Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
To faktycznie ciekawe skąd aż taki spadek i brak reakcji na leki. Dobrze że dietą jeszcze pagasz sobie. Oby te żelazo na receptę co dostalas lepiej podzialalo. A kiedy masz następną wizytę?
Ja w sobotę jadę. Właśnie spojrzałam na swoją ostatnią morfologie, robiłam 2 miesiące temu i hemoglobine miałam 12,8 więc sporo poleciało, oby dalej nie spadało...ale tez dietę staram się trzymać. Ostatnio się przezucilam na wołowinę i indyka bo ponoć sporo żelaza mają. I dużo zielonych warzyw:-) -
nick nieaktualny
-
100krotka mam nadzieję że tak będzie dalej i z ciążą będzie wszystko dobrze.
Domiii ja jeżdżę prywatnie do ginekologa i on na każdej wizycie mi robi usg. Przynajmniej tak było do tej pory, więc pewnie w sobotę też podejrzymy malucha:-)domiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witam się dziś
wstałam z mega dużym bólem gardła, ale na szczęście już lepiej może to tylko ból po nocy, oby:)
wybrałam się dziś na zakupy. Chciałam kupić bombkę świąteczną, taką duża. Mój mężuś zrobił wypasiony stojak na taką bombkę w kształcie choinki, ale jakoś nie spojrzała na wymiary bombek jakie są i teraz nic nie mogę znaleźćchyba będę musiała kupić po prostu sporo mniejszą, ale poszukiwania jeszcze nie zakończone:) kupiłam za to podkładki na nasz nowy stół, takie zwykłe szare okrągłe i zaopatrzyłam się w materiał na firanę do pokoju Malucha:) teraz muszę zadzwonić do koleżanki żeby mi uszyła:) Wpadłam jeszcze przy okazji do mamy na kawkę i teraz się wzięłam za obiad. Dziś wołowinka:)
Domiii a Tobie nie robi ginekolog na wizycie usg? chodzisz jakoś inaczej? U mnie bratowa tak miała, chodziła z pakietu chyba w swiss medzie na wizyty do jednego ginekologa i ten jej dawał skierowania na usg do innego a potem z wynikami wracała do tego pierwszego. Ona tak jak Ty mieszka w Warszawie.
A jak tam Wam Mamusie mija dzień?
-
Niestety, ale nie
wizytę mam oddzielnie i USG oddzielnie, oczywiście oba oddzielnie płatne, bo to prywatnie.
chodziłam też równolegle na NFZ, żeby mieć za free skierowanie na badania i dodatkowe darmowe USG, ale te państwowe USG trwają 5 minut, i nawet lekarz nic Ci nie powie... dziękuję, do widzenia, następna proszę!
a lekarz miał jakiegoś schiza z moją szyjką i przy 35 mm chciał mi pessar zakładać.. no i ogólnie miał dziwne podejście, więc zrezygnowałam z niego w zeszłym tygodniu. -
a apropo tego jak nam mija dzień... dzisiaj już zdecydowane lepiej, ale wylądowałam wczoraj na IP.
Od 3 dni miałam bardzo nasilone ilościowo i bólowo twardnienia brzucha. Dzwoniłam do lekarza swojego, kazał mi zwiększyć dawkę nospy i jak nie przejdzie do dzisiaj to jechać, ale po południu mi się nasilało zamiast przestawać, więc pojechaliśmy już wczoraj, bo zaczynałam umierać ze stresunawet torbę spakowałam na szybko, bo nie wiedziałam co się będzie działo...
Na szczęście z Młodym wszystko dobrze, położenie nadal główkowe, tętno 143 i tyle wiem.
Szyjka 38 mm (więc się nawet wydłużyła, bo ostatnie miesiące miałam 35mm), twarda i zamknięta.
Podali mi zastrzyk domięśniowy i kazali jechać do domu... praktycznie mi on nie pomógł, ale wykupiłam sobie Scopolan w czopkach i zaaplikowałam na noc - padłam jak zabita po tym wszystkim i dzisiaj obudziłam się z naprawdę o niebo lepszym samopoczuciemmam nadzieję, że te czopki pomogą, bo nospa kompletnie na mnie nie działa
Co do przyczyn - podobno im dziecko się więcej rusza (a moje więcej się rusza niż śpi, i to naprawdę daje czadu tam w środku!) to może wzmagać te skurcze i twardnienia + w moim przypadku dużą rolę odgrywać może ta nieszczęsna głęboka niedokrwistość...
No nic, zobaczymy co dalej, w końcu musimy w dwupaku wytrzymać jeszcze co najmniej 10 tygodni!będziemy leżeć i damy radę!
A, no i pojechałam wczoraj do szpitala, w którym mam rodzić, więc poznałam już drogę do niego
-
Domiii to faktycznie miałaś nieciekawy dzień wczoraj, biedna. Ale najważniejsze że z synkiem wszystko dobrze. Na pewno przezylas wszystko, oby już więcej się nie powtarzały takie sytuacje, ale jakby co to lepiej jechać od razu do szpitala. Ja zawsze mówię ze lepiej pojechać 10 razy za dużo niż raz za mało:-) najważniejsze że już w domciu, teraz lez dużo i wypoczywaj.
