X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano,
    Jak to późno? Będę wtedy w 28 tygodniu ciąży.
    Co do fotelika, to wiesz... ja tu w UK też zamierzam kupić wózek 3in1. Ale żeby było nam lżej tamten fotelik będzie wyłącznie w Polsce by do samolotu tahać tylko wózek i dziecko :)
    Dzięki, mam nadzieję, że impreza będzie udana :D

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Ja tylko czulam bulgotanie w brzuchu po glukozie,w nocy nie czuje zeby niunia mnie kopala juz dobre 3dni,tylko po obiedzie czasem kopnie

No mnie dość intensywnie kopie o późnych porach typu północ albo po słodyczach. Ale te kopniaki od wczoraj mnie dziwią. Są jakieś takie dziwne. Mam wrażenie, że dzidzia wypadnie mi z pochwy :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna aaa no.to.dobry pomysl;))bedzie wam.lzej ;* to fajnie ze masz.takie intensywne ruchy..ja Ci nie pomoge co.to.moze byc moze mala sie.obkrecila glowka.w.dol

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Niepokorna aaa no.to.dobry pomysl;))bedzie wam.lzej ;* to fajnie ze masz.takie intensywne ruchy..ja Ci nie pomoge co.to.moze byc moze mala sie.obkrecila glowka.w.dol

Nie wiem. Ale to niepokojące momentami :(
    Dobra, idę się kąpać by potem tylko zrobić makijaż :D
    Odezwę się później :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja juz od 2h w domku, grzecznie leze. Dzis jest zdecydowanie lepiej w porownaniu z wczorajszym wieczorem, ale Maz i tak kazal lezec, no bo lepiej dmuchac na zimne. Takze zapowiada sie caly weekend w tym stylu. Ale ma racje.

Niepokorna moj Maly czesto tez tak kopie bardzo bardzo nisko. Mysle, ze to zalezy wlasnie od pozycji Malucha. W ogole moj jest strasznei energiczny, malo kiedy spi, nawet w nocy jak ide na siku to zazwyczaj skacze. Ruchy sa szybkie, energiczne, takie "wyrywne", a czasem sie juz zdarza ze bolesne (szczegolnie teraz kiedy ten brzuch taki bardziej twardy i nieco bolesny).

Niepokorna no widzisz, jednak maz sie troche stara o towarzystwo dla Ciebie. Mam nadzieje, ze imprezka bedzie udana. I gratuluje udanego zakupu. My sie do PL w najblizszym czasie (i mam nadzieje ze i w dluzszym) nie wybieramy i mam nadzieje, ze nie bedzie takiej koniecznosci. My w Polsce do tej pory zawsze wynajmowalismy samochod juz z fotelikami.

Do szefowej wyslalam maila raz jeszcze, wlacznie z moim numerem konta. Odpisala ze pozniej do mnie zadzwoni. Wiec bynajmniej jakis odzew.

ja mam wizyte w czwartek wiec moze tez ta glukoze beda badac. Nie pamietam w poprzedniej ciazy prowadzonej tutaj czy w ogole robili mi to badanie. W PL wiem ze tak, ale chyba jakos tragicznie nie wspominam, tylko kiedy to bylo :P

A ja przekonalam meza zeby kupic mebelki juz. Wprawdzi beda u nas dopiero gdzies na poczatku grudnia i bedzie trzeba zawalic nasza sypialnie, ale ja bede spokojna bo to ostatnie rzeczy, ktorych mi brakuje.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupione! :D Teraz zostaje czekac na kuriera.

nataliano lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    To nie mąż stara się o towarzystwo dla mnie tylko mój współlokator :) Także nie trafiłaś.
    Co do wyjazdów do Polski to my nie musimy wynajmować auta, bo rodzice męża mają dwa auta i pewnie będziemy jeździli autem teściowej w czasie pobytu w PL. Dlatego właśnie wolałam załatwić fotelik.
    Fajnie, że udało CI się przekonać męża :) Zazdroszczę :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene dobrze że szefowa się odezwała, teraz oby oddzwonila i zapłaciła kasę. Dobrze że mąż karze ci leżeć, odpoczywaj sobie. Zazdroszczę ci mebelkow, fajnie że już zamówione:-)
    My zamowilismy wykładzinę, około środy ma być. Wybraliśmy mieciutka ale z takim raczej krótkim włosiem, więc wyposrodkowalismy potrzeby:-) wyszło niecałe 400zł więc tragedii nie ma na szczęście:-)
    Coś mi brzuch dziś pobolewa, twardy się zrobił. Teraz sobie leżę, ale chyba zaraz ciepłą kąpiel wezmę to może pomoże.

Madlene84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorma oj tam oj tam. Zawsze mąż mógł kręcić nosem.

No dziś oczywiście nie zadzwoniła. W poniedziałek zadzwonię ja.

