X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko mnie też właśnie pobolewa pobrzusze z lewej strony od wczoraj nie jest to ból ale takie nieprzyjemne uczucie, czasem pociagnie, zakłuje, może dzidzia rośnie i mi się wszystko tak rozpycha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak ale jak by Cię coś niepokoiło skontaktuj się z lekarzem:-)

Ja to się teraz obawiam że urodzenia wcześniej jak coś boli ale myślę pozytywnie wiem mam nadzieję że dotrzymany :-)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:-)

Koziolek jak czujesz takie naciaganie i rozpychanie to właśnie najpewniej maluch rośnie i macica się powiększa. Ale jakby Cię coś niepokoilo to tak jak 100krotka pisze pogadaj ze swoim lekarzem:-)

Niepokorna widać Twoja córcia tak jak mamusia preferuje nocny tryb życia:-)

100krotka ja z własnego doświadczenia wiem że jak już robisz coś w domu to lepiej od razu zrobić tak jak chcesz żeby było. Bo jeśli zrobisz coś niby tymczasowo to zostanie to z Tobą na długo. Potem się jeszcze bardziej nie będzie chciało zmieniać bo przecież jest:-) a masz jakiś pomysł na tę firanke? Ja kupiłam najzwyklejszy woal i będę robiła prostą firane do ziemi i do tego chcę zasłony jeszcze jakies kremowe ale na razie materiału nie znalazłam jeszcze.

Ja dziś na zakupy muszę jechać. Jutro mamy kuzyna z żoną na wieczór więc coś muszę ogarnąć do zjedzonka. Polecicie jakieś przekąski na zimno? Planujemy wieczór gier więc chyba bardziej coś na zimno będę robić.

Koziołek :) lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to są wasze pierwsze ciąże?

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierwsza, wyczekana i upragniona:-) a u Ciebie Koziolku? Przyjmujesz jakieś leki, leczysz się na coś? Ja mam chorą tarczyce (Hashimoto) więc jeszcze jestem pod opieką endokrynologa

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierwszą bardzo wyczekiwania prawie półtora roku się staralismy. Nie lecze się na nic narazie ciąża przebiega spokojnie oby tak do końca :)

• domiii Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten mroźny dzień :)

My dzisiaj rano byliśmy w Urzędzie Stanu Cywilnego z moim P i załatwiliśmy dokument uznania ojcostwa - żyjemy w związku partnerskim, a w naszym kraju jak wiadomo takie związki jeszcze nie są czymś normalnym i dającym możliwość sformalizowania co zresztą było obiecywane przez rząd i dupa :( ale załatwione :)
    Jeszcze czeka nas wizyta u notariusza i mogę spokojnie rodzić :)

Cudnego weekendu! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 13:02

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę domiii to faktycznie macie załatwiania. No ale dobrze że już na finiszu. No mamy kraj jaki mamy, czyli wiecznie pod górkę i zawsze problemy. A nie zanosi się że będzie łatwiej ale raczej trudniej...
    Ja jeszcze w trakcie zakupów. Dziś black friday więc wszędzie masakra i dzikie tłumy.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i w te tłumy się wybierasz do galerii? ja bym dostała szału :D

a w trakcie zakupów rozumiem, że mówisz o kompletowaniu wyprawki? :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mi się ubzduralo raka hmm nie wiem jak fachowo się nazywa dzianinkowa jak to mówi mój może powiązany cienki sznurek :-) ale jeszcze zobacze :-)

Koziołek moja też pierwsza :-) też upragnioną wyczekiwania 3 lata się staralismy

Domiii niestety takie głupie mamy przepisy:-\ ale mam nadzieję że szybko uda wam się po załatwiać :-)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już w domku:-) i nawet po obiedzie:-) naszło mnie dziś na placki ziemniaczane:-)

