzis jest zdecydowanie lepiej w porownaniu z wczorajszym wieczorem, ale Maz i tak kazal lezec, no bo lepiej dmuchac na zimne. Takze zapowiada sie caly weekend w tym stylu. Ale ma racje.

Niepokorna moj Maly czesto tez tak kopie bardzo bardzo nisko. Mysle, ze to zalezy wlasnie od pozycji Malucha. W ogole moj jest strasznei energiczny, malo kiedy spi, nawet w nocy jak ide na siku to zazwyczaj skacze. Ruchy sa szybkie, energiczne, takie "wyrywne", a czasem sie juz zdarza ze bolesne (szczegolnie teraz kiedy ten brzuch taki bardziej twardy i nieco bolesny).

Niepokorna no widzisz, jednak maz sie troche stara o towarzystwo dla Ciebie. Mam nadzieje, ze imprezka bedzie udana. I gratuluje udanego zakupu. My sie do PL w najblizszym czasie (i mam nadzieje ze i w dluzszym) nie wybieramy i mam nadzieje, ze nie bedzie takiej koniecznosci. My w Polsce do tej pory zawsze wynajmowalismy samochod juz z fotelikami.

Do szefowej wyslalam maila raz jeszcze, wlacznie z moim numerem konta. Odpisala ze pozniej do mnie zadzwoni. Wiec bynajmniej jakis odzew.

ja mam wizyte w czwartek wiec moze tez ta glukoze beda badac. Nie pamietam w poprzedniej ciazy prowadzonej tutaj czy w ogole robili mi to badanie. W PL wiem ze tak, ale chyba jakos tragicznie nie wspominam, tylko kiedy to bylo :P

A ja przekonalam meza zeby kupic mebelki juz. Wprawdzi beda u nas dopiero gdzies na poczatku grudnia i bedzie trzeba zawalic nasza sypialnie, ale ja bede spokojna bo to ostatnie rzeczy, ktorych mi brakuje.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupione! :D Teraz zostaje czekac na kuriera.

nataliano lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    To nie mąż stara się o towarzystwo dla mnie tylko mój współlokator :) Także nie trafiłaś.
    Co do wyjazdów do Polski to my nie musimy wynajmować auta, bo rodzice męża mają dwa auta i pewnie będziemy jeździli autem teściowej w czasie pobytu w PL. Dlatego właśnie wolałam załatwić fotelik.
    Fajnie, że udało CI się przekonać męża :) Zazdroszczę :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene dobrze że szefowa się odezwała, teraz oby oddzwonila i zapłaciła kasę. Dobrze że mąż karze ci leżeć, odpoczywaj sobie. Zazdroszczę ci mebelkow, fajnie że już zamówione:-)
    My zamowilismy wykładzinę, około środy ma być. Wybraliśmy mieciutka ale z takim raczej krótkim włosiem, więc wyposrodkowalismy potrzeby:-) wyszło niecałe 400zł więc tragedii nie ma na szczęście:-)
    Coś mi brzuch dziś pobolewa, twardy się zrobił. Teraz sobie leżę, ale chyba zaraz ciepłą kąpiel wezmę to może pomoże.

Madlene84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorma oj tam oj tam. Zawsze mąż mógł kręcić nosem.

No dziś oczywiście nie zadzwoniła. W poniedziałek zadzwonię ja.

Dobrze Magda ze był taki wybór ze wybraliście to co Wam pasuje najbardziej.

Mi kąpiel ciepła pomaga tak długo jak siedzę w wannie. Ale z książką to tam nawet mogę posiedzieć. Odpoczywaj kochana :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 20:31

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam ze nie mozna sie kapac w goracej wodzie,tylko bardziej sredniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unikaj zbyt ciepłej wody – gorąca kąpiel zamiast poprawiać, pogarsza samopoczucie, osłabia organizm, ale przede wszystkim podnosi temperaturę ciała, która w ciąży nie powinna przekroczyć 38,9 stopni C

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie siedź w wannie zbyt długo - kąpiel w ciąży nie powinna trwać dłużej niż 10-15 minut. Z czego wynika to ograniczenie? Z tego, że twoje ciało nie nagrzewa się od razu, ale stopniowo, w miarę upływu czasu.

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Przepraszam, że się nie odzywam ale kompletnie nie mam czasu ostatnio ;/ Teście wymyślili remont na klatce schodowej i korytarzyku i jest z tym masa pracy, kurzu i gruzu.. Zrywają błazerię która była aż do sufitu, na suficie również były jakieś kasetony drewniane i do tego wymiana futryn i drzwi w całym domu. Jednym słowem masakra. Próbujemy sprzątać na bieżąco żeby dało się mieszkać w jakiś normalnych warunkach ale jest to praca Syzyfowa..

Zazdroszczę Wam tych wszystkich zakupów ciążowych, ale jeszcze z 2 miesiące i też zacznę wolno kompletować wyprawkę. Listę już mam :D

Niepokorna udanej imprezy!

Nataliano zdrówka!

Madlene u Ciebie też widzę, że sporo się dzieje. Mam nadzieję, że wyjaśni się z tą szefową i szybko Ci przeleje pieniążki. Cieszę się, że lepiej się czujesz :)
    Mam do Ciebie pytanie :) Jeśli się nie mylę to chyba Ty kiedyś wkleiłaś na forum przepis na chałkę. Dodałam go sobie w zakładki i parę dni temu mi się przypomniało. I tutaj moje pytanie robisz to dokładnie według tego przepisu czy masz jakieś swoje sugestie i czy robisz to jako jedna chałka czy dzielisz na dwie porcje tak jak tam jest? :)
    http://wielkiezarcie.com/recipes/30044650

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia robie dokładnie wg przepisy tylko posypuje tym co mam pod ręką. Robie 2 sztuki. Wychodzą spore.

klaudia1534 lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w sobotnie jeszcze przedpołudnie::) była u mnie mama na kawce, niespodziankę mi zrobiła. Teraz się wzięłam za robienie obiadku, gotuję zupke z kuleczkami z mieska. W międzyczasie trochę posprzatam.
    Na wieczór zaplanowaliśmy sushi:-) oczywiście bez surowizny niestety.

A jakie wy macie plany na sobotę?

Niepokorna jak po grillu?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja zaraz wstaje z łóżka :)

Córcia mi kaszle wiec z zajęć zrezygnowaliśmy dziś. To korzystam i leżę. Czuje się dużo lepiej :) męża tez mam dziś w domu a to lubię bardzo.

My jedziemy dzisiaj obejrzeć choinki. Ja wiem ze wcześnie ale gdzieś w miasteczku obok jest targ i interesujące ceny a my koniecznie musimy kupić nową w tym roku wiec może juz coś upolujemy.

Na obiadek dzisiaj fryty i kurczak.

Magda co wkładasz do takiego sushi? Ja kocham. Chociaż marzy mi się takie prawdziwe. Moje dzieci obiecał mi mały zestaw przywieźć do szpitala jak urodze hahahahah

zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę robiła z pieczonym łososiem:-) dodaję na ryż trochę wasabi, avokado, rzodkiewke i ogórka no i oczywiście łososia. Może zrobię też kilka z paluszkami surimi ale chyba też je trochę podpieke najpierw.
    Już od dawna za mną chodzi sushi dlatego poszłam na ustępstwa i zjem z pieczoną rybą:-)
    Potem pomyśle nad sajgonkami bo też za mną chodzą:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w ciąży tez robiłam raz z pieczona zawartością. Trochę mi to zabiło moje smaki na sushi ale to wciąż nie to samo :P

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Zazdroszczę wizyty mamuśki. Moja jest tak daleko :(
    U mnie ok. Grill skończył się przed 03:00 :) A dzisiaj mam lenia i zamierzam cały dzień spędzić w łóżku :P

Madlene,
    Ja w tym roku spędzam Święta w UK... bez rodziny... bez choinki. Porażka, nawet nie ma o czym gadać...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene Ty zwykle co dajesz do sushi?

Niepokorna super że grill się udal:-) miałaś rozrywkę:-) a nie było za zimno?

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