Dobrze Magda ze był taki wybór ze wybraliście to co Wam pasuje najbardziej.

Mi kąpiel ciepła pomaga tak długo jak siedzę w wannie. Ale z książką to tam nawet mogę posiedzieć. Odpoczywaj kochana :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 20:31

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam ze nie mozna sie kapac w goracej wodzie,tylko bardziej sredniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unikaj zbyt ciepłej wody – gorąca kąpiel zamiast poprawiać, pogarsza samopoczucie, osłabia organizm, ale przede wszystkim podnosi temperaturę ciała, która w ciąży nie powinna przekroczyć 38,9 stopni C

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie siedź w wannie zbyt długo - kąpiel w ciąży nie powinna trwać dłużej niż 10-15 minut. Z czego wynika to ograniczenie? Z tego, że twoje ciało nie nagrzewa się od razu, ale stopniowo, w miarę upływu czasu.

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Przepraszam, że się nie odzywam ale kompletnie nie mam czasu ostatnio ;/ Teście wymyślili remont na klatce schodowej i korytarzyku i jest z tym masa pracy, kurzu i gruzu.. Zrywają błazerię która była aż do sufitu, na suficie również były jakieś kasetony drewniane i do tego wymiana futryn i drzwi w całym domu. Jednym słowem masakra. Próbujemy sprzątać na bieżąco żeby dało się mieszkać w jakiś normalnych warunkach ale jest to praca Syzyfowa..

Zazdroszczę Wam tych wszystkich zakupów ciążowych, ale jeszcze z 2 miesiące i też zacznę wolno kompletować wyprawkę. Listę już mam :D

Niepokorna udanej imprezy!

Nataliano zdrówka!

Madlene u Ciebie też widzę, że sporo się dzieje. Mam nadzieję, że wyjaśni się z tą szefową i szybko Ci przeleje pieniążki. Cieszę się, że lepiej się czujesz :)
    Mam do Ciebie pytanie :) Jeśli się nie mylę to chyba Ty kiedyś wkleiłaś na forum przepis na chałkę. Dodałam go sobie w zakładki i parę dni temu mi się przypomniało. I tutaj moje pytanie robisz to dokładnie według tego przepisu czy masz jakieś swoje sugestie i czy robisz to jako jedna chałka czy dzielisz na dwie porcje tak jak tam jest? :)
    http://wielkiezarcie.com/recipes/30044650

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia robie dokładnie wg przepisy tylko posypuje tym co mam pod ręką. Robie 2 sztuki. Wychodzą spore.

klaudia1534 lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w sobotnie jeszcze przedpołudnie::) była u mnie mama na kawce, niespodziankę mi zrobiła. Teraz się wzięłam za robienie obiadku, gotuję zupke z kuleczkami z mieska. W międzyczasie trochę posprzatam.
    Na wieczór zaplanowaliśmy sushi:-) oczywiście bez surowizny niestety.

A jakie wy macie plany na sobotę?

Niepokorna jak po grillu?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja zaraz wstaje z łóżka :)

Córcia mi kaszle wiec z zajęć zrezygnowaliśmy dziś. To korzystam i leżę. Czuje się dużo lepiej :) męża tez mam dziś w domu a to lubię bardzo.

My jedziemy dzisiaj obejrzeć choinki. Ja wiem ze wcześnie ale gdzieś w miasteczku obok jest targ i interesujące ceny a my koniecznie musimy kupić nową w tym roku wiec może juz coś upolujemy.

Na obiadek dzisiaj fryty i kurczak.

Magda co wkładasz do takiego sushi? Ja kocham. Chociaż marzy mi się takie prawdziwe. Moje dzieci obiecał mi mały zestaw przywieźć do szpitala jak urodze hahahahah

zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę robiła z pieczonym łososiem:-) dodaję na ryż trochę wasabi, avokado, rzodkiewke i ogórka no i oczywiście łososia. Może zrobię też kilka z paluszkami surimi ale chyba też je trochę podpieke najpierw.
    Już od dawna za mną chodzi sushi dlatego poszłam na ustępstwa i zjem z pieczoną rybą:-)
    Potem pomyśle nad sajgonkami bo też za mną chodzą:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w ciąży tez robiłam raz z pieczona zawartością. Trochę mi to zabiło moje smaki na sushi ale to wciąż nie to samo :P

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Zazdroszczę wizyty mamuśki. Moja jest tak daleko :(
    U mnie ok. Grill skończył się przed 03:00 :) A dzisiaj mam lenia i zamierzam cały dzień spędzić w łóżku :P

Madlene,
    Ja w tym roku spędzam Święta w UK... bez rodziny... bez choinki. Porażka, nawet nie ma o czym gadać...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene Ty zwykle co dajesz do sushi?

Niepokorna super że grill się udal:-) miałaś rozrywkę:-) a nie było za zimno?

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