Ja dziś spozywke kupowałam:-) okupowalam tesco:-) kupiłam już na święta trochę, pomrozilam zapasy. Po karpia chyba pół godziny stałam w kolejce, bo nikt nie pomyślał żeby mnie przepuścić, czyli standard w naszym kraju... Kupiłam też bratankowi kilka ubranek pod choinkę, bo mieli 30% rabatu na wszystkie ubrania:-)

100krotka ta firanka to makarony? Takie sznurki same? Ślicznie wyglądają na oknie:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Doczytałam ale nie mam za dużo czasu na pisanie. Siedzę w pracy na przerwie. Dziś ok ale wczoraj był ciężki dzień bo po 8h pracy jeszcze kolejne 4 robiłam babeczki dla dzieci (wrzucę Wam fotkę pozniej) plus obiad na zaś kolacja śniadania. .. nie ukrywam... pierwszy raz miałam dość. Za to moja córka wczoraj pierwszy raz zrobiła naleśniki. Całkiem sama od początku do końca. Po tym wydarzeniu wiem ze mam super pomoc na święta w kuchni :)

Witam nowe dziewczyny. Fajnie ze nas coraz więcej.

Makarony na okna uwielbiam. Mam niemal w każdym pomieszczeniu :P

U nas tez black friday. Ale nawet jakbym miała czas to nie miałabym odwagi ruszyć w te tłumy. To nie dla mnie.

Moja ciąża 3 po 6 latach przerwy. Żeby nie bylo: tez upragniona i wyczekiwany :) Tym razem się udało po 10 miesiącach. I oczywiście udało się wtedy kiedy działania mieliśmy chwilowo zawieszone ;)

Miłego wieczoru dziewczyny.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koziołek,
    To moja pierwsza ciąża. Staraliśmy się prawie 3 lata. Już nawet się leczyłam farmakologicznie. Grunt, że się udało.

Magda,
    Chyba faktycznie Julia będzie nocnym markiem jak mamusia :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda nie to nie makarony one wtgladaja tak jak by na szygelku byly robione :) jak nie zapomne to cykne jutro zdjecie bo mam jedna taka w domu w kuchni :) ale pokoj w ktorym teraz mamy sypialnie pozniej bedzie salonem wiec moze mi sie odwidzi jeszcze :)

Madlene Ty jak zwykle na wysokich obrotach:) podziwiam :) mowisz ze rosnie ci pomoc fajnie :0 ja na swoja jeszcze musze poczekac kilka lat :)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu udało mi się usiąść od powrotu do domu, nogi mi odpadają...Ale zrobiłam na jutro ciasto, sałatkę i galaretkę z kurczaka. Na jutro już nie dużo zostało. W międzyczasie pomoglam mężowi przykleić wykładzinę:-) jeszcze listwy zostały i będzie skończone:-)

Madlene to poszalalas wczoraj z pracą, żeby tylko nie za dużo tego było. Czekamy na fotki babeczek:-) fajnie że córeczka już ci pomaga w kuchni, będziesz miała nieocenioną pomoc. Ja z moją mamą zawsze lubiłam coś tworzyć w kuchni.

100krotka jak będziesz miała opcję to poproszę o zdjęcie firanki, bo chyba nigdy takiej nie widziałam a brzmi bardzo ciekawie:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6544247a77e4.jpg

100krotka:), magdaM85, NIEPOKORNA, Koziołek :), nataliano, klaudia1534 lubią tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wieczór bez żadnej roboty także odpoczywam. Teraz idę do wanny.

Buziaki :*

zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Madlene, super babeczki:-) zdolniacha z Ciebie:-) ozdoby robiłaś z masy cukrowej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 22:36

Madlene84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w sobotni mroźny poranek:-) chyba wszystkie spicie jeszcze taka tu cisza. Mi się dziś dość intensywny dzień zapowiada. Pranie już wstawione, zaraz coś jeszcze na wieczór do jedzonka ogarne, potem do lekarza i do teściów. A na wieczór goście...nie wiem jak to przeżyje.

Madlene84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w III trymestrze :) no i 7 miesiącu :) teraz już z górki!
    Buziaki dla Was na dziś :)

magdaM85, Madlene84, Koziołek :) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