Z lekarzem to faktycznie kiepsko że musisz osobno usg robić i też płacić. Myślałam że właśnie tak masz bo na fundusz jeździsz ale widać i prywatnie nie zawsze znaczy lepiej czy bardziej kompleksowo. Ja tylko na te szczegółowe usg muszę jechać trochę w inne miejsce, ale do tego samego lekarza tylko do innego gabinetu. W tym drugim ma dużo lepszy sprzęt i wtedy już samo usg robi, ale wszystko dokładnie tłumaczy. Genetyczne robił mi łącznie prawie 2 godziny, z przerwą bo młody się nie chciał pokazać, a polowkowe prawie godzinę. Więc na lekarza nie mogę narzekać.
A w jakim szpitalu w Warszawie bedziesz rodziła? -
nick nieaktualnyMadzia mam nadzieje ze bol gardla juz nie wroci:) moze jeszcze znajdziesz tak babke jak Ci potrzeba. Podkladki material na firanki
my mamy nowy stol juz z pol roku a podkladek jakos nie moge znalesc ;/ ile czasu juz jestesmy po remacie pokoju ???tez sporo a karnisza i firanki jak nie bylo tak nie ma ;/
Domii popieram Magde dobrze zrobilas ze pojechalas na ip lepiej sprawdzic 10 razy nizjeden raz za malo
U mnie dzien mila tak sobie...bylam na malych zakupach zrobilam obiad i leze;/ pobolewa mnie lekko brzuch tak jak na @ ;/ -
100krotka ja podkładki takie zwykłe szare okrągłe w pepco kupiłam, po 5zł sztuka, więc nic wymyslnego:-)
Ja bym za długo z pustym oknem nie wytrzymała, więc dlatego od razu kupiłam. A jeszcze z innej strony to żeby wszystko przywiercic to musimy od taty pożyczać wiertarke udarowa, a ja nie chcę co kilka dni pożyczać tylko raz się pożyczy i wszystko zrobi, czyli listwy karnisz i żyrandol:-)
Jak brzuch Cię boli to już lez dziś kochana i nic nie rób, może jakaś książkę sobie zapodaj:-) ja teraz dostałam do poczytania od bratowej książkę "język niemowląt". Muszę przyznać że fajnie się czyta:-) -
Hej dziewczyny mogę się do was dołączyć? O tym że jestem w ciąży dowiedziałam się zaledwie kilka dni temu. Pierwszą wizytę mam zaplanowaną dopiero na 22 grudnia. Już nie mogę się doczekać. Belly wyznaczyło mi termin na 3 sierpnia.
magdaM85, Madlene84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHey wam,my juz mamy kupione panele,a po swietach kupujemy piaskowiec na sciane i strukture
bylam dzis u gina mowil ze wszystko ok,dalam mu kartke z pytaniami i obawami to polowe z tego dostalam odpiwiedz;/ mam brac aspargin ,rutinoskotbin na krwawienie dziasel i z nosa. Waga taka sama jak miesiac temu...mowie mu czy moge miec anemie bo strzalki w dol byly to ze mam sie tym nie przejmowac...i ze mam jesc iwice i warzywe i salate na zelazo zamiast tabl lykac...aaa i tetnomierz zeby posluchac serca to chwile bilo a zaraz zavzelo buczec jak koza ...jak zwykle felerne a 2 tetnomierz zepsuty do cna;/ wiec zrobil usg i pikazal mi ze pika dsiecku i czy widze i zabral musialam se urwac papier zebybsie piwycierac bo nawet nie podal;/ wkursylam sie z lekka...potem.dzwonilam.zeby zapusac sie do innego gina prywatniebto nie odbiera ,do mojego endo gina zeby sie cosbspytac nie odbiera,fatum czy co...
-
nick nieaktualny
-
Doda witaj:-) super że do nas dolaczylas:-) jak tylko dorwe komputer to Cię dopiszę na początek do listy:-) późno masz tą wizytę, który to już tydzień będzie? Z tego co pamiętam to Ty we Włoszech mieszkasz tak? Bo u nas są przepisy że aby dostać becikowe trzeba mieć pierwszą wizytę do 10tygodnia.
Nataliano to lekarz się nie popisał...no ale najważniejsze że z dzidzia dobrze wszystko. To już trochę zakupów też macie poczynione:-)
Jak taka fototapeta na okno wygląda? To coś jak roleta?
100krotka ja właśnie bz tworzywa kupiłam te podkładki, może po świętach się za jakimś fajnym bierznikiem rozejrze.
Mnie już te remonty też wkurzaja, chciałbym w końcu mieć z głowy, no ale staram się nie narzekać. -
nick nieaktualny
-
MagdaM85 belly wyliczyło mi że 8 tydzień i 4 dni, czyli 9-ty tydzień. Tutaj nie ma becikowego. Ale za to jest zasiłek dla matki po porodzie i jakiś bonus na dziecko,z tym że żeby się na to załapać to trzeba mieć określony dochód.jak masz za dużo to nic nie dostaniesz. Tylko można dostać zasiłek na dziecko aż do ukończenia przez nie 18 lat
-
nick nieaktualny